Sada je: sri 24 lip, 2026 5:26 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Zelimo li borga u nekoj od novih serija ili filmova ? 

Borg opet ili Ne
Da..naravno 19%  19%  [ 4 ]
Da..ali samo ako ce opet bit nemilosrdan i tajanstven 43%  43%  [ 9 ]
Mozda jos jednom ili dva puta 14%  14%  [ 3 ]
Ne..nikako vec je izlizan 24%  24%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 21

Zelimo li borga u nekoj od novih serija ili filmova ? 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Zelimo li borga u nekoj od novih serija ili filmova ?
Bila bi kult samo kad bi je odradili vrhunski a kad bi je odradili i minimalno lose ..bila bi jos jedan udarac u borg filozofiju strasnog neprijatelja :-k

ned 21 ožu, 2010 11:49 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
captain je napisao/la:
Bila bi kult samo kad bi je odradili vrhunski a kad bi je odradili i minimalno lose ..bila bi jos jedan udarac u borg filozofiju strasnog neprijatelja :-k

Ali meni nije jasno što vi očekujete od Borga.
Borg u VOY-u nije ništa slabiji nego u TNG-u, jedina razlika je ta da se u VOY-u puno više zna o Borgu, pa onda nije ni čudo da su razvijene neke nove taktike protiv njih te da se lakše obrane od Borga...
Drugo, u TNG-u Borg nije imao jasnu filozofiju, nismo znali ništa o njima osim da su "zla" i nemilosrdna kibernetička rasa čiji je cilj asimilirati cijelu galaksiju, i to je u biti to što smo znali o njima.
Onog trenutka kad ih je VOY malo pobliže opisao, onda vam se Borg više ne sviđa. E pa jbg sad.
Možda vam se to ne sviđa, ali VOY je Borgu dao "dušu", karakter, prije toga je bio samo bezlični neprijatelj.
Naposljetku u TNG-u smo ih vidjeli u samo četiri nastavka... što dalje imamo govorit...

pon 22 ožu, 2010 4:57 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Suikotreki je napisao/la:
Ali meni nije jasno što vi očekujete od Borga.
Suikotreki je napisao/la:
Možda vam se to ne sviđa, ali VOY je Borgu dao "dušu", karakter, prije toga je bio samo bezlični neprijatelj.

Bingo! Bezličan, misteriozan neprijatelj uvijek je strašniji od onoga koji pokaže sve karte.

Borg kakvog većina nas želi je jeziv, misteriozan, naizgled nepobjediv. Negativac od kojeg je uvijek bolje pobjeć nego mu se suprotstavit. Negativac na čiji sam spomen čitavi svjetovi drhte od straha, a sama ideja da je on negdje u blizini stvara paniku i očaj.

Aw sh#t, a Borg cube, we're screwed, God help us! se negdje putem pretvorilo u Oh look, a dozen Borg cubes, cool! . Mislim da svi znamo gdje i kako. :|

pon 22 ožu, 2010 5:53 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Ti ocito suiko neshvacas stvar ..jedan bezlican ..bezosjecajan i potpuno tajanstven neprijatelj cije namjere nikako nemozes skuzit a znas da nisu dobre ..je puno bolji od jos jednog od brojnih razotkrivenih neprijatelja ..ti mislis tako i to je uredu ali cini mi se da vecina ljudi ne vidi to na taj nacin ..borg je stvoren da bude neotkriven u potpunosti a to je voyager pokvaria ali najgore je ono unistavanje kockica ko da su krafne za dorucak ..jako lose :|

pon 22 ožu, 2010 5:59 pm
Defender of Earth

captain je napisao/la:
Ti ocito suiko neshvacas stvar ..jedan bezlican ..bezosjecajan i potpuno tajanstven neprijatelj cije namjere nikako nemozes skuzit a znas da nisu dobre ..je puno bolji od jos jednog od brojnih razotkrivenih neprijatelja ..ti mislis tako i to je uredu ali cini mi se da vecina ljudi ne vidi to na taj nacin ..borg je stvoren da bude neotkriven u potpunosti a to je voyager pokvaria ali najgore je ono unistavanje kockica ko da su krafne za dorucak ..jako lose :|

Ma dobro... to da se Voyager malo prelagano nosio s 3 do 4 Borg kocke tu nemam komentara... i tu imam isto mišljenje kao i svi vi... ali meni neki negativac, neki neprijatelj nije dobar osim ako nije dobro okarakteriziran, dobro prikazan, opisan... ono kako Oz kaže "da su mu sve karte prikazane"...

Glupi su mi oni prozirni, jednostavni "James Bond" neprijatelji tipa ruski komunisti ili arapski teroristi... a Borg kakav je prikazan u TNG-u me je najviše podsječao upravo baš na takve neprijatelje, bezličan, nemaštovit, nerelan i nerazumljiv s jednakim motivima...

Sad, kao što si i rekao to je sve stvar ukusa, ali upravo zbog svega toga navedenog mi je Borg kakvog znamo iz VOY-a bolji i zanimljiviji...

pon 22 ožu, 2010 6:10 pm
bubica
bubica

Dakle, ako sam dobro shvatio, ti voliš da ti se sve servira, jer ti se ne da razmišljat i koristit maštu? :?

pon 22 ožu, 2010 6:11 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

_Oz je napisao/la:
Dakle, ako sam dobro shvatio, ti voliš da ti se sve servira, jer ti se ne da razmišljat i koristit maštu? :?

Ne krivo...
Filmovi i serije za razliku od knjiga imaju tu prednost da imaju mogučnost i privilegiju prikazat sve ono što je autor zamislio i htio reći.
Kod filmova i serija mašta nije potrebna kao kod knjiga koje ne mogu to prikazati, pa čitač to sam mora nadopuniti...
Kako se kaže slika vrijedi tisuću riječi, a i osim toga ja, ti i nitko drugi ne može zamislit onako točno Borga kakav je on originalno bio zamišljen.
Mi možemo zamislit i koristit maštu kako bi to moglo biti, ali kako dokazati da je to stvarno tako.
Na taj način bi svatko imao svoju percepciju, i nitko nebi mogao reći da je baš njegova točna.

A pak s druge strane, ja bi ti postavio pitanje, zašto uvodit novog glavnog neprijatelja Federacije ako nemaš sam ideje što češ i kako češ s njim... a upravo je tako bilo s Borgom u vrijeme TNG-a.

pon 22 ožu, 2010 6:20 pm
Make it so
Make it so

Suiko neke osnovne stvari se o borgu normalno mogu razotkrit ali samo ako to ne unistava generalni dojam nelagode koju borg donosi sa sobom ..tu je oz pogodia bit svega a to je da kad je borg u pitanju gledatelja i one likove u prici mora hvatat blaga panika ..gotovo emotivni sok ..borg ne napada cesto ali jebemu kad je sad on tu nije dobro ..nekakav osjecaj bliske apokalipse ili straha od toga da je sve gotovo 8)

pon 22 ožu, 2010 6:20 pm
Defender of Earth

captain je napisao/la:
Suiko neke osnovne stvari se o borgu normalno mogu razotkrit ali samo ako to ne unistava generalni dojam nelagode koju borg donosi sa sobom ..tu je oz pogodia bit svega a to je da kad je borg u pitanju gledatelja i one likove u prici mora hvatat blaga panika ..gotovo emotivni sok ..borg ne napada cesto ali jebemu kad je sad on tu nije dobro ..nekakav osjecaj bliske apokalipse ili straha od toga da je sve gotovo 8)

Pa to što su se neke pojedinosti prikazane poput njihovog uređenja, brojnosti ili ideala to ih nečini manje zastrašujučima.
Vjeruj mi, ja jednako nebi voliko biti dio njihovog kolektiva i za vrijeme TNG-a kad nismo znali gotovo ništa o Borgu, a i za vrijeme VOY-a kad smo znali da je u biti cijeli Borg kolektiv igračka od Borg kraljice...
Sve jedno Borg prikazuje svoju razornu moć, svoju nepokolebljivost.
Jedina je razlika ta da u VOY-u vidimo da ni Borg nije savršen, nepogrešiv i neuništiv, da i oni kao i svaka druga civilizacija ima svoju "ahilovu petu", svoju slabost.
Osim toga osim vrste 8472 ne postoji niti jedna druga civilizacija čak ni nakon VOY-a koja bi mogla konkurirati Borgu, tako da nemamo šta govorit...

pon 22 ožu, 2010 6:34 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Tak je, ne postoji civilizacija koja bi mogla konkurirati Borgu, ali su ga zato Voyager i teta Kata slistili za frištik. :njami:

pon 22 ožu, 2010 6:58 pm
Profil Web stranica
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Da, naravno da zelimo Borga, no onakvoga kakvoga smo vidjeli u TNG.u, a ne onoga u VOYu i First Contactu...ono mislim da svi znate na kaj mislim ne? :zubo:

sri 24 ožu, 2010 6:57 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
TNGovski Borg, sterilan, beskompromisan, nekomunikativan i sa razornom jednom kockom. ALI. Htio bi da ostane zeleni ambijent kakav je prikazan u VOYu.

sri 24 ožu, 2010 7:52 pm
Defender of Earth

Miki je napisao/la:
TNGovski Borg, sterilan, beskompromisan, nekomunikativan i sa razornom jednom kockom.

I upravo zato mi ne može biti jasno kako takav Borg nekome može biti dobar neprijatelj....
Onaj kakav je u Voyageru i First Contactu mi je puno bolji...

sri 24 ožu, 2010 7:54 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
TNGovski Borg, sterilan, beskompromisan, nekomunikativan i sa razornom jednom kockom. ALI. Htio bi da ostane zeleni ambijent kakav je prikazan u VOYu.

Yep, vizualno - VOY, sve ostalo - TNG. :thumbs2:

Ali opet, ako bi nova serija bila smještena u (alternativno) 23. stoljeće, tada bi mi Borg nekako bio "out of place"...

Ne znam, Borg mi jednostavno ne paše za Kirkovu eru... Ja bih radije da nanovo upoznamo (ovaj puta malo bolje i detaljnije) Romulansko carstvo, neo-Klingonce (vidi topic ST XI Klingonci), Tholiance, a možda i Xindije, zašto ne?

sri 24 ožu, 2010 7:58 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa ne mora nova serija biti sa Kirkom :wink:

sri 24 ožu, 2010 7:59 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: