Sada je: ned 28 lip, 2026 3:03 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 DS9 - formula uspjeha za novi star trek? 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
 DS9 - formula uspjeha za novi star trek?
Mislim da se svi sjecate one moje teme o zaboravljanju star trek pojmova ..e pa u DS9-u se mnoge stvari mogu zaboravit jer je radnja uzasno kompleksna pa je seriju gust gledat isponova i nakon pauze od nekoliko mjeseci ..pogotovo zato jer su neke epizode jednostavno zanemarive kad ih usporedis sa onim vrhunskim u seriji a te vrhunske su toliko kompleksne da o njima mozes pricat nadugo i nasiroko ..jedino je u DS9-u bilo moguce upoznat strukture nekih drustava kao onog ferengijskog ili bajoranskog ..mozda se ne pamte naslovi epizoda kao u TNG-u jer su one vise povezane u seriju spojenih radnji koje se vuku kroz nekoliko epizoda dok je u TNG-u i voyageru svaka vrhunska epizoda ..entitet za sebe i onda je se covjek lakse sjeti 8)

Da sad dođem do svoje glavne misli ..DS9 je bio spoj alphe i gamme kod planeta bajora ..na isti kalup nebi islo totalno ali mozda slicnu stvar nebi bilo lose opet ponovit ..naprimjer postaju na granici sa delta kvadrantom koju je federacija zauzela nakon uspijele istrazivacke misije ..mozda malo drugacije ali intrigantno ko DS9 ..i dal bi vi tako nesto ..moze li star trek trust mozgova ..koji sad postoji stvorit novog garaka i dukata ..nove weyoune ..mozda opet iskoristit stare ponekad ? :startrek015:

sri 17 ožu, 2010 10:29 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: DS9 -formula uspijeha i za nekakav novi star trek ?
Radnja DS9-a je bila na jednote istom mjestu svih 7 godina. Tako da im je to ostavilo mjesta za razvoj likova i boljih opisa civilizacija.

A jeli to formula za uspjeh, pa možda i ne.

Naime studiji izbjegavaju velike arcove zbog toga što ljudima koji propuste epizodu kasnije teže uvući se u priču, pa pada gledanost.

Prednost zasebnih epizoda je ta što ako propustiš jednu epizodu, to neće bit problem za gledanje epizode koja ide.

Jer ona funkcionira i kao zasebna cjelina.
:wink:

sri 17 ožu, 2010 10:34 pm
Make it so
Make it so

Ako se ja dobro sjecam DS9 ima najkompleksnije likove i najbolje prikazan razvoj civilizacija i identitet civilizacija ..kroz DS9 smo upoznali i ferengije i trille i bajorance ali i kardassiance i dominij a bome i klingonce podosta ..bar u tom segmentu DS9 rula 8)

sri 17 ožu, 2010 10:39 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa sam koncept DS9-a nije nešto drugačiji od raznih serija sa jednako kompleksnom radnjom: dakle postoji onaj glavni kanon koji se proteže od prve do zadnje epke, postoji par sporednih kanona, pokoja sporedna epka, pokoja epka koja nema veze sa ničime, i pregršt likova koji su povezani iz više razloga. DS9 stoga odskače od ostalog Treka zato jer je primjenio taj 'serijski' način scenarija, umjesto onog jednostavnijeg 'epizodalnog'.

Glede ideje granice Alfa i Delta kvadranta...ne znam baš; pa nisu granice kvadranta ucrtane u kartu kao neprobojne barijere ili kao strogo određeni teritoriji. Potežem usporedbu sa vremenskim zonama na Zemlji; na granici dviju zemalja od kojih se svaka nalazi u zasebnoj vremenskoj zoni. Iako računaju vrijeme drugačije, sunce zalazi i izlazi u isto vrijeme. Ista stvar sa tim kvadrantima u galaksiji.

Jedino ako si mislio na koncept Federacija nasuprot neistraženom teritoriju; onda bi to moglo upaliti; samo bi se trebalo jako paziti da ne bude preslično DS9u.

sri 17 ožu, 2010 10:39 pm
Make it so
Make it so

Pa sad cu se opet referirat na svoju najdrazu seriju nakon treka ali tu mislim na nesto ko atlantis mozda ..zvijezdana baza u orbiti ili na nekom zabacenom planetu dalje od jezgre federacije gdje se susrece razne nove i stare aliene i di su situacije dosta neocekivane i nove ...uostalom tesko je dostic kompleksnost DS9-a 8)

sri 17 ožu, 2010 10:44 pm
Goddess in green
Goddess in green

Ja mislim da radnja na postaji nebi bila dobra opet.

To bi previše sličilo DS9-u. Razlog zašto su i izmislili dominijski rat u seriji je taj što više nisu imali ideja, jer su bili ograničeni postajom.

Možda bi kolonija sa flotom svojih brodova bila bolji izbor.

sri 17 ožu, 2010 10:50 pm
Make it so
Make it so

Sta se mene tice na taj nacin slobodno mogu opet nemat ideje ..jer je sve ispalo okey ..TNG mi je osobno drazi ali DS9 je serija koju svak prihvaca ..skoro svak ..dosta je zanimljiva i ljudima koji ne zele previse moralizirat ali i onima koji to zele ..mislim di naci spoj intrige i spletki uz moraliziranje nego u DS9-u (npr ..in pale moonlight)

sri 17 ožu, 2010 10:53 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Hm, mislim da koncept sličan DS9-u više nećemo vidjet, barem ne tako skoro.

Prošlo je već dosta dugo (5 godina) bez Treka na televiziji, a po svemu što se pričalo do sada, nova serija vjerojatno će slijedit TOS/TNG/VOY/ENT koncept (brod, kapetan, posada).

Jednu stvar valja uzet u obzir, DS9 nikad nije bio baš najbolje prihvaćen među mainstream publikom, pa mu ni gledanost nije bila bajna.

Ono u što možemo bit praktički sigurni je da će se nova serija (koja u ovom trenutku, nažalost, nije u ničijim planovima, čak je ni ekipa iza ST XI nije voljna radit na seriji) morat prilagodit današnjim televizijskim trendovima i više oslanjat na razvoj likova i međuljudske odnose, dramu itd, a mnogo manje na tehnobabl i sl.

sri 17 ožu, 2010 10:56 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Dobro Oz_ istinu pricas ..ali gledajuci mnoge serije pa cak i famozni atlantis ..one imaju neku primjesu DS9 radnji ..i prihvacene su među sadasnjom publikom ..pola sf-a koji postoji je nekakav rip off star treka a DS9 je savrsen za bit primjer mnogima ..sad neznam dal se moze rec da je DS9 koncept ko babylon jer ga nisan gleda ..ali ono sta zelim rec ..koncept je popularan i danas i nije da bi ga publika odmah odbacila ? :-k

sri 17 ožu, 2010 11:12 pm
bubica
bubica

captain je napisao/la:
Dobro Oz_ istinu pricas ..ali gledajuci mnoge serije pa cak i famozni atlantis ..one imaju neku primjesu DS9 radnji ..i prihvacene su među sadasnjom publikom

Među striktno SF publikom, ne mainstream publikom, razlika je velika.

CBS, kuća koja drži prava za televizijski Star Trek, sigurno neće htjet financirat seriju koja će privlačit isključivo žanrovsku publiku, što se već vidjelo na ENT-u.

sri 17 ožu, 2010 11:28 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Onda bi možda bolje prošla neka sapunica stil st serija, koja se odvija u nekom gradu na nekom planetu i prati živote ljudi na tom planetu. :mrgreen:

sri 17 ožu, 2010 11:30 pm
Make it so
Make it so

Postoje li di podatci o gledanosti star trek serija i podatci o gledanosti sf-a opcenito ..zanima me taj redosljed ..to jest koje serije prolaze najbolje kod publike 8) :-k

sri 17 ožu, 2010 11:32 pm
Goddess in green
Goddess in green

Čisti sf ti jako loše prolazi.

Uspjevaju ti uglavnom serije sa elementima sf-a poput recimo Izgubljenih ili Dosjea X.

sri 17 ožu, 2010 11:34 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
Onda bi možda bolje prošla neka sapunica stil st serija, koja se odvija u nekom gradu na nekom planetu i prati živote ljudi na tom planetu. :mrgreen:

Takvo nešto već postoji, zove se Caprica i ima očajnu gledanost. :lolsmjeh:

sri 17 ožu, 2010 11:41 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Istina je ovo što kažete, nema šanse da se pravi Trek serija koja se odvija na jednom mjestu opet...Sve je to novac, prvi i jedini kriterij...A šteta... :smrc:

DS9 je tako neponovljiv...Savršeni spoj napetih, ratnih epizoda i epizoda koje se tiču prvenstveno njihovih međusobnih odnosa, razvoj prijateljstva itd...U DS9 se najviše pokazuje što oni rade u slobodno vrijeme, a to je mene osobno jako zanimalo u svakom Treku...Ima i u ostalim serijama toga, ali to samo u uvodu ili nešto slično pokažu kako Data svira ili nešto, dok se u DS9 cijela epizoda znala vrtjet oko Bashirovog i O'Brienovog pikada... :zubo:

čet 18 ožu, 2010 12:47 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: