Sada je: ned 03 svi, 2026 12:32 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeća
 Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Well anyway normalno da se ne mogu uživit u lik McKaya jer se u mom prvom gledanju Stargatea IKAD lik pojavio svega dvaput. Istina, lik je briljantan i jednako tako neurotičan koliko mogu skužiti; i njegovi bezuspješni pokušaji barenja Carterice su bili na momente šaljivi; daju neku naznaku njegove šaljive pojave koja će se očito događati u budućim nastavcima.

Uglavnom ja nastavljam po svom. Šesta sezona SG1 je dovršena. I moram priznati da mi je slabija od prethodnih; nekako na razini prve sezone; bez previše uzbuđenja i uz dosta preolakih micanja nekih likova. Tu je i vidni izostanak Daniela Jacksona, kojeg mijenja vječno nasmijani Jonas Quinn; koji jako brzo uči i kuži stvari, no pored toga i nije nešto previše okarakteriziran lik. Anubis se pokazao kao velika prijetnja na kraju prethodne sezone, a onda u idućoj sezoni ga ima samo na početku i na kraju.
No ajmo redom.

Stali smo kod Anubisa koji se pojavio pred svima i reko je JA SAM GAZDA. Prvo je pokušao Zemlju skršiti tako da ih sravni meteorom, potom u Redemption želi napraviti overload u zemaljskim Vratima pomoću tehnolgije Drevnih. Ok. Još jedna inovativna ideja koja mu nije uspjela zahvaljujući Teal'covom klincu i O'Neillovom pilotiranju. O'Neillov sarkazam (''Oh please, who talks like that?'') dok Anubis prijeti svojim stvaro kliše izjavama :bbyg: je fakat odličan. Pored toga, meni ovo nije bilo prenapeto; valjda mi je bio očit nedostatak Jacksona, kao i prevelika nevjerojatnost da dijete uspije ukrasti Jaffa death glider i uspješno rasturiti drevnu tehnologiju Drevnih; kao i mogućnost da zemaljski avion X302 vuče Vrata, za koja mislim da je rečeno da su teška 32000 funti (oko 17 tona). Malo prenategnuto.

Uglavnom buddy Thor je sabotirao Anubisov brod, ekipa ga je probala spasiti u Descent, nije išlo. Quinn ovdje pokazuje svoj potencijal. I upoznajem Jaffa ninje; najkulerskije ratnike u Stargate. =P~
I onda su odlučili staviti Anubisa po strani i igrati se drugim stvarima.
U Frozen nije bilo ništa zaključno glede smrznute cure tko je i što je; samo su iznijeli par hipoteza. Tu je bilo smiješno kada Carter i Frasier ispale fascinantnu teoriju da moguće da su ljudi nastali daleko ranije nego što se mislilo, a O'Neill na to kaže DOH..zaboravio sam snimit Simpsone. :lolsmjeh: I tako O'Neill je dobio Tok'Ra simbionta u sebe.
Jedna epka je išla bez njega, i to vrlo dobra Nightwalkers, nalik na Dosjee X, te NIDove prtljancije koje su zamalo završile loše.
I onda Abyss. Baal kao lik mi se dopada, može se s njime zajebavat iako je brutalan i ima zanimljive metode mučenja, te inovativnu tehnologiju okretanja gravitacije. I Jackson se vraća \:D/ ; no izgleda da mu brže-bolje metoda uzdizanja O'Neilla ne može uspjeti jer je to Jacku sve bzvz.

Prva prava i jedina epka koja pokušava malo okarakterizirati Quina (Shadowplay) je tako; osrednja, ništa novoga; hladni rat se zahuktava, Quinn želi pomoći pa je povjerovao da postoji Otpor koji se svemu protivi, no to je sve bila maštarija shizofreničara tak da ništa od toga.

The Other Guys...wtf...gledam cijelo vrijeme i ne mogu vjerovat da je to tak loše isplanirano i odglumljeno, no konačna scena u kojoj ispada da je to sve maštarija jednog znanstvenika donekle spašava situaciju; no u totalu, krajnje nebitna epka. Osim pojavljivanja dr. Phloxa koji me nanervirao sa svojim paranoidnim i cmoljavim ponašanjem; kao i bath'leth iznad trona, te na čelima Jaffa. :shock:

Napokon prava epka koja se tiče malo šire radnje je Allegiance do koje nisam ni skužio da Jaffe i Tokre nisu previše tolerantni jedni prema drugima, jer su vođeni stoljećima predrasuda.
Odmah u idućoj Cure epki me iznenadilo da je majka svih Tokri u biti izopćenik od Goa'ulda, ali je ujedno i veliki debeli crv. :shock: Zanimljivo eksperimentiranje sa goa'uldskim imunosustavom kao lijekom kojeg ponestaje.

Najlošija epka...dno sezone...totalni promašaj...Prometheus. Zemlja gradi svoj prvi starship. Oke, to može proć. I što se dogodi??? O'Neill kaže da se radi o najjače čuvanom objektu na planetu!!! Nigdje nijednog stražara, nigdje nijednog vojnika, nigdje nijednog radnika jer brod još nije gotov!!! Netko je gadno zajebo stvar u scenariju. I onda povrh svega, Carterica vodi TV ekipu na brod koji je toptoptop secret #-o . I gle čuda, NIDovci rade za HRT, posebno su utrenirani da kao kamermani otmu brod koji ih je doveo....NIGDJE! Pukovnik Q je mislio doći do tajnog oružja kojeg nije bilo nigdje.
Direktan nastavak te epke je Unnatural Selection gdje su Asgardi takve pi****** da moraju žicat O'Neilla za nešto što su i oni mogli sami napraviti. Ok je ideja da su Replikatori evoluirali tako da mogu izgledati interaktivnije, kao i onaj temporalni tehnobabble na kojeg sam alergičan sam čak skužio. Smiješan je O'Neill (a tko drugi) koji bi nazvao brod Enterprise. No ono što mi je zasmetalo u cijeloj toj epki je da SG1 upravlja brodom ko da vozi auto #-o . Piece of cake. Uglavnom u dvije epke su dosta loše uklonili i Replikatore i Simmonsa.

Sight Unseen; zanimljiva ideja života koji paralelno egzistira na ovom planetu, samo u drugoj dimenziji, no pored toga ništ posebno. Esefovski zgodno, no nebitno za veću radnju.
Smoke and Mirrors mi se čak i dopao sa svim tim političkim igrama i zakulisama, pokušajima ubojstva Kinseya, te nadovezivanjima sa prethodnim sezonama; no kraj mi je razočaranje; cijelo vrijeme su biznismeni igrali glavnu ulogu. Neočekivana i čudna ideja koja mi se nije dopala.

Maybourne bi tražio ono Simmonsovo oružje u Paradise Lost , kad ono, osamljeno mjesto sa biljkama koji tjeraju u paranoidno stanje. Očekivao sam više zajebancije i podbadanja između Jacka i Maybournea, možda čak i da se sprijatelje; na kraju toga nije bilo previše. Mjesec dana su bili tamo, a cijelo vrijeme imaju istu bradu. :shock:

Rusi polako dobivaju status redshirtsa. Sve su ih poklali u The Tomb, pa u Metamorphosis se razlijevaju na sve strane :lol: Ajde zanimljivo eksperimentiranje, no ono Nirttino upucavanje Quinnu mi je bilo wtf-like :shock: Ona mu se umiljava, mazi ga nosićem po licu...a glaščina ko Duško Ćurlić :lol: I nju su (s)maknuli.

Disclosure mi je season filler. Opet retro epka; sve smo vidjeli...Kinsey želi prikazati Hammonda kao nesposobnog, no Thor spašava situaciju, i svi ambasadori su živjeli sretno i zadovoljno.
Forsaken je već od starta bilo predvidljivo da likovi nešto skrivaju. Očekivao sam da su nekakvi lovci na aliene, no ispalo je da su odbjegli zatvorenici. Ništa posebno.

The Changeling mi se dopala. Nešto kao DS9ovska Far Beyond The Stars. Zanimljiva usporedba simbionta i bubrega u Teal'covoj podsvijesti, kao i neočekivana situacija konstantnog mijenjanja jaffaovskog tobolca, što je omogućilo preživljavanje Teal'cu i burazeru Bra'Tacu.
Memento je isto pomalo trekovska epka; po mogućnosti TNGovska epka; sa moralno idejom zakopavanja prošlosti iz straha da se ne ponovi. Užasno me naživciralo što se brod Prometej predstavlja kao United States Airforce; iako su se par epki ranije šefovi dogovorili oko suradnje. Bez Amera očito ništa.
Predviđam budućnost, pa nisam siguran jel ta prava budućnost, pa dal da djelujem ili ne djelujem...Prophecy ima pomalo klišejizirane lajtmotive gatanja, da bi ispalo kako je to sve Nirti stavila turbo tumor u Quina; kojemu je bolje bez toga.

I konačno Anubis. Pa gdje je bio cijelo vrijeme? Skupljao je Raove oči. Fali mu ono jedno. Ajde Full Circle je akcijom nabijena epka, Jackson svjesno krši pravila, otkriva tko su Drevni, nateže se sa Anubisom. A Anubisov Prvi Jaffa je onaj Prvi iz The Other Guys maštarije; epke čija se radnja nije dogodila; ali ga O'Neill svejedno raspoznaje :shock: Oma uzdiže sve Abydosčane na višu razinu jer su ni krivi ni dužni pogubljeni. Hura, pa gdje je cijelo vrijeme. Ispada da su Drevni sebični likovi ako Oma krši pravila tako da pomaže drugima.

Odmah sam skoknuo i do sedme sezone, kad ono strah i trepet na kojeg se Captain toliko nabrijao; je doživio poraz. Just like that.
A započne dosta loše. Fallen je oke uvod sa Danielom koji je prognan od Drevnih, no ubilo me u pojam to što je u svega par scena preskočeno nekoliko dana ili tjedana planiranja akcije protiv Anubisa. Preseli se stanovništvo, Teal'C ode k Yu-u, ovi prenesu avion na drugi planet, sastave ga, naprave pistu... :roll: Sve u par sekundi. I još odjednom scenarij kaže da je Yu postao senilan. Star Wars imitacija je stvarno nepotrebna u oblijetanju Anubisovog broda i gađanja sitnog otvora. Gad demet, čak su i topovi skoro isti ko na Death Staru.
Homecoming to donekle ispravlja sa akcijom, povratkom na Quinov planet. I dobro da taj lik odlazi. Koliko god bio simpatičan, nije bolji od Jacksona.

A Anubis, Captainov strah i trepet, je spušio u šestoj epizodi svog pojavljivanja. Apophis je duže trajao.
I sad si računam...tko je ostao od svih mogućih bad guysa? Kinsey, Baal i Oziris. :?

sub 06 ožu, 2010 12:39 am
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Sad cu ti morat spojlat ali samo malo ..anubis nije spusio nit na kraju cijelog stargate-a (sad dio koji ako hoces mozes procitat ) nego ga je oma desala izazvala na vjecnu bitku negdi u 18 epizodi osme sezone ..bit ce anubisa skoro do kraja u jednom drugom obliku ..a baal je najveci car među goauldima ..totalno sarkastican i zabavan :mrgreen:

sub 06 ožu, 2010 1:16 am
MINDFVCK

Mali apdejt.

Fragile Balance sam se pokido od smijeha kak je klinac skinuo O'Neillove gestikulacije. Super epka, ujedno eto odgovora tko je Loki, a i tko provodi pokuse na ljudima.

Orpheus nije nešto prenapeta epka, ali se bavi Teal'covom krizom nakon prelaska na lijek, kao i mogućim učinkom na sve Jaffe. Oslobađanje robova je oke. Važna epka.

Revisions pak nije toliko važna epka, i u neku ruku sam očekivao zombificirani napad ljudi pod utjecajem računala; no nisam očekivao smanjivanje kupole, kao ni selektivno uklanjanje populacije da se održi ravnoteža; te samim time selektivno uklanjanje pamćenja populaciji. Intrigantno.

Lifeboat mi je nešto kao Voyagerova epka gdje 7/9 otkriva mnoštvo podstanara u svojoj svijesti; no ovdje je to bez toliko dramatike i humora, a uz više melodramatike. Tako-tako.

Enemy Mine; konačno jedna dobra epka sa Unasima. Jest da me živcira ono silno ČakaKaka trabunjanje; no unatoč razlikama, bitan je respekt. I to je za Taurije osiguralo sirove materijale pod cijenu polusatnog klečanja. Super.

Space Race sam očekiva da će biti kao u Star Warsima kada je Anakin bio zadnji, pa ipak pobjedio. Sva sreća da nije tako ispalo jer bi bilo prepredvidljivo. Ovako Carterin frend nije pobjedio, ostao je u gadnim dugovima, ali barem mu je civilizacija dobila Vrata, i riješili su se rasističkih ekstremista. Reklamiranje proizvoda u emisiji je komično.

Avenger 2.0...opet onaj iritantni manijak koji cijelo vrijeme mašta. Lika bi najradije upuco sa zatom. Triput. :twisted:
Birthright
Wooohoooo =D> \:D/ :omgy:
T'Pol kao amazonka :twisted:
No pored toga mi nije nešto epka. Jest da je T'Polka usamljena i treba se mazit :biggrinlove: , i epka je važna utoliko što postoji određena skepsa spram tretonina, no pored toga mi je pomalo predvidljivo zaštitiničko ponašanje velike sestre koja se boji drugačijih metodi borbe.

Uglavnom, približava mi se granica kada ću morati početi paralelno gledanje SG-1 i Atlantisa. :shock:
Zbog toga ću bolje pisati malo-pomalo; jer zamislite si da napišem dojmove dviju sezona. ](*,) Oči bi vam otpale, kao i moji prsti. :lol:

pon 08 ožu, 2010 12:27 am
Über Trekkie
Über Trekkie

to nemoj da radis... iako sam par puta gnjavio i maltretirao no nejma sto mi nije rekao da osma sezona SG1 ide paralelno sa atlantisom ipak sad iz ove perspektive mislim da nisam pogresio sto sam prvo odgledao celi SG1 pa tek onda atlantis... ako budes mesao i gledao unakrsno mislim da ces bespotrebno da razvodnis i SG1 i atlantis... moja preporuka SG1 do kraja pa atlantis.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pon 08 ožu, 2010 2:06 pm
MINDFVCK

:benganje: :navijanje: :yahoo: :slon:

Dokrajčio i sedmu sezonu i mogu samo worshipat epski splet epizoda. :hail: Sve mahom epizode koje su itekako važne za radnju; nikakvi novi svijetovi, nikakva drevna plemena; samo glavna radnja oko koje se sve vrti sa svojim protagonistima i sporednim likovima koji nadopunjuju radnju.

Iako bi mi Evolution bolje pasao kao jednodjelna epka; jer kao dvodjelna mi je prerazvodnjena; ipak se tu radi o upoznavanju sa uberkulerskim uberubojitim Anubisovim super-vojnicima. Ružni ko pseta, elokventni ko Teal'c, ubojiti ko azijski stršljeni :shock: . Nikakvi serpent-headsi niti horusi nisu cool kao Anubijevi dronovi.

Važna epka je i Grace; iako je dosta dosadnjikava sa previše puta viđenom SF radnjom 'jel-ovo-stvarnost-ili-nije' i 'ova-maglica-je-živo-biće'; al hej, barem su vratili Prometeusa kući. Pored toga imamo i malo karakterizacije Carterice; željne ljubavi, ali suzdržane glede toga.

Fallout; ha-fakin-ha. Kelownijancima se obilo testiranje oružja o glavu, pa im prijeti uništenje cijelog planeta, a jedini tko ih može spasit je Goa'uld. Neočekivani obrati radnje. I bilo je oke ponovo vidjet Quina.

Chimera je isto važna epka utoliko što je uklonjen Oziris iz radnje; no na dosta jednostavan način je uhvaćen; i pomalo nelogično da sistemski lord dođe sam na Zemlju i podvrgne bivšeg dečka svog domaćina brainwashu. Ono sa Cartericom i policajcem je bilo prefluffy.

Death Knell; odlična napeta epizoda, ponovo sa dronovima koji su zajebani do srži. Par scena me podsjetilo na Terminatora. Onog prvog filmskog Terminatora. Žalosno pucketanje saveza, no Tok'Re i Jaffe su u pravu da taj savez im nije bio od koristi, jer su Tauri bili glavni na Alfa lokaciji.

I onda Heroes. Predobra dvodjelna epka; koja mi započne dosta bezvezno; novinar koji je blago rečeno preiritantan; no part 2 je daleko bolji...Smrt dr. Fraiser nije nešto što me previše ražalostilo; no njena simbolika ima itekako veze u ovoj epki. Iako se radilo o liku koji se učestalo pojavljivalo; ipak je Fraiserica bila zapostavljena glede karakterizacije; no to nije spriječilo scenariste da naprave dostojan oproštaj od nje...iako sam očekivao da je umro O'Neill ili onaj vojnik. Ono što je posebno dobro u ovoj epki jest odavanje počasti svim vojnicima koji se bore u bilo kojem ratu (jest da je to prikazano kroz prizmu sveamerikanizma); te da iako se radi o ljudskom biću koje je poginulo, toliko se radi i samo o 'broju', pogotovo ako se radi o ratu većih proporcija. Utoliko je smrt Fraiserke simboličniji jer predstavlja sve one vojnike koje u ratu možda ne bivaju primjećeni, već su samo broj; no rastanak sa njima itekako boli. Činjenicu da su 'samo broj' su pak okoristili NIDovci sa svojim političkim spletkama u vidu EMH-a Woolseya koji mi se na prvi dojam čini kao zajebani birokrat.

Resurrection; ne odveć prenapeto, ali vidimo kako NIDovci eksperimentiraju sa genetikom u svrhu opravdanja svojih metoda. Makijavelistički pristup odbjegle organizacije unutar tajne organizacije.

Inauguration; konačno da upoznajemo predsjednika; novog predsjednika. Stari predsjednik je bio 'onaj neki lik' s druge strane Hammondovog crvenog telefona. Kinsey opet napada sa svojim političkim spletkama, Woolsey mijenja stranu...Woolsey bi mogao biti zanimljiv lik. One retro scene mi već idu na živce jer u skoro svakoj sezoni se pojavljuju.

Grand finale; najbolje finale sezone dosada...Lost City...gledao extended cut. EPIC epka. O'Neill je opet heroj, SG1 opet spašava dan, no to se nekako čini manje bitnim koliko je ova epka sinteza više radnji koje su se protezale kroz više sezona; te naravno tu su i spektakularne bitke nad Antarktikom. Da se ovo gledalo u dva dijela na teveu, mislim da ne bi dobro završilo za psihičko zdravlje, jer razina napetosti je off the scale. Nova upraviteljica SGCa mi je na prvi dojam li-la; Kinseyeva marioneta koja je pokazala zube; za Hammonda moraju nešto drugo osmisliti, O'Neill je zamrznut u vremenu. Kickass epka.

Malo sam virnuo u osmu sezonu, no čim mi je hrapavi glas Christophera Judgea najavio 'priveously on Stargate SG1', te su najavljeni Replikatori, onda reko bolje da pričekam novi dan, jer je već dosta kasno, a ja sam danas imao maraton SG1. :D

OGamer, Dejanira mi je rekla kako radnja epizodi ide; tako da planiram odgledati prvu epku Atlantisa nakon prvih epki osme sezone SG1; samo da vidim preklapanja radnji i likova; jer takvo nešto mi je za očekivati, budući da se ista stvar dogodila i u Star Treku; dakle da vidim tko kamo i zašto ide na cijepanju scenarija na dvije strane. Tak da neću miješati jedno i drugo...valjda neću :-k

čet 11 ožu, 2010 12:37 am
Make it so
Make it so

Sta san ti ja reka ..anubis ce se vratit :mrgreen:

čet 11 ožu, 2010 1:29 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
WOW Miki, već sedma sezona zgotovljena. Svaka čast i na ekspresnom gledanju i detaljnom komentiranju. Ja čitam sve postove da ne misliš da je uzalud baš to.

Svakako pogledaj tu prvu epku Atlantisa. :thumbs2:

Lost City je zaista epsko finale. :biggrinlove:

čet 11 ožu, 2010 3:07 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Miki je napisao/la:
OGamer, Dejanira mi je rekla kako radnja epizodi ide; tako da planiram odgledati prvu epku Atlantisa nakon prvih epki osme sezone SG1; samo da vidim preklapanja radnji i likova; jer takvo nešto mi je za očekivati, budući da se ista stvar dogodila i u Star Treku; dakle da vidim tko kamo i zašto ide na cijepanju scenarija na dvije strane. Tak da neću miješati jedno i drugo...valjda neću :-k

nema preklapanja radnji i likova... bice spomenuto par puta tu i tamo i sem jedne epizode sg1 i par epizoda atlantisa nema uopste mesanja likova... naime na atlantis ide druga ekipa dok sg1 ostaje.

necu da te ubedjujem niti da protivurecim dejaniri ali upravo zavrsavam atlantis a pre par nedelja sam odgledao sg1 (mnogo brze nego ti :roll: ) pa te savetujem da krenes sa atlantisom posle sg1

p.s. posle atlantisa mozda i ne pozelis da se vracas na sg1... dobronamerni savet :)

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

čet 11 ožu, 2010 5:12 pm
MINDFVCK

Kako se ne preklapaju; pa ona ženskica Weir, tvoj God McKay odu na Atlantis, a na stranicama Stargatea vidim da će im se pridružiti i Woolsey.

Jes, jes...odgledao sam prvu epku Atlantisa; Rising. Bit će gadno sa ovim Wraithima; oni su mi ko nekakvi alien-vampir spika, puno siktanja, usisavanja života i neumiranja. No to ću kasnije nastaviti gledati, ako je tako SGA dobar, onda si ne želim pokvariti SG1. :mrgreen:
Inače nisam baš skužio na koju foru je Jackson skontao adresu Atlantisa; samo je rekao da treba bit osmi simbol, i uspjelo je. Malo preslučajno. Ide internacionalna ekipa u drugu galaksiju. U jednom trenutku izgleda da u toj ekipi ima jedan Srbin. Ili to, ili su naopako okrenuli rusku zastavu na uniformi jednog vojnka. :lol:

A u SG1 New Order Thor je napravio smiješnu wtf facu kad je vidio kako je O'Neill rasturio replikatora sa novim oružjem. Peti Replikator želi Cartericu; njegove infantilne iluzije su mu se skoro obile o glavu čitavim genocidom nad njegovom vrstom. Diplomatske napetosti na Zemlji glede nadzora utvrde na Antarktici no to ne vidimo; diplomatske napetosti sa Goa'uldima koji se sada plaše Baala. Jedan Goa'uld traži azil...bit će zanimljivo što će reći...ako išta.

pet 12 ožu, 2010 11:03 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

u atlantisu se pojavljuje nekoliko sporednih likova iz SG1... totalno su nebitni u SG1 tako da nije potrebno da se gleda paralelno... bolje da vidis kasnije kako su oni napredovali u pegasus galaksiji :)

sub 13 ožu, 2010 6:38 pm
MINDFVCK

Dejanira [Bot], ljutim se na tebe [-( . Rekla si da osma sezona nije nešto, e pa ne slažem se. Super je, pogotovo potkraj. \:D/ Očito si je Dejanira [Bot] razvodnila seriju sa Atlantisom, baš kao što je OGamer predvidio. :lol: Puno napetih epki, ima i onih pomalo sapuničastih, ima spektakularnih, a ima i traljavo odrađenih.

Lockdown spada pod napete. Anubis je plutajući crni oblak kojeg se ne može ubit, ali da bi nešto postigao, mora mijenjati domaćine, no domaćini se odnose prema njemu kao prema bolesti, tak da ih mora često mijenjati. Tko je Anubis, gdje je, u kojem tijelu je...napeta epka.
Zero Hour možda nije toliko napeta koliko je zabavna, jer se vidi koliko je težak posao glavnog čovjeka u SG1, u ovom slučaju O'Neilla koji se mora brinuti za misije, špijune, dekoracije u menzi, te brzo rastuće biljke. Još pritom stigne zajebavat Baala koji u svom holoobliku može samo siktati :twisted:

E onda par slabašnih epki. Icon je ništa posebno; civilizacija vrlo slična onoj od Jonasa Quina, dođe rat, postoji pokret otpora, postoji religijski fanatizam kojeg ne volim, SGC pušta vođu fanatika samo tako, Jackson i otpor se jednostavno došeću do glavnog štaba gdje su Vrata...prejednostavno.
Avatar je ekvivalent trekovskim 'zapeli-smo-u-holodeku' epkama. Pass.
Affinity...tu ne znam što misliti. Epka je bitna u smislu da vidimo što je preostalo od pobunjenih NIDovaca i čime se bave, no okolina u kojoj Teal'c živi i situacije u kojima se nalazi su prekliše...cura sa predobrim cikama, njen dečko pijanac, pa ju on štiti, pa pobjegnu i vode ljubav #-o , pritom ona ne vidi njegov X na abdomenu unutar kojeg se nalazi prazan tobolac...puno rupa u scenariju.

Covenant se prije ili kasnije morao dogoditi. Ultra tajkun Mister Šefild iz Dadilje bi razotkrio sve svijetu, no svi koji znaju istinu ga žele ušutkati.
Sacrifices je opet epka sa T'Pol i opet mi nije nešto. Pregorljiv entuzijazam Ishte, kao i izostanak dalekovidnih planova zbog vlastitog inata je nešto zbog čega mi se njen lik ne dopada. Mali Rya'C nije više mali, odnosno nije više mali, ali je dovoljno veliki da ne bude više mali. Akcija oslobođenja od Ishtinog Goa'ulda je tako...korektno odrađena. Jedan Lord manje.
Endgame je početak kraja za Kartel...bivšu bandu iz NIDa. Ako ništa, sviđa mi se njihova odlučnost kojom na finjaka se rješavaju zemaljskih neprijatelja, pa makar počinili genocid pri tome. Gadni likovi.
Gemini mi se pogotovo sviđa. U početku su mi Replikatori bili dosta suhoparni likovi, no nakon njihovog evoluiranja u dvonožce koji mogu komunicirati, stekao sam određen afinitet prema njima. Replicarterica je odlično odigrala svoju ulogu u svrgavanju nezrelog Petog i još se osigurala protiv oružja Drevnih. Jedini bed je što joj je prava Carterica povjerovala. Tu sam očekivao da će joj postaviti neku klopku, ali ništa od toga, tako da je Replicarterica stvarno bila uvjerljiva kad su joj svi povjerovali.

Prometheus Unbound...imam neki filing da će se lik Vale vratiti...čini mi se da je netko imao nju kao avatar ovdje na forumu. Ona i Jackson se tuku...you hit me...you hit me first...oh we should have sex instead :lolsmjeh: Oštrog jezika i dobrih borbenih vještina. Sviđa mi se taj lik isprve. I super što se Hammond vratio, makar kao povremeni lik. No u ovoj epki oni pokušavaju doprijeti do Pegaz galaksije, a par prije epki (ne sjećam se točno u kojoj) su spomenuli da mogu bez problema nazvati Atlantis preko vrata...tu sam se malo zbunio, al heck...just go with the flow.
It's Good To Be King...Ares je novi Lord i odmah je likvidiran, Maybourne ostaje kralj. Hura za kralja, no Maybourne mi je bio najbolji kao odbjegli agent. Ovo je bilo pomalo slabašno, al ajde, lik se usrećio kao vladar, vidovnjak, i vlasnik harema. :shock:
Full Alert...kako ironična epka za Kartel, za bivše pobunjene NIDovce; cijelo vrijeme seru protiv vojske i SGCa kako su si dozvolili kojekakve situacije, da bi na kraju sami postali pijuni Goa'ulda. Diplomatski odnosi su se zaoštrili do vrhunca, i skoro je izbio Treći svjetski rat zbog razloga koji ne bi bili objavljeni javnosti, a sve s ciljem slabljenja SGCa i Taurija općenito. Jedino nisam skužio na koju foru su Rusi i Kinezi umirili svoju vojsku nakon što se Kinsey-goa'uld teleportirao...gotovo istog trena se smirila diplomacija, iako se Kinsey teleportirao Rusima. To čekam objašnjenje u idućoj sezoni.
Citizen Joe je još jedna epka sa flashbackovima koje ne volim, ali u ovoj epki je to super napravljeno. Najobičniji frizer zna sve što se događa u SGCu, i naravno da to sve objavi okolini, ispada luđak. Zgodno ispričano.

Vrhunac sezone; Reckoning =D> Baal kao sluga vara cijelu galaksiju da je na vrhuncu moći, Anubis koji ne izgleda baš najbolje u tijelu svog starog domaćina, Replicarterica koja muči Jacskona, Baal koji nevoljko pristaje na Anubisove zapovjedi (pogotovo ne na one glede uništenje svega u galaksiji), Baal koji zato mora surađivati sa Selmakom, Jaffe koji se oslobađaju, Replikatori napadaju SGC, Replicarterica kao Terminatorica si pretvara ruku u sablju :twisted: (coooool)...mnoštvo odnosa, mnoštvo napetosti, četiri-pet paralelnih radnji u isto vrijeme, primoranost suradnje bad guysa i good guysa zbog još većih bad guysa. Genijalno.
Al zanimljivo, još mi je bolja Threads. Nisam želio da ova epka završi jer je također genijalna sa paralelnim radnjama. Jacskon je u restorančiću Drevnih...to sve nekako podsjeća kao Q-kontinuum, tj. nije onako kako se čini, već je kao takvo prezentirano; Anubis se ušeće tamo kada i kako poželi, Selmak/Jacob umru :( , Carterica se nećka glede vjenčanja, O'Neill ima novu curku koja kuži Carteričine želje, Jaffe proglašavaju svoju svojevrsnu državu na zasad drhtavim nogama; i odmah diplomatske napetosti glede uništenja oružja; odlična Anubisova varka, no Oma spašava stvar; baš kao što je Captain gore naveo u spoilerima. :D
Moebius je isto oke epka, premda ima onog prtljanja po vremenskom pravcu, što baš i ne volim, al ajde odrađeno je dosta zabavno. I ispada da je SG1 u suradnji sa SG1 iz alternativnog vremenskog pravca bio najzaslužniji za bunu kojim je otjeran Ra. Zanimljivo.

Jea \:D/

Edit: onaj Goa'uld koji traži azil me razočarao; nije ništa rekao, ali je htio sabotirat cijeli solarni sustav. Lame. Glumac je Rvat. Steve Bačić, born in Croatia.

PS, Teal'c bolje izgleda dok je ćelav; ovako je olinjao i pomalo star.

čet 18 ožu, 2010 12:17 am
Kingslayer
Kingslayer

Miki je napisao/la:
Moebius je isto oke epka, premda ima onog prtljanja po vremenskom pravcu, što baš i ne volim, al ajde odrađeno je dosta zabavno. I ispada da je SG1 u suradnji sa SG1 iz alternativnog vremenskog pravca bio najzaslužniji za bunu kojim je otjeran Ra. Zanimljivo.

E to su epke što si bio pitao za tu pobunu i pad/svrgavanje Ra. :wink:

Vidim da si upoznao Valu... :biggrinlove: :biggrinlove: :biggrinlove: A nju ne možeš ne volit.

Olo, Hans Olo... legendarno! :lolsmjeh:

čet 18 ožu, 2010 1:23 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Čija pametna ideja je bila ukloniti O'Neilla iz priče????? :smrc:

O'Neill je carčina kakvog nema :hail: :bbyg:

I umjesto njega stave onog peteespeovca Mitchela i generala za kojeg se ne zna kad je ozbiljan, a kad se zajebava...wtf :shock:

čet 18 ožu, 2010 11:16 am
Kingslayer
Kingslayer

A znam kako ti je... Nit Mitchell ni Landry nisu ništa posebno. Dvojica, a ne mogu zamijeniti jednog O'Neilla nikako.

čet 18 ožu, 2010 2:04 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Bolje bi bilo da su vratili jonasa ..mitchell nije los lik ali je nov i nemoze mijenjat staru ekipu a jonas je ionako vec bia i svi ga znamo ..steta sta nije bilo vise jonasa :|

čet 18 ožu, 2010 2:28 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: