Sada je: ned 03 svi, 2026 1:33 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeća
 Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Ide to meni, ide... Onom gore popisu otpisanih zmijoglavaca dodajem i Marduka. Jednoepizodni Goa'uld koji je bio tako zao da su se čak i njegovi svećenici okrenuli protiv njega...Eh, da je on malo prisutniji pa da zasvira black metal bend Marduk, to bi bilo fora :benganje:

pet 26 vel, 2010 2:28 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Epizodu poslije te s mardukom ..sta prije pogledat :mrgreen:

pet 26 vel, 2010 2:45 pm
MINDFVCK

Da, da...pogledao; odgledao. Službeno sam na pola puta sa SG1 jer je i peta sezona zgotovljena :D

Glavna tema je dakle taj zlobni Anubis, tako zao lik da su ga Lordovi potjerali. Čudno da i Marduk nije bio tako zao za Lordove, već samo za svoje svećenstvo. No budući da se Anubis pojavljuje tek u zadnjoj epki sezone, neću pisati dojmove zguza; tj odotraga.

Početak sezone je nastavak natezanja Apophisa i pokušaja SG1 i Tok'Ra-e da unište svu ili većinu njegove flote. To je više manje uspješno obavljeno, uz iznimku jedne kapsule za spašavanje koju je Tok'Ra primjetila na long range senzorima, ali nije ništa zapravo napravila glede toga. Tanith im je pobjegao. To što su Apohis i SG1 otišli daleko daleko, van svoje galaksije, pa su ih Replikatori brzo vratili doma mi je malo tehnobabl, no pored toga Enemies je i više nego odličan nastavak na prethodnu epku.
No još bolja mi je Threshold, u kojoj Teal'c prolazi kroz još jedan u nizu Jaffa rituala, no u kojem zapravo konačno upoznajemo Teal'ca, kako je postao Jaffa, te kako ga je burazer Bra'tac polako, ali sigurno podučavao da su Goa'uldi lažni bogovi. Tu je ujedno i opis situacije iz prve epizode; gdje mi se preolako učinilo da je Teal'c stao na SG1 stranu, no sada znam kako i zašto je to napravio.

Uslijedilo je nekoliko ne odveć uzbudljivih niti bitnih epki.
U Ascencionu Carterica skriva Ancienta koji je postao čovjekom, pa ne zna dal je zatelebana u njega ili nije...pomalo razvodnjeno. Pukovnik Q je malo zabiberio stvar. Teal'c ovdje voli Star Warse :lol: .
U Fifth Man mi se isprve činilo da se opet radi o alternativnoj stvarnosti, no u biti se radi o miroljubivom alienu koji koristi kamuflažu za svoju zaštitu. Kasnije će Tok'Ra imati tu kemikaliju za kamuflažu, iako nije pojašnjeno odkud im to...valjda im je alien dao.
Red Sky pored uvijek humorističnog O'Neillovog (SA DVA L) cinizma i zajebancije sa Asgardima; i nije previše ponudila pored opetovanog religijskog fanatizma i tehnoblebetanja. Crvotočina kroz sunce? Pa crvotočine mogu proći kroz sve i svašta, no nemaju direktnog kontakta sa time, jer se radi o potprostoru.
Rite of Passage mi je jedna dosta loša epka. Očekivao sam neki pubertetski ritual za Cassandru, no Nirtijino eksperimentiranje donekle spašava stvar; iako mi je veliki minus za SG1 što su pustili Nirti koja je odbačena od strane Lordova, te sporazum o nenapadanju dakle za nju više ne vrijedi. Majčinsko ponašanje kod doktorice Frasier mi je iritantno.
Beast of Burden ima moralnu pouku glede rasizma i ropstva, no to je sve upakirano u previše Chaka-kaka-keka-dreka razgovorčiće. Ajde Unasi nisu tako loši likovi, koliko su neshvaćeni zbog svog primitivizma.

I onda The Tomb. Moglo bi se reći: mini horror. Odlična spooky atmosfera, leteće stvorenje, izglodani kosturi. Spookyyyy. Samo eto, Marduk je još jedan u nizu ultramega zlih Goa'ulda koji su olako uklonjeni.
I sad ovo na što se Captain nabrijao. :mrgreen: Between Two Fires Nisam očekivao da će Tollanci raditi za Goa'ulde; no nisu imali izbora. I tu su Tollanci bili u gadnoj situaciji; uništiti Zemlju, ili sami biti uništeni. Šteta što su mislili da će oni to sami riješiti, jer im se obilo o glavu. Inače epke sa Tollancima su mi sve odreda bile zanimljive, pa je prava šteta što su uništeni.
2001; ajmo reći PART 1 od epke 2010 iz prethodne sezone, gdje smo vidjeli da SG1 ne želi da Zemlja uđe u savez sa Aschenima, a ovdje doznajemo i zašto je to tako. Doista podmukao način od Ašena; ukloniti većinu populacije, a ostatku populacije produžiti život i zaposliti ih kao farmere. U neku ruku je to i neloše; manje gladi, dug život, uživanje na friškom zraku, zdravstveno osiguranje od Ašena; no ipak čovječanstvo kao takvo ne bi postojalo. Odličan odjeb sa laptopom u kojem je adresa crne rupe. :thumbs2:

Desperate Measures mi je pomalo epka u stilu Dosjea X. Pukovnik Q radi sranja i diže veo tajne oko sebe i NID-a; Maybourne je postao pravi odmetnik; ne zna se je li good guy ili bad guy. Nešto kao Garak, samo što Maybourne ima manje smisla za humor, i više smisla za modu. :lol: .
Wormhole X-treme je valjda osmišljena kao jedna ležernija epka, što i jest, no nema toliko humora koliko sam očekivao; osim prikaza SG1 u vidu treš serije, te pitanja kako to da fazno pomaknuti ljudi ne propadaju kroz pod. Eto zajebancija na jednu SG1 i dvije Trek epke.
Proving Ground - tu sam u startu skužio da se radi o vježbi, tak da i nema previše iznenađenja.
48 hours: nadasve intrigantna epka sa političkim natezanjima Rusa i Amera, političkim zavjerama između SGC i NID, ispitivanjem Goa'ulda, te tehnodrobljenja Carterice i onog Tarantino-look-a-like znanstvenika. Od svega po malo.

I onda počinju gadnije stvari. Summit i Last Stand...ne bi bio u Jacksonovoj koži; tako se infiltrirati među Goa'ulde i prisluškivati ih cijelo vrijeme. Tok're su osakaćeni, a Lordovi ostaju na životu zbog održavanja napetosti protiv Anubisa; iako je samo Yu otvoreno protiv njega.
Da bi se Anubis dokazao pred Lordovima, kreće u napad protiv Zemlje, i prvi napad je dosta podmukao; pošalje asteroid, pa nek si Asgardi misle da je slučajno. No pored tog strateškog poteza, epka Failsafe je očajna; sve vrvi od klišeja, nabrzaka spetljana verzija Armageddon filma, nabrzaka su popravili brod, nabrzaka su popravili proboje trupa, nabrzaka su tehnodrobljenjem provukli meteor kroz planet :facepalm: , iako par epki prije, vrlo sličnom metodom se vidi da su uspjeli zaribat tuđinsko sunce.

The Warrior; tu nisam očekivao da će vođa pobunjenih Jaffa biti Goa'uld, iako je za očekivati, jer ipak se radi o vrlo nisko rangiranom Lordu, koji eto prikuplja vojsku za svoju svrhu kroz jednu dosta mesijansku predstavu.
Menace; tu mi je cura slatka, no njeno djetinjasto ponašanje mi je dosta neuvjerljivo odglumljeno. Ako ništa, barem znam otkud Replikatori. Zajebane igračke :shock:
The Sentinel; tu se opet pojavi neki jednoepizodni Lord Svarog. Ahem, počeli su i sa staroslavenskim mitologijama; još samo fali Lord Đehouva. :D
I sad Meridian. Jackson umre od radijacije. Dosta tužan završetak, no radnja epke i nije nešto. Njegova požrtvovnost za druge je pohvalna, i vjerojatno nešto što mu je omogućilo da se uzvisi na višu razinu. Obilje suza, patetike. Plačljiva epka, al ne plačem, tak da ništ od toga. Inače još odavno sam si spoilao kad sam vidio da SGA počinje sa Jacksonovim otkrićem, tak da znam da će se Jackson vratit.. U međuvremenu će ga mijenjati Jonas, brzoučeći wunderkind, koji se već dokazao u startu šeste sezone, no o tome kasnije.
I na kraju Revelations. Anubis izgleda kao Nazgul umotan u debelu dekicu. O'Neillovo tepanje Thoru sa 'hey buddy' mi je i više nego simpa. Anubisovi štitovi su bili ključni za uništenje Tollanaca, pa sada je pokazao zube i Asgardima, no brzo su uzvratili sa svojim apgrejdovima.

Žuljeve ću dobit od silnog tipkanja :lol:

Inače, sviđa mi se što u startu svake epke prikažu 'previously on SG1' isječke, tak da se odmah može znati što se može očekivati, tj. na koje sve epke se naredna radnja nadovezuje.
Al malo mi je bzvz što nema više šljemova na Jaffa ratnicima. Heruur je imao Horuse, Apophis je imao Zmijoglavce, Ra je imao oboje; a ostali lordovi valjda nemaju nikakvu maštu za izradu kaciga, tak da njihovi Jaffe hodaju gologlavi.

ned 28 vel, 2010 1:57 pm
Make it so
Make it so

Citam i citam pa onda skuzim da si pogledao sad vise epizoda nego ja :zubo: ..al stvarno imas volje za pisat :mrgreen:

ned 28 vel, 2010 2:56 pm
MINDFVCK

Pa kad sam pod dojmom. :D

ned 28 vel, 2010 5:14 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Miki je napisao/la:
48 hours: nadasve intrigantna epka sa političkim natezanjima Rusa i Amera, političkim zavjerama između SGC i NID, ispitivanjem Goa'ulda, te tehnodrobljenja Carterice i onog Tarantino-look-a-like znanstvenika. Od svega po malo.

modovi reagujte i banujte mikija :shocked:

jedan je DR RODNEY MCKAY :hail: :hail: :hail: :hail: :bbyg:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pon 01 ožu, 2010 12:28 am
Make it so
Make it so

Jos miki nije upozna boga ..nemojte ga osuđivat i dajte mu vrimena da ga spozna i da se s njim sazivi :mrgreen:

slika

Uostalom Rodney je tek kasnije posta bog ..sad je jos neiskusan :zubo:

pon 01 ožu, 2010 12:50 am
Über Trekkie
Über Trekkie

i ja gledam tek drugu sezonu atlantisa a SG1 sam zavrsio pre nedelju dana... rodney baca magiju od samog pocetka... zasenio je i EMH-a :)

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pon 01 ožu, 2010 2:39 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Ma Rodney je savrsen :biggrinlove:

Sad i ja razmisljam da pocnem SG gledat od pocetka :-k

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 02 ožu, 2010 12:13 am
Make it so
Make it so

Gledam sad summit i nastavak ..i odlicne su mi epizode a anubis je uistinu sila necista :twisted:

uto 02 ožu, 2010 3:14 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Odlične epke, Daniel se infiltrirao kao Yuov pomoćnik, a bivša đevojka mu tamo. I hrpa Goa'ulda naravno. :mrgreen:

uto 02 ožu, 2010 4:10 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Imas detaljniji komentar u drugoj temi :mrgreen: ..odusevila me epizoda :thumbs2:

uto 02 ožu, 2010 4:23 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
captain je napisao/la:
Imas detaljniji komentar u drugoj temi :mrgreen: ..odusevila me epizoda :thumbs2:

Vidio poslije i pročitao. Ono se zove detaljan komentar. Samo tako dalje. :wink:

uto 02 ožu, 2010 4:26 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

zavrsavam drugu sezonu atlantisa i moram da priznam da je atlantis daleko daleko daleko bolji od SG1.

uto 02 ožu, 2010 5:18 pm
Make it so
Make it so

Nije :P ..zapravo mislim da su obe serije kvalitetne ali u atlantisu ima mozda vise akcije i sf-a ..najbolje ti sezone tek dolaze ..meni je osobno treca najbolja ..nazalost bilo ih je samo pet :cry:

uto 02 ožu, 2010 6:35 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: