|
Sada je: pon 31 kol, 2026 1:49 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Re: ...prelazak na digitalni signal
Ja ne vidim u čemu je problem. Tehnologija ide dalje, ide nabolje... Šta smo trebali ostat na pisaćim mašinama i gramofonskim pločama? Uostalom, taj reciver je toliko jeftin, tj. ima ih jeftinih tako da stvarno ne vidim di je problem?

|
| sri 27 sij, 2010 3:54 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Rapavi je napisao/la: Ja ne vidim u čemu je problem. Tehnologija ide dalje, ide nabolje... Šta smo trebali ostat na pisaćim mašinama i gramofonskim pločama?  ? Nemoj T'Grelu zamjerit, on je povjesničar. Uglavnom, ja sam pobornik digitalizacije, ali ne ovakve kaubojske. Prenaglo to ide. A što se plaćanja pretplate tiče, RTL i Nova su privatne, komercijalne televizije koje se financiraju putem oglašavanja, dok je HRT državna televizija koju financiramo mi, porezni obveznici. No pretplata je preskupa, po količini reklama koje vrti HRT gotovo i ne zaostaje za privatnim stanicama, a koncept "imaš prijemnik, moraš plaćat" je u konfliktu sa zdravim razumom. No tako je, kako je. Ja sam osobno pobornik ukidanja javne televizije i apsolutne privatizacije medija, jer su javni mediji ionako samo glasilo vladajuće garniture. A ja kao porezni obveznik ne želim financirat nečiji PR.
|
| sri 27 sij, 2010 4:14 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
T'Rapavi je napisao/la: Ja ne vidim u čemu je problem. Tehnologija ide dalje, ide nabolje... Šta smo trebali ostat na pisaćim mašinama i gramofonskim pločama? Kad su bile pisaće mašine i gramofonske ploče bilo je bolje... neću sad o tome, nije tema. T'Rapavi je napisao/la: Uostalom, taj reciver je toliko jeftin, tj. ima ih jeftinih tako da stvarno ne vidim di je problem? Problem je u tome što uvijek nešto novo izmišljaju. Ok, nije tema ali dat ću jednu usporedbu: bio je godinama JMBG i sad odjednom ne valja... treba bit OIB jer kao, bla, bla, borba protiv korupcije i sve to. A sve to košta... i najednom nije na osobnoj... ma katastrofa. Tako i ovaj prelazak s analognog na digitalni signal - to isto košta, a kao država je u krizi. Zapravo i nije, al to je druga već priča.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 27 sij, 2010 4:16 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
_Oz je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Ja ne vidim u čemu je problem. Tehnologija ide dalje, ide nabolje... Šta smo trebali ostat na pisaćim mašinama i gramofonskim pločama?  ? Nemoj T'Grelu zamjerit, on je povjesničar. _Oz je napisao/la: Uglavnom, ja sam pobornik digitalizacije, ali ne ovakve kaubojske. Prenaglo to ide. Imaš pravo, naglo je to. _Oz je napisao/la: A što se plaćanja pretplate tiče, RTL i Nova su privatne, komercijalne televizije koje se financiraju putem oglašavanja, dok je HRT državna televizija koju financiramo mi, porezni obveznici. No pretplata je preskupa, po količini reklama koje vrti HRT gotovo i ne zaostaje za privatnim stanicama, a koncept "imaš prijemnik, moraš plaćat" je u konfliktu sa zdravim razumom. No tako je, kako je. Da, plaćamo pretplatu. A šta je s reklamama, nekad su nova i rtl vrtile "dugometražne" reklame. Sad to radi i HRT. Pohlepnicima nisu dosta reklame nego im treba i pretplata. Jednom kad se razljutim bacit ću televizor kroz prozor i pozvat te ljude s HTV-a nek se uvjere da ga nemam i prestat ću plaćat pretplatu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 27 sij, 2010 4:19 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
BrickTop je napisao/la: Ne razumijem taj dio oko micanja antena sa krovova, pa nebu se signal hvato bez antene, šta oni briju?? ...da to sam se i ja ponadao da više neću trebati sobnu antenu ali brus... ...sve je isto samo kaj imam još jedan uređaj više u sobi...
...ja sam to nešto montirao, ali mislim da sam nekaj krivo napravio... ...onaj široki crni kabel sam stavio u digitalni prijamnik i u TV... ...antenu u digitalni prijamnik, i kabelom još spojio digitalni prijamnik i tv... (na mjestu di je bila antena prije)... ...piše mi da nema signala... i ne može naći ni jedan program kad digitalni prijamnik traži u svojoj tražilici...
...onda sam upalio digitalni prijamnik i tražio kanale na TV tražilici i našao sam neke bolje slike... ali opet ovisi o anteni...
...a kupio sam Nytro Box NB-4001 T... ide USB na njega i memorijska kartica...
...help me someone... 
| sri 27 sij, 2010 4:29 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ajd uslikaj pa postavi to što si napravio, mora da si nešto zeznuo.
| sri 27 sij, 2010 4:31 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Mr.bobo je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Ne razumijem taj dio oko micanja antena sa krovova, pa nebu se signal hvato bez antene, šta oni briju?? ...da to sam se i ja ponadao da više neću trebati sobnu antenu ali brus... ...sve je isto samo kaj imam još jedan uređaj više u sobi...
...ja sam to nešto montirao, ali mislim da sam nekaj krivo napravio... ...onaj široki crni kabel sam stavio u digitalni prijamnik i u TV... ...antenu u digitalni prijamnik, i kabelom još spojio digitalni prijamnik i tv... (na mjestu di je bila antena prije)... ...piše mi da nema signala... i ne može naći ni jedan program kad digitalni prijamnik traži u svojoj tražilici...
...onda sam upalio digitalni prijamnik i tražio kanale na TV tražilici i našao sam neke bolje slike... ali opet ovisi o anteni...
...a kupio sam Nytro Box NB-4001 T... ide USB na njega i memorijska kartica...
...help me someone...  Možda ti ta sobna antena ne hvata digitalni signal? 

|
| sri 27 sij, 2010 4:33 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
BrickTop je napisao/la: Ajd uslikaj pa postavi to što si napravio, mora da si nešto zeznuo. ...ajd idem... slikat... ...a antena je obićna sobna...
| sri 27 sij, 2010 4:45 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
A dali ti je analogni signal dobro primala ta sobna antena?
| sri 27 sij, 2010 4:47 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Jesi siguran da si SCART ukopčao u ispravan ulaz? Imaš jedan koji signal šalje iz prijemnika u telku (taj ti treba), a drugi služi da u njega ukopčaš DVD ili VCR.
|
| sri 27 sij, 2010 4:49 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
BrickTop je napisao/la: A dali ti je analogni signal dobro primala ta sobna antena? ...pa tako tako... nije baš nešto bilo... trebalo je vrtit... _Oz je napisao/la: Jesi siguran da si SCART ukopčao u ispravan ulaz? Imaš jedan koji signal šalje iz prijemnika u telku (taj ti treba), a drugi služi da u njega ukopčaš DVD ili VCR. ...ajde toliko mutav nisam... piše za TV i VCR... 
| sri 27 sij, 2010 5:01 pm |
|
 |
|
bubica
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ajde toliko mutav nisam... piše za TV i VCR...  Pa ne kažem ja da si mutav, moglo ti je jednostavno promaknut. A nebi bilo prvi put da je natpis iznad (ili ispod) SCART ulaza gotovo nečitljiv.
|
| sri 27 sij, 2010 5:02 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Ja mislim da je problem u toj sobnoj anteni, lijepo ti predlažam da negdje na krov ili visoko na zid montiraš Riblju kost. Ali pazi kod kupnje kabela, uzmi onaj crni malo skuplji, oko 3kn po metru. Taj je dosta kvalitetan za to ako je antena dosta udaljena pa imaš mane gušenja kroz njega.
| sri 27 sij, 2010 5:05 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...tak sam si i ja nekak mislil... ...nabijem sobne antene... 
| sri 27 sij, 2010 6:13 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Brick Top je u pravu. Probao sam i ja sa sobnom antenom pa nije išlo. Probao sam i sa jednom ribljom kosti koja je na tavanu, pa nije davala nikakav signal, iako bez recievera daje čistu sliku. Mora baš bit antena na krovu. 
|
| sri 27 sij, 2010 8:33 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|