|
Sada je: pet 17 tra, 2026 4:12 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Faramir vs Boromir
Evo od mene za početak, bratski dvoboj.  Koji vam je od braće bolji, draži... i zašto? Ponešto o njima... Faramir je sin Denethora II. i žene mu Findulias. Brat je Boromira, kapetana Gondora, koji je poginuo boreći se s Orkovima. Nije bio omiljeni očev sin, te ga je on čak htio i spaliti misleći da je mrtav. Vođa je Ithilijenskih graničara koji vode gerilski rat protiv Mordora i skrivaju se iza vodopada Henneth Annûn. Tijekom Rata za prsten, uhvatio je Froda, Sama i Golluma pa ih poslije pustio. Borio se u bitci za Osgiliath i u bitci za Minas Tirith. Kada je Aragorn postao kralj postavio ga je za kneza, netom oslobođenog Ithiliena. Oženio se nećakinjom kralja Theodena, Eowyn. Imali su sina Elborona i živjeli u Emyn Arnenu. Boromir je sin Denethora II. i žene mu Findulias iz Dol Amrotha.Rođen je 2978 godine 3.doba.Imao je brata Faramira te iako je otac više volio Boromira, njih dvojica su uvijek bili u prisnim odnosima.Kako mu je otac bio kralj Gondora on je postao njegov kapetan.Bio je veliki domoljub, ponosan, karizmatičan i snažan. Pobijedio je Saurona u mnogo bitaka.Išao je u Rivendell da i dobio Jedan prsten za obranu Gondora, no kad ga nije dobio postao je član Prstenove družine. Boromir je kod Parth Galena želio uzeti prsten za sebe no Frodo je uspio pobjeći. Da bi se iskupio hrabro je napadao orkove da bi obranio Merry-ja i Pippina te poginuo. Slikice... Faramir - Boromir Evo i anketa, ali ništa od tri opcije ovaj put nažalost. 

|
| sri 23 pro, 2009 9:03 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
 Re: Faramir vs Boromir
 Boromir all ze way. Mislim, Faramir je super i sve to, ali Boromir pobuđuje više reakcija kod čitatelja. Njega ili voliš ili ne, a Faramir je svima ok. Prvo hoće prsten pa neće prsten pa hoće prsten pa neće...pa, o gle, ipak hoće. I hjoj...zgodan je.  Da da da, to je sean bean, ali boromir će mi uvijek biti sean bean i nitko drugi. Tako da mogu slobodno zaključit kako je Boromir zgodan. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 23 pro, 2009 9:12 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Faramir ...meni je bilo totalno super kad je u drugom dijelu farimir radio zasjede za orke ..jedini mu je minus sta se predao pod zapovijedi svog glupog oca ..iako je poprilicno dobro drzao obranu gondora i bio puno pametniji od oca 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 23 pro, 2009 9:15 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
captain je napisao/la: Farimir ...meni je bilo totalno super kad je u drugom dijelu farimir radio zasjede za orke ..jedini mu je minus sta se predao pod zapovijedi svog glupog oca ..iako je poprilicno dobro drzao obranu gondora i bio puno pametniji od oca  Meni je ta scena/su te scene baš bile epske (u filmovima). Onako jaše kroz grad ponosno, pjesma u pozadini... baš epic! 

|
| sri 23 pro, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sa farimirom je super scena kad vidis elephante kako prolaze i opasne orke a odjednom ..elephanti pocnu padat a farimirova ekipa se pojavi I veliki je zajeb stuarta od gondora to sta nije utvrdio obranu grada odmah ..umjesto da je slao razbijenu farimirovu vojsku natrag u bitku ..iako se znalo da ce im orke pripremit zasjedu
|
| sri 23 pro, 2009 9:29 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Faramir je zanemareno i podcjenjeno dijete no ipak razborita osoba, dok je Boromir pomalo prezaokupljen dobrobiti svojeg naroda nego cijelog svijeta no na kraju ipak pokazuje srčanost. uglavnom Boromir 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 23 pro, 2009 9:42 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
T'Rapavi je napisao/la: Meni je ta scena/su te scene baš bile epske (u filmovima). Onako jaše kroz grad ponosno, pjesma u pozadini... baš epic!  Malo ti ubije zabavu kad saznaš da je jahao na mehaničkom konju jer ga pravi konji nisu podnosili. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 23 pro, 2009 9:54 pm |
|
 |
|
Kingslayer
|
Mir'Na Riker je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Meni je ta scena/su te scene baš bile epske (u filmovima). Onako jaše kroz grad ponosno, pjesma u pozadini... baš epic!  Malo ti ubije zabavu kad saznaš da je jahao na mehaničkom konju jer ga pravi konji nisu podnosili.  Ne spoilaj...  Znači, da se izvući zaključak... ni konji ga nisu voljeli. 

|
| sri 23 pro, 2009 9:56 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
bromir rules... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sri 23 pro, 2009 9:58 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
T'Rapavi je napisao/la: Ne spoilaj...  Znači, da se izvući zaključak... ni konji ga nisu voljeli.  Misery loves company.  Sori. A meni je baš kul kad je Tolkien izjavio da je jedan dan normalno pisao knjigu, minding his own business, kad je Faramir odjednom ušetao kroz gustiš. A Tolkien je bio skroz zbunjen, kao tko je taj lik pak sad. I više ga se nije mogao riješiti. 
|
| sri 23 pro, 2009 10:09 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Neću glasati; jer su mi obojica podjednako dobri.
Sve zapravo ovisi o Denethoru koji je preferirao Boromira, te koji zbog toga kupi većinu slavnih zadataka, dok je Faramir u pozadini, često ponižavan ili su mu davani teški zadaci, ne zato da se dokaže, već da bude pogubljen. Iz ne znam kojeg razloga se zamjerio Denethoru koji ga je ipak kriomice volio, ali nije htio to priznati. Boromir je pak nošen svojim ponosom i patriotizmom, vođen je strašću koja ga je mogla koštati zdravog razuma pri pokušajima otimanja Prstena. Da je Faramir poslan na sastanak u Rivendell, pretpostavljam da bi i njega obuzela ideja otimanja Prstena; jer na kraju krajeva, dijelio je zajedničku sudbinu sa cijelim Gondorom, te ga je htio zaštititi pošto-poto.
Dakle, kod mene nema 'boljeg' brata. Slični su, samo što je jedan podcijenjen od strane vlastitog oca.
|
| sub 26 pro, 2009 1:36 am |
|
 |
|
Make it so
|
Kad tako stvari postavis ..tesko se odlucit 
|
| sub 26 pro, 2009 3:27 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Zapravo, mene smeta što Faramir nije poslao oca kvrapcu, ali valjda je stalno gajio nade da će se promijeniti.
|
| sub 26 pro, 2009 6:27 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Boromir FTW. mozda cisto zato sto je popustio pred prstenom. opcenito sam se ulovio da u LOTRu preferiram likove koji su pokazali nesto znakova iskvarenosti.  u biti, Faramir mi je djelovao pomalo kao pickica. velka je on faca i neustrasiv i sta ja znam sta... ali nekako mi je glupa ideja suprotstavljati se ocu koji te bas i ne voli tako sto slusas sve sto ti ovaj kaze, znajuci da ce te to stajati glave i tako pogibajuci u biti pokusavas starome nabiti griznju savijest. cak i da bi tako nesto bilo efikasno nije da ti se puno isplati jer si na kraju, je li, mrtav. al' ajde, prezivio je, pa mu je to nekakvi plus. ali svejedno idalje je Boromir vise cool i zakon.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 27 pro, 2009 3:38 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 29 ožu, 2009 5:44 pm Postovi: 788 Opis Stanja: Valhall Awaits
|
glasah za bormira
| ned 27 pro, 2009 3:41 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|