Sada je: ned 03 svi, 2026 12:35 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 5x18 - Course: Oblivion 

Ocjena:
Anketa je završila: sub 09 sij, 2010 7:15 pm.
10 18%  18%  [ 2 ]
9 9%  9%  [ 1 ]
8 36%  36%  [ 4 ]
7 9%  9%  [ 1 ]
6 9%  9%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 18%  18%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 11

5x18 - Course: Oblivion 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Post 5x18 - Course: Oblivion
"Course: Oblivion"(Smjer: Ništavilo)

Sezona: 5
Epizoda: 18
Datum premijere: 3.03.1999.
Prikazano na HRT-u: 09.12.2009.

Scenarist: Bryan Fuller i Nick Sagan

Redatelj: Anson Williams

Stardate: 52586.3

Gostujući Glumci:
* David Anderson-Ashmore

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Nakon što su Torresova i Paris izgovorili svoje vjenčane zavjete i počeli se pripremati za medeni mjesec, ona otkriva problem u strojarnici. Nakon istrage, zaključuje da jedna od Jefferiesovih cijevi gubi molekularnu koheziju zbog potprostorne radijacije warp pogona. Uskoro, njoj postaje zlo. Paris je dovodi u bolnicu, gdje nailaze na još nekoliko članova posade u istom stanju.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: ST Minutae

sri 09 pro, 2009 7:15 pm
Profil YIM Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: 5x18 - Course: Oblivion
DIrektni nastavak na epizodu Demon potkraj prethodne sezone; epizode koja je bazirana na banalnom zapletu: da Voyager ne može pronaći deuterij koji se može pronaći svugdje. Al ajde pronašli su biomimetičku tekućinu koja je iskusila svijest, duplicirala posadu, očito je i duplicirala brod, te su odjednom odlučili napustiti svoj planet (duplicirani Kim je bio fasciniran Demon planetom, sjetite se), te krenuti na drugi kraj galaksije i pritom zaborave tko su i odakle su. Sve mi je to klimavo; nastanak duplicirane posade još mogu progutati, ali način zašto je Voyager došao u kontakt sa tom tekućinom in the first place mi je traljav, kao i motivi za napuštanje vlastitog planeta.

Kako je onda ta duplicirana posada dolazila u kontakt sa tuđincima ako duplići mogu udisati samo toksičnu atmosferu na 400-500K??? Kak to da nisu skužili kakvu atmosferu imaju unutar broda? Ova uvodna razmišljanja u tu epizodu mi znatno srozavaju epku, koju sam obožavao kad sam je prvi put pogledao, no kad se spoji dva i dva, dobiju se neke rupe, za koje pretpostavljam da će mi Raitara vrlo rado popuniti.

Inače epka kao takva je oke. Posada umire one by one, Janeway je tvrdoglava jer misli da će stić doma, al se mora okrenut i ić natrag...valjda su smetnuli s uma da u Zemljinom sustavu ima jedan demonski planet na kojeg bi se posada bez beda smjestila...VENERA! Tužan završetak epke, na kraju ko da nisu ni postojali. Ili jesu li?

Na kraju Tuvok očitava samo spojeve koji čine onu bio tekućinu. Kak to da nije očitao predmete koji se nisu raspadali??? Ili barem njihove tragove?

Zasad dajem ocjenu 4, ako mi date neke smislene argumente, onda ću povisit ocjenu.

sri 09 pro, 2009 7:30 pm
So Say We All

Spol: Muški
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Meni te dvije epizode nikako da budu jasne. Sječam se da je u epizodi Demon naglašeno da je prava posada otišla, a da su duplikati ostali. Danas vidimo da su i duplikati otišli i to je prikazano tako da ispada da su zapravo duplikati otišli, a prava posada ostala. Tko tu koga zeza.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sri 09 pro, 2009 7:33 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Odlicna i tuzna epizoda mi je ova s voyager kopijom :(

Paris i Bellana su se vjencali no sve je bilo uzalud jer uskoro se doznalo kako su svi kopije i kako se brod raspada ..stvarno je tuzna scena kad bellana umire a tom je pokraj nje do zadnjeg momenta ...zanimljivo je kako je tekucina kopirala totalno voyager i kako se prilagodila kisiku ...imali su totalno svoje pustolovine i zivot ...karakterno alieni su bili zaprao posada voyagera jer su se sjecali skoro svega sta se i prava posada sjecala ..nazalost na kraju nisu nit sondu sa svim znanjem koje su skupili uspili poslat :( :pokislo:
Draga mi je ova epizoda nekako ..tekucina s demonskog planeta ocito ima supersvojstva kad moze ama bas sve kopirat a nekako mi je i ova spoznaja da si kopija..strasna ..ono imas ljudska sijecanja a istina je da nisi sa zemlje nit iz alpha kvadrant :goodbye:

Briga me sta vama nije jasna ali meni je odlicna 10

BrickTop je napisao/la:
Meni te dvije epizode nikako da budu jasne. Sječam se da je u epizodi Demon naglašeno da je prava posada otišla, a da su duplikati ostali. Danas vidimo da su i duplikati otišli i to je prikazano tako da ispada da su zapravo duplikati otišli, a prava posada ostala. Tko tu koga zeza.

Duplikati su kasnije otisli jer su u međuvremenu duplicirali voyager a zaboravili da su duplikati 8)

sri 09 pro, 2009 7:56 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Eh ja mislio evo trenutka za povijest i antologiju a ispostavilo se da su to samo kopije B'elanne i Toma.. :wtf: šteta u svakom slučaju...
I šteta da nekako duplikati nisu opstali.... :spank:

8

čet 10 pro, 2009 1:19 am
Goddess in green
Goddess in green

Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 10. Zanimljiva i tužna epizoda.

Duplikati srebrene krvi sa Demonskog planeta su nakon odlaska pravog Voyagera i njegove posade zaboravili da su oni duplikati i zaputili su se prema alfa kvadrantu. Novi pogon koji su stvorili, skratio im je put drastično ali u isto vrijeme ih polako ubijao i na kraju uništio.

Sva njihova postignuća su zaboravljena. Tužno.

Netko je spominjao kako mogu udisati normalni zrak.

Pa to su kopije orginala, očito su se prilagodili bolje. Srebrena krv je očito poboljšala kopije i sad mogu disati zrak.

Mi zapravo ne znamo, jesu li ovo duplikati orginala, ili pak duplikati duplikata.
Možda nisu svi otišli sa demonskog planeta.

Ova epizoda zapravo da naslutiti, da Naomi nije jedino djete rođeno na Voyageru.
Naime spominje se da je neki par na brodu dobio svoje drugo dijete.
Kad se uzme u obzir da su kopije napravljene samo 9 mjeseci prije......to znači da i na orginalnom Voyageru taj par ima barem jedno dijete.

Uglavnom u epizodi je sve lijepo objašnjeno, pa mi nije jasno što tu nekome recimo nije jasno.
Duplikati su se prilagodili atmosferi sa kisikom, nakon događaja iz prvog dijela te priče, te su zatim u jednom trenutku zaboravili da su duplikati te su krenili prema Zemlji.
Tko zna, možda se cijeli taj događaj iz prvog dijela vrti u krug.
Voyagerova posada se duplicira, napusti planet, zatim i ti duplikati zaborave što su napravili, a duplikati duplikata nakon nekog vremena naprave isto i tako dalje u krug.
:wink:

čet 10 pro, 2009 2:01 am
Über Trekkie
Über Trekkie

tuža epka..da :(
duplikati su se uživili u ulogu pravoga voyagera....harry kim je komandovo pri kraju....aj trudio se ne bi li sve to izdržalo..šteta one još sonde koje su željeli poslati kao sve njihove dnevnike i sjećanja da budu sačuvani...stvarno šteta !!
još ono pri kraju kada je pravi voyager išao u pomoć kad na kraju samo ostaci...i ono kada je kapetanica rekla da se zabilježi u dnevniku da su reagirali na poziv u pomoć ali je brod bio uništen..uzrok: nepoznat :( :(

10

čet 10 pro, 2009 3:33 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Ko da nisu nikad nit postojali :|

čet 10 pro, 2009 5:14 pm
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
1...totalna glupost...ovo nije nicemu trebalo...

A sta je sad sa pravom posadom?sta su postigli? ..nist kuzim...
totalna glupost ](*,) ](*,)

čet 10 pro, 2009 6:30 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Cmd Data je napisao/la:
1...totalna glupost...ovo nije nicemu trebalo...

A sta je sad sa pravom posadom?gdje su oni...nist kuzim...
totalna glupost ](*,) ](*,)

Prava posada je ondje gdje je uvijek i bila. Vidimo ih na kraju epizode.
Ova epizoda se samo bavi onime što je dalje bilo sa kopijama posade napravljenima od strane srebrene krvi.
I kako su sva njihova postignuća zaboravljena, njih se nitko neće sjećati.

A što se tiče prave posade Voyagera, saznali smo da je na Voyageru rođeno još djece poslije Naomi. Naomi nije jedino djete na Voy-u.
:wink:

čet 10 pro, 2009 6:30 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Miki je napisao/la:
Sve mi je to klimavo; nastanak duplicirane posade još mogu progutati, ali način zašto je Voyager došao u kontakt sa tom tekućinom in the first place mi je traljav, kao i motivi za napuštanje vlastitog planeta.

To me podsjeća na TNG epizodu u kojoj umire Tasha. Jednako inteligentno su nabasali u sličnu tekućinu u toj epki. Samo što jedna ubija a druga duplicira. Ili je to ista ili slična tvar? :-k

7

čet 10 pro, 2009 6:31 pm
Goddess in green
Goddess in green

U TNG-u se radilo o drugačijem biću, koje je tu bilo odbačeno od strane svog naroda. Ono nije dupliciralo nikoga.

Ova srebrena krv se može usporediti samo sa Mjenjolikima, odnosno Osnovačima iz DS9-a.

A na kraju krajeva, kad bi se pitalo zašto, moglo bi se pitati zašto su naišli na 90 % posto vrsta u star treku općenito.
Pa prvenstveno radi zabave, da bi mi imali što gledati.
:D

čet 10 pro, 2009 6:35 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Volim epizode u kojima crkne Voyager, čak i ako nije pravi...

čet 10 pro, 2009 7:25 pm
Goddess in green
Goddess in green

The Boz je napisao/la:
Volim epizode u kojima crkne Voyager, čak i ako nije pravi...

A i ja u kojima crkne Enterprise-D, i posebno Picard, ali na žalost takvih nikad dosta. :wink:

čet 10 pro, 2009 7:56 pm
fluffy

Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
meni je to bila baš tužna epizoda :smrc: :smrc: :smrc:

...no mi smo ipak cijelo vrijeme pratili stvarnu posadu, jel :mrgreen:
...lijepo je pocelo no ružno je završilo, svi su se na kraju rasprsnuli po svemiru i od njih nije ostalo ništa :(
...baš me zanima kako bi prava posada reagirala da je naišla na onu sondu ili cak još na kopirani Voyager...no eto... :|
...8

čet 10 pro, 2009 11:55 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: