|
Sada je: sri 24 lip, 2026 6:13 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Skupština 2009., druga perspektiva
| Autor/ica |
Poruka |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Re: Skupština 2009., druga perspektiva
Cvicek je napisao/la: Damnit.. Po ovome ispada (a a neka me Zvonko, Maher ili tko se više kuži u te stvari od mene razuvjeri ako sam u krivu) ispada da i bez onog "zamrzavanja" i bez nedovoljnog roka za obavijest o skupštini, i nesređivanja popisa članova prije skupštine, sređivanja za podružnicu, neslanja obavijesti emailom, nedozvoljavanja iznošenja mišljenja pod "razno", nedozvoljavanja skupštini da odluči tko smije a tko ne smije glasati, i bez "prvi krug možeš glasati, drugi ne",.... još na kraju ispada i da je ona imala puno pravo da glasa na skupštini Jesam li išta zaboravio?  Iznenađen sam količinom nepravilnosti koje su se dogodile u tih 2 i pol sata... wow... prefascinantno... bas me zanima sta ce se jos otkrit najbolje je sto nitko od starog/novog predsjednistva ne daje protuargumente na sve ovo... jos ce na kraju ispast da ce se sve zaboravit... radi "mira u udruzi" sramota 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 23 stu, 2009 9:30 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ja bih samo (iako sam od jednog frenda čuo "ako to misle onda su *******) htio napomenuti, za svaki slučaj, još jednom, makar se i ponavljao, no bolje i tako nego da bude zabune: Čuo sam od ljudi da se priča da smo dašo i ja (i suiki i još ponetko) u nekakvoj gadnoj svađi?! Volio bih saznati tko širi te lažne informacije! Ja sam u ovom topiku iznosio moje mišljenje o situacijama koje su me iznenadile na skupštini. Te stvari bih napisao neovisno o tome tko je pobjedio (isto kao što Dejanira iako podržava dašu, svejedno tipka o nepravilnostima uslijed kojih je "njen" kandidat pobjedio) Više propusta/grešaka/čegaveć na skupštini je došlo od "starih" članova IOa, a manje od "novih". Jesam li u svađi i sa Zvonkom jer smatram da nije dovoljno dobro pripremio popis clanstva za skupštinu? Uglavnom, ljudi, nemojte dozvoliti da se rješavanje tih neregularnosti prebaci u sferu privatnog. Ne znam za druge, no ja sam svoje komentare pisao primarno zato da kao netko tko je bio i na previše takvih skupština skrenem pozornost na te nepravilnosti, kako se one više ne bi ponavljale. Dašo je još "novi" pa da se ne dogodi da se navuće na takve tračevima. (ne kažem da hoće, niti da ima slab karakter, niti ništa u tom stilu, ali bolje je da pripomenem, da ne bi poslije bilo nismo znali... )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 23 stu, 2009 11:38 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
joj pusti cviček gluposti... mislim ja prvi ne podravam način na koji se postupalo s mirtom i sigurno će tu bit pismenih opomena... i sankcija...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| pon 23 stu, 2009 11:42 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa jedna od sankcija je ta da usljed svih novih dokaza i nepobitnih činjenica koji su uvjetovali tome da se utvrdila neregularnost načina odabira sadašnjeg predsjednika,te da se predsjednički izbori proglese navažećim, te se pristupi ponovnom bitanju predsjednika udruge...
...pitam se samo imate li moralne odgovornosti za tako nešto...
| uto 24 stu, 2009 2:40 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
bitna je ustavna odgovornost...ne moralna...ako se ustanovi da je skupština prošla protuustavno...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 24 stu, 2009 7:16 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Znači moralna komponenta tebi u ovom konkretnom slučaju ne igra nikakvu ulogu?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 stu, 2009 7:17 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
ti zapra vo želiš da ako nešto nije moralno, iako je zakonski potvrđeno... mora biti promijenjeno...  samo jedno pitanje onda...svi znamo što propisuje jeli nešto zakonito, no tko li to utvrđuje što je moralno....
|
| uto 24 stu, 2009 7:20 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
To su dvoje odvojene komponente, koje mogu ali i ne moraju biti povezane... Mene je samo zanimalo tvoje mišljenje o moralnoj i etičkoj komponenti skupštine (ali i vođenja udruge opčenito) ... da li je dovoljno samo podržavati pravnu komponentu, ili se treba gledati ona druga strana (s obzirom da smo udruga ljubitelja Treka, a trek promiče takve vrijednosti) U biti možda i nije toliko pitanje za tebe, koliko o tome ja radi odr. razloga ja razmišljam zadnjih dan-dva 
|
| uto 24 stu, 2009 8:34 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
Evo ja ću komentirati prvi post, ostale nemam vremena čekati, jer sam još na poslu. Dakle ja nisam utvrđivala popis članova. Zvonko je to učinio. Na skupštini on mi je gurnuo popis i rekao imamo problem kad je bilo 9 - 9 i pokazao Mirtu i Mašu. Nakon toga sam ih pozvala van. Utvrdilo se da Mirta nije a Maša je platila članarinu do kraja. Isto tako je Zvonko utvrdio da je Maša platila članarinu.
Da Zvonko nije primjetio, glasali bi dok se ne izglasa.
Ja nisam ni provjerila taj popis prije dolaska na skupštinu, i namjerno sam zvala Terneka van nakon što sam dobila hint da neš ne štima. Zato da ne bude da sam ja utjecala na bilošto.
Molim da me se ne proziva za stvari koje nisu moja greška.
Isto tako prihvaćam, da sam trebala osobno provjeriti popis prije skupštine. To je moja greška.
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| sri 25 stu, 2009 9:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Činjenice su:
1. Mirta je platila članarinu 19.10.08. u iznosu od 50kn dok je članarina (godišnja) još i bila 50kn. Platila je i dodatnih 25kn za pola godine 29.03.09. S time da se ovih 25 računa kao polugodišnja do 08/2009...kako i piše na popisu članstva da joj vrijedi članarina do 08/2009
2. Maša je platila 50kn 15.01.09. naknadno je još utvrđeno da je platila i 50kn 02.10.08.
Ukazao sam Zmajchekici, dok smo razgovarali sa Mirtom i Mašom izvan dvorane, da bi "nedopuštanje" bilo kojoj da glasa bilo u korist/protiv drugog kandidata za predsjednika. Te sam sugerirao izglasavanje skupštine po toj točki
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sri 25 stu, 2009 10:06 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Svi znamo zašto i na koji način se dogodio "hodnik" (Zvonkova zadnja rečenica daje hint), i detaljno smo to iskomentirali u ove 3 stranice teme tako da dodatnih komentara nemam... Na sastanku ćemo, da bude službeno, pregledati i saznati tko je u krivu i da li je Mirta imala pravo glasati ili ne, kao i druge nepravilnosti koje su se dogodile tokom skupštine... popis i dalje raste Popis članova koje sam dobio isto kaže da je smjela glasati, i od tuda možemo analizirati dalje...
|
| sri 25 stu, 2009 10:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Evo jedan hipotetski slučaj za analizirati: ...sazove se skupština 9. mj. da li članovi koji su uplatili polugodišnju članarinu, smiju glasati? da li smiju na samoj skupštini produžiti članstvo? pitanja su retorička i za malo razmisliti 
|
| sri 25 stu, 2009 10:22 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Zanimljivo pitanje A od takvih si razmišljam i o ovom: Da nije bilo "hodnika", i da smo ponovo glasali i bilo je ponovno izjednačeno - šta onda - da li bi se skupština odgodila za 2 ili više tjedana pa da se tada glasa ponovo, ili bi postojao pravedan i legalan način da se situacija riješi?
|
| sri 25 stu, 2009 10:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Idemo dalje: Činjenica br. 3.: Obavijest o skupštini nalazila se samo na forumu, ukoliko je forum službeno glasilo udruge to je u redu. Dok sam ja bio predsjednik i poslije mene Mario slalo se je na mail zajedno s dnevnim redom tako da bi ljudi koji nisu na forumu pravovremeno dobili informaciju i mogli doći. Ovo što je Ternek napomenuo za opomenu: Kod: Članak 39. Tajnik Udruge organizira rad i djelovanje, te vodi poslovanje Udruga, a posebno: - skrbi o uvjetima rada i djelovanja, - obavlja stručno-administrativne poslove za Udrugu, - brine i poduzima mjere za ostvarenje utvrđenog plana i programa, - brine za zakonitost rada i ispunjavanje zakonom, ugovorom ili na drugi način preuzetih obveza Udruge, - zastupa Udrugu u okviru punomoći koju mu je dao predsjednik Udruge, - pomaže u radu predsjedniku Udruge i predsjednicima drugih tijela Udruge, - odgovara za pravodobnu pripremu sjednica Skupštine, Izvršnog odbora i drugih tijela Udruge, - brine o pravodobnom provođenju odluka i zaključaka Skupštine, Izvršnog odbora i drugih tijela Udruge, - brine o osiguranju javnosti rada Udruge i poslovima informiranja, - obavlja i druge poslove koji su mu stavljeni u nadležnost odlukom Skupštine, Izvršnog odbora ili predsjednika Udruge. ako se dobro sječam ovo je "- odgovara za pravodobnu pripremu sjednica Skupštine, Izvršnog odbora i drugih tijela Udruge," Činjenica 4: 10.11.- deset dana prije same skupštine: poslao sam mail Zmajchekici "napiši mi kaj ti treba za skupštinu?, kaj trebamo dogovoriti...?" baš radi gore navedene "pritužbe" Terneka rečeno mi je bilo dnevni red i financijsko što mislim da sam i donio na skupštinu 
|
| čet 26 stu, 2009 9:28 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
El Zvonko je napisao/la: Dok sam ja bio predsjednik i poslije mene Mario slalo se je na mail zajedno s dnevnim redom tako da bi ljudi koji nisu na forumu pravovremeno dobili informaciju i mogli doći. da, a vidis kako smo lijepa udruga, kada ovaj put ni sam potpredsjednik nije dobio dnevni red na mail. i to radi tvojih osobnih stajališta. tako da... moram se zapitati: profesionalizam, što je to?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 26 stu, 2009 11:32 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|