| Autor/ica |
Poruka |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
 5x04 - In the Flesh
In the Flesh (U drugom tijelu) Sezona: 5Epizoda: 04Datum premijere: 4.9.1998.Prikazano na HRT-u: 17.11.2009.Scenarist: Nick SaganRedatelj: David LivingstonStardate: 52136.4 (2375) Gostujući Glumci: * Kate Vernon as Valerie Archer * Zach Galligan as David Gentry * Tucker Smallwood as Bullock * Ray Walston as Boothby Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Chakotay se nalazi u San Franciscu u središtu Zvjezdane flote i pritom snima holoaparatom okolinu i časnike koje susreće. Tijekom razgovora sa vrtlarom Boothbyjem saznajemo da je stigao sa USS Intrepida koji je patrolirao Neutralnom Zonom. Odlazi u samu zgradu i posjeti časnički klub "Quantum Café" gdje upoznaje kapetanicu korvete Valerie Archer, i pritom se predstavlja kao Jason Hayek. Detaljnije informacije: Memory Alpha Kompletan scenarij: ST Minutae

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 17 stu, 2009 9:00 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 5x04 - In the Flesh
Odlicna epizoda...doduse malo mi je zao sto su vrstu 8472 demisticirali i na neki nacin dali joj doslovno ljudsko lice ...nije to vise ono zlo iz scorpiona Na momente me podsjecala epizoda na DS9 i provjeravanje jel tko osnivac ili nije ....pogotovo kad je chakotay bia testiran u bolnici , inace upravu je valeri kad kaze da su ljudi paradox jer uistinu nismo nista posebno a opet to je jedna svestrana rasa koja fascinira sve od borga i votha do Q-a pa i lovaca hirogenaca Rekreacija san franciska je bila odlicna i realna a vrsta 8472 je super skinila ljude gotovo kao mjenjolici ....jedino im je nerealno da je federacia veca prijetnja od borga jer ipak je borg opasniji a oni su pokazali da nisu spremni se borit kad imaju zrtve nego samo kad pobijeđuju...malo prestraseno ipak ako se uzme da su jaka rasa Na kraju je eto sve okey ispalo ...jedino steta sta ih nema vise  9
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 17 stu, 2009 11:04 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
super epka ...definitivno jedna od onih dražih ...u ulozi Valerie Archer imali smo priliku vidjeti Kate Vernon ili Ellen Tigh 
| uto 17 stu, 2009 11:24 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Prekrasna epizoda! Pokazuje da su predrasude veliki problem i da je ,,strašni neprijatelj" možda samo prestrašen i u stvari miroljubiv.  Ocjenjujem desetkom.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 18 stu, 2009 12:01 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 9. Zanimljiva epizoda. Što se tiče Vrste 8472 morate imati na umu, da su oni u ljudskom obličju poput ljudi. Ranjivi su poput ljudi, i osjećaju se poput ljudi. Čak moraju i disati, jesti te spavati.
Ne promjenjeni pripadnici te vrste i dalje su zagonetni. I kako je rečeno stavovi većine prema ljudima se nisu promjenili, već samo stavovi onih na toj postaji. Pitanje je hoće li uspjeti uvjeriti one u fluidnom svemiru.
A ljudi su im veća prijetnja od borga, jer znaju koristit nanosonde kao oružije, a borg i niti jedna druga vrsta to nezna protiv Vrste 8472. 
|
| sri 18 stu, 2009 12:14 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
da mogu reći odlična epizoda...dajem joj 10 baš su se dobro uživili u ulogu ljudi ...vrsta 8472...moćno mi je bilo onda kada su ganjali chakotay...sa mraka na dan...a šta će nije im mogo uteć...ipak na kraju su popustili....pa su se dogovorili sa janeway!! da...šteta što ih nećemo viđat još.baš bi bilo zanimljivo taj neki njihov odnos!! Hej mogli bi neki od budući star trek filmova bit tipa sa voyagerom.....nisu se ostali dogovorili iz vrste8472 i odlučili su napasti alfa kvadrant-Zemlju....a tu je opet posada voyagera..sada sa admiralicom janeway i kapetanom chakotayem..udružuju snage..nakon nekoliko godina posada voyagera opet zajedno.......----e to je samo moja nostalgija prema Voyageru....šteta što nisu snimili film sa njima..da bar 
|
| sri 18 stu, 2009 1:14 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ocjena 10... Sviđaju mi se ta rekreacija pomoću koje vrsta 8472 proučava ljude i njihovo ponašanje. Totalno, strah čini čuda, a čini se da i najopakije rase u Star Treku imaju strah. Iako jedna mala zamjerka, a to da su ovdje vrsta 8472 prikazani dosta razumni, i ne toliko agresivni kao originalno u Scorpionu... iako je to dobrodošla promjena. I naravno Boothby, bilo ga je odlično ponovo ga vidjet, pa makar je to bio alien prerušen u njega. alfa_Q je napisao/la: Hej mogli bi neki od budući star trek filmova bit tipa sa voyagerom.....nisu se ostali dogovorili iz vrste8472 i odlučili su napasti alfa kvadrant-Zemlju....a tu je opet posada voyagera..sada sa admiralicom janeway i kapetanom chakotayem..udružuju snage..nakon nekoliko godina posada voyagera opet zajedno.......----e to je samo moja nostalgija prema Voyageru....šteta što nisu snimili film sa njima..da bar  E sad što se tiče filma Voyager s vrstom 8472. Mislim da bi bilo bolje kad bi Federacija i vrsta 8472 bili zajedno u savezu protiv Borga... a to čak i nebi bilo toliko teško za povjerovat... Te da se dogodi baš ono sa čime su se zezali u ovom nastavku... A to je da pripadnik vrste 8472 za stvarno služi u starfleet-u... to bi bilo zanimljivo, i vidjet kakav bi odnos toliko različito biće imalo prema ljudima... 
| sri 18 stu, 2009 1:55 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
6 Nije mi legla epizoda. Prvo su, kako i captain kaže, demistificirali, degradirali vrstu 8472 u običnu rasu, u stilu mnogih jednoepizodnih rasa. Pa Chakotayevo ljubakanje ... je, baš bi bilo kome od nas bilo fora da se pretvorimo u ta čudovišta i idemo družiti s njima, i da nam to još bude fora... Pa kapetanica koja je spremna žrtvovati Voy da dokaže da su miroljubivi i žele diplomaciju - spremna žrtvovati jedino oružje koje bi u tom trenutku Federacija imala kontra njih... OK je boriti se za diplomatsko rješenje kako god znaju, ali ne uz to dići ruke i reći "evo uništite nas, vidite kak smo dobri" Mislim da bi u realnosti gaaaadno popušili i oni i Federacija. Suikotreki je napisao/la: A to je da pripadnik vrste 8472 za stvarno služi u starfleet-u... to bi bilo zanimljivo, i vidjet kakav bi odnos toliko različito biće imalo prema ljudima...  Ne znam kako bi to moglo funkcionirati s obzirom da je njegov DNK otrovan za sva živa bića... morao bi biti unutar specijalnog odjela (ko Meduze) kako ne bi iza sebe ostavljao smrtonosni dnk..
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 stu, 2009 2:09 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ma epizoda je meni dobra ali puna nelogicnosti ....i to sa skidanje stitova ,kao i demistificiranje jedne misticne rase , a mogli su barem stvorit nekakav sukob ili neslaganje unutar vrste 8472 , di bi dio njih bio za mir a dio bi bio za ubacivanje agenata u federaciju , bar nekakvo neslaganje su mogli stvorit Previse su ih demistificirali 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 18 stu, 2009 2:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
da captain i to bi bilo super za gledat...neko neslaganje između njih..bilo bi barem napeto 
|
| sri 18 stu, 2009 3:17 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa meni se epizoda svidjela. Pokazuje da se može naći kompromis s nekim koliko god mislili da je to nemoguće.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 18 stu, 2009 3:18 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Hrčak je napisao/la: Pa meni se epizoda svidjela. Pokazuje da se može naći kompromis s nekim koliko god mislili da je to nemoguće. Nije problem u tome dali se s nekime može pronaći kompromis ili ne već je ovdje problem na koji je način prikazana vrsta 8472. Jer ovdje su oni potpuna suprotnost od onoga kakvi su bili u Scorpionu... Tamo ultimativna prijetnja, nerazumljivi, nediplomatski itd. Ovdje, uplašeni, da se s njima pregovarati, urazumiti ih... totalno čista suprotnost od onog prvog prikaza vrste 8472...
| sri 18 stu, 2009 3:22 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Pa ovi na postaji nisu pravi primjeri Vrste 8472. Oni su u ljudskom obličju. U tom obličju ponašaju se i razmišljaju poput ljudi.
Pravi pripadnici te vrste i dalje su mistični i opaki. Mi ne znamo kako oni razmišljaju.
Pravi pripadnici te vrste su u fluidnom svemiru.
Ovi su kako doktor kaže, promjenjeni sve do stanične razine, skoro ih je nemoguće razlikovati od ljudi., Stoga izgubili su sva svoja obilježja, i vjerojatno dobili sve ljudske mane i verline u tom procesu.
Stoga ih je posada Voyagera vjerojatno zato tako lako uvjerila, jer sad razmišljaju poput ljudi. No pitanje je kad se vrate u svoje pravo obličje dali će i dalje tako razmišljati.
Bilo bi odlično da snime film u kojem će Vrsta 8472 bit glavni negativac. 
|
| sri 18 stu, 2009 7:36 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...meni je ovo genijalna epizoda... čista 10tka...
...ono u početku vidjeh Chakotaya da slika s fotićem... ...fotić je fakat malo čudan... ...pa mi nije bilo jasno zašto slika ako je to holodeck...
...no nije to bio holodeck već umjetni okoliš... ...samo kaj su stanovnici bili članovi federacije... ...još veća zbunjola...
...no onda se stvari počinju raspetljavati... ...i to zapravo vrsta 8472 preko izomorfnij inekcija (e sad neznam koliko je to moguće) pokušava kopirati zvjezdanu flotu te namjeravaju napraviti infiltraciju...
...Chakotay je zbario pripadnicu vrste 8472... ...e to je fakat pothvat...
...kad je Doktor predložio diplomaciju mislio sam da za to nema šanse... no iznenadio me rasplet događaja, te je vrsta 8472 ipak pristala na diplomaciju... te su nešli neki zajednički jezik...
...e da i demantiram prvi kadar epizode... ...cvijet Proteje koji je Boothby izvadio iz grma, je samo tamo umetnut... jer Protea nema nikakve veze s onim tamo grmom iz gojeg je izvađena... listovi su totalo drugačiji... ...to je jedina mana epizode... takva nebuloza jednom exobotaničaru ne može promaknuti...
| pon 23 stu, 2009 4:51 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Mr.bobo je napisao/la: ...Chakotay je zbario pripadnicu vrste 8472... ...e to je fakat pothvat... te su nešli neki zajednički jezik... ... da, Chakoteyev jezik... 9
| pon 23 stu, 2009 7:34 pm |
|
 |
|