101 razlog zašto će Shadowmaster biti dobar predsjednik
Otvaram ovaj topic u nadi da će to biti kap koja će preliti čašu u Shadowmasterovoj odluci da se kandidira za predsjednika

.
(kasnije ako faza1 uspije, i on se kandidira, renejmat ću temu u "101 razlog zašto će Shadowmaster biti dobar predsjednik" ili tako nešto...
Ako Dejanira već vodi Teddeinu kampanju, mogu ja na neki način voditi Shadowmasterovu...
)...
Dakle...
Shadowmaster bi bio dobar predsjednik jer:1. Najduže je u udruzi od svih nas.Od aktivnog članstva je baš Shadowmaster taj koji ima najduži staž u udruzi (čak i od mene

) tako da je tokom ovih gotovo 10 godina proživio sve faze života udruge, i sretne i tužne, i sakupio mnogo iskustva koje će i njemu i nama puno značiti za dobro vođenje.
2. Pokrenuo je našu Facebook grupu.(kad mu je već dop**dilo višemjesečno čekanje i traženje ekipe da netko od odgovornih napravi tih pola sata posla)3. Pokrenuo je naš web site. DVAPUT. Nova verzija je u potpunosti funkcionalna i svatko tko bi hoće, lako može naučiti kako se preko korisničkog sučelja dodaju sadržaji, bez znanja htmla i ostalog.
4. Pokrenuo je naš udružni forum. DVAPUT.Prva verzija foruma nije bila previše funkcionalna (loša platforma), no druga verzija je s vremenom postala najprometniji SF forum u Hrvatskoj. Već bi to netko kasnije napravio, no onda ne bi kroz par mjeseci slavili 4 godina nego puno manje.
No to nije bilo bez prepreka - on je bio taj koji je sam -
unatoč protivljenju i ravnodušnosti tadašnjeg predsjedništva, i je na svoju ruku u Captain Kirk stilu pokrenuo forum i pridobio prvu kritičnu skupinu ljudi da se registriraju i počnu postati.... ostalo je povijest...
Nama koji tu visimo svakodnevno, to vjerujem da nešto znači... a također, zapitajte se koliko članova manje bi danas imali da nismo otvorili forum?
(za one koje zanima povijest našeg weba, bio je članak o tome u fanzinu, a tko želi pošaljem mu kopiju na PM)5. Shadowmaster se NIKADA ne dere.Ja se ne sječam da sam (bilo unutar bilo izvan udruge) njega ikada čuo da se dere na nekoga i da na taj način stvara neugodnu situaciju. Nikada. Znao je tu i tamo povisiti ton, ali derao se nije nikada.
(bilo je predsjednika koji su se voljeli derati kad više nisu imali argumenata)6. Shadowmaster je za dijalog.Više puta je govorio da za dobro funkcioniranje udruge treba tu i tamo biti jedan od onih "ozbiljnih", "dosadnih" sastanaka, gdje se stvari rješavaju dijalogom, a ne preko pokvarenog telefona, tračevima i međusobnim podmetanjima. Sastanci jesu najbolji način da se problemi (kojih uvijek ima) riješe na direktan i korektan način.
(bilo je predsjednika koji su bili i protiv sastanaka)Na zahtjev ću postati njegov poduži quote gdje se bavi tom problematikom.7. Shadowmaster je za tehničko unapređivanje udruge.On razumije koliko su moderni načini komunikacije važni dio popularizacije udruge, i ako će bilo tko imati dobru ideju kako sve skupa još više usavršiti, od njega nećete dobiti zabranu.
(kao što sam recimo ja osobno imao zabranu na forum instalirati chat, quick reply, statistike i ostale dodatke)8. Shadowmaster je za samoinicijative udružnih projekata.Ne mogu 100% tvrditi jer on još nije bio predsjednik, ali ne vjerujem da bi on ikome zabranjivao inicijativu da nešto napravi za udrugu, ili da mu čak i prijeti svačime samo zato jer može, ili s argumentima tipa "zato jer si nisi dobar s tim i tim članom" (meni se je to nažalost događalo, tako da mogu potvrditi iz prve ruke da je toga bilo kod barem 2 predsjednika/ce)
9. Shadowmaster je složio udružni komp. Okej, nije mrcina od kompjutora, ali to je
prvi kompjutor koji imamo u udruzi a da je baš naš.
10. Shadowmaster ima svoje JA.Njega ni cura ni mama ni "naj frend" neće nagovoriti da samo tako skrene s puta.
11. Shadowmaster iza sebe ima iskustava s vođenjem projekata.Entuzijazam je dobra stvar, no bez iskustva se to sve može preokrenuti u debakl.
12. Shadowmaster neće od udruge napraviti "teen comedy"To nije radio ni kad je on bio teen.
13. Shadowmaster je dostupan.Bilo je predsjednika koje se kronično nije uspjevalo dobiti ni na minutu razgovora... ni telefonskog...
14. Shadowmaster za nikoga nije govorio da bi trebao otići iz udruge, a kamoli išta strašnije.15. Shadowmaster se redovito pojavljuje u udruziTako da je upućen u to šta se događa, moći će ga se direktno kontaktirati kad bude potrebe.
(bilo je predsjednika koje smo rijetko viđali na sastancima)
16. Shadowmaster nije predmet ismijavanja od strane fandoma, niti je u lošim odnosima s vodstvima drugih udruga.17. Shadowaster ne sudjeluje u galami Tako da će lakše smiriti ekipu koja u tome pretjera, za razliku od nekoga tko možda voli dernjavu.
18. Shadowmaster je protiv pretvaranja udruge u dječje igralište.Koliko god da nije zabavno, treba nam ponekad i malo ozbiljnosti.
19. Shadowmaster uvijek posta smiješne filmiće.
(okej, nema veze s temom, ali morao sam dodati

)
20. Shadowmastera se ne može s 2 dobro plasirane rečenice izbaciti iz takta.Ako ga se i dirne, pregrmit će to u sebi.
21. Shadowmaster ne igra popularni udružni blaming game.Njega nisam čuo da je ikoga krivio za odlazak ikoga iz udruge. Nažalost, ima i toga.
22. Shadowmaster živi i radi u Zagrebu.Ne kažem da je bilo šta loše u tome da je netko izvan Zagreba, ali mislim da je to jedan veliki plus - jer tako će većinu godine biti dostupa, neće kao student odlaziti kući za praznike niti će potencijalna promjena faksa utjcati na njega.
23. Shadowmaster nije savršen.Tj. nema sindrom "my way or highway" - ne govori fraze tipa "ja imam viziju udruge i to što mi svi govore da sam u krivu ništa ne znači, jer ja imam viziju!"
24. Shadowmaster nema naviku da se razbacuje novcima.Neće se dogoditi da udružnim novcem plati 400kn printanje 3 časopisa (umjesto da pošalje attachment nekome tko ima printer) niti će vožnju taksijem plačati udružnim novcem (uostalom, on ima auto... i printer

)
25. Shadowmaster nema problema s policijom.Nije zgoreg za napomenuti

...
Toliko za sada... nadopunite me!
(ako vam se da

)