|
Sada je: sri 24 lip, 2026 11:58 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Pitaj osoblje, osoblje odgovara
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Pitaj osoblje
Ne slažem se. Zašto se ne bi moglo raspravljat o ravnopravnosti spolova? Tema i ono pitanje je neumjesno, to je. Slažem se da se izmjene neke stvari o toj temi ali može se postavljati pitanje što mislimo o tome kakvo je, npr. stanje ravnopravnosti spolova u našoj državi/svijetu i sl. Ali šovinističke ispade naravno da ne podržavam. A nisam u toj temi naišao na nešto strogo šovinističko.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 03 stu, 2009 12:59 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Baš me zanima tko je takvu glupost napisao. Takvo nešto može napisati samo netko, krajnje primitivnih stavova koji je ispao iz bliskog istoga.  Upravo ovo je reakcija koje sam se pribojavao, zato je tema i zaključana, jer je smrdilo na flejm sa sto metara.
|
| uto 03 stu, 2009 1:01 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Može se raspravljati o nekim lošim stvarima koje su loše regulirane zakonom, poput zlostavljanja žena, i manje plaće.
Ali rasprava o tome trebaju li žene bit ravnopravne je ravna tome, trebaju li crnci bit ravnopravni i neke slične. To je kršenje zakona.
|
| uto 03 stu, 2009 1:03 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
I, vidim, Oz, da si citirao Ustav. U Ustavu se nigdje ne spominje da se o tome ne smije raspravljat... samo da su to najviše vrednote. Smatram da se može raspravljat u jednom demokratskom, parlamentarnom tonu bez ikakvih ispada bilo šovinističkih i inih drugih. Smatram da naslov teme treba izmjeniti i uvodni post. Tema se ne bi smjela zvati: "Uloga žene u društvu" nego nekako drugačije. A na autoru teme, PrincuMatiasu je da promjeni naslov teme i uvodni post.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 03 stu, 2009 1:04 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: Ne slažem se. Zašto se ne bi moglo raspravljat o ravnopravnosti spolova? Tema i ono pitanje je neumjesno, to je. Slažem se da se izmjene neke stvari o toj temi ali može se postavljati pitanje što mislimo o tome kakvo je, npr. stanje ravnopravnosti spolova u našoj državi/svijetu i sl. Ali šovinističke ispade naravno da ne podržavam. A nisam u toj temi naišao na nešto strogo šovinističko. To je nešto drugo. O npr. razini ravnopravnosti spolova u RH bi se itekako dalo raspravljati, ali opet postoji rizik da se tema ispolitizira, što je protivno forumskim pravilima. Još jednom, ako postoji volja da se izmijeni cijeli ton teme, rado ću ju otključat, iako bih prvo volio čut mišljenja ostalih modova, pogotovo Hrčke i Mimi Sky. T'Grel je napisao/la: Smatram da naslov teme treba izmjeniti i uvodni post. Tema se ne bi smjela zvati: "Uloga žene u društvu" nego nekako drugačije. A na autoru teme, PrincuMatiasu je da promjeni naslov teme i uvodni post. Znači, u prijevodu, slažeš se samnom?
|
| uto 03 stu, 2009 1:05 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
RAI'TARA je napisao/la: Može se raspravljati o nekim lošim stvarima koje su loše regulirane zakonom, poput zlostavljanja žena, i manje plaće.
Ali rasprava o tome trebaju li žene bit ravnopravne je ravna tome, trebaju li crnci bit ravnopravni i neke slične. To je kršenje zakona. Pa upravo o tome i govorim. Naravno da su žene ravnopravne ali o aspektima kako je to regulirano i kakvo je pravo stanje stvari u državi, o tome može raspravljat. Zašto ne?
|
| uto 03 stu, 2009 1:06 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Može se raspravljati o nekim lošim stvarima koje su loše regulirane zakonom, poput zlostavljanja žena, i manje plaće.
Ali rasprava o tome trebaju li žene bit ravnopravne je ravna tome, trebaju li crnci bit ravnopravni i neke slične. To je kršenje zakona. Pa upravo o tome i govorim. Naravno da su žene ravnopravne ali o aspektima kako je to regulirano i kakvo je pravo stanje stvari u državi, o tome može raspravljat. Zašto ne? Protiv rasprava takvog tipa nemam ništa protiv.
|
| uto 03 stu, 2009 1:08 am |
|
 |
|
bubica
|
Okej, sad ću editirat Matiasov post i otključat temu, i zbilja se nadam da neće bit šovinističkih ispada.
|
| uto 03 stu, 2009 1:09 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
_Oz je napisao/la: To je nešto drugo. O npr. razini ravnopravnosti spolova u RH bi se itekako dalo raspravljati, ali opet postoji rizik da se tema ispolitizira, što je protivno forumskim pravilima.
Još jednom, ako postoji volja da se izmijeni cijeli ton teme, rado ću ju otključat, iako bih prvo volio čut mišljenja ostalih modova, pogotovo Hrčke i Mimi Sky. Opet se ponavljam: da, upravo o tome govorim. _Oz je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Smatram da naslov teme treba izmjeniti i uvodni post. Tema se ne bi smjela zvati: "Uloga žene u društvu" nego nekako drugačije. A na autoru teme, PrincuMatiasu je da promjeni naslov teme i uvodni post. Znači, u prijevodu, slažeš se samnom? Da, slažem se s tobom. Ali smatram da nisi morao odmah zaključati temu nego upozoriti na što sumnjaš. Dakle, sumnjao si da se tema ne bi pretvorila u šovinističku i politikantsku. Mislim, morao sam reagirat jer smatram da se valjda nekog vraga i mene pita u ovoj udruzi i forumu jer imam, za razliku od većine na ovom forumu, dug staž i na forumu i u udruzi i znam kako stvari funkcioniraju.
|
| uto 03 stu, 2009 1:10 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
OZ je otključao temu. Osjećaš li se ponosno? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 03 stu, 2009 12:47 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Cvicek je napisao/la: OZ je otključao temu. Osjećaš li se ponosno?  Ni ne znaš koliko ponosno. Pa jel ne bi bilo u redu da se i mene ponekad pita za neke stvari koji imam duži staž od većine u udruzi? Zar je 4 godine u udruzi malo? Ima vas koji ste i duže od mene u udruzi... i naravno da mi s dužim stažom znamo kako stvari funkcioniraju.
|
| uto 03 stu, 2009 6:54 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...stavi funkconiraju na stavu zdrave logike... a ne tko koliko staža ima u udruzi...
...onda bi tako sad došao Bodo i rekao ja sam u udruzi najduže od svih, i hoću biti admin foruma...
...kako bi na to reagirao... ?
| uto 03 stu, 2009 7:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Mr.bobo je napisao/la: ...stavi funkconiraju na stavu zdrave logike... a ne tko koliko staža ima u udruzi... [sarkastičan mod]Vidim, o, itekako vidim kako stvari u udruzi funkcioniraju na temelju zdrave logike.[/sarkastičan mod] Mr.bobo je napisao/la: ...onda bi tako sad došao Bodo i rekao ja sam u udruzi najduže od svih, i hoću biti admin foruma...
...kako bi na to reagirao... ? To je druga stvar. Njega nema dugo u udruzi. I nemoj čovjeka spominjat jer ga nema tu. Zamisli npr. hipotetičku situaciju: dođe neki tip i učlani se u udrugu. Prekosutra dan je Skupština i on postane predsjednik udruge. A netko tko je 3 i više godina u udruzi, on ne dođe na nikakvu funkciju. Zar je to ok? Kako taj novi član zna kako udruga funkcionira više od onog što je tu 3 g? I nemojo spamat temu.
|
| uto 03 stu, 2009 7:10 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Jel će netko od admina napokon promijenit max. dopuštenu veličinu avatara sa 16kb na 32kb ili više?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 09 stu, 2009 7:41 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ajd budem ja  Mislio sam to napraviti dok je bilo aktualno ono oko yanninog avatara (da bar bude neka pozitiva oko avatara tada), al smetnuh s uma...  I zašto opet, kao moderator, postavljaš pitanje ovdje a ne u Q space 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 stu, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|