| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 ENT era bez Xindi prijetnje ("Originalni" vremenski pravac)
Potaknut sljedećim citatom otvaram ovu temu: Mr.bobo je napisao/la:
...a što se tiće vremenskog pravca... ...znaći zbog uplitanja aliena (Čuvara) vremenska linija se malo izmjenila... ...te potaknula događaje koji se nisu trebali dogoditi... A zanimalo bi me kako se mogao odvijati "originalni" vremenski pravac u vrijeme ENT ere, gdje do Xindi incidenta nikad nije došlo. Znamo da bi s vremenom nastala Koalicija Planeta koja je preteča Federacije... ali onda bi postavio pitanje koji bi bili motivi, razlozi (čovječanstvu) da uopče ulaze u takav savez s Vulkancima, Telaritima i Andorijancima? Naposljetku u ovom "novom" pravcu, gdje se dogodio napad na Zemlju razlog ljudskog doprinosa u stvaranju tog saveza je upravo taj strah od nedavne opasnosti od uništenja Zemlje i čovječanstva i sigurnosti Zemlje i čovječanstva u takvom savezu u slučaju nove opasnosti. Ali u tom "originalnom" pravcu gdje Zemlja nije bila u opasnosti takvog straha nebi trebalo biti. Koji su onda ljudi mogli imati motive kod stvaranja takvog međuplanetarnog saveza? Kakve su tada Zemlja i čovječanstvo mogli imati koristi od takvog saveza?
| ned 11 lis, 2009 4:40 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: ENT era bez Xindi prijetnje ("Originalni" vremenski pravac)
Bolja suradnja između planeta i veća sigurnost... Naprednija istraživanja... Razvoj tehnologije...
to su moja mišljanja... svaki dobar savez uvijek donosi nešto dobro...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 11 lis, 2009 4:43 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Zaboravljaš Romulance. Stvaranje koalicije je odgovor na rastuću romulansku prijetnju, i nema direktne veze sa Xindijima. Xindiji su samo malo brže potakli Zemljane da stvaraju saveze.
|
| ned 11 lis, 2009 4:46 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: Zaboravljaš Romulance. Stvaranje koalicije je odgovor na rastuću romulansku prijetnju, i nema direktne veze sa Xindijima. Xindiji su samo malo brže potakli Zemljane da stvaraju saveze. Ali tu je isto tako stvar akcija i posljedica. Romulanci su se više aktivirali u to područje kvadranta upravo zbog mogučnosti nastanka koalicije koju su pak poticali sami ljudi i Zemlja, gdje se opet vračamo na Xindije. Xindiji su ti koji kako si i sam rekao dali ljudima dodatnu motivaciju da se smiri situacija u "susjedstvu" i da dođe do te koalicije. Bez Xindi prijetnje ta motivacija nebi postojala ili iako bi nebi bila toliko velika, jer ipak strah je velika motivacija. Tako ako gledamo dalje... manja ljudska motivacija u smirivanju odnosa, odmah znači i manja Romulanska aktivnost, jer tad bi se smanjila šansa pri stvaranju koalicije a samim time nitko nebi bio dovoljno opasan da ugrozi Romulanske interese. Jer naposljetku Romulanski ratovi su posljedica nastanka Koalicije Planeta. Nema Koalicije Planeta, nema Romulanskih ratova... barem ja tako vidim...
| ned 11 lis, 2009 5:04 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Zaboravljaš da su Romulanski agenti bili prisutni na Vulkanu davno prije Xindi krize. Štoviše i sam adminitrator (vođa high commanda) V'Las je bio Romulanski agent, što znači da su Romulanci itekako imali interese u tom sektoru. Očito im je cilj bio zaratiti Vulkan i Andoriju, te tako oslabiti obje rase koje su smatrali potencijalnom prijetnjom.
Romulanci isto tako očito nisu htjeli da Zemlja postane interplanetarna sila, (a bila je na tom putu), zato je high command kočio Zemaljski warp program i sl.
Nije teško pretpostaviti da je u originalnom vremenskom pravcu (u kojem nije bilo Xindi krize) Archer raskrinkao Romulanske spletke što je prisililo Romulance da ubrzaju stvari.
|
| ned 11 lis, 2009 5:13 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
_Oz je napisao/la: Zaboravljaš da su Romulanski agenti bili prisutni na Vulkanu davno prije Xindi krize. Štoviše i sam adminitrator (vođa high commanda) V'Las je bio Romulanski agent, što znači da su Romulanci itekako imali interese u tom sektoru. Očito im je cilj bio zaratiti Vulkan i Andoriju, te tako oslabiti obje rase koje su smatrali potencijalnom prijetnjom.
Romulanci isto tako očito nisu htjeli da Zemlja postane interplanetarna sila, (a bila je na tom putu), zato je high command kočio Zemaljski warp program i sl.
Nije teško pretpostaviti da je u originalnom vremenskom pravcu (u kojem nije bilo Xindi krize) Archer raskrinkao Romulanske spletke što je prisililo Romulance da ubrzaju stvari. Vidiš taj dio sam potpuno zaboravio... Ja sam samo gledao Zemlju i ljude kao glavne pokretače Koalicije Planeta... dok sam ovo totalno ne zaboravio... I bogme stvarno si odlično obrazloženje dao zašto su Vulkanci kočili Zemaljski warp program. Ovako kako si opisao zvuči sasvim vjerojatno. I sad bi se trebalo postavit pitanje zašto Braga i ostali nisu na ovakav način opisali nastavak Federacije nego su išli na ono uvođenje Xindija i temporalnih ratova koji su samo dodatno nepotrebno zakomplicirali priču...
| ned 11 lis, 2009 5:24 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Braga i Berman su uveli taj temporalni rat kao svojevrsnu 'glavnu napetu radnju', no završilo je fijaskom sa dvije-tri epizode, te traljavim finalom kojem je bila svrha jednostavno okončati tu besmislicu. Možda bi B&B koliko-toliko uspjeli u opisu nastanka Federacije da je serija doživjela 7 sezona. Ovako su je morali improvizirano brže okončati.
|
| ned 11 lis, 2009 5:27 pm |
|
 |
|
bubica
|
Suikotreki je napisao/la: I bogme stvarno si odlično obrazloženje dao zašto su Vulkanci kočili Zemaljski warp program. Ovako kako si opisao zvuči sasvim vjerojatno. I sad bi se trebalo postavit pitanje zašto Braga i ostali nisu na ovakav način opisali nastavak Federacije nego su išli na ono uvođenje Xindija i temporalnih ratova koji su samo dodatno nepotrebno zakomplicirali priču... A valjda da malo trgnu Trek iz kolotečine. Druga sezona je toliko ubila gledanost da je treća morala bit radikalno drugačija. Što se Bermana i Brage tiče, u prve dvije sezone su toliko zasrali Vulkance da je nevjerojatno koliko je elegantno Manny Coto vratio sve na svoje mjesto. "Romulans did it!" I to je to! Miki je napisao/la: Možda bi B&B koliko-toliko uspjeli u opisu nastanka Federacije da je serija doživjela 7 sezona. Ovako su je morali improvizirano brže okončati. Braga je nedavno izjavio kako bi on i Berman otišli iz Treka, čak i da je došlo do 5. sezone. Tada bi produkciju potpuno preuzeli Coto i Sussman i ENT bi stvarno postao čudo od serije.
|
| ned 11 lis, 2009 5:31 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Zapravo mi orginalni pravac o kojem Daniels govori nismo nikad ni vidjeli. TOS, TNG, DS9 i VOY su produkt te promjene. Da ksindi nisu napali zemlju Picard, Kirk, Janeway možda uopće nebi ni postojali. To bi značilo da bi miljuni ljudi bili živi kao i nihovi potomci. Možda bi se neki potomak od tih ljudi ( koji su umrli u napadu ksinda ), recimo oženio sa Picardovom majkom. Ona nebi upoznala njegovog oca. I nebi bilo Picarda. itd..
|
| ned 11 lis, 2009 8:46 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...odlična tema... baš sam uživao u čitanju...
...da Romulanci su se postepeno uvodili u Ent krajem 4 sezone... ...i koristili su jednog Aenara... u šipjunsku misiju s onim brodom... ...mislim da bi u 5 sezoni da je do nje došlo vidjeli malo više toga oko Romulanaca...
| pon 12 lis, 2009 11:06 am |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: Zapravo mi orginalni pravac o kojem Daniels govori nismo nikad ni vidjeli. TOS, TNG, DS9 i VOY su produkt te promjene. Da ksindi nisu napali zemlju Picard, Kirk, Janeway možda uopće nebi ni postojali. To bi značilo da bi miljuni ljudi bili živi kao i nihovi potomci. Možda bi se neki potomak od tih ljudi ( koji su umrli u napadu ksinda ), recimo oženio sa Picardovom majkom. Ona nebi upoznala njegovog oca. I nebi bilo Picarda. itd.. Da imaš pravo... ali i ne samo to. S obzirom da je Vulkanska politika prema Zemlji tad bila da uspore ljudski razvoj svemirske tehnologije zbog Romulanaca... možemo prepostaviti da bi u tom "originalnom" pravcu i Federacija bila tehnološki razvijenija nego što je od TOS-a do VOY-a.
| pon 12 lis, 2009 3:29 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: ENT (ni)je Trek (3. put)
RAI'TARA je napisao/la: Ako 3. sezona ENT-a nije u duhu star treka onda nije i gotovo cijeli DS9.  Xindiji krše liniju a Dominij ne....
|
| pet 30 lis, 2009 5:36 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
PrincMatias je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ako 3. sezona ENT-a nije u duhu star treka onda nije i gotovo cijeli DS9.  Xindiji krše liniju a Dominij ne....Kako Xindiji mogu kršiti vremensku liniju ako ona nije promjenjena. Ne, Xindiji su stvorili onu vremensku liniju koju mi vidimo od TOS-a do VOY-a. Kako je Raitara rekla... da nije bilo Xindija i njihove prijetnje, na Zemlji nebi bilo osam milijuna ljudi ubijenih, a samim time bi se onda i povijest drugačije odvijala...
| pet 30 lis, 2009 5:45 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Suikotreki je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ako 3. sezona ENT-a nije u duhu star treka onda nije i gotovo cijeli DS9.  Xindiji krše liniju a Dominij ne....Kako Xindiji mogu kršiti vremensku liniju ako ona nije promjenjena. Ne, Xindiji su stvorili onu vremensku liniju koju mi vidimo od TOS-a do VOY-a. Kako je Raitara rekla... da nije bilo Xindija i njihove prijetnje, na Zemlji nebi bilo osam milijuna ljudi ubijenih, a samim time bi se onda i povijest drugačije odvijala... Ne bi jer ta nova xindi linija je fake. Jer TOS je počeo se snimati 1966. a Ent 2001., a možemo mi izmisliti još 10 novih događaja prije 2151. pa reć da nije bilo toga ne bi bilo Pikija itd. Da su xindiji postojali Gene bi ih spomenuo a ovako oni su bili nepotrebni.. .
|
| pet 30 lis, 2009 10:02 pm |
|
 |
|
bubica
|
Hmmm, iako mi je treća sezona ENT-a izvanredna, donekle se moram složit s Matijom. Bilo bi bolje da su umijesto Xindija stavljeni Romulanci. Dokaza za tvrdnju da Xindiji nisu bili dio originalnog vremenskog pravca ima više nego za suprotnu tvrdnju. Prvenstveno tu mislim na Danielsa.
Pa sad, možemo mi pretpostavit kako Daniels nije iz izvornog pravca, ali za to nema apsolutno nikakvih dokaza. Ne samo da nema dokaza, nema ni indicija. Apsolutno ništa ne ukazuje na mogućnost da je Daniels iz neke druge vremenske linije.
"Povijest ne sadrži nikakav zapis o ljudskom sukobu sa Xindijima," kaže Daniels o konfliktu koji se uistinu ne spominje ni u jednoj seriji osim ENT-a.
Al na kraju krajeva, sasvim je svejedno koju će tvrdnju pojedini fanovi prihvatiti. Ovo je pitanje u kojem nitko ne može biti ni 100% u pravu, ni 100% u krivu.
|
| pet 30 lis, 2009 10:25 pm |
|
 |
|