|
Sada je: sub 27 lip, 2026 10:37 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Mimi Sky je napisao/la: Zašto nikome nije palo na pamet da su to dva paralelna svemira, a ne promjena timelinea u jednom...  Palo je to mnogima na pamet, ali to naprosto nije točno. Originalni timeline je podijeljen na dva u onom trenutku kada je USS Kelvin detektirao munje u svemiru. To su scenaristi više puta naglasili, a Memory Alpha to smatra kanonom i točka. Al opet, kanon malo kome išta znači pa možeš vjerovat u što god hoćeš. Autori Trek knjiga koji su obavezni slijepo se držat kanona (to im je uvjetovano od strane urednika) već su potvrdili da će uzet u obzir uništenje Romulusa kao kanonski događaj u izvornom vremenskom pravcu. 
|
| čet 08 lis, 2009 10:01 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ok, ovoga, citajuci predodne postove jedna stvar mi je neizbjezno upala u oko. sto je toliko fracking kljucno u Vulkanu? ima li netko kakvu rodbinu tamo, ili?
jer nije da je novi film izbrisao vulkance iz povijesti. vulkanci su i dalje tu, Spock je i dalje tu (stovise, dva Spocka su tu) a sam Vulkan, onako... koga briga? mislim, Romulus je igrao daaaleko vecu ulogu u svijetu star treka od Vulkana. Vulkan je, eto, samo jos jedan od istaknutijih Federacijskih svjetova. istina, dao nam je Spocka (mnogima najdrazeg lika, ok, to postujem...) ali fakat mi nije jasno zasto bi ruknuti jedan takav planet ucinilo film totalnom katastrofom?
mene iskreno za atmosferu treka, za onaj dozivljaj avanture, istrazivanja, napredka covjecanstva i sve ono sto volim u treku nije ni najmanje potrebno da Vulkan kao planet postoji.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 09 lis, 2009 11:17 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Pa ono, Vulkan je drugi po važnosti Federacijski planet, fascinantan, lijep, i ja volim svaku epku koja se tamo odvija (Amok Time, Home, The Forge / Awakening / Kirshara) itd...
Sad se više ne možemo tamo vratit... Ali nadam se da ćemo u nastavku vidjet vulkansku koloniju o kojoj je stari Spock govorio na kraju filma.
|
| pet 09 lis, 2009 11:45 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
ST će bit malo prazan bez Vulkana... Ali zamislite samo da su scenaristi bili toliko 'pametni' da unište i Zemlju 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 09 lis, 2009 2:13 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Mimi Sky je napisao/la: Ali zamislite samo da su scenaristi bili toliko 'pametni' da unište i Zemlju  To se neće nikad desit... ipak su ljudovi glavna snaga ST-a...
| pet 09 lis, 2009 2:32 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
a Vulkanci nisu bili?
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 09 lis, 2009 2:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ne. Dva broda i tri člana posade u federaciji ne čine glavnu snagu.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pet 09 lis, 2009 2:44 pm |
|
 |
|
bubica
|
The Boz je napisao/la: Ne. Dva broda i tri člana posade u federaciji ne čine glavnu snagu. A ti nisi čuo za USS Intrepid iz TOS ere, i USS T'Kumbru iz DS9-a te USS Heru (TNG)?
|
| pet 09 lis, 2009 2:48 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Postoji puno federacijskih brodova na kojima služe samo Vulkanci ili većinom samo vulkanci i oni se spominju u star treku više puta. Mi smo u serijama uglavnom pratili brodove koji imaju većinski ljudske članove posade. Ali vjerojatno postoje federacijski brodovi i sa većinski andorijanskom posadom, telaritskom, bolijanskom itd...
|
| pet 09 lis, 2009 7:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Malo ste odlutali u offtopic.
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pet 09 lis, 2009 7:31 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Sinoć sam ponovo gledala STXI (ovaj put u full HD-u  ), i primjetila sam kako Nero i njegova posada nisu uopće ostarili u tih 25 godina koliko su čekali starog Spocka da se pojavi...  ...nisam baš upoznata s procesom starenja kod Romulanaca... ako i žive dugo kao Vulkanci, opet su trebali malo ostariti... Oz, ispravi me ako sam u krivu, ali što nisu upravo Vulkanci pokrenuli incijativu za osnivanje Federacije? Usput, čini mi se da dosta ljudi brka pojam Ujedinjene federacije planeta i Zvjezdane flote... P.S. Mislim da je jako zanimljivo što je Vulkan uništen vlastitim oružjem... poučno... samo ne znam što je Nero mislio kad ga je uništio, s obzirom da onda nitko definitivno neće moći pomoći Romulusu kad ta zvijezda eksplodira u budućnosti... možda... uf... komplicirano...
| sub 24 lis, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
bubica
|
25 godina je cca osmina njihovog životnog vijeka, budući da su Romulanci genetski gotovo identični Vulkancima. Dijele i njihovu fizičku snagu (što se vidi u sceni kad Ayel digne Kirka kao da je ovaj od perja).
Meni se čak i čini da Nero na početku filma izgleda nešto malo mlađe, a ako si primjetila, također ima oba šiljasta uha, a kad ga kasnije vidimo, jedno mu je odrezano (ili odgrizeno), a to mu je učinjeno u Rura Pentheu (ili od Klingonaca, ili nekog drugog zatvorenika).
|
| sub 24 lis, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Dobar izgovor da pogledam ponovo... 
| sub 24 lis, 2009 3:16 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Neznam stvarno sta je ode u filmu odlicno osim mozda par humoristicnih scena i specijalnih efekata Prvo film uopce nema pravih star trek dijaloga ..nesto kao picardovo .. the line must be drawn here ili bilo kojeg dijaloga iz dosadasnjih star trek filmova i serija Druga stvar sve je dosta plitko i samo je teska akcija ..a ono izbacivanje kirka iz enterprisea , pa vulkanci koji se ponasaju sovinisticki prema zemljanima .. onda negativac koji nezna spojit dvije ciste recenice i prema kojem su khan..garak..weyoun ili borg kraljice intelektualan vrh ..sve to je jedan od razloga zbog cega mi ne smeka film Plus je bones uz starog spocka..jedino sta slici na originalni star trek .. chekov mi nije sjeo a smijesno je kako ode u filmu defacto ne postoji zemaljska obrana .. to jest bolja je obrana zemlje bila u tng bofbw nego sada ... i smijesno je kako izbaceni kirk bas nabasa na starog spocka i tamo na planetu se bas nađe scotty a onda oni bas onako bez problema sustignu enterprise ... i spock koji u jednom momentu hoce ici susresti se sa flotom a onda nakon sta ga je kirk isprovocirao odjednom voli majku zemljicu i revan je da spasi planet Na momente mi film izgleda ko nekakav tineđerski sf sa super efektima ..ma power rangers je bolji od ovog star treka Doduse bilo je smijesnih scena kao kirkova ogromna ruka ili kriva teleportacija i scottyeva nezgoda I to unistavanje vulkana mi ne sjeda ..ono bum tras amo unistit vulkan ..malo crne rupe i eto ga na game over a one zvijeri sa ledenog planeta ko da su iz star warsa ... ajme ma ne sjeda mi film i to je to ... nakon pola sata me vec vata poriv da ga ugasin ali nisam .. sad mi je za sta nisan ...nije to star trek stil filma .. nego to je trash blockbuster s puno akcije i bez puno pameti ocijena 1
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 01 pro, 2009 11:28 pm |
|
 |
|
bubica
|
captain je napisao/la: Prvo film uopce nema pravih star trek dijaloga ..nesto kao picardovo .. the line must be drawn here ili bilo kojeg dijaloga iz dosadasnjih star trek filmova i serija Meni je super kad Sarek razgovara sa mladim Spockom. Zapravo skoro sve scene iz Spockovog djetinjstva su preuzete iz TAS-a. captain je napisao/la: pa vulkanci koji se ponasaju sovinisticki prema zemljanima Misliš na ravnatelja znanstvene akademije (možda si prepoznao glumca iz TNG epke "Schizoid man"). On je po godinama negdje ko T'Pol, iz generacije koja je imala nisko mišljenje o ljudima. Rasistička pizda. captain je napisao/la: .. onda negativac koji nezna spojit dvije ciste recenice i prema kojem su khan..garak..weyoun ili borg kraljice intelektualan vrh Pa ovi koje si nabrojao su intelektualci. Nero je najobičniji šljaker. captain je napisao/la: Plus je bones uz starog spocka..jedino sta slici na originalni star trek .. chekov mi nije sjeo a smijesno je kako ode u filmu defacto ne postoji zemaljska obrana .. Prespavao si dio u kojem Nero mučenjem iz Pikea izvuče zemaljske obrambene kodove? captain je napisao/la: ... i smijesno je kako izbaceni kirk bas nabasa na starog spocka i tamo na planetu se bas nađe scotty Yep, to je glupo. Scenaristi su to objasnili kao nastojanje vremenskog pravca da izliječi samog sebe... Sudbina... bla bla. Glupo, ali ništa zbog čega bih se nervirao. captain je napisao/la: a onda oni bas onako bez problema sustignu enterprise To pak nikako nema smisla. captain je napisao/la: ... i spock koji u jednom momentu hoce ici susresti se sa flotom a onda nakon sta ga je kirk isprovocirao odjednom voli majku zemljicu i revan je da spasi planet Opet si zaspao, čini se. Spock je izgubio kontrolu i shvatio da je u previše traumatiziran da bi zapovjedao brodom pa se povukao. Jedna od rijetkih potpuno logičnih stvari u filmu. captain je napisao/la: Na momente mi film izgleda ko nekakav tineđerski sf sa super efektima Zašto teenagerski? Pa glumci nisu ništa mlađi od originalnih u TOS-u. Štoviše, glumci su stariji od likova koje glume (Chris Pine ima 30 godina, shatner je imao mislim 33 u prvoj sezoni TOS-a). captain je napisao/la: I to unistavanje vulkana mi ne sjeda Eh, to mi nikako nije sjelo. captain je napisao/la: I...nije to star trek stil filma .. A gdje si ti bio zadnje dvije godine? Pa i reklame za film su govorile "This is not your father's Star Trek" Uostalom, da je film bio zamišljen u tradicionalnom trek stilu, studio nikad ni nebi dao pare da ga se snimi. Čudno mi je kako se kačiš za neke manje detalje, a bitnije probleme nisi spomenuo, npr. kako je Kirk postao kapetan tako mlad, ili kako je flota brzo stigla do vulkana itd...
|
| uto 01 pro, 2009 11:52 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|