|
Sada je: uto 04 kol, 2026 3:34 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Fanzin stizu!
Dobio sam obecanje da ce do ovog cetvrtka stici fanzini, pa slobodno dodjite da pokupite svoj primjerak na sastanak u cetvrtak. Ili nam se javite da vam se posalje postom. (clanovima izvan Zagreba se po defaultu salje postom tak da se oni ne moraju posebno javljati  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 kol, 2006 3:17 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Daj mi sacuvaj komad 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 08 kol, 2006 11:07 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Gul Remal je napisao/la: Daj mi sacuvaj komad 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 09 kol, 2006 1:02 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja sam se radovao konacnom dolasku fanzina jer sam lud...
jer kao sto se kaze... "obecanje, ludom radovanje"
bilo mi je obecano da ce fanzini biti umnozeni do, sada vec proslog, ponedjeljka ali najkasnije do ovog cetvrtka, no izgleda da obecanja bas i nisi sto su nekad bila
nista od fanzina za ovaj cetvrtak... cak ne znam da li ce biti gotovi do nedjelje... ili do sljedeceg cetvrtka... nikaj ne znam...
sto da kazem osim KATASTROFA!
sorry ljudi zbog jos jednog razocarenja...
prakticki jedina stvar (uz iskaznice) koje vam trebamo osigurati za vasih 50 kn... i mi uspijevamo tu jednu stvar zabrljati
ako treba, preuzimam svu odgovornost zbog tolikog kasnjenja fanzina (uskoro ce biti mjesec i pol)...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 10 kol, 2006 3:49 am |
|
 |
|
Commander
|
Chaky je napisao/la: ... nikaj ne znam...
sorry ljudi zbog jos jednog razocarenja...
Tipično 
_________________ I Pekar rekoše: Neka bude buhtle!
I buhtle nastadoše.
|
| čet 10 kol, 2006 12:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
nazalost si u pravu... to postaje tipicno 

|
| čet 10 kol, 2006 2:51 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Reko sam ja ....
dajte nam fanzine u elektronskom obliku pa da si sami isprintamo svoj primjerak.
ali eto ... 
|
| pet 11 kol, 2006 10:47 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
i znas kaj... sve sam blizi tvom stavu...
nebi bio za to da uspjevamo izdavati fanzine u razumnom roku
no kad imamo ovakva kasnjenja onda zasto ne dati ljudima da si sami printaju... trebat cemo o tome u klubu jos jednom raspraviti

|
| pet 11 kol, 2006 3:24 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Sačuvajte mi jedan... ma što to ja govorim, ja ću se vjerojatno vratiti u Zagreb prije nego fanzin bude tiskan.
| pet 11 kol, 2006 9:28 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 08 tra, 2006 12:18 pm Postovi: 180 Lokacija: USS Pridelands (NCC-74622)
|
Poštovani članovi udruge USS Croatia. Nakon već nekoliko, usudim se reći, napada od strane čelnih ljudi u Udruzi osjećam odgovornost da vam svima napokon objasnim u čemu je problem s našim fanzinima.
Naime, većinom ste svi upoznati činjenicom da je Udruga u potpunosti promijenila svoje vodstvo mladim, ambicioznim, no isto tako i donekle neiskusnim ljudima. Kada kažem "čelni ljudi" tu spominjem i glavnu urednicu fanzina (Lil'mee), te grafičkog urednika (mene). Fanzin kao takav ranije se printao u tko-zna-gdje i tko-zna-kako. U krajnjem slučaju nije ni bitno. Ono što smo se Lil'mee i ja obvezali bilo je sređivanje fanzina od početka do kraja. Dakle: totalni redizajn, više tekstova i materijala, bolji isprint. Usudim se reći da smo prva dva zahtjeva ispunili jako dobro, ako ne i odlično. No, ovaj posljednji je malo zaštekao. Naime, očito je svima poznata izreka "koliko para - toliko muzike". Ne moram vam ni govoriti koliki je financijski proračun za naš fanzin - tako je: 0. Dakle možete reći da smo na prvom fanzinu imali koliko-toliko muzike, no na ovom drugom lagano je presušila kesa. Osobno sam OBEĆAO da ću pokušati isprintati fanzine kod sebe u uredu. Prvi put je funkcioniralo, drugi put više neće ići (politika tvrtke). Stvari se mijenjaju i ja na njih stvarno nemam utjecaja. Ono što sam mogao obećati prije 6 mjeseci više ne mogu. I šta je - tu je.
Mjesto na kojem su printani prvi fanzini, dakle, više nam ne dopušta ispis. Stoga smo probali napraviti ispis u gradskom poglavarstvu (preko veze, naravno), no činjenica je da su strojevi stari i podrapani, te je takvo nešto nemoguće postići (a da se može razlikovati slika od teksta). Isto tako je i činjenica da sve ovo traje neko vrijeme, ne spominjući da je vrijeme godišnjih odmora, ne spominjući da su neki tekstovi debelo kasnili. Kada se sve to zajedno zbroji dobije se KATASTROFA.
Ono što želim reći u cijeloj priči je sljedeće:
1.) Ekipa koja je preuzela udrugu i fanzin je mlada i neiskusna. Vjerujte mi da radi sve od sebe da zadovolji vašim potrebama, ako ne i više od toga. Vrijeme će lagano dovesti sve u nekakav red i ovakve stvari se (nadajmo se) više neće događati.
2.) Članovi koji se konstantno bune: Biti u udruzi USS Croatia nije dati 50 kn i čekati servirano, već dati 50 kn i biti podrška (ako ne ništa, onda barem moralna). Konstantno pod*ebavanje ljudi NE POMAŽE!
3.) Vodstvo udruge: Shvatite da "koliko para - toliko muzike". Usluge koje se ne naplaćuju nisu preažurne, najbolje i brze. Tako to funkcionira SVUGDJE. Do tada ljudima koji ovo rade tek toliko da drugima Udruga bude ljepša zahvalite, a ne *ebite ih preko telefona i ne napadajte ih! Ako želite da sve ide ko po špagi budite spremni platiti, iako trenutni rezultati ankete lagano govore za sebe.
Još jednom hvala svim onima koji su pomogli napraviti ovaj broj fanzina (od pisaca tekstova do glavne urednice) i nadam se da ih sva ova sranja neće pokolebati za buduće brojeve. A za ekipu koja nas sve konstantno *ebe jedan veliki "NABIJEM VAS!"
_________________ Don't use the force. Use a hammer!
|
| pon 14 kol, 2006 7:23 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Simba je napisao/la: Ne moram vam ni govoriti koliki je financijski proračun za naš fanzin - tako je: 0. kako sad 0... od 50 kn clanarine, posto imamo besplatan prostor, bar 40 kn bi trebalo ici na fanzine... znaci 10 kn po fanzinu od svakog clana... a ima nas preko 30... dakle minimalno 300 kn je budjet po fanzinu. Simba je napisao/la: 2.) Članovi koji se konstantno bune: Biti u udruzi USS Croatia nije dati 50 kn i čekati servirano, već dati 50 kn i biti podrška (ako ne ništa, onda barem moralna). Konstantno pod*ebavanje ljudi NE POMAŽE!
ja mislim da to znaci to... das 50 kn i zelis dobiti za to 4 fanzina i iskaznicu kao sto je obecano... nikome se pri uclanjivanju nije spominjalo da mora jos i raditi u udruzi. Ako se zele pridruziti ekipi koja nekaj radi oko udruge... super, no nebi bilo ok da jos trazimo ljude da sljakaju. Tako budemo samo tjerali clanove. Simba je napisao/la: 3.) Vodstvo udruge: Shvatite da "koliko para - toliko muzike". Usluge koje se ne naplaćuju nisu preažurne, najbolje i brze. Tako to funkcionira SVUGDJE. Do tada ljudima koji ovo rade tek toliko da drugima Udruga bude ljepša zahvalite, a ne *ebite ih preko telefona i ne napadajte ih! Ako želite da sve ide ko po špagi budite spremni platiti, iako trenutni rezultati ankete lagano govore za sebe.
ok, mozemo mi ici na to da cekamo na fanzine i iskaznice dok ne uspijemo besplatno sve napraviti, no onda ne vidim zasto mi uopce trazimo 50 kn clanarine od ljudi. Posto ne placamo ni prostorije u kojima se nalazimo, mi onda nemamo nikave troskove. A ako ljudi zele stolni nogomet... pa mozemo pokrenuti akciju za skupljanje novaca za njega. Simba je napisao/la: Još jednom hvala svim onima koji su pomogli napraviti ovaj broj fanzina (od pisaca tekstova do glavne urednice) i nadam se da ih sva ova sranja neće pokolebati za buduće brojeve. A za ekipu koja nas sve konstantno *ebe jedan veliki NABIJEM VAS!
ja im s druge strane porucujem... "*ebite nas i dalje" jer se inace budemo opustili ... nazalost, izgleda da jedino tako kod nas neke stvari mogu profunkcionirati i pokrenuti sa mjesta  (jer pitaj Q-a kada bi se ti i Zvonko nasli i dogovorili oko umnozavanja fanzina da ja nisam danas popizdio i poceo slati smsove okolo)

|
| pon 14 kol, 2006 9:11 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sri 10 svi, 2006 11:05 pm Postovi: 168 Lokacija: Maribor, Slovenija
|
Nemojte se molim lijepo razpiz*iti na mene jer se petljam u nešto u čemu mi nije mjesto, ali čim sam pročitala "mladi i neiskusni ali ambiciozni ljudi" - to me asocira na našu "mladu i neiskusnu" slovensku udrugu pa bi nabacila nekoliko riječi kako mi to radimo (možda dobijete koju ideju).
Naša filozofija je: fanzin MORA izlaziti redovno (naš ritam je 4 puta godišnje), pa makar na toalet papiru (to se dosad hvala bogu još nije desilo  ). Čim ponestane para od članarine (a naša je bogmeč relativno visoka - ako preračunam tolare u kune = 170 kuna) za tiskanje fanzina, odmah dižemo halabuku među članovima - ljudi, nemamo love i trebamo dobrovoljne priloge za printanje / tiskanje fanzina. I budući da da je fanzin nešto što jako veseli članove, nema uopće frke u vezi toga - barem desetak ljudi se odrekne dvije-tri pivice u kafiću, daju lovu za fanzin i taj iziđe redovno. Catch je jedino u tome što treba ljudima /članovima / simpatizerima udruge pravovremeno reći: "Nemamo para." I pare se sakupe.
Još jednom - nemojte se ljutit na mene, ne namjeravam se petljat u vašu udrugu, to je tek primjer kako mi radimo. Ne znam kakva je konkretno vaša situacija (kvaliteta papira za fanzin, broj stranica, broj primjeraka itd.) ali držim fige da ćete ubrzo riješiti stvar. 
| uto 15 kol, 2006 4:07 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
 ...fanzin uz dodatne dobrovoljne priloge...
U principu nije ni los prijedlog i ja sam za (dok jos imam mogucnosti),
ali u nasoj udruzi ima puno studenata i ljudi bez prihoda pa bi se davanje priloga svelo na mali broj nas koji mozemo dati prilog.
Da li bi to bilo dovoljno da ubrza izlazenje fanzina?
Ako da , ja sam za. 
|
| uto 15 kol, 2006 7:46 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Ako smo vec kod redovitosti i tocnosti, moglo bi biti bolje da se ljudi izjasne mozda da li zele fanzin gledati putem web-a, pa na neki nacin pricekati izlazak pisane verzije.
Ja sam imao ideju da pokrenem fanzin portal, no nisam nasao podrsku kod ljudi pa sam odustao od te ideje. Naime mislio sam nasu joomlu prilagoditi u fanzin portal, samo ljudi ja stvarno ne znam tko bi se bavio sa time. Jel u krajnjem slucaju taj site treba i updatati. Jos uvijek mi nitko nije sprzio na cd sve fanzine i to mislim na one stare. Ono sto vam ja mogu napraviti je blank portal na koji vam mogu dati password sa kojim mozete uploadati clanke, tako da ustvari ja mogu baviti samo administrativnim poslovima portala, a vi cete biti oni koji ce nadopunjavati stranice, tako da ljudi mogu i preko weba citati nas fanzin.
Za sada bi bilo dobro da brem stavimo samo zipove za download ali koliko ja znam ni to jos nemam pa na fazu dva ne mogu ni doci. Na isti mozemo postavit skupljamo donacije za fanzine u obliku banera koji ja mogu za par minuta kreirati posto na glavnom portalu usscroatie ne smijemo imati druge bannere osim onog avalonovog, no mogu isprogramirati da se avalonov random pojavljuje na FANZIN NEWS PORTALU, tako da ipak razdvojimo fanzin od odruge kao zasebni portal, no mozemo na njega staviti neke osnovne informacije o udruzi, koje nas vracaju na home site i forum.
| uto 15 kol, 2006 12:55 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 24 tra, 2006 10:17 am Postovi: 288 Lokacija: Gama quadrant
|
Moje je mišljenje, a to sam već i više puta rekla, da je Fanzin bespotrebno velik i preopširan. Kada bi se Fanzin smanjio, imali bi više tekstova (za par brojeva unaprijed), lakše bi ga se umnožavalo i još sto drugih stvari. Iz tog sam razloga svojedobno izdavala Phaser. Koji je izlazio jednom mjesečno.
I izgledao je profesionalno. I u boji.
_________________ Live long and prosper!
HUSMOP member
|
| sub 19 kol, 2006 9:27 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|