|
Sada je: pon 04 svi, 2026 2:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 3x02 - Flashback
Flashback Sezona: 3 Epizoda: 2 Datum premijere: 11.9.1996. Prikazano na HRT-u: 27.8.2009. Scenaristi: Brannon Braga Redatelj: David Livingston Stardate: 50126.4 (2373/2293) Gostujući Glumci: * Grace Lee Whitney as Janice Rand * Jeremy Roberts as Dmitri Valtane * Boris Krutonog as Lojur * Michael Ansara as Kang * George Takei as Captain Sulu Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Voyager se približava maglici koja je bogata sirilijumom, Tuvoka muče sjećanja njega samoga kao dječaka kako pokušava spasiti djevojčicu koja pada sa litice planine. Doktor sumnja da Tuvok pati od potisnutih sjećanja, što može izazvati trajne poremećaje u mozgu Vulkanaca. Tuvoku može pomoći vulkanska tehnika iscjeljivanja zvana «spoj mozgova» no to mora učiniti s nekim kome on vjeruje kako bi zajedno mogli to siječanje dovesti u svjestan dio njegovoga mozga. Janeway zbog njihovog dugogodišnjeg prijateljstva pristaje to učiniti s Tuvokom. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Flashback
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 27 kol, 2009 1:30 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x02 - Flashback
Odlicna mi je ova epizoda , jedna od najboljih voyagerovih  ali i red je da su je snimili jer svaka serija je imala barem jedan kontakt sa tos-om i filmovima a film koji je dodirnut u ovoj epizodi je odlican Sve zbog jednog virusa se tuvoku pomutilo ali ono sta je prikazano u njegovim sjecanjima je bilo super ,od one iste maglice kao ove u delti (bar vizualno) do susretanja sa sulu-om i kangom Tuvok mi je nekako bio cijepidlaka kao mlađa osoba  ,dok je ono sa cajem bilo dosta simpaticno , ono sa prigovaranjem kapetanu sulu-u je bilo bezveze i pravo vulkanski , doduse u izjavi kad je nakon svega svom kolegi rekao kako ljudi bi najradije voljeli da su svi kao oni , i nije pogrijesio Sulu je super , cak mislim da je steta sto nisu snimili seriju s njim kao kapetanom a vjerujem da bi natjerivanja sa jadzijinim prijateljem kangom bilo poprilicno dosta , a i njega je bilo super vidjet , dahar majstor ponovno u akciji Explozija praxisa i sjecanja sa exelsiorom su mi bila zanimljivija od izgubljenog sjecanja sa djetetom koji visi u tuvokovim rukama i pada u provaliju , zanimljiva je i interaktivnost spoja uma , cak je nevjerojatno da ekipa iz sjecanja koje ima tuvok , moze vidjet janeway , pomislis ponekad da je epizoda u holodecku  , ne u tuvokovim memorijskim zapisima Sve skupa odlicno i za deset 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 27 kol, 2009 2:51 am |
|
 |
|
Ensign
|
epizoda je ok.... ali imam jedno pitanje u DS9 kada je sisko otputao u prošlost na onu stanicu k-7.... klingonci nisu isto sto i u 34 st... a u ovoj epizodi su normalni a radi se o istom vremenu... sada jel to pogrsška scenarija ili???
|
| čet 27 kol, 2009 12:14 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Anthony: to je greška scenarista. U epki Trials and tribble-ations je kombiniranje 'sadašnje' posade sa 'prošlom' ispalo daleko bolje, šaljivije i koherentnije. Ovdje mi se radnja ne dopada budući da se to sve odvija u Tuvokovom umu, ili u spoju umova. Očekivao sam da se radi o nekoj potisnutoj Tuvokovoj traumi, a ne o dosta banalnom virusu.
Premda je ok vidjet Kanga i Sulua.
Četvorku dajem. 
|
| čet 27 kol, 2009 3:48 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sad ce ispast da samo ja volim ovu epizodu 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 27 kol, 2009 3:55 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
...pa meni je djelovala dobrom epkom sve do onog trenutka kada više nisam mogla držati kapke otvorenima pa sam morala zagasiti TV... ...8
| čet 27 kol, 2009 4:49 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
pahuljica je napisao/la: ...pa meni je djelovala dobrom epkom sve do onog trenutka kada više nisam mogla držati kapke otvorenima pa sam morala zagasiti TV... ...8 Da stvatno mi nisu jasni ti kreteni s HRT-a. Iz dana u dan stavljaju ST sve kasnije i kasnije... 
| čet 27 kol, 2009 6:25 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Dala sam 9. Epizoda je jako dobra, ali nakon trećeg gledanja pomalo zamorna. Drago mi je što sam vidjela Sulua...  Dobar tip... "Mr. Tuvok, if you're going to remain on my ship, you're going to have learn how to appreciate a joke. And don't tell me Vulcans don't have a sense of humor; because I know better." a i doktor je bio jako dobar sa svojim Take a pick : "I don't know what happened to you, but there can be any number of explanations – hallucination, telepathic communication from another race, repressed memory, momentary contact with a parallel reality... take your pick. The universe is such a strange place." (Eh... sinoć me tukla temperatura... i čekala epizodu do 1 i 40... pa to je tako grozno od htv-a!!!)
_________________ It is smaller on the outside!
|
| čet 27 kol, 2009 7:05 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Suikotreki je napisao/la: pahuljica je napisao/la: ...pa meni je djelovala dobrom epkom sve do onog trenutka kada više nisam mogla držati kapke otvorenima pa sam morala zagasiti TV... ...8 Da stvatno mi nisu jasni ti kreteni s HRT-a. Iz dana u dan stavljaju ST sve kasnije i kasnije...  da zadnju epizodu cemo gledat u 4 ujutro 
|
| čet 27 kol, 2009 10:04 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Odična epizoda s mač majstorom Suluom  8
|
| pon 31 kol, 2009 2:14 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
... izgleda da je samo meni bila dosadna epizoda...
...ima dva svjetla trenutka u epizodi...
...sam početak Tuvok+Neelix+doručak= odlično i zabavno...
...i Sulu kako kapetan...
...sve ostalo oko maglice i virusa: jad, bijeda i debakl...
...i na kraju uopće nisu rekli jesu li skupili cirilijumom...
...dajem 5
| sri 02 ruj, 2009 1:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Nije neka vrhunska epizoda ali mi se sviđa jer smo se malo podsjetili TOS ekipe... epizoda je snimljena u čast 30. godišnjice Treka (zaboravih to spomenuti u početnom postu kao background info) Saznali smo dosta o Tuvoku u mlađim danima, kako je postepeno uspio prihvatiti život s ljudima na brodu, kako mu nije bilo lako služiti sa emocionalnim i neracionalnim bićima kao što su Sulu i ostali  Zanimljiv koncept virusa koji se sakriva u engramima sječanja kao potisnuta trauma iz djetinjstva.... no eto, Vulkanci malo drugačije rješavaju te probleme, ili se suočavaju s potisnutim sječanjima, ili ih ona ubiju... zanimljivo  Razgovor Janeway i Kima o tim starim danima, kako se je neistraženi svemir tada činio većim, PD se nije previše primjenjivao i sl je fora... pomalo nostalgičarski 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 03 ruj, 2009 5:01 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Ja dajem 7...
Nije bas nesto epizoda, ali svida mi se sto smo se prisjetili TOS vremena..

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 08 ruj, 2009 4:44 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
e, ovo je cool epizoda. sjecam se u biti sta se događa. ajde, dam joj sedam.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 08 ruj, 2009 5:23 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Osam.  Buca Janeway. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| uto 08 ruj, 2009 8:31 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|