|
Sada je: ned 03 svi, 2026 9:17 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 2x23 - The Thaw
The Thaw (Taljenje)Sezona: 2 Epizoda: 23 Datum premijere: 29.04.1996. Prikazano na HRT-u: 20.08.2009 Scenarist: Joe MenoskyRedatelj: Marvin V. Rush Stardate: Unknown (2372) Gostujući Glumci: Tony Carlin – kohlski liječnik Thomas Kopache - Viorsa Patty Maloney – patuljasta žena Michael McKean - klaun Shannon O'Hurley - kohlski programer Carel Struycken – Spectre Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Voyager primi automatski poziv za pomoć iz kohlskog naselja, čiji su članovi preživjeli katastrofu odlaskom u umjetnu hibernaciju. Posada pronalazi pet hibernacijskih kapsula koje teleportira na Voyager. Uskoro otkriju kako su tri humanoida mrtva, dok su dvojica umrla uslijed zastoja srca uzrokovanog mentalnim stresom te da su njihovi umovi spojeni u nekakav nadzorni sustav kontroliran računalom. Detaljnije informacije: Memory alphaKompleran scenarij:The Thaw...
| čet 20 kol, 2009 1:55 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x23 - The Thaw
Citat: "Let's get down to the issues, shall we?" "How can I negotiate if I don't know what you're thinking?" "I have a very trustworthy face."
- The Doctor and the Clown Inace dva poznata glumca su bila u epizodi jedan je glumio kirina oca a drugi je poznat kao sluga lwaxane troi Harry Kim je dozivio opet kako bit starac i beba , stvarno je mucenik ove epizode gdje su ljudi u stazi stvorili od svog straha , svog neprijatelja i na neki nacin sami sebe ubili , janeway je na kraju nadmudrila strah , koji je izgleda nabasao na krivu babu , a ona ga je dokrajcila 7 ps , slici ovo na moving along home "Allamaraine, count to four, Allamaraine, then three more, Allamaraine, if you can see, Allamaraine, you'll come with me..." 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 20 kol, 2009 1:58 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Janewayica je i mr. Strahu utjerava strah u kosti Dosta spooky epizoda  I kakti pokazuje kako se ne smijemo prepustiti utjecaju straha, or samting?  A i nekako djeluje kao holodeck epizoda, sve se događa unutar tog virtualnog okoliša i oko virtualnih likova.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 20 kol, 2009 2:55 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
3 ocjena losa uzasna epizoda dosadna 
| čet 20 kol, 2009 2:25 pm |
|
 |
|
Trekker
Pridružen/a: sri 19 kol, 2009 1:01 am Postovi: 9 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI
|
|
| pet 21 kol, 2009 12:44 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Dao sam dvojku zbog nikad-prije-ni-kasnije-čuo aliena, virtualne radnje, karnevalskog ambijenta, grotesknog lika Straha...onak...dosta loše. 
|
| sub 22 kol, 2009 12:51 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Ovo je zapravo i jedna od boljih epizoda Voyager, ne zbog čiste radnje, već obrađivanja ljudskog straha i djelovanja protiv istoga. 8 
|
| sub 22 kol, 2009 1:26 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
"What will become of us — of me?" "Like all fear, you eventually... vanish." "I'm afraid." (whispered) "I know..." (whispered) "Drat!" Da se čovjek strese od straha... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 22 kol, 2009 3:41 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Je.... zadnja scena je legendarna.. dok to kapetanica tiho priča Mr.Strahu da je pobjeđen, dok se svijetla polako gase... "I knooooow  " Možda epizoda nije neki napredni SF, borbe i sl... ali s psihološkog stanovišta je odlična.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 22 kol, 2009 7:26 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
I meni se sviđa psihologija u epizodi. Odlična mi je ideja personifikacije straha, a kapetanica Janeway je došla na sjajnu ideju. Dojmila me se njena izjava: ,,Naučila sam vjerovati strahu." Zastavnik Kim je iskusio prvu i posljednju nemoć, koje su zapravo slične. I bebu i starca treba njegovati, hraniti i tako dalje, jedina je razlika što u slučaju bebe to izgleda prirodno i ljudi to rado čine, a rogobore što se trebaju brinuti o starcu iako je on zaslužniji od bebe. To nije tema epizode, ali u meni je izazvala i takvo razmišljanje.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 22 kol, 2009 7:42 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Meni je baš OK kad me epizoda navede na opčenitije razmišljanje... mnoge epizode tako djeluju na mene  Šteta što nismo saznali koje emocije ili želje personificiraju sve one druge kreature unutar simulatora... možemo samo pretpostavljati...
|
| sub 22 kol, 2009 7:45 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Cvicek je napisao/la: 8 Janewayica je i mr. Strahu utjerava strah u kosti Dosta spooky epizoda  ... ... da da, pitam se kaj bi tek napravila Chucku Norisu...
...da, zaista zeznuta situacija...program se razvije i zatoči u međuprostoru... ne možeš ljude izvući iz umjetnog okoliša jer ''strah'' kontrolira sve...
...ali doktor je bio fora... CLOWN: How am I supposed to negotiate if I don't know what you’re thinking? EMH: I have a very trustworthy face....no na kraju je Kapetanica ipak smislila način kako da riješi situaciju... ...znala je sa joj 'strah' neće moći odoljeti... i smatrat će je kao izazov, i ako mu se da vremenski limit , varka bi mogla uspijeti...
...i tako je bio... Janway 1 , Fear 0 7
| sri 26 kol, 2009 4:27 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Loša epizoda ali vrijedna gledanja pa zato 5, inače bih dao 1 ili 2....
|
| ned 13 ruj, 2009 1:54 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
najgora epka nije mi se sviđala..
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| sri 16 ruj, 2009 4:47 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|