|
Sada je: pon 04 svi, 2026 8:33 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 2x04 - Elogium
Elogium (Elogij) Sezona: 2. Epizoda: 04 Datum premijere: 25-09-1995 Prikazana na HRT-u: 24-07-2009
Scenaristi: Kenneth Biller i Jeri Taylor Redatelj: Winrich Kolbe
Stardate: 48921.3
Gostujuci glumci: * Nancy Hower - zastavnica Samantha Wildman Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Kada brod naleti na roj bića koja obitavaju u svemiru, posada odlučuje da ih prouči iz daljine. No ubrzo bića uvuku Voyager u svoj roj, a njihova neobična energijska zračenja utječu na mnoge brodske sustave i uzrokuju vrlo čudne simptome u Kes. U početku Kes jede sve što stigne, a kasnije pada u delirij, a tijelo joj prolazi kroz niz čudnih promjena. Posada pokušava otkriti način kako se odmaknuti od bića bez da ih ozlijede, a doktor pregledava Kes i otkriva da joj oni oštećuju metabolizam. Oni ju prerano guraju u "elogij" – fazu u kojoj Okampa žene postaju plodne. U Okampa se taj proces događa samo jednom tijekom njihova života, pa ako Kes želi ikada imati djece, mora ih sada začeti.
Detaljnije informacije: Memory Alpha
Kompletan scenarij: Projekcije
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 24 srp, 2009 3:29 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: 2x04 Elogium
Epizoda je u redu, ali mi ideja nije baš nešto... dala sam 7... ali imam nešto za reći na kraju: Naomi Wildman  Naomi Wildman  Naomi Wildman
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 24 srp, 2009 3:32 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Malo se slabo sjecam kraja epizode jer me uhvatio san , ali mislim da je u ovoj epizodi prvi put bila ensign wildman i da je uzrok svemu bilo polje kojeg su stvarala ona svemirska bica , koja su mi zanimljiva i cak me mrvicu podsjecaju na onu svemirsku bebu koja je mislila da joj je enterprise D mama , inace ocampe su uistinu neobicni kad je razmnozavanje u pitanju , ceremonije vece od onih bajoranskih ali sta je jos jace one nisu kulturna stvar kao u bajoranaca , nego i bioloska , to jest treba im pedeset sati da zatrudne a valjda puno brze rađaju Nije mi jasno koliko traje godina na ocampa planetu kad ekipa zivi toliko malo , da nije mozda nesto duza od zemaljske ? Neelix i Tuvok su imali bas pravi razgovor o roditeljstvu i slazem se sa tuvokom da ako ne zelis dijete jako i ako ti je teret , da ga bolje nemazt , mister vulcan je ispao bas mudar u tom razgovoru sa neelixom  Smijesno je sto kes jede zemlju , koja izjelica , sve je satrala 8
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 24 srp, 2009 3:36 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Grozota od epizode. Tu imamo Neelixa, čovjeka u poznim godinama, i Kes, koja je još i po Ocampanskim standardima bila dijete. I oni su kao zajedno i imali bi djecu... Degutantno!
Suzdržat ću se od glasanja...
|
| pet 24 srp, 2009 3:45 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Uff onaj koji je bio redatelj ovog nastavka stvarno ima bolesnu maštu... Alieni koji se žele pariti s Voyagerom... Kes koja je još dijete želi sama dijete i to još s Neelixom... A da ne kažem da u ovom nastavku ima bezpotrebnom moraliziranja, lošeg humora...i prevelikog "sapuničarstva"... Jer ako je koji nastavak VOY-a kao neka loša meksička sapunica onda je to ovaj... Ovo je definitivno nastavak za pamčenje... samo pitanje u kojem smislu... Ocjena 4
| pet 24 srp, 2009 4:11 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
ocjena 1...
Koja glupa epizoda...stvarno

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 24 srp, 2009 4:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
ha ha necu ocjenivat ali meni je ova epizoda smijesna 
| pet 24 srp, 2009 8:03 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...Neelix opet ima izljeve ljubomore...
...Kes jede kukce... WTF! ...te i dalje ne prestaje jesti...
...brod otkrije neke životinice koje žive u svemiru, te ih uvuku u svoj prostor...
...Kes se pojavi spolni nagon, te Neelix razmišlja o roditeljstvu...
...uspiju izvući brod iz dijela gdje su bića ,te se Kes smiri elogij... jer su ta bića nekako utjecala na nju...
...dajem 6...
| čet 30 srp, 2009 9:40 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
S obzirom da ova epizoda nedvosmisleno propagira pedofiliju, FBI je trebao zatvoriti studio i provesti iscrpnu istragu, počevši od vrha prema dnu. Znači Berman, Braga, Piller, Taylor, Biller te scenaristi Diggs i Kay, sve bi ih zbog ove epizode trebalo privesti, udaljiti od djece barem dok se stvar ne raščisti... Mislim, čekaj malo... Kes, koja još nije prošla ni pubertet (znači po svim zamislivim definicijama ona je još dijete), je u uzbiljnoj romantičnoj vezi sa Neelixom koji izgleda kao da je prošao četrdesetu (Ethan Philips je 1955. godište, što znači da je tada imao 41). Prestrašno. Iskreno, zgranut sam. 
|
| čet 30 srp, 2009 11:38 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x04 - Elogium
A koliko bi osoba kao kes bila stara u zemaljskim godinama ? , to jest koliko ima , petnaest ili sesnaest godina a mozda i vise ? Malo ste se zajebali nisu propust neelix i kes nego sva ostala ekipa koja situaciju prihvaca kao gotov cin , jel se u bilo kojem trenutku netko od posade zapitao o toj temi ? Odgovor na sve je u tome da se kaze koliko traje godina na ocampi u usporedbi sa zemaljskom godinom i kako uopce sazrijevaju ocampe , ako je istina da nema nista i nikada od sazrijevanja prije pet godina, onda je to malo skandalozno , no dal bi bilo skandalozno da naprimjer jem haddari mogu bit spolno aktivni i da je sa jednim od njih baba od 40 i vise godina a znamo da jem haddari odrastaju u roku par dana ? Inace ta veza neelix i kes je promasena od pocetka 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 30 srp, 2009 2:36 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
_Oz je napisao/la: Mislim, čekaj malo... Kes, koja još nije prošla ni pubertet (znači po svim zamislivim definicijama ona je još dijete) Proživjela je više od 2/7 svog života. Ako to nije pubertet, što je onda???
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 30 srp, 2009 2:44 pm |
|
 |
|
bubica
|
Lore je napisao/la: _Oz je napisao/la: Mislim, čekaj malo... Kes, koja još nije prošla ni pubertet (znači po svim zamislivim definicijama ona je još dijete) Proživjela je više od 2/7 svog života. Ako to nije pubertet, što je onda??? Jesi li ti gledao epizodu il nisi? JANEWAY: Humans go through the same kind of process. It's called puberty.KES: But I'm too young, much too young. It usually happens between the ages of f-four and five. I-I'm not even two yet.
|
| čet 30 srp, 2009 2:58 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...da, ako se nama pubertet događa s 2/5 života... ...ne znaći da je s Ocampama isto tako... 
| čet 30 srp, 2009 3:19 pm |
|
 |
|
bubica
|
Mr.bobo je napisao/la: ...da, ako se nama pubertet događa s 2/5 života... ...ne znaći da je s Ocampama isto tako...  Da nisi ti nešto pobrko? Ako uzmeš da je životni vijek čovjeka recimo 75 godina, 2/5 bi bilo 30 godina Ako se ne varam, prosječan životni vijek Ocampe je 9 godina, što znači da bi ih pubertet strefio na pola života...
|
| čet 30 srp, 2009 3:27 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
_Oz je napisao/la: Lore je napisao/la: _Oz je napisao/la: Mislim, čekaj malo... Kes, koja još nije prošla ni pubertet (znači po svim zamislivim definicijama ona je još dijete) Proživjela je više od 2/7 svog života. Ako to nije pubertet, što je onda??? Jesi li ti gledao epizodu il nisi? JANEWAY: Humans go through the same kind of process. It's called puberty.KES: But I'm too young, much too young. It usually happens between the ages of f-four and five. I-I'm not even two yet.Nisam gledao epizodu. Ali glupo je da ulazi u pubertet sa pet godina. To je kao da ljudi ulaze u pubertet s 50 godina. Jadno.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 30 srp, 2009 9:47 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|