| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Mogu li studenti nesto promijenit u hrvatskoj ?
U prijevodu sta mislite o prosvjedima i koliko zapravo mlađi ljudi imaju utjecaja na drustvena zbivanja u hrvatskoj ?
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 24 tra, 2009 11:13 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Mogu li studenti nesto promijenit u hrvatskoj ?
...a možda i postognu nešto... ali ne ne vjerujem baš previše... ...stvar je u tome što sustav ne valja... i ništa nije unaprijed riješeno, određeno...
...nema jasnih kriterija tko će plačati školarinu, a tko ne...
...po nekom mojem sistemu... ...svi bi trebali plačati prvu godinu... (osim nekog malog % izuzetaka) ...i to ne neke astronomske cifre nego 3-4ooo KN...
...a onda dalje tko prođe godinu bude oslobođen od plačana... a tko padne, plača pola... za novu godinu opet će morati plačati... a ako upada u 3. od prve, dalje je opet oslobođen... ...jednostavno i funkcionalno...
| pet 24 tra, 2009 11:18 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Malo i teško mogu nešto na ovakav način promijeniti. Samo pomoću revolucionarnih metoda i krvi i žrtava bi se moglo ali čini se da ovi studenti nemaju za to muda... 
|
| pet 24 tra, 2009 11:19 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Kod nas na FERu se pri upisu plaća koji si na rang listi, a kasnije plaćaš 250 kn po ECTS bodu koliko nosi predmet kojeg padneš. Dakle ako ne padneš ništa, ništa ne plaćaš. Ali FER je bogat fax tak da...Zapravo dekan nam je na uvodnom rekao da FER pokupi lovu iz međunarodnih projekata tako da im uopće ne treba naša lova ali da nam naplaćuju radi motivacije. Koji teški debilizam 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 25 tra, 2009 12:25 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...hmmm... nisam to znao... ...ma svaki fax ima drugačiju politiku... ...ja sam platio cijeli fax... a kad sam upisao 2. godinu bio sam 6 na listi po prosjeku... (neki profe i kolege su me zeznuli) ...od 23... a odlobodili su plačanja samo 2... ...i ni jedan od ta dva nije završio, nit neće...
| sub 25 tra, 2009 12:28 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Glupo mi je oslobađati ljude od plaćanja po uspjehu jer to apsolutno nije mjerilo znanja niti će ikada biti. Pravedno( i idealno) bi bilo ili da svi plaćaju ili da su svi oslobođeni. Ovako će uvijek biti zakinuti i tu nestaje ona "svi smo jednaki".
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 25 tra, 2009 12:49 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa zar redovni upis nije dovoljna motivacija...? ...neznam ja kako je to na ostalim faxevima, ali kod nas ima pun kufer npr. iz ekonomije koji tamo vanredno studiraju, a upisali su se na agronomiju samo radi studentskih prava... ...i tako zauzimajući mijesto onima koji bi možda stvarno željeli na taj smijer i studirati to kako treba, a ne biti samo na papiru...
| sub 25 tra, 2009 10:33 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Princ Mathias, smanji revolucionarni duh, kakva te krv spopala.
Nego, ja nisam čuo niti sam pročitao igdje koje to točno zahtjeve studenti postavljaju, tj. koji su to kriteriji; koji postotak najboljih se treba osloboditi plaćanja, pa ako netko zna, neka me prosvijetli.
|
| sub 25 tra, 2009 10:59 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...to nitko nezna točno... u tome je i problem... + hoće povisiti školarine...
| sub 25 tra, 2009 11:03 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Tko, studenti?
|
| sub 25 tra, 2009 11:52 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa ti si baš izvan zbivaanja , jel...? ...fakulteti žele povisiti upisnine i školarine... ...s studenti traže besplatno studiranje...
| sub 25 tra, 2009 12:41 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Besplatno obrazovanje treba biti za sve i ništa manje od toga ne tražimo. Jučer su čak i rektor i prodekan došli pa neš bulaznili o modelima plaćanja...ministar se niš ne izjašnjava još. Govori se da će blokada trajati i sljedeći tjedan.
Ako ustrajemo dovoljno dugo, mora se nešto promijeniti.
Promjena mora početi od nečega i ona je neizbježna.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 25 tra, 2009 1:58 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Besplatno obrazovanje treba biti za sve i ništa manje od toga ne tražimo. Jučer su čak i rektor i prodekan došli pa neš bulaznili o modelima plaćanja...ministar se niš ne izjašnjava još. Govori se da će blokada trajati i sljedeći tjedan.
Ako ustrajemo dovoljno dugo, mora se nešto promijeniti.
Promjena mora početi od nečega i ona je neizbježna. A gledaj... ja vam držim palčeve, al iskreno nebi se previše nadao na vašem mjestu... Naposljetku vodite "bitku s vjetrenjačama". Država je u krizi, recesiji... gotovo na rubu bankrota... tako da doslovce si ne može priuštit takvo što poput besplatnog obrazovanja... Mislim može ali onda više Sanaderu, Primorcu i ostaloj bagri nebi bilo tolko ugodno kak im je sad... Ovo prosvjedovanje će se prekinut na ovaj ili onaj način... a na vama je da odlučite na koji će to biti... Tj. ili bolan ili na taj da vam daju neke mrvice i prazna obečanja za dalje...
| sub 25 tra, 2009 2:05 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Morat će se prekinuti, jer vrijeme ide, studenti ostaju zakinuti za gradivo, za mjesec i pol su rokovi.
|
| sub 25 tra, 2009 2:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Nemozes imat proteste bez nekakve zrtve a ta zrtva je ovaj put vrijeme i ispiti , to jednostavno tako ide kad se radi necega prosvjeduje 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 25 tra, 2009 5:29 pm |
|
 |
|