|
Sada je: čet 20 kol, 2026 9:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: ST KANON
Suikotreki je napisao/la: A sad ću citirati jedan citat iz RPG-a za PS2 Final Fantasy X. "Every story must have an end"... ma koliko god mi to željeli da nebude tako. A realno gledajući dugo je i izdržala originalna Star Trek priča... dulje od 40 godina... I ja to gledam na ovaj način. Bolje da ju ostave ovako završeno... pa da nam bude u dobrom sjećanju... nego da nastave a bez ideja i onda sve zaseru. A što se tiće novog ST kanona i svemira koji bi kao trebao početi s ovim XI filmom... naravno da neće biti isto kao originalni Star Trek... i naravno da neće biti jednako dobar, ali između običnog SF-a i ničega rađe biram običan SF. A i tko zna možda nas i neće ovo toliko razočarati. Ovaj novi film nije samo re-boot TOS-a već svih dosadašnjih serija i filmova.
Ja se ne slažem da nema mjesta za nastavak. Upravo je to lijepota star trek svemira i kanona, što uvijek ostavlja mjesta za nastavak.
Na ovom novom filmu rade posve novi ljudi, koji jednostavno ne znaju što je bilo prije, pa im je jednostavnije sve početi ispočetka. Uzeli su samo neke glavne smjernice kao, federacijski brodovi imaju tanjur, deflektor, nacelle, vulkanci imaju šiljaste uši, kontroliraju osjećaje itd.. i onda su dalje sve ostalo ignorirali.
|
| uto 31 ožu, 2009 3:20 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: A sad ću citirati jedan citat iz RPG-a za PS2 Final Fantasy X. "Every story must have an end"... ma koliko god mi to željeli da nebude tako. A realno gledajući dugo je i izdržala originalna Star Trek priča... dulje od 40 godina... I ja to gledam na ovaj način. Bolje da ju ostave ovako završeno... pa da nam bude u dobrom sjećanju... nego da nastave a bez ideja i onda sve zaseru. A što se tiće novog ST kanona i svemira koji bi kao trebao početi s ovim XI filmom... naravno da neće biti isto kao originalni Star Trek... i naravno da neće biti jednako dobar, ali između običnog SF-a i ničega rađe biram običan SF. A i tko zna možda nas i neće ovo toliko razočarati. Ovaj novi film nije samo re-boot TOS-a već svih dosadašnjih serija i filmova.
Ja se ne slažem da nema mjesta za nastavak. Upravo je to lijepota star trek svemira i kanona, što uvijek ostavlja mjesta za nastavak.
Na ovom novom filmu rade posve novi ljudi, koji jednostavno ne znaju što je bilo prije, pa im je jednostavnije sve početi ispočetka. Uzeli su samo neke glavne smjernice kao, federacijski brodovi imaju tanjur, deflektor, nacelle, vulkanci imaju šiljaste uši, kontroliraju osjećaje itd.. i onda su dalje sve ostalo ignorirali.Ma naravno da još ima puno mjesta ne samo za jedan ST serijal, nego najmanje dva ili tri... samo potrebna je ideja... a čini se da danas ljudi u Paramonthu to nemaju... I zato kažem da ako već nemaju ideju kako nastaviti originalnu priču Star Trek serijala... onda je bolje ovo nego ništa... Jer bolje da onda naprave ovaj kvazi Trek film... nego da su nastavili dalje s kanonskim Trekom i onda zahebali... A bezobzira što fanovi govore ili dali oni to odobravaju ili ne... ono što gazde iz Paramontha smisle to nakraju i postane Trek kanon... tako da je ovako možda čak i bolje... ili manje zlo... A što se tiće nastavka prave originalne Star Trek priče, to ćemo se morati načekati... ili možda čak i zaboraviti... jer to postaje prošlost... To noviju generaciju koja tek dolazi neće zanimati... jer naposljetku nisu ni učeni da ih to zanima... Žalosno ali istinito...
| uto 31 ožu, 2009 3:30 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: A sad ću citirati jedan citat iz RPG-a za PS2 Final Fantasy X. "Every story must have an end"... ma koliko god mi to željeli da nebude tako. A realno gledajući dugo je i izdržala originalna Star Trek priča... dulje od 40 godina... I ja to gledam na ovaj način. Bolje da ju ostave ovako završeno... pa da nam bude u dobrom sjećanju... nego da nastave a bez ideja i onda sve zaseru. A što se tiće novog ST kanona i svemira koji bi kao trebao početi s ovim XI filmom... naravno da neće biti isto kao originalni Star Trek... i naravno da neće biti jednako dobar, ali između običnog SF-a i ničega rađe biram običan SF. A i tko zna možda nas i neće ovo toliko razočarati. Ovaj novi film nije samo re-boot TOS-a već svih dosadašnjih serija i filmova.
Na ovom novom filmu rade posve novi ljudi, koji jednostavno ne znaju što je bilo prije, pa im je jednostavnije sve početi ispočetka. Uzeli su samo neke glavne smjernice kao, federacijski brodovi imaju tanjur, deflektor, nacelle, vulkanci imaju šiljaste uši, kontroliraju osjećaje itd.. i onda su dalje sve ostalo ignorirali.Ma naravno da još ima puno mjesta ne samo za jedan ST serijal, nego najmanje dva ili tri... samo potrebna je ideja... a čini se da danas ljudi u Paramonthu to nemaju... I zato kažem da ako već nemaju ideju kako nastaviti originalnu priču Star Trek serijala... onda je bolje ovo nego ništa... Jer bolje da onda naprave ovaj kvazi Trek film... nego da su nastavili dalje s kanonskim Trekom i onda zahebali... A bezobzira što fanovi govore ili dali oni to odobravaju ili ne... ono što gazde iz Paramontha smisle to nakraju i postane Trek kanon... tako da je ovako možda čak i bolje... ili manje zlo... A što se tiće nastavka prave originalne Star Trek priče, to ćemo se morati načekati... ili možda čak i zaboraviti... jer to postaje prošlost... To noviju generaciju koja tek dolazi neće zanimati... jer naposljetku nisu ni učeni da ih to zanima... Žalosno ali istinito... Srce mi puca dok čitam ove retke... al istina je ovo za nove generacije. Al dobro... mi "stari" trekoljupci ćemo uvijek cijenit "stari" Trek više od "novog" i uvijek će bit poseban za nas i zauzimat posebno mjesto u našim srcima... 
| uto 31 ožu, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Najžalosnije je to što za 20-30 godina nitko neće ni znati ni gledati TOS, TNG, VOY, DS9, ENT i 10 filmova, ako ovaj novi re-boot film uspije.
Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu. 
|
| uto 31 ožu, 2009 4:28 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: Najžalosnije je to što za 20-30 godina nitko neće ni znati ni gledati TOS, TNG, VOY, DS9, ENT i 10 filmova, ako ovaj novi re-boot film uspije.
Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu.  Ah...to je tužno... al moramo se pomiriti s činjenicom da ništa ne traje vječno... pa tako nažalost neće ni Star Trek trajati vječno. A na nama je da ga održimo ako ništa drugo barem ovdje živim... I da na taj način prenesemo ideju i duh originalnih Star Trek serijala na sljedeće nove generacije... Da prestanemo biti ovisni o tome kako se kojem čobanu u Paramonthu sprdne, već da sačuvamo ovo što je napravljeno do sad i održavamo živim. Barem ja to tako vidim. 
| uto 31 ožu, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
RAI'TARA je napisao/la: Najžalosnije je to što za 20-30 godina nitko neće ni znati ni gledati TOS, TNG, VOY, DS9, ENT i 10 filmova, ako ovaj novi re-boot film uspije.
Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu.  Opet pričaš gluposti...  Pa gle čuda, ljudi gledaju TOS i nakon 40 i sitno godina, TNG nakon 20 godina... gledat će ih i za 20-30 godina. 

|
| uto 31 ožu, 2009 7:13 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
T'Rapavi je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Najžalosnije je to što za 20-30 godina nitko neće ni znati ni gledati TOS, TNG, VOY, DS9, ENT i 10 filmova, ako ovaj novi re-boot film uspije.
Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu.  Opet pričaš gluposti...  Pa gle čuda, ljudi gledaju TOS i nakon 40 i sitno godina, TNG nakon 20 godina... gledat će ih i za 20-30 godina.  Da ali kao što sam već rekla ''Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu''
Odnosno te starije serije su se gledale jer su se nove nastavljale na njih, sve su one bile komadić jedne cjeline. Novi film nije dio te cjeline. Stoga oni kojima se svidi taj film neće zanimati taj drugi star trek koji je postojao prije. U tome je cijela poanta.
Sve manje će se gledati i na kraju će bit zaboravljen. 
|
| uto 31 ožu, 2009 7:34 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Najžalosnije je to što za 20-30 godina nitko neće ni znati ni gledati TOS, TNG, VOY, DS9, ENT i 10 filmova, ako ovaj novi re-boot film uspije.
Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu.  Opet pričaš gluposti...  Pa gle čuda, ljudi gledaju TOS i nakon 40 i sitno godina, TNG nakon 20 godina... gledat će ih i za 20-30 godina.  Da ali kao što sam već rekla ''Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu''
Odnosno te starije serije su se gledale jer su se nove nastavljale na njih, sve su one bile komadić jedne cjeline. Novi film nije dio te cjeline. Stoga oni kojima se svidi taj film neće zanimati taj drugi star trek koji je postojao prije. U tome je cijela poanta.
Sve manje će se gledati i na kraju će bit zaboravljen.  Al tome služimo mi... tome služe konvencije... da se Star Trek ne zaboravi. I sve dok postoje fanovi... postojat će i Star Trek. 
| uto 31 ožu, 2009 7:38 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Suikotreki je napisao/la: Al tome služimo mi... tome služe konvencije... da se Star Trek ne zaboravi. I sve dok postoje fanovi... postojat će i Star Trek.  Tako je Star Trek neće nikad izumrijet
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 31 ožu, 2009 7:42 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Opet pričaš gluposti...  Pa gle čuda, ljudi gledaju TOS i nakon 40 i sitno godina, TNG nakon 20 godina... gledat će ih i za 20-30 godina.  Da ali kao što sam već rekla ''Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu''
Sve manje će se gledati i na kraju će bit zaboravljen.  Al tome služimo mi... tome služe konvencije... da se Star Trek ne zaboravi. I sve dok postoje fanovi... postojat će i Star Trek.  Ali dani postojanja fanova star treka su odbrojeni. 
|
| uto 31 ožu, 2009 7:45 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Da ali kao što sam već rekla ''Upravo je kanon i povezanost serija i filmova međusobno, održavalo njih na životu, ovaj novi film kida tu vezu''
Sve manje će se gledati i na kraju će bit zaboravljen.  Al tome služimo mi... tome služe konvencije... da se Star Trek ne zaboravi. I sve dok postoje fanovi... postojat će i Star Trek.  Ali dani postojanja fanova star treka su odbrojeni.  Ali čemu tolko taj pesimizam. Star Trek će nestati... samo onda kad sami zaboravimo na njega... a mogu reći s sigurnošću da nećemo nikad zaboraviti na Star Trek... Naposljetku da zaboravljamo na Star Trek... nebi se sad vodile ovakve rasprave oko njega... A što se tiče novih generacija... na nama je da im pokažemo što je dobro... na nama je da im pokažemo stariji Star Trek, a na njima je da sami odluče koji im je bolji... Tako da je daleko od toga da je sve izgubljeno... 
| uto 31 ožu, 2009 8:05 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
@Suikotreki: hvala na ovom trekovskom postu gore, sad sam bolje volje 
| uto 31 ožu, 2009 8:30 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Alokin je napisao/la: @Suikotreki: hvala na ovom trekovskom postu gore, sad sam bolje volje  Nemaš mi se kaj zahvaljivat. To je moje mišljenje... a vjerujem i svih ostalih koji vole Star Trek. Eto... jedino sam imao entuzijazma to sve stopiti u par rečenica... al vjerujem da svi ovako mislimo... Dok ima fanova bit će i Star Treka, i to je bit svega... a ne dali se snimaju nove Star Trek serije ili filmovi 
| uto 31 ožu, 2009 9:06 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da bog da propali oni i ti njihovi bjedni pokusaji zgrtanja para ako je to istina. Ljudskije bi bilo da su onda Trek ostavili na miru i krenuli u realizaciju nekog drugog SF universa. A ne ovo.... uvalit cemo budalama koje vole trek ST logo i oni ce to pushit, ko ih hebe, oni su tupavi. Jos nafrljimo efekte ko u supermena i nabacimo ziljon akcijskih scena (radnja nam ni netreba, hebes radnju, ko jos gleda film radi radnje) pa da vidis para kad se i ostala svjetina skupi. Ako misle da ce mene prec sa tim i da cu kupit kartu samo zato sta film ima ST logo, a sa trekom nema veze onda su se prevarili. Neka im njihovi naturalni pivopije i cheesburgerjedi ispranih glava gutaju te fore. Kad covjek vidi dokle je doso ovaj kapitalizam i ljudska pohlepa dodje ti da izbljujes cjelu utrobu. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| uto 31 ožu, 2009 9:33 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Zašto sudite knjigu po koricama?
| uto 31 ožu, 2009 9:35 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|