| Autor/ica |
Poruka |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
 Re: Opravdavate li obitelj na brodovima?
Sa subjektivne strane: Da sam ja neka časnica i da imam familiju bilo bi mi teško da ih moram ostaviti na Zemlji ili gdje već... Vjerojatno bi išli samnom. Nije u redu da klinac nastrada zbog toga ali obitelj ima misteriozne veze...
Sa objektivne strane: Nikako ne. Kao što je frenky naveo, nekaj se desi i hitno taj brod treba u bitku ili neku opasnost. Logično je da je obitelj bolje doma ostaviti.
Opet tu je još jedna stvar. Ako si u floti koji se da prostš kur** ideš jeb** i imati djecu? Znaš kakav je posao i onda ići tako raditi... Već se unaprijed zna kaj se može očekivati na radnom mjestu jednog časnika i ako netko nije spreman za to onda neka ne ide na Starfleet Academy i gotovo.
Nema i ovce i novce, u ovom slučaju nije humano prema ne-flotinim ljudima na brodu.
_________________ It's me. Dax !
|
| sri 13 kol, 2008 7:22 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
frenky je napisao/la: drugo ne znam što bih ti rekao... ako su mogli i prije enta biti bez obitelji na brodovima... Mislimda nepotrebni ne ponavljam Ali samo jedno da rasčistimo . Život nije film nikad bio niti če biti ..... pa tako ni ta tvoja bajka neće ići u stvarnom životu . I nepozvaj se na nikakve "vojne" brodove ili zakone nekih religija . Koliko se da isčati , baš se i ne drže napisanog io to većina , i to potvrđuje samo jedno da priroda ima neka druga pravila . @Ezri ti si već malo u nekim godinama kad i ti neke stvari razumiješ , paa ne pričaj svašta ! Tu se ne radi kao o putu za par dana ili par tjedna , već ako bi se "ko ćoravi " držali STa kao podloge te pričice onda je jasno da su u pitanju godine neki puta . I mislim da je u najmanju ruku smiješno pozivati se na pravila nekih službi koja zapravo uopće dobro i ne poznate , jer nije sve kao na filmu u takvim službama ! Pozdrav Gebelsova 54

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 13 kol, 2008 11:19 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Lil'Mee je napisao/la: (samo što se mirna razdoblja, kojih je ipak najviše, nama ne prikazuju jer nisu zanimljiva  ) ne namjeravam se svađat, ali ovo je potpuno relativiziranje stvari... govorimo o reprezentaciji događaja, ako nisu prikazani ili prepričani (reprezentirani) oni se nisu ni "dogodili". dakle, militarizam all the way 
| čet 14 kol, 2008 10:38 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
frenky je napisao/la: zar mornari na nuklearnim podmornicama imaju zena??? A zar to zanči da na brodu , tj podmornici zbog toga nema sexa !? Ma daj molim te .....reako si da "nisi mali " ! frenky je napisao/la: ... ako ovo sto sam napisao nije istina. Vjerojato je "istina" bazirana na kućnim pričama tvoga tate pomorca i gomili usa filmova o njihovoj US NAVY . Samo znaš neke stvari treba utzeti s rezervom jer nije samo tvoj tata plovio , jel si možda na to pomislio !? frenky je napisao/la: ali ako ne... i ako ti ekipa u ovom topicu kaze da lupas gluposti... Koja ekipa ? samo mi ne spominji ljdsku "mimikriju" . Tu skipe prave osvisi tko je "glavni" zar ti nisu dobar primjer netako davni " problemi " s @Chakyjem ? Njegovai su dga vrli prijatelji , do jučerašnja ekipa , popljuvali i izbacili i to ne jednom . Toliko o kredibilnosti "ekipa" kad smo kod toga ....! frenky je napisao/la: ili ce biti brisano... i da... ezri nije puno mladja od mene... Brisano !? jeli to uveden "delikt mišljsnja " nigdje ne piše no vidim da se neke stvari nemogu tako olako zaboravat , pa makar i kod mlađih generacija ! A @Ezri koliko je mlađa od tebe ili starija nije predmet diskusije ! Ali pazi nemoj da te @BT čuje , gotov si ! NS je napisao/la: govorimo o reprezentaciji događaja, ako nisu prikazani ili prepričani (reprezentirani) oni se nisu ni "dogodili". dakle, militarizam all the way Mislim da o tome ne govorimo već o tome što bi bilo kad bi bilo jednog sunčanog ili...već kakvog dana ! Ali triba to riješit "kratko i jasno " ! Žene ča s brodova , jer one su ionako za doma , da delaju ručak i dicu čuvaju dok muževo plovidu prostranstvima "svemirskih oceana" . I tako smo fino jednim udarcem pobili sve mušice ! Pozdrav Neprirodnog zakona 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 14 kol, 2008 11:17 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
na bojnim brodovima ne, nikako  , ali na ostalima može 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| čet 14 kol, 2008 4:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
frenky je napisao/la: .......to je cca to??? priznaj.... Priznajem ! frenky je napisao/la: da si pisao bez @ (mankija, eta) onda bih taj dio posta jos i prihvatio... ali ovo izgleda djetinjaste i blesavo...
hmmm ! Aha , znači "neprihvačaš" onaj dio posta , jer je @ !? U svakom slučaju si orginalan to ti se nemože osporiti ! Pozdrav Ustavnog suda 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 14 kol, 2008 5:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ok, da se i ja malo ubacim. kakva god bila situacija danas u kakvim god flotama (trgovackim, vojnim i tako dalje) mislim da smo u Treku vidjeli dosta indikacija da se musko/zenski omjer u buducnosti promjenio te da u Floti sluzi i dosta zena. ne kazem ja da je omjer 50-50, ali nije bas ni da se nemoze nac zena. a kroz serije smo viđali i da se casnici upustaju u veze, neke dugotrajnije neke kratkotrajnije. tako da sumljam da si neki napaljeni starfleet officer bas nemoze naci "srodnu dusu".  tako da mislim da pitanje obitelji na brodovima nije striktno povezano sa pitanjem seksa na dugim putovanjima, ijako ni ta putovanja nisu bas tako duga (prakticki u svakoj epki oni dođu do nekog planeta ili baze pa se i tamo da nesto upecati) a ako bas hocete primjer dugih plovidbi to smo vidjeli u Entu na onim njihovim teretnjacima koji su se stvaron dugo vukli od planeta do planeta pa su se tamo cijele obitelji razvijale na brodovima (ali vec je i tada bio neki normalan odnos muskih i zenskih clanova posade)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 20 kol, 2008 12:47 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Mislim da nije pametno imati obitelj na brodovima koji putuju nepoznatim svemirom, koje je puno opasnosti. Druga stvar da se radi o brodovima koji putuju poznatim svemirom.
|
| čet 26 ožu, 2009 10:45 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
nikako za prijevoz obitelju imaju transportni brodovi.... obitelji nemaju sta radit na bojim brodovima
|
| čet 26 ožu, 2009 10:51 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
buco je napisao/la: frenky je napisao/la: ja sam protiv obitelji na brodovima... to su flotini brodovi... bilo istraživački ili kakvi drugog tipa... Pa da nemisliš valjda da su osobe na tim "flotaškim" brodovima kastrirane ? Ili bi sa sobom trebale i kuplreaj nositit !? Jer čuj neke stvari se moraju "praznit" ......Ili mIsliš da bi na te brodove trebalo stavit samo lezbijke i pedere , pa je stvar riješena !? Ili mislite da bi tamo neki "hologrami" zaista mogli zamijeniti , biologiju ? Ja mislimda ne ! I kao što netko reće , hajde ovi patrolni kojih nema najviše koji dan od doma ..ma ovi drugi , mogu jedino u bajkama ioli na TNGu bit bez .....hhhmmm ! Pozdrav Sex Machine 2 Gle sve to stoji... Ali na vojnim brodovima moraju postojat neka pravila. A ovo spada pod jedno takvo pravilo... Djeca i obitelji nemaju šta raditi na starfleet brodovima. A što se tiče "ispražnjivanja"... ok, ako ti "hologrami" u holedeku nisu dovoljni... (iako mo mojoj procjeni mislim da bi mogli biti jednako realni kao i "prava stvar")... onda uvijek imaš dopuste. I nije da se baš pretjerano kužim u funkcioniranje vojske al i za pravo ljudi imaju dopuste... Znači, dok si na dopustu radi što te je volja... al inače moraš se pridržavat određenih pravila... Mislim nisu starfleet brodovi neki cruserski brodovi...
| pet 27 ožu, 2009 5:32 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
To što Galaxy klasa ima obitelji u posadi govori u prilog tome, da to nije uopće ratna klasa napravljena za borbu, već istraživačka, za mirna iztraživanja. Praktički hoteli u svemiru.
|
| pet 27 ožu, 2009 5:45 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Bez sexa nema zdrave posade (ne gay). A obidelj dođe onak usput.. Znači da, svakako... obvezno... Po 3. put. Pozdrav Ringišpilova 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 27 ožu, 2009 5:48 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Mogu se oni seksati i heteroseksualno, biseksualno i homoseksualno i bez obitelji na brodu. Imaju holodeke i druge članove posade.
Ali kao što rekoh Galaxy klasa je hotel u svemiru, služi za istraživanje i diplomaciju, ne za rat.
|
| pet 27 ožu, 2009 6:01 pm |
|
 |
|