|
Sada je: ned 13 ruj, 2026 12:52 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Re: Umjetna oplodnja
I ja se slažem za ovo šta se tiče homoseksualaca, ali pričam o muško-ženskom paru, pobogu...
| sub 14 ožu, 2009 7:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
buco je napisao/la: RAI je napisao/la: Isto tako, ako ćemo bit cjepidlake, i transplatacija je onda isto neprirodna, transfuzija, ljekovi.
Nemoj miješat kruške i jabuke! Umjetna oplodnja se nemože stavlajti u isti red s zamjenom oštećenog organa, bilo kojeg. Umjetno zaćeti život nije , glavobolja,aspirin ili poremećaj rada bubrega... To je stvaranje potpuno novog života koje za sobom povlači i pitanja, moralnosti, opravdanosti .. mnoga socijalna i društvena pitanja, svrsishodnosti itd. Koliko ima male djece koja su napuštena od bioloških roditelja po domovima? Ako već netko toliko želi dijete može na taj način puno jednostavnije doći do njega. Spasiti to dijete, na neki način, pomoći društvu i sebi. Danas se dotle došlo, u "glupiranju", da "homoseksualni" parovi mogu imat djecu tom istom umjetnom oplodnom a što je najgore, vidim da je u modi da cure jednostavno odu do prve klinike i tamo ih oplode(umjetno), valjda. Takve su stavri potpuno protuprirodne i ničim se nemogu objasniti. Jedino željom da se bude excentrik ili dobro zaradi(klinike). Ja sam za to da se čovijek, kad je razmnozavanje u pitanju, ne mješa u prirodni tijek stvari. Priroda je vrlo jasno odredila što i kako i tu nema dvojbe niti je ostavila mjesta sumnji. O kontroli populacije drugi put i za to ima vrlo moćan prirodni mehanizam. Pozdrav Speramatološka 81 Postoji tehnologija koja se razvija, koja omogućava sparivanje gena dvaju muškaraca, ili dviju žena.
Takvo dijete bi imalo dva biološka oca ili dvije biološke majke.
Dva muškarca mogu imati i mušku i žensku djecu, žene samo žensku ( jer nemaju y kromosom ).
To nisu nikakve gluposti već napredak znanosti koji može pomoći ne samo ljudima, već i nekim životinjama koje su pred izumiranjem.
Svatko ima pravo na svoje vlastito biološko dijete. Zato podržavam umjetnu oplodnju u potpunosti.
|
| sub 14 ožu, 2009 9:53 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Postoji tehnologija koja se razvija, koja omogućava sparivanje gena dvaju muškaraca, ili dviju žena.
Dva muškarca mogu imati i mušku i žensku djecu, žene samo žensku ( jer nemaju y kromosom ).
To nisu nikakve gluposti već napredak znanosti koji može pomoći ne samo ljudima, već i nekim životinjama koje su pred izumiranjem.
Svatko ima pravo na svoje vlastito biološko dijete. Zato podržavam umjetnu oplodnju u potpunosti. Hm, zanimljivo Već vidim Vatikansku hajku za koju godinu kad stigne mogućnost praktične upotrebe tih tehnologija 
|
| sub 14 ožu, 2009 9:57 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
_Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Postoji tehnologija koja se razvija, koja omogućava sparivanje gena dvaju muškaraca, ili dviju žena.
Svatko ima pravo na svoje vlastito biološko dijete. Zato podržavam umjetnu oplodnju u potpunosti. Hm, zanimljivo Već vidim Vatikansku hajku za koju godinu kad stigne mogućnost praktične upotrebe tih tehnologija  To sigurno. Ali vatikan se uvijek protivi svakom napretku. Sve mi je to licemjerno sa njima.
|
| sub 14 ožu, 2009 10:02 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
RAI'TARA je napisao/la: To sigurno. Ali vatikan se uvijek protivi svakom napretku. Sve mi je to licemjerno sa njima. ...a oni definitivno... jednostavno se drže određenih zadanih okvira i teško prihvačaju bilo kakve tehnološke promjene... ...pa bi se tako moglo dogoditi da religija s vremenom polako odumre...
| ned 15 ožu, 2009 12:06 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Ako nije odumrla u poslijednjih 2000 godina neće ni za vrijeme vasih kratkih egzistencija....Tko ste vi pa da govorite što je u redu a što nije.... Crkva kao institucija postoji više od 2000 godina i valjda zna malko vise od vas.... i tko kaže da crkva ne prizna tehnologiju.... to samo govori koliko malo je zapravo poznate... crkva nje rotiv tehnologije nego je protiv ideja koje se kose s pravima ljudi, s Božjom idejom o čovjeku....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 15 ožu, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
dašo je napisao/la: crkva nje rotiv tehnologije nego je protiv ideja koje se kose s pravima ljudi, s Božjom idejom o čovjeku.... Da... baš je prosvijetljena... da se pita Crkvu, mi bi još uvijek bili u Srednjem vijeku, a da ne spominjem Inkviziciju... 
| ned 15 ožu, 2009 6:15 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
dašo je napisao/la: Ako nije odumrla u poslijednjih 2000 godina neće ni za vrijeme vasih kratkih egzistencija....Tko ste vi pa da govorite što je u redu a što nije.... Crkva kao institucija postoji više od 2000 godina i valjda zna malko vise od vas.... i tko kaže da crkva ne prizna tehnologiju.... to samo govori koliko malo je zapravo poznate... crkva nje rotiv tehnologije nego je protiv ideja koje se kose s pravima ljudi, s Božjom idejom o čovjeku.... Postoje vjere koje su puno starije ( i imaju potpuno drugačije stavove ), pa što onda. Crkva je u potpunosti skrenula s puta, i ne drži se onog bitnog. Često je i proturječna.
|
| ned 15 ožu, 2009 6:27 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
umjetna oplodnja je u redu,jer neke zene ne mogu imati djecu i to mogu postici putem umjetne oplodnje i to podrzavam.
uvijek postoji i opcija posvajanja,ali nekad neki parovi ne uspiju u tome.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| ned 15 ožu, 2009 7:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Podržavam umjetnu oplodnju 100% Ako netko ne može na prirodan naćin začeti - treba se zahvaliti mudrim umovima koji su tu tehnologiju smislili tako da imaju neku šansu dobiti djecu... Ja osobno ne bih kao alternativu izabrao to da usvojim djete - želim da (ako jednog dana budem imao djecu) da nose moj genetski kod, a ne tuđi. Možete to smatrati sebičnim, ali moje mišljenje je trenutačno takvo. Također, u malo široj familiji imam rođaka koji su bili prisiljeni na umjetnu oplodnju, drugačije nije išlo.... djete zdravo, i odrasta isto kao i sva ostala djeca.... i baš me zanima šta bi roditelji rekli takvima da im neki lažni moralizatori dođu i kažu "to djete je grijeg, izrod, jer je začeto umjetnim putem" A s obzirom da ste najviše spominjali crkvu: Što se mene tiče crkve (ako pričamo o RKC primarno, ona je već ODAVNO skrenula sa pravog puta.... još 325. ili i prije. Okej ih je poslušati šta imaju za reći, ali neće se sav tehnološki i društveni napredak stati zato što se njima to ne sviđa jer gube svoj lažni autoritet nad ljudima.... Crkva živi u prošlosti, tj. iza svog vremena je već cca 1000 godina... ja ju smatram kao neku vrstu našeg kulturnog nasljeđa, malo više od eksponata u muzeju, ali nikako kao organizaciju koja bi trebala ili smjela (iz svog uskog gledišta) određivati šta je a šta nije dobro.... svi smo učili i čitali kako ispada kad se crkvi da previše vlasti i kako je teško bilo naprednim ljudima tog doba (renesanse i kasnije) da se odhrvaju njenom utjecaju... spominjalo se je i u Treku... RKC propovjeda da su kondomi zlo, i to u državama gdje je veliki postotak ljudi zaraženo AIDSom.... to ne da je nemoralno, po meni bi propovjedanje takvih stvari trebalo biti kažnjivo  time pomažu širenju AIDSa umjesto da u onim misijama djele kondome i educiraju ljude.... No da... oni koji sami nemaju djece nam propovjedaju na koji način je dopustljivo začeti dašo je napisao/la: crkva nje rotiv tehnologije nego je protiv ideja koje se kose s pravima ljudi, s Božjom idejom o čovjeku.... I couldn't care lesss... s obzirom da nisam ni siguran da li bog postoji, a onda neću sigurno dopustiti nekim ljudima upitnih ljudskih kvaliteta dopustiti da "u ime boga" određuju što kakti taj "bog" misli da je dobro ili loše.... bilo to umjetna oplodnja, neradna nedjelja ili korištenje kondoma...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 15 ožu, 2009 7:24 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
|
Cvicek je napisao/la: Ja osobno ne bih kao alternativu izabrao to da usvojim djete - želim da (ako jednog dana budem imao djecu) da nose moj genetski kod, a ne tuđi. Možete to smatrati sebičnim, ali moje mišljenje je trenutačno takvo To nije nimalo sebično... to je samo način da u jednu ruku postanemo besmrtni 
| ned 15 ožu, 2009 7:35 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mi i jesmo besmrtni samo ovisi s kojeg gledišta.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 16 ožu, 2009 4:12 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
zanimljivo kako se uvijek napada Crkvu i Vatikan kad se priča o ovim temama, a Crkva uopće nije najmnogoljudnija vjera. poanta vjerskih protivljenja umjetnoj oplodnji je upravo u tome da je umjetna mislite da neki vjeruju da se klon ili dijete začeto umjetnom oplodnjom može reinkarirati? 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 17 ožu, 2009 10:12 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
|
modesty blaise je napisao/la: mislite da neki vjeruju da se klon ili dijete začeto umjetnom oplodnjom može reinkarirati?  Ne vjerujem u reinkarnaciju...
| uto 17 ožu, 2009 10:29 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
modesty blaise je napisao/la: zanimljivo kako se uvijek napada Crkvu i Vatikan kad se priča o ovim temama, a Crkva uopće nije najmnogoljudnija vjera. poanta vjerskih protivljenja umjetnoj oplodnji je upravo u tome da je umjetna mislite da neki vjeruju da se klon ili dijete začeto umjetnom oplodnjom može reinkarirati?  Kao prvo ne protive se sve vjere umjetnoj oplodnji, nego samo mali dio njih.
Druga stvar dijete začeto umjetnom oplodnjom je dijete kao i svako drugo, i time se vrijeđaju ljudi koji su začeti na takav način.
Klon bi također bio čovjek kao i svaki drugi.
Jednojajčani blizanci su recimo prirodni klonovi.
Umjetna oplodnja je skroz uredu i licemjerno ju je osuđivati. Isto tako bi se moglo reći da je transplantacija umjetna i neprirodna, transfuzija. Pa i liječenje lijekovima.
Nositi odjeću također itd.. itd...
|
| uto 17 ožu, 2009 11:08 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|