Sada je: ned 30 kol, 2026 11:52 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
 kako smo nastali 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: kako smo nastali
buco je napisao/la:
@RAI U egzaktnoj znanosti sve što se nemože ponoviti je samo Teorija! Pretpostavka, jedno od...! Ništa više i ništa manje.
To što su neke stvari "iskopali" u prilog teoriji evolucije ne znači da je ona dokazana, ona je samo prihvaćena kao najvjerojatrnija u akademskim krugovima i nametnuta, samaim tim, kao službena teorija koja se mora učiti u školama.
Svako je vrijeme u, tim krugovima, nosilo svoje Teorije o nastanku čovijeka i života na Zemlji ili ti misliš da do Darwina znansost nije bila znanost? Da su je vodili nepismeni?

Nekužim odakle onaj smiješan primjer s lopticom? Jesi ti učila teoriju vjerojatznosti? Iako mala vjerojatnost uvijek postoji. Iako ti primjer nema veze s Teorijom evolucije ni dokazivanje ičega oko nje, ne pije vodu!

No početak Teorije evolucije, tj nastanka života na zemlji je zanimljiv. Što se uvijeta tiče imaš sve što je potrebno da experiment ponoviš a to je:
1)Elementi periodnog sustava su na broju
2)zračenja s najbliže zvijezede i kozmička zračenja.

Klimu i uvjete, vezane uz nju, moš stvart u labu kako hoćeš. To što danas znanstvenici neznaju napraviti živo iz neživog je drugo!
Desetljičima se pokušava no ako se ne varam nije se daleko odmaklo. Naravno proces evolucije ako znaš kako je tekao, i imaš tehnologiju, mo'š kao i Bog stvoriti sve na zemlji u 7 dana (tak nekako), ako neznaš onda ćeš izmišljati izlike kao ove o kojima pričaš (neponovljivo i sl.), totalno van svake logike. Povovim: U egzaktnoj zanosti je sve ponovljivo ako nije ne vrijedi! A evolucija to pokušava biti, egzaktna.

Sve je ponovljivo samo treba znat kako. Ono što nije ponovljivo ostaje samo kao možda, moglo bi biti.....
Da, inače nisam protivnik teorije evolucije samo ne žilim da slijepo vjerujem baš svemu što o njoj lupetaju a neznaju ni sami, i nepoznaju mehanizam nastanka, što je više nego očito.

Kao i bezuspješni pokušaji "službenih" krugova u fizici da se Big Bang nametne kao jedina ispravna teorija nastanka svemira, oni su tek biseri! Ne poznaju ni Planet Zemlju, ni blizu, a tupe kako su spoznali mehanizam nastanka svemira. Sad ti budi pametan i vjeruj u sve i sva. #-o

Majmuska posla 55

Govoriš gluposti.

Kao što sam rekla evolucija je dokazana na virusima, bakterijama, vinskim mušicama, nekim ribicama, leptirima.

Govoriš da se evolucija može ponovit, jednostavno ne može. Isto kao što slikar ne može dva puta naslikati istu sliku.

Što hoćeš reći da je samo teorija ako slikar naslika dvije slike a one nisu skroz iste.

Evolucija je proces koji je kod ljudi trajao milijarde godina ona djeluje polagano. Ne može se nikako ubrzati.

Jednostavno se ne mogu stvoriti svi uvjeti.
Pa na zemlji su se kontinenti mjenjali, klima, ledeno doba, pa velike hladnoće, suše, bolesti, životinje koje su lovili.

Evolucija nije teorija samo kreacionisti žele da se to smatra teorijom.

Kao što sam već rekla ona je dokazana na već danim primjerima.

Što to znači, ako je neka osoba ubijena, ti bi ubio drugu osobu da dokažeš da je ta prva ubijena.
Ponavljam još jednom ne mogu se svi pokusi izvesti.

Svi oni koji se imalo razumiju u genetiku, biologiju, odnosno zoologiju, antropologiju, palentologiju, znaju da je evolucija zapravo činjenica.

Evolucija djeluje non stop. Recimo ljudi su sad u prosjeku nekoliko centimetara veći nego što su bili prije tisuću godina.
Evolucija na djelu.

Sve te pogrešne teorije od prije, sa srcem i ravnom zemljom, produkt su vjera i crkava. Upravo su one i stvorile tu teoriju o kreacionizmu. Da je po vjerama i crkvi, ljudi bi bili tehnološki na razini srednjeg vjeka.

Zato ne pričajte gluposti.

A ako ćemo govoriti o katoličkoj vjeri ( premda ja nisam vjernica ). Katolička crkva je prihvatila evoluciju kao činjenicu. Odnosno kao način na koji je bog stvarao život.

Kreacionizam potječe iz amerike od tamošnjih vjerskih fanatika koji nisu katolici, nego ako se ne varam protestanti ili evanđelisti ili tako nešto.
:)

pon 09 ožu, 2009 12:55 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Oped nisu dokazali !
A primjedba da slikar nemoze nacrata istu sliku dva puta je neistinta ima onih krivotvoritelja koji nacrataju istu sliku po 100 puta .

pon 09 ožu, 2009 1:52 pm
Goddess in green
Goddess in green

4 od 1 je napisao/la:
Oped nisu dokazali !
A primjedba da slikar nemoze nacrata istu sliku dva puta je neistinta ima onih krivotvoritelja koji nacrataju istu sliku po 100 puta .

Nije istina, oni nacrtaju sličnu sliku, ne istu. Debljina namaza, čestice u boji, gustoća na mjestima, čak i nijanse na pojedinim djelovima slike, pokreti kojima je nanesena boja, se razlikuju.

Ne moguće je naslikati dva puta identičnu sliku.
[-X

A već sam dala primjere gdje je evolucija dokazana, vaš je problem što ne prihvaćate dokaze, već ste se uvukli u američki kreacionizam.

pon 09 ožu, 2009 1:59 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
@RAI Uhh stavrno mi se neda spamat, jer izgleda da ti baš ne čitaš postove? :mrgreen:

Kakve te vinske mušice spople i kukci... evolucije se ne dokazuje na paru vinskih mušica, to je jasno svakome tko zna što je uopće evolucija. Meni se čini da ti nisi baš najbolje razumjela što je to Darwin otija reć.

Životnije neponovljiv, bar ne onaj biološki. Psihologija je nešto drugo. No Darwin i njegova teorija se time ne bave.
Da se ne mučin više, javi kad iz uvijeta koje su tu, dostupni svima, naprave od elemenata i pripadajućih zraćčenja čovijeka. Tad ću biti siguran da je to 10% točno, a dotad je to samo jedna od teorija, ko i mnoge druge.
Sve što je majka priroda složila se može kopirat, samo treba znat kako!

RAI je napisao/la:
Katolička crkva je prihvatila evoluciju kao činjenicu. Odnosno kao način na koji je bog stvarao život.

Pričaj mi! Nakon ča su popalili pol europe! Vidim ja da ti ni vjeru ne razumiješ. Moža je to neko i napisa u kakv papir no s debelom figom u đepu! :mrgreen:

Pozdrav

Sina razmetnoga 1

Tehnika Pucanstvu !

pon 09 ožu, 2009 4:15 pm
Goddess in green
Goddess in green

buco je napisao/la:
@RAI Uhh stavrno mi se neda spamat, jer izgleda da ti baš ne čitaš postove? :mrgreen:

Kakve te vinske mušice spople i kukci... evolucije se ne dokazuje na paru vinskih mušica, to je jasno svakome tko zna što je uopće evolucija. Meni se čini da ti nisi baš najbolje razumjela što je to Darwin otija reć.

Životnije neponovljiv, bar ne onaj biološki. Psihologija je nešto drugo. No Darwin i njegova teorija se time ne bave.
Da se ne mučin više, javi kad iz uvijeta koje su tu, dostupni svima, naprave od elemenata i pripadajućih zraćčenja čovijeka. Tad ću biti siguran da je to 10% točno, a dotad je to samo jedna od teorija, ko i mnoge druge.
Sve što je majka priroda složila se može kopirat, samo treba znat kako!

RAI je napisao/la:
Katolička crkva je prihvatila evoluciju kao činjenicu. Odnosno kao način na koji je bog stvarao život.

Pričaj mi! Nakon ča su popalili pol europe! Vidim ja da ti ni vjeru ne razumiješ. Moža je to neko i napisa u kakv papir no s debelom figom u đepu! :mrgreen:

Pozdrav

Sina razmetnoga 1

Iz svega navedenog, bez uvrede dolazim do zaključka da se ne razumiješ u biologiju i genetiku. Evolucija se može dokazati na bilo kojem biću koje kratko živi jer se kod njih generacije izmjenjuju brže s tim i evolucija brže djeluje.

Evolucija jednog bića se ne može ponovit i ne može se ubrzati, to je nemoguće. I to su gluposti. Evolucija čovjeka je trajala miljarde godine, i to što ti govoriš van je svake pameti. Evolucijski put događa se samo jednom, isto kao što lopta s krova bačena uvijek padne na različito mjesto. Ili grom koji lupa na drugo mjesto.

[-X
Mogu ti to reći i ovako, po tvom i ti si samo teorija jer tvoji roditelji koliko se god trudili nebi mogli napravit novoga tebe. Stoga ne dokazivo je da ti postojiš i da su oni tvoji roditelji to je samo teorija. :LoooL: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Što se tiče katoličke crkve i evolucije ja govorim koje je njeno stajalište sad. Evolucija je sad u katoličkoj crkvi prihvaćena kao činjenica. Način na koji bog stvara život [-X

A kreacionizam dolazi iz amerike od tamošnjih vjerskih fanatika, kao i mnoge gluposti koje dolaze od tamo. [-X

pon 09 ožu, 2009 4:58 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@RAI osim biologije postoje i neke drug znanosti. Čije se proučavanje materije i energije ne svodi na veličine, koje su za biologiju malo "prevelike".
Pročitah tvoj post na SFC-u. Tebi je biologija hobby? Možda nebi bilo loše da za hobbz uzmeš Fizikalnu kemiju, možda bi tad malo dugacije gledala na odnose energije, materije, živog i neživog.

Pozdrav
M. Kiri 33

Tehnika Pucanstvu !

pon 09 ožu, 2009 5:06 pm
Goddess in green
Goddess in green

buco je napisao/la:
@RAI osim biologije postoje i neke drug znanosti. Čije se proučavanje materije i energije ne svodi na veličine, koje su za biologiju malo "prevelike".
Pročitah tvoj post na SFC-u. Tebi je biologija hobby? Možda nebi bilo loše da za hobbz uzmeš Fizikalnu kemiju, možda bi tad malo dugacije gledala na odnose energije, materije, živog i neživog.

Pozdrav
M. Kiri 33

Ja studiram biologiju buco, nije mi to hobi.

Ne mogu se u biologiji svi pokusi izvesti, jer je to nemoguće. Ali izvode se na bićima na kojima je moguće.
Kao kad se istražuju novi ljekove i tumori.

Istražuju se na miševima a ne na ljudima.

Evolucija se istražuje na bićima koji kratko žive i brzo se razmnožavaju, jer se kod njih generacije izmjenjuju jako brzo tako mutacije i promjene također. I ishod se ubrzo vidi, odnosno rezultat. :)

pon 09 ožu, 2009 5:15 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

RAI je napisao/la:
Ja studiram biologiju buco, nije mi to hobi.

SORRY!! Onda je to dezinformacija s SFC-a.

Nego ti nikako da se mrdneš s te buiologije , mislim u ovom našen višeboju... koji me sve više podsjeća na dvoboj! #-o

Kako stojiš s Fizilaknom kenmijom i što mislš dal bi se dalo preko nje protumačiti nastajanje života?

Pozdrav
Drugi pristup 3

Tehnika Pucanstvu !

pon 09 ožu, 2009 7:07 pm
Goddess in green
Goddess in green

Kemija je donekle povezana sa biologijom, pa se nju razumijem donekle ( premda mi nije draga ).
:)

pon 09 ožu, 2009 9:27 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Nevoliš kemiju?! Ajme... :shock:
Nije baš "donekle" povezana već je "prepoveznana", pogotovo "organska kemija" (čudnog li naziva).
Što ti je u biologiji najzanimljivije, što najviše plijeni tvoju pažnju? Osim evolucije. :-k

Pozdrav

B.Bardot 22

Tehnika Pucanstvu !

uto 10 ožu, 2009 12:16 pm
Goddess in green
Goddess in green

Biljke i životinje su mi općenito zanimljive. Njihovo ponašanje, napredak.
Evolucija me najviše zanima. Zanima me i antropologija.

uto 10 ožu, 2009 1:46 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Onda smo na različitim frekvencijama.
Mene zanima, ustvari zanimala me(fizikalna kemija, računala..). Sad san otkrio da je najbolji hobby kad kad te niš ne zanima.

Pozdrav
Alkemičareva 77

Tehnika Pucanstvu !

uto 10 ožu, 2009 2:19 pm
Ensign
Ensign

RAI'TARA je napisao/la:
Iz svega navedenog, bez uvrede dolazim do zaključka da se ne razumiješ u biologiju i genetiku. Evolucija se može dokazati na bilo kojem biću koje kratko živi jer se kod njih generacije izmjenjuju brže s tim i evolucija brže djeluje.

Evolucija jednog bića se ne može ponovit i ne može se ubrzati, to je nemoguće. I to su gluposti. Evolucija čovjeka je trajala miljarde godine, i to što ti govoriš van je svake pameti. Evolucijski put događa se samo jednom, isto kao što lopta s krova bačena uvijek padne na različito mjesto. Ili grom koji lupa na drugo mjesto.

[-X
Mogu ti to reći i ovako, po tvom i ti si samo teorija jer tvoji roditelji koliko se god trudili nebi mogli napravit novoga tebe. Stoga ne dokazivo je da ti postojiš i da su oni tvoji roditelji to je samo teorija. :LoooL: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Što se tiče katoličke crkve i evolucije ja govorim koje je njeno stajalište sad. Evolucija je sad u katoličkoj crkvi prihvaćena kao činjenica. Način na koji bog stvara život [-X

A kreacionizam dolazi iz amerike od tamošnjih vjerskih fanatika, kao i mnoge gluposti koje dolaze od tamo. [-X

Moram se umiješati ipak je ova tema moja
Pitanje : Da li si ti ikad i na bilo koji način ikad dokazala neku od teorija ili si samo slijedila naputke i klimala glavom da bi prošla ispit?
Da li si svjesna da recimo crvena boja crvena samo zato što su ti odmalena pričali " da je to crvena boja ".Tako je vjerovatno i sa teorijom evolucije,jer bi u svim ostalim slučajevima došlo do priličnog nereda u svim sferama počevši od znanosti,religije........
Život je grub ,čim prije spoznaš da možda i nije sve tako kako kažu uspiješ dokazati da u neko doba od prije 100 tinjak tisuća godina netko smućkoa GMO DNK

sub 16 svi, 2009 12:11 am
Kingslayer
Kingslayer

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Ja znam teoriju svog postanka, ali nije za širu javnost... :mrgreen:

sub 16 svi, 2009 3:03 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
T'Rapavi je napisao/la:
Ja znam teoriju svog postanka, ali nije za širu javnost... :mrgreen:

Znam ja... kao Anakin Skywalker... nastao od sile. :mrgreen: :mrgreen:

sub 16 svi, 2009 3:34 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: