|
Sada je: čet 20 kol, 2026 9:04 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Rušenje kanona!
RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Ovako hiperpogon je glupost... Star Wars naziv. ST naziv je warp i samo warp.
A ovo: "As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other."
Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!!! Ajmo prepostavit da ljudi nisu imali cestična i fotonična oružja. Ali Vulkanci, Telariti, Klingonci, Andorijanci, Romulanci... hočete reći da su svi tad imali samo atomsko oružje??!!! To su prevelike nebuloze! I kako su u samo 100 godina mogli toliko razvit svoja oružja? Kažem to su najveće gluposti da su u 22. st. postojala samo atomska oružja. G-L-U-P-O-S-T. Stvar je u tome da neki krivo tumače te rečenice. Tko kaže da se nisu koristila u romulanskom ratu nuklearna oružija. Pa zemaljska flota nije velika u ENT-u, imaju svega nekoliko brodova. Možda su bili prisiljeni nabrzake raditi loše brodove, i najednostavnija a unčikovita oružija da bi mogli pobjediti romulance. A hiper pogon, odnosno warp spominje se u TOS-u 15 godina prije prvog star wars filma.Da ali nisu samo ljudi sudjelovali u Romulanskom ratu. Tu su bili kako sam prije rekao i Vulkanci i Andorijanci i Telariti i Denobulanci... koji su u to vrijeme bili u savezu s ljudima u onom što je predhodilo Federaciji... onaj Coalition of Planets
| uto 03 ožu, 2009 5:51 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
RAI na žalost je. Sve su ga kršile. Neke manje nekke više. Neznam što se spomijnje što ne, no moj replay je baziran na temelju onoga što je @Lore postavio i rekao u svome odgovoru, mislim da je to jasno. Pozdrav Barionskog topa 01

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 03 ožu, 2009 5:53 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Ovako hiperpogon je glupost... Star Wars naziv. ST naziv je warp i samo warp.
A ovo: "As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other."
Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!!! Ajmo prepostavit da ljudi nisu imali cestična i fotonična oružja. Ali Vulkanci, Telariti, Klingonci, Andorijanci, Romulanci... hočete reći da su svi tad imali samo atomsko oružje??!!! To su prevelike nebuloze! I kako su u samo 100 godina mogli toliko razvit svoja oružja? Kažem to su najveće gluposti da su u 22. st. postojala samo atomska oružja. G-L-U-P-O-S-T. Stvar je u tome da neki krivo tumače te rečenice. Tko kaže da se nisu koristila u romulanskom ratu nuklearna oružija. Pa zemaljska flota nije velika u ENT-u, imaju svega nekoliko brodova. Možda su bili prisiljeni nabrzake raditi loše brodove, i najednostavnija a unčikovita oružija da bi mogli pobjediti romulance. A hiper pogon, odnosno warp spominje se u TOS-u 15 godina prije prvog star wars filma.Da ali nisu samo ljudi sudjelovali u Romulanskom ratu. Tu su bili kako sam prije rekao i Vulkanci i Andorijanci i Telariti i Denobulanci... koji su u to vrijeme bili u savezu s ljudima u onom što je predhodilo Federaciji... onaj Coalition of Planets U TOS-u se govori o zemaljskim brodovima. 
|
| uto 03 ožu, 2009 5:56 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
buco je napisao/la: RAI na žalost je. Sve su ga kršile. Neke manje nekke više. Neznam što se spomijnje što ne, no moj replay je baziran na temelju onoga što je @Lore postavio i rekao u svome odgovoru, mislim da je to jasno. Pozdrav Barionskog topa 01 Ako se može objasniti kroz kanon, to onda nije kršenje kanona. Samo neobjašnjivo jest. Poput broda koji u jednom filmu izgleda skroz drugačije nego što je utvrđeno u seriji prije njega. 
|
| uto 03 ožu, 2009 5:59 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Ovako hiperpogon je glupost... Star Wars naziv. ST naziv je warp i samo warp.
Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!!! Ajmo prepostavit da ljudi nisu imali cestična i fotonična oružja. Ali Vulkanci, Telariti, Klingonci, Andorijanci, Romulanci... hočete reći da su svi tad imali samo atomsko oružje??!!! To su prevelike nebuloze! I kako su u samo 100 godina mogli toliko razvit svoja oružja? Kažem to su najveće gluposti da su u 22. st. postojala samo atomska oružja. G-L-U-P-O-S-T. Stvar je u tome da neki krivo tumače te rečenice. Tko kaže da se nisu koristila u romulanskom ratu nuklearna oružija. Pa zemaljska flota nije velika u ENT-u, imaju svega nekoliko brodova. Možda su bili prisiljeni nabrzake raditi loše brodove, i najednostavnija a unčikovita oružija da bi mogli pobjediti romulance. A hiper pogon, odnosno warp spominje se u TOS-u 15 godina prije prvog star wars filma.Da ali nisu samo ljudi sudjelovali u Romulanskom ratu. Tu su bili kako sam prije rekao i Vulkanci i Andorijanci i Telariti i Denobulanci... koji su u to vrijeme bili u savezu s ljudima u onom što je predhodilo Federaciji... onaj Coalition of Planets U TOS-u se govori o zemaljskim brodovima.  [/quote] Ok, ako je riječ samo o zemaljskim brodovima onda to možda čak i može držat vodu, ma da je malo nategnuto. Iako su tada ljudski brodovi koristili one plazmene topove, barem večina tih brodova. A ovi bolji su koristili fotonična torpeda i fazne topove.
| uto 03 ožu, 2009 6:00 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Citat: 1. ENT ne ruši kanon. Već sam dala argumente. Tu nije stvar ukusa. Jako sam se veselila novom filmu dok nisam saznala da krši kanon. A meni je kanon važan. Svaki moj odgovor na takve rečenice je suvišan. ENT ne krši, novi film krši, Voyager je najbolji.... Citat: 2. U TOS-u se izvodi unutar brodska teleportacija. Pa nisam ja rekao da se u toj epizodi ne izvodi. Ovako je to išlo. Kirk: Scotty, je li moguće da se teleportiram u neki drugi dio broda. Scotty: WTF, koji je tebi k*, pa to nitko nikada nije pokušao, mogao bi završiti u nekoj pregradi. Citat: 3. NX-Enterprise nije opremljen fazorima već faznim topovima, to nije isto, isto tako nije opremljen fotonskim nego fotoničnim torpedima. Fazori - fazni topovi fotonska - fotonična... To su sve izmislili ENTovci kako bi opravdali postupke ENT-a. Citat: 5. Krivo, u zadnjoj epizodi TOS-a nigdje se ne spominje da žene ne mogu bit kapetani. Radilo se samo o bolesnoj ženi koja nije postigla u životu ono što je htjela pa je preotela Kirkovo tijelo. Pogledaj ponovno epizodu. Citat: 6. Pa ni u TOS-u hiperpogon ne spominju non-stop, već se u istoj epizodi čuje i hiper-pogon i warp. To su sinonimi. Koliko ja znam, hiperpogon se spomenuo samo u pilot epizodi The Cage, u Pikeovo vrijeme. Citat: 8. ENT nije kršio vizualni kanon. On ga je u potpunosti poštovao. Ma da.... pogledaj samo trikordere, i visual interface, i tipke na računalima... fazori, komunikatori... Citat: Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!! To nije bilo nemoguće dok nije snimljen ENT. Još kad uzmeš u obzir da mi je ENT najbolja serija, weeeeeeeee Citat: Ne, slažem se. Niti jedna serija ni film do sad nije kršila kanon. Iznimka je ovaj novi film. Buco je u pravu. Svaka serija je manje više u nekim situacijama prekršila kanon. S*anja se dogđaju. Ne znači sad da ću prestati s*ati. Citat: A kao što sam već rekla ne spominje se da nije bilo te tehnologije, već da nije bilo vizualne komunikacije sa romulancima. Ovo smo već čuli, i ja sam odgovorio na to pitanje, a ti umjesto da me pobiješ nekim argumentom, ti samo ponavljaš svoju rečenicu. Kao T'Grel.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 03 ožu, 2009 6:03 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Citat: U TOS-u se govori o zemaljskim brodovima. Tako je. U jednoj epizodi je Enterprise NCC-1701 zemaljski, a već u idućoj federacijski brod.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 03 ožu, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Lore je napisao/la: Citat: 1. ENT ne ruši kanon. Već sam dala argumente. Tu nije stvar ukusa. Jako sam se veselila novom filmu dok nisam saznala da krši kanon. A meni je kanon važan. Svaki moj odgovor na takve rečenice je suvišan. ENT ne krši, novi film krši, Voyager je najbolji.... Citat: 2. U TOS-u se izvodi unutar brodska teleportacija. Pa nisam ja rekao da se u toj epizodi ne izvodi. Ovako je to išlo. Kirk: Scotty, je li moguće da se teleportiram u neki drugi dio broda. Scotty: WTF, koji je tebi k*, pa to nitko nikada nije pokušao, mogao bi završiti u nekoj pregradi. Citat: 3. NX-Enterprise nije opremljen fazorima već faznim topovima, to nije isto, isto tako nije opremljen fotonskim nego fotoničnim torpedima. Fazori - fazni topovi fotonska - fotonična... To su sve izmislili ENTovci kako bi opravdali postupke ENT-a. Citat: 5. Krivo, u zadnjoj epizodi TOS-a nigdje se ne spominje da žene ne mogu bit kapetani. Radilo se samo o bolesnoj ženi koja nije postigla u životu ono što je htjela pa je preotela Kirkovo tijelo. Pogledaj ponovno epizodu. Citat: 6. Pa ni u TOS-u hiperpogon ne spominju non-stop, već se u istoj epizodi čuje i hiper-pogon i warp. To su sinonimi. Koliko ja znam, hiperpogon se spomenuo samo u pilot epizodi The Cage, u Pikeovo vrijeme. Citat: 8. ENT nije kršio vizualni kanon. On ga je u potpunosti poštovao. Ma da.... pogledaj samo trikordere, i visual interface, i tipke na računalima... fazori, komunikatori... Citat: Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!! To nije bilo nemoguće dok nije snimljen ENT. Još kad uzmeš u obzir da mi je ENT najbolja serija, weeeeeeeee Citat: Ne, slažem se. Niti jedna serija ni film do sad nije kršila kanon. Iznimka je ovaj novi film. Buco je u pravu. Svaka serija je manje više u nekim situacijama prekršila kanon. S*anja se dogđaju. Ne znači sad da ću prestati s*ati. Citat: A kao što sam već rekla ne spominje se da nije bilo te tehnologije, već da nije bilo vizualne komunikacije sa romulancima. Ovo smo već čuli, i ja sam odgovorio na to pitanje, a ti umjesto da me pobiješ nekim argumentom, ti samo ponavljaš svoju rečenicu. Kao T'Grel. 1. To su činjenice, da novi film ne krši kanon, jabi mu se jako veselila. A ne veselim mu se jer ga krši. 2. To je samo značilo da Scotty nije nikad takvo što prije izveo. 3.To nisu izmislili nikakakvi ENT-ovci, to je iz serije. I u Voyu se spominju fazni topovi. Fazni topovi nisu fazori. A fotonična torpeda nisu fotonska torpeda. 4. Gledala sam je nedavno remasteriranu. I dalje tvrdim da se to ne spominje. 5. Kao i warp, i u epizodi Menagerie. 6. U pitanju je samo drugi dizajn, isti ti tricoderi i sučelja iz TOS-a pojavljuju se i u ENT-u. Radi se samo o drugačijem minimalističnom, ili kako je sama Jadzia rekla klasičnom dizajnu. U TOS razdoblju je jednostavno moda bila drugačija. 7. U TOS-u se nigdje ne spominje da u 22. stoljeću nisu postojala čestična oružija. 8. Kao što sam već rekla ako se može objasniti kroz kanon, nije kršenje tog istog. 9. Pobila sam tvoju tvrdnju. Pa rekla sam da se spominje da vizualne komunikacije nije bilo, a ne da nisu imali tu tehnologiju. Isto tako rekla sam da ne znamo kojim se brodovima vodio romulanski rat. Jer u ENT-u zemaljska flota je jako mala, svega nekoliko brodova. Tako da su bili vjerojatno prisiljeni nabrzake graditi loše brodove, opremljene nuklearnim oružijem. 
|
| uto 03 ožu, 2009 6:26 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
@buco, ajd je ti potkopaj... ti si stručnjak za to.... ja sam ostao bez snage 
|
| uto 03 ožu, 2009 6:31 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Lore je napisao/la: Citat: Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!! To nije bilo nemoguće dok nije snimljen ENT. Još kad uzmeš u obzir da mi je ENT najbolja serija, weeeeeeeee Citat: Ne, slažem se. Niti jedna serija ni film do sad nije kršila kanon. Iznimka je ovaj novi film. Ajd malo razmislimo. Znači imali su warp pogon, teleportere i ostale stvarčice al su zato ciiiijelooo vrijeme imali zastarjela oružja i nisu ih ništa mordenizirali. O da jako logično. I onda odjedamput su se od 23. st. sijetili malo mordenizirat oružja. I to ovako odmah bez ičega su stvorili fazore i fotonska torpeda, iako im je kako sam kažeš to nije uspijelo zadnjih 1000 godina, koliko Vulkanci već imaju warp tehnologiju. Definitivno zanimljivo i fascinantno i logično, nije li? 
| uto 03 ožu, 2009 6:59 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Suikotreki je napisao/la: Lore je napisao/la: Citat: Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!! To nije bilo nemoguće dok nije snimljen ENT. Još kad uzmeš u obzir da mi je ENT najbolja serija, weeeeeeeee Citat: Ne, slažem se. Niti jedna serija ni film do sad nije kršila kanon. Iznimka je ovaj novi film. Ajd malo razmislimo. Znači imali su warp pogon, teleportere i ostale stvarčice al su zato ciiiijelooo vrijeme imali zastarjela oružja i nisu ih ništa mordenizirali. O da jako logično. I onda odjedamput su se od 23. st. sijetili malo mordenizirat oružja. I to ovako odmah bez ičega su stvorili fazore i fotonska torpeda, iako im je kako sam kažeš to nije uspijelo zadnjih 1000 godina, koliko Vulkanci već imaju warp tehnologiju. Definitivno zanimljivo i fascinantno i logično, nije li?  Ne shvaćam što želiš reći. 
|
| uto 03 ožu, 2009 7:02 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Ono što sam htio reći je to da civilizacija poput Vulkanaca koji su imali warp tehnologiju u 22. st. gotovo 1000 godina da je smiješno za reči da su oni tad imali samo atomsko oružje, da nisu mordenizirali oružja, a tako Lore tvrdi. A ista stvar je s Anodrijancima, Telaritima, Romulancima i Klingoncima... uglavnom civilizacijama koje su mnogo prije ljudi otkrili warp tehnologiju. Kužiš na kaj mislim.
| uto 03 ožu, 2009 7:10 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Suikotreki je napisao/la: Ono što sam htio reći je to da civilizacija poput Vulkanaca koji su imali warp tehnologiju u 22. st. gotovo 1000 godina da je smiješno za reči da su oni tad imali samo atomsko oružje, da nisu mordenizirali oružja, a tako Lore tvrdi. A ista stvar je s Anodrijancima, Telaritima, Romulancima i Klingoncima... uglavnom civilizacijama koje su mnogo prije ljudi otkrili warp tehnologiju. Kužiš na kaj mislim. Oni su imali tu tehnologiju. To nije uopće ni upitno.
Što se samog razvoja tiče, on kod svake civilizacije teče svojim tokom. Recimo maye su bili razvijeni jako a nisu znali za kotač. 
|
| uto 03 ožu, 2009 7:28 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
Suikotreki je napisao/la: Ajd malo razmislimo. Znači imali su warp pogon, teleportere i ostale stvarčice al su zato ciiiijelooo vrijeme imali zastarjela oružja i nisu ih ništa mordenizirali. O da jako logično. I onda odjedamput su se od 23. st. sijetili malo mordenizirat oružja. I to ovako odmah bez ičega su stvorili fazore i fotonska torpeda, iako im je kako sam kažeš to nije uspijelo zadnjih 1000 godina, koliko Vulkanci već imaju warp tehnologiju. Definitivno zanimljivo i fascinantno i logično, nije li?  Tko je rekao da su u 22. st. uopće trebali imati teleportere i ostale stvarčice.
|
| uto 03 ožu, 2009 7:44 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
hehe...Ent je rekao...ona serija koja je sad jedina kanon :p..
ok puno je proslo od posljedenjeg posta ovdje a mene samo zanima sto novi clanovi ovog foruma misle o mojem pitanju u naslovu teme....volio bi da se i oni izjasne 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 26 svi, 2009 3:34 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|