Sada je: sub 22 kol, 2026 5:50 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sljedeća
 Rušenje kanona! 

DA LI SE KANON RUŠI, PREMA VAŠEM MIŠLJENJU, AKO JE VRIJEME DOGAĐANJA PRIJE TOS-a?
DA, definitivno 19%  19%  [ 6 ]
NE, pa kaj vam je 47%  47%  [ 15 ]
Pa ovo uopće nema smisla 34%  34%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 32

Rušenje kanona! 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Rušenje kanona!
Nije rušenje kanona ako ne proturječi već viđenom.
Recimo ENT je kanon, ali novi film će rušiti kanon.

pon 16 vel, 2009 1:43 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
_Oz je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
I koga briga što Benedikt XVI. misli o Star Treku?

Pa nikoga ali govorim kad si nabrojao CBS, Paramonut, Roda Roddenbberya... samo govorim radi težine stvari.

Nisam mislio doslovno, bio sam sarkastičan :D

A ne znam ja ko je danas sarkastičan, a ko je ozbiljan... čovjek danas ne može znat.

pon 16 vel, 2009 4:52 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Evo mog malog doprinosa ovoj "raspravi", a u pokušaju da osvijetlimo problem podrumaša, Pakleda, "istinskih fanova" i sl. :zubo:

Dnevnik "istinskog fana"

Dnevnik "istinskog" fana, zvjezdani nadnevak 45678.56. Nakon neporospavane noći u maminom podrumu, tijekom koje sam pokušavao otkriti je li USS Voyager ispalio 4 ili 5 torpeda u epizodi br. 87, odlučih malko prileći na svom priručnom biokrevetu kupljenom u obližnjoj prodavaonici rabljenog namještaja. Unatoč pokušajima da usnem, stalno me kopkalo pitanje jesam li pospremio svoju fanovsku odoru u ormar.

Naime, tijekom proteklog mjeseca, ja i moji suradnici imali smo niz taktičkih simulacija u obližnjoj šumi. Simulacije su uključivale skeniranje terena plastičnim trikorderom, potprostronu komunikaciju putem komunikatora izrađenih od konzervi PIK Vrboveca, kao i bojevo gađanje pomoću plastičnih fazora kupljenih u obližnjoj prodavaonici igračaka. Završetak simulacija okrunili smo borbenom vježbom tijekom koje smo se podijelili u dva tima. Prvi tim glumio je Flotine marince, dok je drugi tim, obružan bat'lethima iz obližnje mesnice, glumio klingonske udarne postrojbe.

No, da se vratim prvotnoj priči. Nakon, dva-tri sata nemirnog sna, napokon sam se ustao i ugledao divni prizor. Bila je tu. Moja, ručnim radom ušivena odora. Spremivši ju na sigurno, napokon sam odahnuo, jer se moje blago našlo van dohvata lopova. U tom se trenutku počelo razdanjivati. Kako već nekoliko dana nisam izlazio iz podruma, a u sklopu taktičke simulacije života u svemirskoj kapsuli (majka mi je dostavljala hranu direktno u sobu, a u blizini sam imao i prijenosni WC s Flotinim oznakama), odlučih upaliti kompjuter kako bih pogledao nekoliko fotografija svitanja, jer jednostavno nisam imao vremena za izlazak van podruma, a kamoli van kuće.

Napojivši se zrakama računalnog sunca i popivši malko krvavog vina iz kućne radinosti (bila je to limunada poješana s borovnicom), odlučih se baciti na pisanje autorskih sadržaja epizoda za naš veličanstveni projekt autorskog Star Trek portala. Navedena tehnika sastojala se od pozornog gledanja pojedine epizode, praćenog simultanim pisanjem događaja u službeni rokovnik s Flotinim znakovljem. Gledajući epizodu, pozorno sam pratio intervale od oko 30 sekundi, a potom bih zaustavio film i zapisao tijek radnje u moj službeni rokovnik. Navedeni proces ponavljao sam sve do završetka epizode, sa nekoliko malih pauza za uživanje u slikama snažnih muških mišića. Naime, grozio sam se pomisli gledanja slika ženskih pripadnica Star Trek franšize, smatrajući takav postupak seksističkim i nedostojnim jednog fana s odorom.

Zadubljen u svoj posao, nisam ni primjetio kako je došlo vrijeme ručka. No, ubrzo je ispod vrata sobe doljetjela tacna s hranom, a nježan majčin glas javio se s druge strane vrata rekavši mi: "Sine, evo ti ručak, pripremila sam ti ono što ti najviše voliš, lagani vegetarijanski obrok." I zaista, na tacni sam zapazio dva lista salate, jedan pomidor i polovicu krastavca. No, nemojte misliti da sam postao vegetarijanac iz moralnih uvjerenja. Moj razlog je bio sasvin prizeman. Naime, odlučio sam skinuti 50kg škembe koja mi je počela stvarati ozbiljne probleme svaki put kad sam odlučio odjenuti svoju omiljenu odoru.

"Sine, nisam te vidjela ima već mjesec dana. Reci mi, briješ li se?", upita me majka s druge strane vrata. U tom se trenutku sjetih kako se nisam obrijao ima već tri tjedna. Otrčavši do obližnjeg ogledalca ugledah u njemu prizor kojega se ne bi postidjeo ni Harry Bigfoot. Bio sam cijeli obrastao, podsjećajući pomalo na Chewbaccu. Al' nema veze, pomislih u sebi, jer neke se žrtve moraju podnijetu u svrhu višeg cilja: Autorskog web sitea.

Odvratih majci kako se budem obrijao slijedećih tjedan-dva i prionuh izdašnom obroku za zečeve. Nedugo nakon što sam ručao, odlučih nastaviti s pisanjem autorskih epizoda, usputno prosipljući "zrnca mudrosti" diljem Interneta. Marljivo sam radio i ubrzo je došla večer. Našavši nekoliko trenutaka odmora u slaganju salveta s monogramom kapetana Picarda, razmišljao sam o budućnosti našeg veličanstvenog autorskog projekta. Nakon nekoliko trenutaka mozganja, shvatio sam kako ću morati ostati u podrumu kroz slijedećih godinu dana ako želim privesti veličanstveni projekt kraju. I to je bio početak jednog divnog putovanja...

Prenio sa STC-a, napisao prije 2-3 godine. :mrgreen: BTW. mene ovi dr. trekologije i samozvani kanonisti umogome podsjećaju na šjor Davida Ickea, a vas? :zubo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 16 vel, 2009 9:26 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Sad će ti RAI'TARA reć kako taj tvoj dnevnik nije kanon... :wink:

pon 16 vel, 2009 9:36 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:

A ako mi ga T'Grel službeno prizna pod kanon? Ipak je on ovlašteni državni rev..pardon, kanonist (i čuvar Flotinog pečata :mrgreen: ). :zubo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 16 vel, 2009 9:38 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Koje si vrste?: Vulcan
Miroslav je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

A ako mi ga T'Grel službeno prizna pod kanon? Ipak je on ovlašteni državni rev..pardon, kanonist (i čuvar Flotinog pečata :mrgreen: ). :zubo:

Počašćen sam ovakvim titualama... ali ja to ipak nisam. I nisam tu da utvrđujem šta je kanon, a šta nije. Samo govorim da se ne slažem s nečim što se smatra kanonom i Trekom (da se ne ponavljam opet). Imam drugačije mišljenje.

pon 16 vel, 2009 11:36 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Here I go again....

Trek je ono što vlasnici Trek franšize proglase trekom, a to što je nečije subjektivno mišljenje drugačije, to je njegovo pravo. Mišljenja su ko gu*ice, svatko ih ima...
Kanon se svakom epizodom stvara, i nije bitno u kojem vremenu se događa ta epizoda.
Ono što predhodno nije izrečeno da se NIJE dogodilo, ili nije spomenuto da se JE dogodilo nije kršenje kanona, već nadopunjavanje.
Gene po mojim saznanjima nije rekao da se ne smije snimiti serija s radnjom u 22. stoljeću, isto vrijedi za ženu mu i sina. (ispravite me linkom na dokazni materijal ako sam u krivu, pliz)

Također da se opet ne raspisujem, potpisujem sljedeće Antove postove:
viewtopic.php?p=101431#p101431
viewtopic.php?p=101458#p101458
viewtopic.php?p=101465#p101465
viewtopic.php?p=101470#p101470

T'Grel je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Okej, nisu debili, nego su Pakledi, jel to prihvatljiviji izraz?

E, tako već može. :thumbs2: Vidiš kako se mi brzo dogovorimo. To cijenim.
Ajd, drago mi je da ste se prije nego sam i pročitao topic složili oko toga.... S obzirom da Tgrel i CMD Data nisu dobili službenu opomenu, onda ovaj puta opraštam i to o debilima :)

...

A Pakledi... za neupućene ;) (S Memory Alpha) :

The Pakleds are a heavyset humanoid species native to the Alpha Quadrant. To the casual observer, the Pakleds appear to be intellectually challenged, especially in their verbal skills.
The Pakleds are driven by their unwillingness to wait to gain their own technological knowledge. They therefore try to acquire technology from other species, generally by theft.

slika

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 16 vel, 2009 11:43 pm
Goddess in green
Goddess in green

Kanon su sve do sad snimljene igrane serije, plus 10 filmova. Novi film nije kanon. On je re-boot, re-make.

S njim se želi početi ispočetka, cijeli star trek, kao da ništa do sad nije snimljeno.

uto 17 vel, 2009 1:43 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
RAI'TARA je napisao/la:
Novi film nije kanon. On je re-boot, re-make.

S njim se želi početi ispočetka, cijeli star trek, kao da ništa do sad nije snimljeno.

Možda to da novi polet franšizi...

uto 17 vel, 2009 1:41 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Alokin je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Novi film nije kanon. On je re-boot, re-make.

Možda to da novi polet franšizi...

Pa mene je iskreno baš briga za taj novi polet. Ako je novi film re-boot meni ne znači ništa, kao da ne postoji. Jedino što njegovo postojanje kopa grob starom star treku. Jer onda on definitivno umire.
A to mi smeta, zato želim da novi film propadne. Tek će onda postojati šansa da će se stari star trek, ponovno nastaviti.

uto 17 vel, 2009 2:07 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
Tek će onda postojati šansa da će se stari star trek, ponovno nastaviti.

Kao što već rekoh, infinitezimalna šansa. Jer realno, eventualan krah ovog filma pokazao bi CBS-u i Paramountu kako je interes za Trek pre malen da bi bio komercijalno isplativ, i teško da bi u tom slučaju itko financirao neki novi trek.

uto 17 vel, 2009 2:38 pm
Profil Web stranica
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
_Oz je napisao/la:
krah ovog filma pokazao bi CBS-u i Paramountu kako je interes za Trek pre malen da bi bio komercijalno isplativ, i teško da bi u tom slučaju itko financirao neki novi trek.

Točno...

uto 17 vel, 2009 2:54 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Ako ovaj film uspije šanse su nikakve da se snimi serija ili film smješten u alfa svemir. Taj svemir je onda definitivno završio sa zadnjom epizodom ENT-a.

A Frakes je rekao da su šanse velike, ako ovaj film ne uspije, da će se Paramount preorjentirati na star trek filmove koji idu direktno na DVD.
Isto kao što je slučaj sa stargateom.
Te da su onda velike šanse za novi TNG film.

uto 17 vel, 2009 3:40 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
Ako ovaj film uspije šanse su nikakve da se snimi serija ili film smješten u alfa svemir. Taj svemir je onda definitivno završio sa zadnjom epizodom ENT-a.

Za mene sa predzadnjom. Za mene osobno, TATV spada u neki tamo gama - epsilon - fi svemir.

RAI'TARA je napisao/la:
A Frakes je rekao da su šanse velike, ako ovaj film ne uspije, da će se Paramount preorjentirati na star trek filmove koji idu direktno na DVD.
Isto kao što je slučaj sa stargateom.
Te da su onda velike šanse za novi TNG film.

Ja bih te Frakesove izjave uzeo sa zadrškom. Paramount je već odavno dao fanovima do znanja da ih ne zanima straight to DVD, iako je u slučaju Enterprisea kampanja za to bila izuzetno jaka. Poznato je da je sci-fi channel nudio UPN-u otkup ENT-a i preseljenje produkcije u Kanadu, ali Les Moonves i ekipa nisu htjeli ni čut.

uto 17 vel, 2009 3:49 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Stvar je u tome da se pokazalo da filmovi koji idu direktno na DVD donose veliku zaradu. To je očito navelo Paramount na razmišljanje.

uto 17 vel, 2009 3:59 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: