|
Sada je: čet 20 kol, 2026 11:27 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: ST KANON
ok, ok, sorry Oz, vidio sam bobin post, pa sam mislio da je on to iskopao. evo, da ispravim nepravdu, Oz ti si genije! 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 16 vel, 2009 12:51 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ant je napisao/la: ok, ok, sorry Oz, vidio sam bobin post, pa sam mislio da je on to iskopao. evo, da ispravim nepravdu, Oz ti si genije!  A dobro, dobro, ne moraš mi laskat... Ma u biti samo daj 
|
| pon 16 vel, 2009 12:53 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Enterprise
_Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Daj ne pričaj gluposti. Ti nisi nikakav star trek fan ako ti se ne sviđa TOS. TOS je prva star trek serija i glavni i primarni je predstavnik kanona. TOS mi se jako sviđa, ne kužim odakle ti ovi zaključci (ali tvoja "logika" je već naširoko poznata pa me ne čudi). A ovo o primarnom predstavniku kanona je glupost, prvenstveno zato jer TOS drastično prturiječi sam sebi, a ruku na srce, dobrim dijelom nije ozbiljan SF. Evo, gledao neki dan ponovo "Where no man has gone before," idu oni prijeć galaktičku barijeru... Reci mi Rai'tara, jel to uopće može bit kanon? Tvom ljubljenom Voyageru bi pri max. warpu do ruba galaksije trebalo jedno cca 20 godina plus/minus, a Kirkov Enterprise tamo dođe za pet minuta. RAI'TARA je napisao/la: TOS je odlična serija. Stoga novi star trek film nije kanon i za mene nije star trek. Ovu raspravu smo već vodili na SFC-u, za tvoju informaciju novi film događa se u izmijenjenom vremenskom pravcu (oni Romulanci bez čeonih grebena izmijene povijest). U prijevodu, STXI je ipak svojevrsni reboot. RAI'TARA je napisao/la: Voyager je odlična serija. Bio i meni u 4. osnovne... Ponavljam ponovno, ne pričaj gluposti. TOS je odlična serija. Proturječi sam sebi, ajde daj molim te.
TOS je glavni predstavnik kanona zato jer je prvi, sve ostale serije su kopije TOS-a, zasnivaju se na njemu, tako i Voyager meni osobno najdraža i najbolja serija.
Zato ti preporučam, prije nego što nešto kritiziraš, prvo pogledaj TOS ito remastered verziju, koja je sad kanonska.
|
| pon 16 vel, 2009 1:11 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Ponavljam ponovno, ne pričaj gluposti. Ajde jednom za promjenu smisleno ospori te moje "gluposti," po mogućnosti primjerima i činjenicama. RAI'TARA je napisao/la: TOS je odlična serija. Proturječi sam sebi, ajde daj molim te. Izbjegla si odgovorit na moje pitanje vezano uz konkretnu epizodu WNMHGB.
|
| pon 16 vel, 2009 1:18 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
_Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ponavljam ponovno, ne pričaj gluposti. Ajde jednom za promjenu smisleno ospori te moje "gluposti," po mogućnosti primjerima i činjenicama. RAI'TARA je napisao/la: TOS je odlična serija. Proturječi sam sebi, ajde daj molim te. Izbjegla si odgovorit na moje pitanje vezano uz konkretnu epizodu WNMHGB. Galaktička barijera je kanon. Ne vidim što ti tu nije jasno. Ona postoji i u ostalim st serijama, samo što se niti jedan brod više nije vraćao tamo.
Ne vidim što ti tu nije jasno.
TOS je odlična serija, i nije neozbiljna kako ti misliš, nego je posebna, vesela, šarena, puna boja. Planeti su zanimljivi, čudni. Crvena neba i oceani, zelena, ljubičasta.
Sve u toj seriji je zanimljivo. Upravo zbog nje je i snimljen TNG, jer su fanovi željeli još.
|
| pon 16 vel, 2009 1:27 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Istina jest ta da postoje ljudi na paramountu koji se brinu o star trek kanonu, i odlučuju što je kanon a što ne.
Odlučeno je onako kako je Gene htio.
TOS, TNG, DS9, VOY i ENT, te 10 filmova su kanon.
Odnosno kako je Gene rekao samo serije i filmovi igrane radnje.
TAS nije kanon jer je crtić, enciklopedije, pc igre, razne knjige, ništa to nije kanon.
|
| pon 16 vel, 2009 1:35 am |
|
 |
|
bubica
|
RAI'TARA je napisao/la: _Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ponavljam ponovno, ne pričaj gluposti. Ajde jednom za promjenu smisleno ospori te moje "gluposti," po mogućnosti primjerima i činjenicama. RAI'TARA je napisao/la: TOS je odlična serija. Proturječi sam sebi, ajde daj molim te. Izbjegla si odgovorit na moje pitanje vezano uz konkretnu epizodu WNMHGB. Galaktička barijera je kanon. Ne vidim što ti tu nije jasno. Ona postoji i u ostalim st serijama, samo što se niti jedan brod više nije vraćao tamo.
Naravno da nije, kad je pre daleko da bi se do nje došlo konvencionalnim warp pogonom (da je neki transwarp ili slipstream, e onda možda). Na koju foru je Enterprise došao tamo, to ne zna ni UDBA.
|
| pon 16 vel, 2009 1:38 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
_Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: _Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ponavljam ponovno, ne pričaj gluposti. Ajde jednom za promjenu smisleno ospori te moje "gluposti," po mogućnosti primjerima i činjenicama. RAI'TARA je napisao/la: TOS je odlična serija. Proturječi sam sebi, ajde daj molim te. Izbjegla si odgovorit na moje pitanje vezano uz konkretnu epizodu WNMHGB. Galaktička barijera je kanon. Ne vidim što ti tu nije jasno. Ona postoji i u ostalim st serijama, samo što se niti jedan brod više nije vraćao tamo.
Naravno da nije, kad je pre daleko da bi se do nje došlo konvencionalnim warp pogonom (da je neki transwarp ili slipstream, e onda možda). Na koju foru je Enterprise došao tamo, to ne zna ni UDBA. Galaktička barjera je kanon. A zemlja se nalazi na rubu alfa kvadranta.Inače galaktička barjera se vidi u još dvije epizode TOS-a.Odnosno u svakoj sezoni se pojavljuje jednom.
|
| pon 16 vel, 2009 1:40 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
trek ima tu srecu da ga ima dovoljno. nemoramo se ko Warseri zavaravati sa kanoniziranjem knjiga da bi mogli reci da postoji "star trek svemir" 
|
| pon 16 vel, 2009 2:06 am |
|
 |
|
bubica
|
Ne, ali trek knjige su u zadnje vrijeme toliko dobre, da ih čitatelji (subjektivno) smatraju soft-kanonom.
|
| pon 16 vel, 2009 2:13 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Neke stvari iz knjiga mogu postati kanon ako se spomenu ili vidu u nekoj novoj seriji ili filmu.
Recimo jedna postaja iz jedne st knjige, pojavljuje se u TOS remasteredu. 
|
| pon 16 vel, 2009 2:18 am |
|
 |
|
bubica
|
RAI'TARA je napisao/la: Neke stvari iz knjiga mogu postati kanon ako se spomenu ili vidu u nekoj novoj seriji ili filmu.
Recimo jedna postaja iz jedne st knjige, pojavljuje se u TOS remasteredu.  Ne mogu vjerovat, jedan konstruktivni post i sa tvoje strane!  Također, Suluovo ime Hikaru i Uhurino Nyota prvo je spomenuto u knjigama, pa je preuzeto u filmovima. U seriji se ta imena ne spominju.
|
| pon 16 vel, 2009 2:23 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
sto se tice knjiga, u biti je poprilicno nezahvalno pisati trek. bas se sjecam jednog intervjua sa nekim piscem (nesjecam se sad tocno tko je bio u pitanju, gledao sam to prije vise godina) gdje je lik pricao kako se oni znaju ponekad stvarno truditi i napisati stvarno dobru knjigu, ali kroz par godina nekom scenaristu padne na pamet na tu temu napisati nesto potpuno drugacije pa napise neku ispodprosjecnu epizodu tek toliko da popuni tih 45 minuta, a knjiga onda na kraju izvisi.
ijako, moram priznati da mi to u biti ni ne smeta kad citam knjige. recimo, evo primjera: citao sam jednu knjigu (the lives of Dax, predobra stvar!) i uglavnom ima u njoj jedna prica koja se događa tamo negdje oko vremena romulanskog rata. i sad, kako je knjiga pisana prije Enta romulanci nemaju u toj prici warp tehnologiju (kako je u TOSu cini mi se bilo nekih insinuacija u tom smjeru) ali meni to ni najmanje nije smetalo da bih uzivao u toj prici, premda znam da su u Entu viđeni romulanski brodovi s warp pogonima.
|
| pon 16 vel, 2009 2:35 am |
|
 |
|
bubica
|
RAI'TARA je napisao/la: Galaktička barjera je kanon. A zemlja se nalazi na rubu alfa kvadranta. Zemlja se nalazi cca 26000 svjetlosnih godina od galaktičke jezgre, a sama galaksija varira u promjeru od 80-120 tisuća svjetlosnih godina (što znači da je od zemlje do ruba galaksije udaljenost minimalno 14000 svjetlosnih godina). Također, Zemlja se, prema ST enciklopediji, nalazi na samoj granici alfa i beta kvadranta. E sad, ako je vjerovat Bragi, Voyageru za prijeć 40 ly treba 5 dana, znači prijeđe 8 ly dnevno pri max warpu (9.6 il tak neš). Prema tome, kada bi Kirkov Enterprise imao Voyagerov pogon, do ruba galaksije bi mu trebalo minimalno nešto malo manje od 5 godina.
|
| pon 16 vel, 2009 2:56 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Galaktička barjera je kanon. A zemlja se nalazi na rubu alfa kvadranta. Zemlja se nalazi cca 26000 svjetlosnih godina od galaktičke jezgre, a sama galaksija varira u promjeru od 80-120 tisuća svjetlosnih godina (što znači da je od zemlje do ruba galaksije udaljenost minimalno 14000 svjetlosnih godina). Također, Zemlja se, prema ST enciklopediji, nalazi na samoj granici alfa i beta kvadranta. E sad, ako je vjerovat Bragi, Voyageru za prijeć 40 ly treba 5 dana, znači prijeđe 8 ly dnevno pri max warpu (9.6 il tak neš). Prema tome, kada bi Kirkov Enterprise imao Voyagerov pogon, do ruba galaksije bi mu trebalo minimalno nešto malo manje od 5 godina. Da, što se te famozne Galaktičke barijere i puta do tamo tiče tu se i ja slažem da je to u najmanju ruku barem prebujna mašta scenarista koju nebi trebalo shvačati ozbiljno. Mislim naravno da scenaristi ST-a imaju pravo na umjetničku slobodu... ali ono po čemu je ST inače dobar je to što je odličan spoj mašte i znanosti... Taj razmjer mašta/znanost je u DS9, Voy, ENT-u i donekle TNG-u jednak... dok je po mojem mišljenju u TOS-u ipak prevladala mašta. Pa na taj način TOS nije ništa drugačiji od npr. Star Wars-a. Oba dvoje su dobre stvari... ali ih ne možemo na zvati "ozbiljnima".
| pon 16 vel, 2009 3:05 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|