Sada je: ned 30 kol, 2026 8:19 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
 2x14 - Stigma 

Ocjena:
Anketa je završila: ned 27 lip, 2010 6:20 pm.
10 21%  21%  [ 3 ]
9 29%  29%  [ 4 ]
8 29%  29%  [ 4 ]
7 7%  7%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 7%  7%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 14

2x14 - Stigma 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
 2x14 - Stigma
"Stigma"(Predrasude)

Sezona: 2
Epizoda: 14
Datum premijere: 05.02.2003.
Prikazano na HRT-u: 27.05.2010.

Scenarist: Rick Berman & Brannon Braga

Redatelj: David Livingston

Stardate: Nepoznat(2152)

Gostujući Glumci:
* Michael Ensign - dr. Oratt
* Melinda Page Hamilton - Feezal
* Jeffrey Hayenga - dr. Yuris
* Bob Morrisey - dr. Strom
* Lee Spencer - vulkanski doktor

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Dok Enterprise ulazi u orbitu Dekendija III, dr. Phlox se priprema za prisustvovanje na međurasnoj medicinskoj konferenciji za razmjenu raznih podataka. On se također raduje susretu s jednom od svojih žena, Feezal, koja će pomagati Tripu oko instalacije neutronskog mikroskopa na brodu. Phloxu je drago što vidi svoju ženu, ali konferencija izdiže jednu problematičnu stvar - Phlox je jedina osoba na Enterpriseu koja zna kako T'Pol boluje od sindroma Pa'nar, neizlječive vulkanske bolesti. Uspio je zauzdati efekte bolesti, ali zna kako će T'Pol uskoro trebati dodatne lijekove. Ako ih ne dobije, mogla bi umrijeti. Doktor vidi konferenciju kao odličnu priliku za razgovor s vulkanskim liječnicima i vidi jesu li oni postigli kakav napredak s tom bolesti. Međutim, mora tajiti identitet T'Pol, jer Vrhovno Vijeće ne smije saznati ništa o njenoj bolesti.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: chakoteya

čet 27 svi, 2010 6:21 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 2x14 - Stigma
Komican je dio sa phloxovom zenom ..tripom i denobulanskim vezama ali prava prica u epizodi je ona o diskriminaciji unutar vulkanske populacije ..to jest diskriminacija onih koji se sluze spajanjem umova ..to jest ode su vulkanci ispali extremno zadrti i pokvareni jer uistinu ako netko ovladava spajanjem uma a cak nit nije zarazen bolescu koju ima tpol ...zasto mu sputavat zivot i karijeru ?
Doktor koji je pomoga tpol nit je bio zarazen a nit nesposoban ..nit emocionalno sputan ali opet je kaznjen jer pripada određenoj skupini ljudi ..po meni cisti rasizam ili telepatofobija ..vulkanci u 22 stoljecu mi uopce ne odgovaraju i nisu nit sjena onih kasnijih vulkanaca ..to jest izgleda da elita provodi svojevrsnu dogmatizaciju drustva ...podsjecaju me na voth doktrinu :( :pokislo:

9

čet 27 svi, 2010 6:23 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Ova mi se epizoda jako sviđa, u drugoj su sezoni same dobre epizode! :biggrinlove:
Priča o T'Polinoj bolesti razotkriva nesnošljivost i rigorozan režim na Vulkanu. Smatram kako je T'Pol druženje s ljudima malo pomoglo da bude tolerantnija.
Također mi je zanimljiva priča o Phloxovoj ženi jer se i tu radi o kulturološkim razlikama, jedino je ta priča zabavna, a ova o T'Pol potiče na ozbiljno razmišljanje.
Dajem deset.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

čet 27 svi, 2010 6:58 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa dajem osmicu. Nakon svih ispodprosječnih podbačaja od epizoda, ova se čini kao remek djelo. T'Pol je stigmatizirana kao prestupnica jer je prisustvovala mind-meldu što je teški prekršaj na Vulkanu, a prisilno mindmeldanje je sramota. Čudna situacija, gotovo mi vuče na silovanje i žrtve silovanja, iako to nije ista stvar (iako je mindmeld mindfuck). Dosta ok priča, al pišem po sjećanju jer danas nisam gledao, no znam da Vulkanci i dalje ispadaju licemjerni snobovi koji poput konja sa onim vizirima pa vide samo ono što je ispred njih.

Priča sa Phloxovom ženom je histerija :lolsmjeh: , ono očekuješ da Phlox požuri u naručje svojoj ženi, kad ono malo se ponjuškaju i kak si kaj; a dugo se nisu vidjeli. To je strpljenje. Još Phlox chilla dok ona bari Tripa.

čet 27 svi, 2010 9:23 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Phlox je car ,a Denobulanski su nešto novo u što bi se Trip uklopio .....8

pet 28 svi, 2010 5:31 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
dobra epka....dajem 8...
phlox i njegove žene..još kada trip njemu dođe da se požali da ga njegova žena uhodi i trip očekuje da će biti on ljut kada ono dotur mu kaže.."ti si na gubitku"..he..he iskoristi priliku...
t pol je ostala na ent-u i nisu je opozvali .lijepo je bilo vidjeti archera kako mu je stalo do svoje prve časnice... :wink:

pet 28 svi, 2010 12:39 pm
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
joj kako mi je jako bilo ono sa tripom i phloxovom ženom... :lolsmjeh: njemu tako neugodno da se cak žalio i samom phloxu...a ovome sve to smiješno...ono na kraju je bilo fora kada je rekao "ah ti ljudi" :mrgreen:
...Tpol skoro odletjela sa Enta ali naravno sve se to riješilo na kraju :)

8

pet 28 svi, 2010 4:15 pm
Profil YIM Web stranica
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Interesantna epka - dat ću joj 9-ku :thumbs2:

Trip je upao u neugodnu situaciju, jer mu se jedna od Phloxovih žena počela upucavat, a ovaj ne zna šta da napravi :mrgreen: :lolsmjeh: , pa onda još kad je to rekao Phloxu, a ovaj se nije ništa začudio i još mu rekao da ne zna što propušta, onda se Trip još više zbunio :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

S druge strane Vulkanci su me razočarali. Stalno nešto spočitavaju ljudima, a oni sami rade diskriminaciju dijela svoje rase, koja je totalno nepravedna i neosnovana :thumbs3: No tu se T'Pol pokazala daleko tolerantnija nego što sam očekivao te odlučila ne iskoristit dokaze u svoju koristit kako bi obranila i zauzela se za te diskriminirane Vulkance koje koriste mind-meld :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 03 lip, 2010 7:33 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.