Chaky je napisao/la:
buco je napisao/la:
Chaky je napisao/la:
pa onda dok ne odlucis otvoriti slican casual forum savjeti ti bas i nece imati neku tezinu... to je kao da ja tebi idem davati savjete za pay tv i slicno...
Zasto ne .... ako si imao iskustva s tim ?.. ja jesan s forumima
da kao member i povremeno kao mod... i to jos na totalno drugacijem tipu foruma
ali nikad nisi bio u sitaciji da upravljas forumom ... da ga usmjeravas ...
mislim ....pa to se ocito vidi iz onih tvojih "nazi" metoda koje bi uveo kad bi bio sef foruma... da si ikad bio zapravo u mojoj situaciji znao bi da je takvo nesto smjesno i apsurdno za casual forum
Hmm.. mislin da ovaj prvi dio tvog replaya bas i nije najtocniji ....neznam di si skuplja informacije ali ak se sjetis raspitaj se za Freedom board ..., vise ga nema kao i jos nekih poznatijih nekomercijalnih boarda za pay-tv ....!
Ali ce se stariji akteri pay-tv scene vijerojatno sjetit tog medjunarodnog boarda za pay-tv.
Sad kad bih ti rekao kako je nastao i s kojim ciljem vijerojtno bi mislia da se salin...ili da te zezan...
Ali na boardu nije mod a ni admin moga izbacit clana ili skidat postove da me izvines " kak mu se digne" ...i da cak to i ne skriva ...a da za to ne odgovara .. mos mislit kakva je bila "kazna" za ljude od povijerenja , modove i admine .. jer su oni bili oslonac i garant postivanja pravila igre i fer playa ..
Ak je to "naci" still pa nek bude ....
Nisu clanovi bili pod pritiskom , samo se pazilo da se drze pravila s kojima su se i slozili , kao i mogucnost da se pravila koja ne odgovaraju stvarnosti boarda izmjene naravno uz suglasnost clanstva ......[lici na demokraciju , opciono]
Ja cu ti ponovit jos jednom...nije bitno koji tip boarda vodis .. najlakse stvari izmicu kontroli kad jednom progledas kros prste , a ako je to osoba koja treba bit ipak neki "moralni oslonac" onda ces se samo uplitat sve dublje u "progledavanje kroz prste" raznim modovima i supermodovima , adminima ... i naravno svoju ces "frustraciju" lijecit na clanstvu ....a oni ce ti postajat sve "manje poslusni"...
jer kad nema odgovornosti nema ni reda kad nema reda ..onda imas "casual board" ..izgleda...
To se dogodilo , srecom samo nakratko , jednom od najboljih pay-tv boarda ikad uradjenih , sathackro boardu ....
Na freedom boardu je post pobrisan samo ako je bia uvredljivog sadrzaja .. bas ono vrijedjanje naroda , vjere , kulture , spola ... i to neodmah a i bia bi storniran na koji dan u trash .. ak bi bilo retroaktivnong priziva na taj post...
Ako je post vrijedjao nekog osobno , nebi bia brisan i od clana bi se zatrazilo da se izjasni zasto je to uradija ..pa bi sljedila kazna po pravilima ...
clan koji je bia baniran .. je moga dok cak i nakon bana 2-3 dana na board i iznijet fakte ako je ima da bi mogli promjenit odluku !
U pay-tvu je bilo malo i specificnih ban situacija , spijuniranje za kompanije , stvaljanje emulatora i dokumentacije na publik boarde ili prodaja istih..to vama ne treba .. ali ..cisto neke da vidis posebnosti ...
Pa reci cu ti iz iskustva vodjenje jednog pay-tv boarda bas i nije bio lak posao ...trebalo je puno toga kontrolirat i pazit a da se sto manje zamjeras ljudima , sto je iskreno receno gotovo "nemoguca misija "... uvijek se dogode stvari za koje tek naknadno saznas pravu pozdinu ali ti moras odlucit najcesce taj dan ili dva ....nakon "inkriminirane radnje" ..
Zato mislin da ti je ipak puno lakse vodit ovaj "casual board" ..pogotovo jos na taj nacin .. di nitko ne odgovara za nis ...
Brisanje postova npr ..kad za to nema razloga nije nista drugo vec obicna provokacija ..za koju bi covik u "nomalnom boardu" ak se potvrdi u najmanju ruku bia degradiran ... no tu se ljudi s ponosom dice u stilu..." pa sta ja to mogu kako me volja" ..i master suti , admin suti ..tj sto je najgore brani takvog....
Samo to mi je ipak "neobicno" kod boarda ma koje vrste on bio .....i to tesko da cu ikad razumit ....
Pozdrav
Travnicke kronike 77