Sada je: ned 03 svi, 2026 11:02 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća
 Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Prvo gledanje Stargatea
Miki a jel tebi zao sta sokar nije pozivio malo duze kao i nama ostalima ..jer mislim da je on negativac za barem desetak epizoda a pojavljuje se u samo dvije ? :| :twisted: odmah su ga ubili ko i hathor prerano :| ....sokar je najdemonskiji goauld jer svi ostali su nekako manje vraziji od sokara ..mislim zli jesu ali sokar je uistinu zlo tesko (neracunajte anubisa ..on je posebna sorta :zubo: )

sub 13 vel, 2010 5:17 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Odlične su te epke sa Sokarom i njegovim mjesecom. Istina, šteta da nije dobio još koju priliku prika. :zubo:

sub 13 vel, 2010 5:21 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Je, normalno da mi je šteta. U biti, Sokar je kakti najzliji SIstemski Lord; Ra je najjači; Hathor je najutjecajnija...i njih troje su odmah uklonili. To mi je svojevrstan minus seriji.

ned 14 vel, 2010 6:35 pm
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
hehe prvi put sam gledala film radi Kurt Russella, ali dok sam vidjela tematiku svidjela mi se i fakat sam se nadala da bi mogli seriju snimiti po filmu. I naravno serija se nikada nije prikazivala na HRT, pa sam gledala na prvo na orf nemam pojma njemački ali bitno da sam ja gledala, pa par godina poslije na mađarskoj televizji .. hm da da.. ne znam mađarski :lolsmjeh: :lolsmjeh:
i konačno na kraju dođe mi frendica prije 4 godine i kaze mi imam sg-1 na dvd-eima, i konačno sam vidjela epke na engleskom!!! To su bili dani svaki dan po 5 epki po danu i 5 epki ponoci, isla spavati u 05 svaki dan :D :D

Stargate je jednom riječju fenomenalan :D

Cal Lightman: Now you're talking!

uto 16 vel, 2010 9:07 pm
MINDFVCK

A treća sezona mi je blago slabija od druge zbog par nelogičnih ili čak kliše epki.

Seth - wtf...Goauld tisućljećima obitava na Zemlji, da bi bio vođa kulta umjesto da vlada cijelim planetom.

Demons - katolički fanatizam mi općenito ide na nerve, a ova epka cvrči od istog.

Foothold - ok ideja od strane aliena da imitiraju ljude, al preolako su ih savladali.

Urgo - Dom DeLuise. Šta drugo reć... :roll:

Crystal Skull - Star Trek ima dvije epke sa gotovo identičnom 'jel-sam-živ-il-sam-mrtav-il-sam-fazno-pomaknut' radnjom; i obje su mi bile yucky.

No pored tih osrednjih do loših epki ima i odličnih. Vidi par postova unatrag: dvije epke sa Sejtnom, potom diplomatske napetosti i misteriji u Fair Game, zanimljiva metoda napretka društva u Learning Curve, A Hundred Days mi je isto super jer pokazuje kako je život jednostavan bez tehnologije, Shades of Grey se direktno nastavlja na epku u drugoj sezoni sa švercerima.

Dolaze i Replikatori...moram priznat da mi nije nešto ta dupla epka. Ima akcije, ima malo humora, al nekak mi nema draži. Valjda su me sve napetosti sa nadasve zanimljivim Goauldima učinile razmaženim, pa mi Replikatori izgledaju sterilno.

I već sam zagreznuo u četvrtu sezonu; došla je Alina...nisam znao da je i Stargateu bio potreban par sisa da podigne gledanost.

uto 16 vel, 2010 11:06 pm
Make it so
Make it so

Khm meni su te epizode koje su tebi lose ..najbolje u cetvrtoj sezoni a seth se skriva od Ra-a i ostale ekipe i zato nije zavladao zemljom :wink:

sri 17 vel, 2010 12:33 am
MINDFVCK

Jel ima koja epizoda koja se bavi tim famoznim prevratom/revolucijom na Zemlji?

Jer u davnini je bilo fakat mnogo Goaulda na Zemlji: Ra, Hathor, Yu, Seth... a dosad nisam naletio na epku koja bi se bavila tom temom. Dosta mi je nelogično da su ljudi samostalno digli bunu protiv daleko nadmoćnijih protivnika/bogova...jedino ako su Asgardi pomogli?

sri 17 vel, 2010 12:42 am
Make it so
Make it so

Zapravo mislim da u originalnom filmu se malo bave tom temom ali inace sama pobuna nije nikada prikazana na tv-u ..mozda je bude u kojem sljedecem filmu :-k

sri 17 vel, 2010 12:50 am
Kingslayer
Kingslayer

Pa zapravo ima neš o tom u nekim epkama, iako ne direktno, mislim nije glavna tema dotičnih. Neću spoilat niš... :mrgreen:

sri 17 vel, 2010 1:59 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

captain je napisao/la:
Zapravo mislim da u originalnom filmu se malo bave tom temom ali inace sama pobuna nije nikada prikazana na tv-u ..mozda je bude u kojem sljedecem filmu :-k

Da, u filmu Daniel prevede natpise na zidu na Abydosu kako je došlo do pobune na Tauriju; ne spominje se tko i kako i zašto se pobunio...mislim, jasno je da su se ljudi pobunili, ali koji...

Trapavi: ćuti :P

sri 17 vel, 2010 6:02 pm
MINDFVCK

Četvrta sezona je zgotovljena. \:D/

Dio sa Goa'uldima i Tok'Rama mi je i dalje najzanimljviji; priča o Teal'covoj bivšoj curi koja misli da je ukrotila svog simbionta koji ju ubija (Crossroads) i postaje lažni špijun koji će odavati krive informacije Apophisu (Exodus). Goa'uldi imaju i novo oružje: mind control :shock: . Šteta što se to spominje samo u jednoj epki i šteta što je Marty morao biti upucan (Divide and Conquer) ...vjerojatno zato što su redatelji htjeli da nova glasnogovornica Tok're bude sisata Alina (pored kulera Selmaka). Također mi je vrlo zabavna epka bila o alienskom artefaktu kojeg je Alina donijela u SGC od kojeg je ekipa postala turbo snažna i brza. (Upgrades) :D .

Pored te Goa'uld vs Tok'Ra tučnjave, ima i dalje odličnih epki. Moralno dilemiziranje oko preuzimanja napredne tehnologije i zauzvrat pomaganje rasističkim fanaticima koje predvodi none-other-than Odo (The Other Side). Epka u stilu filma Groundhog day u kojem su Teal'c i O'Neil zapeli unutar istih 6 sati je bila vrlo zabavna, pogotovo kad je dinamični duo pustio sve kočnice i počeo se glupirati. Jedini bed je što je epka pod kraj postala malo patetična sa isprikama ludog znanstvenika koji se želi vratiti u prošlost da vidi svoju ženu koja će ionako umrijeti uskoro (Window of Oportunity). Scorched Earth mi ima neočekivano predivan happy end u kojem su svi sretni i zadovoljni: dugo izumrla civilizacija će biti obnovljena, a višegeneracijske izbjeglice su pronašle svoj dom. Također, tu je i zanimljiva predodžba moguće budućnosti u kojoj je čovječanstvo u savezu sa naoko miroljubivom vrstom koja ih dosta elegantno na finjaka eliminira, tako da im dâ lijek protiv starenja, i pritom ih steriliziraju na globalnoj razini (2010).

Pored tako odličnih epki, one 'manje dobre' izgledaju samo 'manje dobre'. Dakle, nema 'loše' ili 'osrednje epke. Više epke koje nisu za ocjenu 9 ili 10; već za nešto u rangu 6,7,8. Watergate bi bila jedna takva. Deanna Troi kao Ruskinja. Tu sam više očekivao diplomatske napetosti između Amera i Rusa, kad ono SG1 dođe u napuštenu rusku bazu bez beda. Eto, doznao sam i sa kojeg su planeta potekli Goa'uldi, koji su bez domaćina u biti jedne vrlo brze i agresivne jegulje sa oštrim perajama. Unasi kao njihova prva vrsta domaćina je logičan slijed događaja, jer oni su ipak jedina bi-pedal vrsta na tom planetu. Pretpostavljam da su kasnije se odlučili preuzeti ljudske domaćine jer Goa'uldi imaju smisla za estetiku. :mrgreen: Pored tog značajnog otkrića, epka The First Ones nije ponudila mnogo toga osim primitivnog klanovskog rituala kod Unasa, te smaknuća onog neznajućeg arheologa.

No jesam se raspisao. Uglavnom, u par navrata sam primjetio jednu vrlo zgodnu sličnost sa Star Trekom: čestu upotrebu broja 47 (broj sekundi do eksplozije, broj preživjelih Rusa, broj koji se pojavljuje u adresi planeta...). Vrlo zanimljiva podudarnost.

No sad mi je već polako postalo čudna jedna stvar glede Sistemskih lordova:

Heru'Ur je raznesen od strane alienskih mina.
Ra je raznesen O'Neilovom nuklearnom bombom.
Hathor je bačena u deep freeze.
Sotona je svrgnut od strane Apophisa.
Cronos je upucan s leđa od strane roboteal'ca.
Apophis se srušio u eksplodirajućem brodu punom replikatora na vlastiti planet. (dakle, prva epka pete sezone dokud sam trenutno gledao.)
Isis je secirana.
Seth je nabijen guzicom u zemlju od strane Carterice

Osam snažnih imena Sistemskih lordova je uklonjeno. :shock: Oziris je probuđen i zauzeo je tijelo Jacksonove bivše cure (ou jea, Jacksonove cure su lake mete za hosting...hostese ). Yu i Nirti su pored Ozirisa jedini Lordovi koji su dosada prezentirani, s time da nemaju preveliku moć; prvo dvoje je nakon spletkarenja pristalo na kompromis sa Asgardima, a ovaj treći tek treba izgraditi armiju budući da je više tisućljeća spavao u tegli.

Stoga pretpostavljam da će ili doći još neki Sistemski Lordovi koji se nisu spomenuli dosada, uz dodatak da ovo troje odozgo će ojačati; ili će se radnja polako odmicati od Goa'ulda :x i više koncentrirati na valjda borbu protiv Replikatora, ili nekog još gadnijeg? To pitam, jer se sjećam kada je Selmak jednom prikazao shemu Sistemskih Lordova u piramidalnoj shemi...ne može biti beskonačno mnogo Lordova, pogotovo ako ih SG-1 likvidira samo tako.

Nastojte mi odgovoriti tako da ne spoilate. :wink:

uto 23 vel, 2010 10:12 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ni meni se nije svidjelo to da se tako brzo rješavaju System lordova. Neki od njih su živi već tisuće godina, s obzirom da se spominju još u starom Egiptu.
I eto dolazi SG1 i jedan za drugim večina njih padne u roku od nekoliko godina :roll: a Zemlja postane galaktička velesila :roll:
Miki je napisao/la:
Nastojte mi odgovoriti tako da ne spoilate. :wink:
A mogao si u naziv teme dodati da ima većih spoilera, za onih dvoje-troje koji još nisu gledali SG ;) ... evo označio ja naslov.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 23 vel, 2010 10:34 pm
Make it so
Make it so

yanna je napisao/la:
hehe prvi put sam gledala film radi Kurt Russella, ali dok sam vidjela tematiku svidjela mi se i fakat sam se nadala da bi mogli seriju snimiti po filmu. I naravno serija se nikada nije prikazivala na HRT, pa sam gledala na prvo na orf nemam pojma njemački ali bitno da sam ja gledala, pa par godina poslije na mađarskoj televizji .. hm da da.. ne znam mađarski :lolsmjeh: :lolsmjeh:
i konačno na kraju dođe mi frendica prije 4 godine i kaze mi imam sg-1 na dvd-eima, i konačno sam vidjela epke na engleskom!!! To su bili dani svaki dan po 5 epki po danu i 5 epki ponoci, isla spavati u 05 svaki dan :D :D

Stargate je jednom riječju fenomenalan :D

Ti si ko ja :zubo: ..samo meni je televizija pomogla da naucin malo njemackog ali mađarski nemogu nikako :(

Miki zar nije tokra Anise a domacin Freya a ne Alina ?

Meni je isto zanimljivo to sa goauldima i danielovim curama :zubo: ..stvarno nema srece ..a u vezi onog sta ljude ceka za par epizoda je jedno vece zlo od bilo kojeg sistem lorda ..a nisu replikatori ..nesto kao povratak najveceg zmijskog zla koje je ikada [spoiler]postojalo ..ima veze sa tanithom ..i osiris ..kao i ascendanjem uz pomoc ome desale..u biti da neduljim sistem lordovi su se borili među sobom pa su tako najgroznijeg sistem lorda izuzev sokara ..porazili i ovaj se valjda totalno povukao u izolaciju ..inace nazalost sebi san malo spojla ..i znan da je taj sistem lord bia baniran ..to jest protjeran zbog zlocina koji su nezamislivi i goauldima (prema nekanonskoj informaciji..pojeo je goaulda apepa)..a da ne duljim ..najveci spojler u vezi tog imas u mojoj novoj temi ..jer taman mi je sutra (nadan se) epizoda u kojoj ce tanith spomenut tog novog gospodara :mrgreen: ...uz njega na scenu dolazi i najcool goauld koji je ikada postojao (pogledaj mi potpis)

sri 24 vel, 2010 2:29 am
MINDFVCK

Post Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Anise...Alina...brkaju mi se imena zbog njenih TITS =D>

Uglavnom još glede četvrte sezone sam zaboravio izdvojiti najslabiju (ipak postoji najslabija) epku Entity. Sve je dosta oke, no kada prenesu Carteričin um iz kompjutera u njen mozak preko najobičnijih žica; to mi je prenategnuto.

I što je sa Carter i O'Neilom? Malo mute, malo se sviđaju, al ne bi; pa onda bi, ali samo u alternativnim stvarnostima i vremenskim petljama...? Čudan par. :lol:

E i početkom pete sezone kad su SG1 i Selmak ukrcali Teal'ca i Apophisa u matični brod, ispostavilo se da je Spophisov brod imao sanduke i sanduke mitraljeza uz pomoć kojih će SG1 ispucati svoj put protiv Replikatora do hangara...ko u igrici :shock:

sri 24 vel, 2010 2:53 pm
Kingslayer
Kingslayer

Post Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Miki, vidim da to tebi jako dobro ide... :thumbs2:

Bit će goa'ulda, ne brini, već si ih vjerojatno i upoznao. :mrgreen:

WOO mi je jedna od najdražih epizoda SG-1. Ono sa golfom je bilo priceless... :lolsmjeh:

pet 26 vel, 2010 3:55 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: