Re: SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
captain je napisao/la:
Citirat cu to
Ehm.. nisam to htio... u stvari mi se je i činilo dosta čudnim da na 2 foruma kvotamo iste stvari i raspravljamo isto... pitao sam se da li bi i kako ta 2 timelinea zakomplicirali eventualni različiti komentari s treće strane
Enivej... možda se naknadno raspišem o tome... imam za komentirati nove epke

(a i možda, ako ima zainteresiranih, to oko "twin destiny paradoxa" se da odvojiti u novu temu

)
I BTW, brojevi epki!!!
2x13 - AlliancesOva epizoda možda nije onoliko dobra kao što su bile prethodne dvije. Kako sam već komentirao, jednostavno mi ne sjedaju najbolje takve vrsta epizoda koje se vrte oko prebacivanja svijesti preko onog kamenja.
Priča o napadu na "Homeworld Command" - zanimljiva mi je podudarnost, s obzirom na stanje u Svijetu, da je u ovoj epizodi bilo rušenja objekata u kojima su se našli likovi i pokušavali se izvući, plus radijacija i žrtvovanje u cilju sprečavanje još i veće katastrofe. Da je u sve bio ukombiniran i neki tsunami, bilo bi stvarno too much

Greer i Wray (ajme kombinacije

) nisu mislili da će se uspjeti vratiti na Destiny tako da kapa dolje na namjeru, ali isto tako i respect za požrtvovnost senatorice i znanstvenika.
Filozofska strana epizode - razgovori o tome da li bi se iz poruke "s početka svemira" moglo izvuči zaključak da je to bog - mi je najbolji dio epizode. U SFu volim propitkivanje takvih stvari koje te navedu na razmišljanje.
SG1 se bavio raskrinkavanjem lažnih bogova, dok SGU nagovješta mogućnost postojanja "stvoritelja" .... zanimljivo
Sve u svemu okej epizoda... 7/10
I btw, Eli je Boy wonder a Rush Batman
2x14 - HopeVratila se Gin!!!
I Amanda Perry isto

Pomalo neobična epizoda u kojoj je prijenos svijesti putem kamenja opet jedna od glavnih okosnica radnje. Ajd, ovaj put me to nije smetalo.
Izgleda da nas tek čekaju daljnja saznanja kako to kamenje stvarno radi, i da li taj prijenos svijesti ima ikakve veze s onom kozmičkom porukom prema kojoj Destiny putuje...
Plot o Greeru i poklanjanju bubrega Valkeru je tako-tako.
Svidio mi se onaj trenutak kada Brody za "štimung" pušta Volkeru temu iz 2001. ("Tako je govorio Zaratustra") no kad Volkeru to ne svidi, hoće prekinuti no umjesto toga prebaci na neku "numa numa" pjesmu
Samo po sebi je ozbiljna situacija, nitko se na taj fail ne smije, no samo po sebi je smješno. Sviđa mi se takav tim "realističnijeg" SGU humora gdje nemaš osjećaj d agledaš humorističnu seriju.
Fora je nenadana pomoć koju je TJ na kraju dobila u vidu virtualne Amande.
2x15 - SeizureNakon twin destiny paradoxa, pa promišljanja o "voice of god", još jedna epizoda za promišljanje, ovaj puta o svijesti. što čovjeka čini čovjekom i kako na njega utječe "upload" u kompjutor.
Za razliku od Caprice i 200mb kvazipodataka, ovdje se radi o 900 terabajta podataka, što mi se čini kao realnija cifra...
Ne znam je li se ikome da raspravljati o takvim mogućnostima, zbrajati koliko podataka treba prebaciti (koliko molekula uopće sadrži mozak?

), koje bi bile posljedice takvog prebacivanja svijesti, kao i uvijekprisutni element - gdje je duša, što je individualnost itd.
Na žalost izgleda da će se arc o tome za sada prekinuti, nakon što je eli bacio njihove "programe" u karantenu...
Pojavio se je i McKay, u podradnji oko još jednog pokušaja nazivanja Destinyja od strane SGC...
Fora su bila "prepucavanja" između Elija i njega, i Eli ga je par puta sasvim dobro "spustio"
Dobra je fora "e ajd dotakni taj kamen!"
No nakon faila i internacionalnog incidenta nakon što su zaj**ali saveznike, pitanje je kako će se sve to razvijati.... i da li ćemo dobiti i 3. ekipu na Destiny prije završetka sezone (i serije

)