Sada je: ned 02 kol, 2026 2:48 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Domikon 2009 
Autor/ica Poruka
Captain
Captain

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Post Re: Domikon 2009
Dejanira [Bot] je napisao/la:
Ma ljudi uopce se ne brinite oko spavanja sljedece godine, ja ne vidim u cem je problem :neznam:

Sto se spavanja tice, sve je bilo sasvim dobro organizirano :thumbs2:

Ma naravno.....
Konvencija je bila sasvim ok!!!
Koliko su im sredstva bila na raspolaganju ekipa je čuda napravila...

uto 01 ruj, 2009 11:02 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Domikon 2009

Što se tiče lokacije i okruženja... Domikon je predivan za posjetiti.... pravi dvorac s odličnom okolicom, parkom punim zelenila...

DM ekipa je i ove godine obljepila cijeli hodnik s Trek sadržajem (i ponešto UFO sadržaja) :

slikaslikaslika

Moglo se je kupiti i poneki suvernir:

slikaslika

Dvorac:

slikaslika

Okolica dvorca isto odlično izgleda, i ugodno je otići van i uživati u krajoliku:
slikaslikaslika
slikaslika

Od prirodnih ljepota, moram spomenuti i hostese koje su jaaako lijepo izgledale u varijaciji na temu Trek uniformi.... :D

slika

Glavnina događanja preko dana se događa u prizemlju dvorca, primarno razna predavanja, projekcije, nagradne igre i slično... pa evo što se sve tkom dana događalo tamo:

Predavanje o Dominijskom ratu...
Nije bilo predugo, jedino mi koji smo gledali DS9 više puta manje više znamo cijelu kronologiju, ali nije zgorega za podsjetiti se :)
Osobno na konvencijama više preferiram interaktivnije sadržaje kao što su kvizovi, okrugli stolovi i sl... no to ne znači da takva predavanja ne cjenim :)
slika

Predavanje o planetima u Treku je nažalost propalo radi tehničkih problema ... pa se nastavilo dalje sa drugim stvarima .... mislim da je poslije bila projekcija smješnih filmića Trek tematike i dokumentarac "Kako je Shatner promjenio Svijet" :)
slika

Zmajček i Ant su imali Trek kviz "1 protiv 47", u stilu televizijskog kviza.... bilo je zanimljivo (i ovaj puta trijezno ;) :mrgreen: )
U takvom kvizu sudjeluju svi u publici koji žele, pa nikome nije dosadno :)
Znao sam odgovore na skoro sva pitanja što me je odvažilo da se prijavim na sljedeći kviz (za ovaj mi je bilo glupo da se natječem s obzirom da ga naša udruga organizira, a bilo je drugih dobrovoljaca)
slikaslika

Uz taj kviz, bio je i kviz u kojem se vrte slike i pogađaš kako se likovi zovu.
Na kraju smo ja i Maher bili najbolji s pogođenih 10 od 11 likova.... Maher se ako se dobro sječam nije mogao sjetiti Savik, a ja sam ne znam kako zaboravio kako se Shinzon zove ](*,)
Tako da opet nisam pobjedio u kvizu :evil: ... ali nije tako loše, prošle godine na Domikonu sam totalno fejlao ... 3 puta sam išao na neki kviz, i svaki put sam fulao na prvom ili drugom pitanju... tako da sam ukupno zadovoljan :)
I osvojio sam Domikon šalicu :D

slikaslika

Još ću spomenuti da smo Maher, Ant i ja još ostali u nedjelju na UFO djelu konvencije, i bili na predavanju od ... hmm... kako se ovaj simpatični djedica na slici ispod zove? :)
Meni predavanje nije bilo previše zanimljivo... jednostavno mi iznesene teorije imaju previše rupa, nagađanja, kreativnog poigravanja sa simbolikom, da bi ga shvačao ozbiljnije od jedne smješne priče :neznam:
Takve teorije bi imale smisla u slučaju da svi živimo u nekakvom umjetnom matriksu, pa da su kreatori namjerno napravili da se takve slučajnosti događaju s razlogom...
slikaslika

Kao što je Dejanira napisala, njoj, Teddei i Barbie je preko dana bilo dosadno.... mislim da je ovo trenutak dok su smišljale one dubokoumne stihove o dvorcu u Donjem Miholjcu :)
slika

Kao i svake godine, u poslijepodnevnoj pauzi od programa, na terasi na stražnjem djelu dvorca smo, uz ugodan pogled na okolnu prirodu, ručali i družili se. U subotu smo jeli sada već tradicionalni Klingonski grah, a u nedjelju kobase.

slikaslikaslika
slikaslikaslika

Tako je to na konu preko dana...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 01 ruj, 2009 11:47 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Da spomenem negativne stvari:

Kiša je poprilično padala u poslijepodnevnim satima, meni nije toliko smetala jer je prestala taman prije odlaska na koncert... kasnije je samo povremeno kapala...
No, zakomplicirala je život kamperima.
Evo jedne kvaziumjetničke slike kiše kraj ulaza u dvorac :) :

slika

Komarci Bili su neumoljivi, čak i preko dana a ne samo u predvečer/večer...

I Pijani luđak koji nas je sve maltretirao u subotu ujutro...
Prvo je, kako čujem, počeo lupati nogama po ekipi u sobi pored one u kojoj sam ja spavao, i vikati da je 3 popodne, dok još nije bilo ni 11 sati (a dio nas je išao spavati tek ujutro... ja sigurno nisam zaspao prije 7 ujutro)
Mene je probudilo urlikanje i udarci s partvišem :evil: :evil: :evil:

Tako da sam tokom subote cijeli dan bio pospan.
Ali barem imam izliku kako to da u kvizu nisam prepoznao Shinzona :mrgreen:

...

U petak je bilo druženje u Domu mladih, i bilo je sasvim okej... tulum ljubitelja Treka i UFOa :D a u subotu su uz druženje bili i koncerti i oba dana se je sakupilo dosta ljudi... mislim da i najviše do sada (u ove 3 godine)

Uglavnom, iako se Dejaniri nije toliko svidio metal koncert bilo je i druge vrste muzike - uz metal koncert bio je i koncert još nekih rokera i na kraju i rapera...
3 banda (možda 4.. ali nisam ziher, jer sam zbog neispavanosti ujutro pridrijemao kojih sat vremena u autu... pomoglo je donekle...
Nije ni meni skroz legao taj metal band, ne volim takvu vrstu metala (Maher, koju vrstu oni sviraju?), previše su samo nabijali... ali drago mi je da je bar Maheru i Zmajček bilo zabavno :)
Kako čujem, bilo je i poganja :D

Također je ekipa 30ak metara od doma slušala neku muziku iz auta...

A bilo je i pjesme uz gitaru :)

slika

Bilo je rasplesane ekipe :)
slika

Teddea, dobro raspoložena kao i uvijek :D
slika

Vani smo pijuckali i pričali s organizatorima i ostalima
slika

...

I par komentara....

Meni na konu ne mogu reći da je bilo dosadno.... bilo je trenutaka da mi nije bilo toliko zanimljivo, ali uvijek se nešto može raditi, pričati s ljudima, otići okolo razgledati i sl...

Recimo dok su bili bandovi koji nam nisu pasali, vani smo Maher, Zmajček, ja i drugi pričali...
Volim što se zadnje vrijeme oko svega udružnog Zmajček i ja poprilično dobro slažemo :D
Čak nema ni ništa protiv da se na forumu pišu konstruktivne kritike, onaj topic i trkeljanje "Što očekujete na sastanku u udruzi?"joj je okej \:D/ )
Fora je koliko može bez prestanka pričati nakon što popije koji bambus :mrgreen: )[/size]

Što se spavanja tiče,
nisam primjetio da je itko od nas koji smo išli u DM napisao ili rekao išta loše glede organizacije smještaja...
Recimo na Liburnikonu i Rikonu (spavanje u dvorani i prostoru konvencije) dopuste ti spavati do određenog sata - recimo na Liburnikonu do oko 10 ujutro i nema dalje - diži se i miči iz prostorije!
Pa trebaš razmišljati o tome da ideš spavati dovoljno rano da se naspavaš...
A u DM spavaš do kada želiš, i kada se probudiš javiš nekome od organizatora da dođe zaključati prostoriju i to je to... čak je program prilagođen tako da počinje poslijepodne, da se svi mogu dobro odmoriti..
A incident s partvišem :lol: nije greška organizatora....
I još su eto ponudili poneko rješenje kako da bude bolje iduće godine, da nas još više dođe... pa će iduće godine biti još bolje...

Što se tiče dosade...
Okej, nema tako puno sadržaja kao na drugim manjim konvencijama (Rikon, Liburnikon) ali je konstantan program cijelo poslijepodne i poslije druženje u Klubu.
(Možda nekome smeta što nema organiziranog cuganja preko dana :lolsmjeh: .... meni je takav koncept sasvim okej.... ozbiljni preko dana, neozbiljni navečer :)

Došli su i osječani pa smo se i s njima vidjeli, i još neki drugi su došli po prvi puta, i opčenito se vidi da sve više i više ljudi prepoznaje Domikon kao konvenciju koja ima potencijala postati i više od onoga što je sada...

Nemam šta za prigovoriti za program jer su nam više puta nudili da i mi dođemo s više programa i javimo im šta bi organizirali... mogli smo se potruditi pa imati još poneko događanje uz onaj kviz... svatko je mogao smisliti nešto što bi održao na konu - ne vjerujem da bi ga Zmajček i Ant odbili :)

A recimo okolni prostor (ako gradske vlasti dozvole) je dušu dao za raznorazne igre i natjecanja na otvorenom, super bi bilo da se iduće godine park iskoristi za nešto u stilu onih igri koje smo imali na Istrakonu, Konfuziji i drugim konovima...

Domačinima, kao i svake godine, skidam kapu :sesir2:
Bio sam na hrpi konova (na oko njih 30) i što se mene tiče, s obzirom na mogućnosti, na samom su vrhu što se tiče gostoprimstva! (uz Čarobnjaka, Osječane i druge :) )

Ekipa iz DMa su super ljudi, spremni da pomognu da nam na konu bude što ugodnije, i pravi trekeri koji se u jednom mjestašcu u Slavoniji već treću godinu zaredom trude organizirati JEDINU Trek konvenciju u Hrvatskoj.

Ako ću biti u mogućnosti, svakako dolazim i sljedeće godine.

:sesir2:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 02 ruj, 2009 3:24 am
Admiral
Admiral

Konvencija je meni bila ok. Ja sam platila 600kn svoj hotel i nije mi zao (@Zvonko nemam pojma kak si ti došao do 350kn/noć najjeftinije :mrgreen: ). Kolko sam vidjela bilo je ekipe koja je spavala 4 free kod nekoga doma (živjeli Slavonci i njihova prava gostoljubivost). Vjerujem da će to Teddea detaljnije nahvaliti ;)

Predavanja su bila super, grah isto, oni metal bendovi koje ekipa mrzi jer su ih budili, meni su bili mrak, oni poslije koji su toj istoj ekipi bili ok, pa well interesantnije je bilo vani pričati sa svima (bolje rečeno mljeti, s obzirom na to da sam brbljava kad sam pripita).

Da li mi je nečega nedostajalo? Možda malo igara. Recimo sigurno bi se nešto dalo organizirati u parku, a i board gameovi nedostaju. Naravno lako se sve napravi na ST i UFO tematiku (dakle preskoči se sve što nema veze s istim ili se trekizira, a sve se da trekizirati :mrgreen:)

Uglavnom možda ove godine nismo stigli, zbog raznih stvari, ali u planu nam je svakako ove godine malo više sudjelovati u vašem programu na Domikonu 2010. Za ovu godinu sam zadovoljna, jer nas je došlo više nego prošle godine, između ostalog i ja prvi put, a za slijedeću ćemo već potaknuti ekipu da se malo i potrudi :twisted:

Uglavnom budemo se još čitali i na vašem forumu...

sri 02 ruj, 2009 9:07 am
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
zmajchek je napisao/la:
@Zvonko nemam pojma kak si ti došao do 350kn/noć najjeftinije :mrgreen:

:-s
El Zvonko je napisao/la:
Locutus DM je napisao/la:
nazovite i pitajte tako vam bi bilo najjednostavnije za sobe u hotelima, jer sam cuo da se pune...ne znam jel istina, ali za 210kn noc+dorucak je prihvatljivo pogotovo ako vas je dvoje u sobi.

pitao sam sve i ima koji post gore napisano, najjeftinije je 350kn/noči, kada se podjeli ispada 175, mozda bi moglo i za 300 :-k

slika
...
i post prije toga
...
El Zvonko je napisao/la:
300-350kn je ipak too much (za tu lovu se vratim u ZGB i ponovno dođem [-( )

:hallo:

sri 02 ruj, 2009 1:25 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Sto se tice igara ne bi bilo lose nesto, a mi smo poceli raditi pregovore za povecanje budjeta za na godinu, prosle godine smo donijeli kompove i imali turnir u Elite force 2, Star trek pucacina i nije bilo lose, ali je muka voziti jos 10 kompova i slagati ih u dvorcu. Malo nam postaje problem jer smo u svim dijelovima Hrvatske, pa smo ov egodine malo fušali, ali cemo na godinu uzeti vise volontera i hostesa.

sri 02 ruj, 2009 2:14 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Znaci uglavno dobro vam bilo :mrgreen:

čet 03 ruj, 2009 10:03 am
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

http://www.24sata.hr/news/clanak/klingo ... _page_news

pet 04 ruj, 2009 1:15 am
Admiral
Admiral

Opis Stanja: Valhall Awaits
stavio sam to vec prije par stranica :)

pet 04 ruj, 2009 1:28 am
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

A ok, sorry. Ja tek sam pomalo hvatam konce gdje je sve izaslo sto, jos nikako da skupim iz vecernjaka, a to je novinar obecao da ce mi poslati. Danas su me opet zvali iz Red carpeta da uzmu neke podatke i rekli su da u nedjelju ide u programu. Na godinu cemo svakako rijesiti uniforme i hostese cemo obuci jos bolje, a mozda ce biti i muske hostese. UStvari gotovo sigurno. Stavili smo jos materijala u izradu, pa ce dvorac biti jos zivopisniji na godinu. A jos radimo na eventualnom velikom iznenadjenju, iako nisam siguran da cemo to uspjeti na godinu.

pet 04 ruj, 2009 1:53 am
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Vidim da vam je bilo dobro :D Uglavnom ja nisam nažalost mogao ići, zbog nedostatka para :( ](*,)
Dvorac je prekrasan (i inače obožavam dvorce) :biggrinlove:
I primjetio sam veliku prekrasnu maketu Sovereinga (ja imam manju maketu :D ) :biggrinlove: Da, primjetio sam i Enterprise iz novog filma, ali mi je pored Sovereigna jednostavno skoro i neprimjetan :mrgreen:
Grah mi izgleda odlično, a vjerujem da je i bio takav :D
A sad ak bi mi neko mogao objasnit koji su to bendovi bili, onda bi ja mogao reć dal su dobri ili ne :)
Nadam se da ću i ja moć doć sljedeće godine :D

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 04 ruj, 2009 11:41 am
Profil YIM Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Vortex, Raptor, Valungari, DJ Filip Motovunski

pet 04 ruj, 2009 1:15 pm
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

I bio je Rap battle, sto je meni bio jedan od zanimljivijih dogadjaja, jer se u Hrvatskoj zaista rijetko ili nikako moze vidjeti ovaj dogadjaj.
Danas bi trebao biti prilog u Red carpetu.

ned 06 ruj, 2009 8:51 pm
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

hey ljudi, konačno da se i ja javim nakon konvencije (obećah, a nikako da uhvatim vremena)

meni je bilo super i ove godine i drago mi je da sam opet vidio neke od vas! s konom i posjećenosti sam zadovoljan (osim malo s nedjeljom, što se posjećenosti tiče, a o tome će se narednih mjeseci raspravljat), iako je opet bilo nekih propusta za koje se nadam da se nagodinu neće ponoviti; ali hey, koji ih kon nema? ;) nadam se da vam je bilo zabavno i da će vas na godinu doći i više, a i da ćemo dogovoriti veću suradnju što se tiče vašeg sudjelovanja u programu, kako je Predjesnica rekla;

imam dosta posla ovih dana pa ne stižem napravit baš sve što bih želio; uspio sam napisati "službeni" izvještaj s kona i stavit ga na web, kao i galeriju sa slikama (adresa vam je dobro poznata - www.domikon.hr); Predsjednica mi je rekla i da stavim ovdje link na naš forum pa evo:

http://www.ajkule.org/phorum
odnosno
http://www.ajkule.org/phorum/viewforum. ... 56bff749f7 (Domikon sekcija)

i da - ako imate slika i voljni ste ih "donirati" da ih ubacimo u galeriju, javite mi se

eto, samo toliko od mene, nadam se da ću uskoro opet imat vremena navratit vamo na forum; do tada - pozdrav svima! živite dugo i berićetno! ;)

čet 10 ruj, 2009 3:14 pm
Profil Web stranica
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Sto se tice slika stvarno bi bili zahvalni svima koji su slikali, ako mogu i naravno zele njihove slike da nam nekako proslijede (preka rapidshare ili cega vec), jer bi ih stavili na DVD koji ce biti napravljen o DOMIKONU. Inace svake godine napravimo DVD sa presjekom dogadjanja i materijalima. Ako ste primjetili postoje dva simpaticna lika koji hodaju s kameram i sve zabiljeze. :-)
Ako je netko zainteresiran za DVDove, vjerojatno ce na godinu svi biti dostupni.

pet 11 ruj, 2009 11:59 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: