Kao sto vi koji dolazite na sastanke u zadnje vrijeme znate, aktivnosti u Udruzi su poprilicno zamrle zadnjih nekoliko mjeseci. Sta se dogodilo sa svim onim continnuumima, parlaonicama, okruglim stolovima, kvizovima, predavanjima i dr.? Lako ih se je moglo nastaviti uz malo volje i slobodnog vremena... ali nije...
Zato mi je zelja (a i dozvolio je clan IOa) da pokrenemo brainstorming kakve udruzne aktivnosti bi mogli pokrenuti, ili bar da nastavimo sa starima...
Moji prijedlozi:
- Gledanje epizode STa i rjesavanje kviza/testa nakon toga
(i po mogucnosti pobjednik dobije simbolicnu nagradu)
To smo vec radili par puta (i ja sam jednom bio organizirao) pa ako vecers bude okej, ima jos 2-3 epizode za koje bih napravio slicno.
ZNAM da to nije vrhunska zabava, pa ako predsjednistvo slozi bolji program - super. Pa neka takve stvari ostanu kao rezerva kad nema nista po programu, jer misljenja sam da je bolje raditi IKAKAV program nego nikakav... a ne da ko zadnjih par puta tamo samo sjetimo i cekamo da netko predlozi da nabacimo Munchkin.
Enivejz... Ja bih ove godine jos svakako mogao organizirati kviz za 2 epizode, ako ce ljudi htjeti.
- Parlaonice
Zbilja nisam siguran da li se je na kraju odrzala ona o Prime Directiveu ili ne? Mislim da je bila najavljivana i dogovorena, ali na kraju se nije odrzala, pliz prosvjetlite me

Uglavnom, ako nije - predlazem tu kao prvu.
Ako je ta bila, ima jos tema za parlaonicu i okrugli stol - npr.
-> eugenika i genetski inzinjering u ST - da li se slazete s takvim istrazivanjima ili ne... bilo je vise epizoda o tome i dobrih rasprava na Forumu pa mislim da bi to dobro proslo.
-> ili prava androida, robota, holograma, masinerije, i drugih 'stvorenih' bica (tipa ona koje je Wesley slucajno ozivio) - do koje mjere ih se moze smatrati jednakim ljudima i u kojim sve slucajevima, trebaju li svi imati ista prava i sl.
- ako zelite kontraverznije teme - mozete o religiji u ST-u i sl...
- nadopunite me ... ideja zaista moze biti bezbroj

[ako bi ja nesto od toga realizirao napisao bih detaljniji prijedlog]
itd
- Okrugli stolovi
Slicno je kao parlaonica - samo nemamo kontra ekipe, nego svi raspravimo o odredjenoj temi, pokusamo doci do nekog zajednickog misljenja. Prijedlog za rasprave moze stvatko predloziti, jedino sto nam treba je netko da drzi red da se ne pocnemo prepucavati i nadglasavati kako to obicno biva

- Q continnuum
To je natjecanje u tome tko ce bolje opravdati neki propust u STu... zna biti poprilicno smjesno i zabavno...
Nije tesko za napraviti - sve sto treba je jedan koji ce smisliti pitanja (mozete poslati i prijedloge) i koliko-toliko neutralni suci koji ce davati glasove za nas babble

Ja bih mogao jedan organizirati (naravno, uglavnom savjetodavna pomoc, je dobrodosla!

)
- turnir u ST Munchkinu - i to je ST aktivnost, ako bas nema nikakve druge

- Naci i nabaviti jos ST igri (karte, boardgameovi i drugo) ali i drugih igri koje mozemo isprobati i igrati, primarno nakon otvaranja termina nedjeljom.
Za to cu, ako nema problema, otvoriti poseban topic o tome.
- kad smo kod toga - i isprobati onu ST igru s kartama koju sam dofurao jos prije par mejseci ali nam se nije dalo isprobavati
...
Vecina predlozenih stvari su se vec organiziravale u Udruzi zadnjih godinu-dvije i bi se mogle nastaviti, pa da bude bar na toj razini iz doba Zvonka ili Maxa, sve dok ne organiziramo jos bolje
...
Nadalje:
- prezentacija nove Trekoteke, za one koji ne znaju za to, ako ce Homo C. biti za. A i bilo bi dobro kao testiranje da vidimo kako bi dobro funkcioniralo kad cemo s time ici na Konvencije (da se ne ponovi ono s Rikona)
- Povijesna sekcija - Tgrel, imas li nesto u planu?

- sta je s Astronomskom sekcijom?

- Druga predavanja? - osobno u tome nisam bog zna kaj dobar, ali mozda ima drugih koji bi htjeli...
- TDA i Bajoranske nausnice
Jos jednom pohvala TDI! Nausnice su na Rikonu bile hit! Ako TDA zeli - da se dalje organiziraju radionice... ako se TDi i ostali mclanicama to da...
U to nisam previse upucen, pa ako se vec radi na tome - sory - onda ovaj tekst shvatite kao potpori TDI i ostalima za nastavak

- trebalo bi organizirati i neke aktivnosti "izvan podruma" . Imate li kakvih ideja? Sad dolazi zima pa nemamo puno mogucnosti za "outdoor" aktivnosti...
(ono sto cemo trebati je npr proslava 9. godisnjice Udruge koja ce biti za cca 3 mjeseca, tak da to jos nije hitno ... ja za to imam backup plan ako ne bude boljih prijedloga)
...
Pokusajte zamisliti sto najvise volite u Treku?
Da li biste o tome zeljeli napraviti prkratko predavanje? Ili biste o nekoj temi zeljeli razgovarati na okruglom stolu?
Da li vam se neka konkretna epizoda jako svidjela i htjeli biste da se organizira gledanje i kviz (po mogucnosti s nekom simbolicnom nagradom za pobjednika?
Sjetite se da li ima neka tema oko koje su medju Trekerima podjeljena misljenja (tipa Enterprise) pa bi se o toj temi mogli podjeliti u timove i nadmetati argumentima...
Procjenite da li bi nesto od toga mogli sami napraviti, a ako ne kakvu ekstra pomoc trebate? Slabije produktivno ce biti ako se samo predlaze bez namjere da se sami predlagaci potrude nesto i napraviti.
...
Ja u sljedecih par mjeseci mogu organizirati npr. jos 2 epizode+kviz, 1-2 parlaonice, i Q continuum... (to je ono sto sam siguran da bih mogao - bar dok se ne sjetim jos toga... )
Komentari?
Prijedlozi?