Re: cloak - kukavicka sprava?
Uredu je @chaky al nakon onog tvoje "izreke" ne mogu "objektivno " komentirat tvoje uzorno napisane replaye ... j*b*g* !

izvini ...
Vec san rekao da je to jos jedna u nizu tehnickih naprava , koje ljudi koriste , ka i vecinu ostalih izuma , [ to sad virtualno , recimo da postoji] i za dobre i za lose namjere ...
Kao i sve ostalo ovisi o covijeku koji time upravlja , i tu se slazemo , valjda ... !?
Ali jos jedno cu ponovit moj stav [ kopirano ] jer mi se ne tipka stalno ..isto ...
"....Uredjaj zanimljiv , moralne implikacije relativne ovisi 'ko "pise povijest"...ka i uvijek...
Onaj tko ga ima i pobijedija je reci ce da je sasvin uredu , onaj tko ga nema i izgubija ili dobija reci ce da je necasno i kukavicki to koristit...no ..nis novo ...i nebi treblo moralizirat oko toga , uredjaja ...."
Ali ajd da ti odgovorin ....na upit ..
@chaky "..jel li noz oruzije ili orudje?"....
Reltivno , za onog tko voli janjetinu je sasvim normalno koristit noz ka alat da janjetu prereze grkljan , ocisti ga ..itd..i da tako janjac skonca na kolcu..
Iz janjece perspektive to je strasno oruzje koje mu se bas nimalo ne svidja i vijerojatno bi naradije da ga nema...[ figurativno receno]..
Ali ima tu i treca strana medalje , ona najgora , nije samo "krvnik" - janje relacija u igri ..
Zapravo pravi generatori opceg klanja janjadi [ ka primjer kad smo kod noza] jesu oni "obicni" pucani koji vole izist janjetinu , uzivat u njoj ali ne "prljat ruke" , nedaj boze zaklat janje ..to in je odvratno , kako to mozes ..pa zar ti ni zao ..i sl. budalastine pricaju...
Ima san ja take u drustvu , izjelice ..koji bi se saktili u sumu ili nebi dosli dok janje nebi bilo na kolcu .. "nisu to mogli gledat" al su se "pokvarenci pokvareni " mogli prezderavat janjecin meson i odma poslije pitali kad cemo opet festat ... eto to ti bar ljudski rod [ ponasanje ] i licemjerje .toliko o ljudskom sazaljevanju ...i relativnosti upotreba jednog od "izuma"...
Zato san i reka da se ostavimo "moraliziranja" na tu temu ....
Reci ti meni sad ... volis li janjetinu , odojka !? i kako do nje dolazis ..!? naprimjer ...!
jel' ko oni moji "pajdasi" ili se sam pobrines za komad dobrog mesa ...u tanjuru ..
Pozdrav
Anstajnova 5