| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
cloak je supoer za efekt iznenađenja i pomoču njega je veča šansa za pobjedu...
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pet 06 tra, 2007 7:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Iz ST serijala se to nebi bas dalo zakljucit.. prije da je nesto ka "zanimljivo" ..jer eto "zemosi" nemaju ka "cloack device" pa su ti ga najmocniji u cilon svemiru cak i "Q" [ne ovaj nas ovoboardski] je mora popustit [nas nebi popustija , tako i triba ] .. a da ne govorimo o drugim civilizacijama u sukobu s "zemosima" ... svi redon su , necu rec sta pa da me izbace.. pocinje za "p" 

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 07 tra, 2007 6:44 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 12 lip, 2007 10:01 am Postovi: 24 Lokacija: tuzla/bih
|
Worf je jednom rekao kada su ga za neki postupak pitali "a jeli to časno"
A on je rekao u"U ratu nema ništa časnije od pobjede".
tako da ja mislim da klingonci malo drugačije definišu kukavičluk.
Što se mene tiče cloak je stvarno super stvarčica (sjetimo se samo kako je Sisku bila dobrodošla) i bilo bi super da je imaju i flotini brodovi ali eto sve zeza taj ugovor sa romulancima.
_________________ grilee
|
| uto 12 lip, 2007 3:37 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 08 svi, 2006 8:22 pm Postovi: 66 Lokacija: Suhopolje K Tomislava 268
|
 Re: cloak - kukavicka sprava?
cloak uopće nije kukavička sprava nego vrlo pametan izum jer omogućuje napad iz zasjede a i omogućava neprimjetno taktičko povlačenje kat je neprijatelj jači 
_________________ Yu wil be asimilated resistanc is futail
|
| sub 11 kol, 2007 3:14 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
da se i ja javim sa ponekom novo mislju u vezi teme  cloak ne moze kukavicki... oni koji ga kukavicki koriste mogu biti kukavice cloak je samo uredjaj
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 17 kol, 2007 10:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"....oni koji ga kukavicki koriste mogu biti kukavice..." Ma izjava stoljeca ..hmm.. tisucljeca ! Ca bi rec !? Samo muljanje ,suljane i spijanje je u svin ljudskin civilizacijama ruzan i ne bas castan cin..sad..... ali sta bi rekli Klingonci ..vazno je pobidit ...moze i tako ! Uredjaj zanimljiv , moralne implikacije relativne ovisi 'ko "pise povijest"...ka i uvijek... Onaj tko ga ima i pobijedija je reci ce da je sasvin uredu , onaj tko ga nema i izgubija ili dobija reci ce da je necasno i kukavicki to koristit...no ..nis novo ...i nebi treblo moralizirat oko toga , uredjaja .... Pozdrav Milenijske izjave 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 18 kol, 2007 12:31 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
a, cujte...
jel se kukavickim karakterizira recimo lavicu zato sto se bojom krzna stopila s travom dok se sulja prema svom plijenu pazeci na vjetar kako nebi odao njenu prisutnost? ili je zebra kukavicka jer se prugama sakriva u cno bijelim sjenama?
ja nebih rekao da je takvo ponasanje kukavicno. tu se radi o opstanku, o evolucijskim prilagodbama.
i slicno bih rekao i za klingonce. prisuljati se plijenu kako bi osigurali ulov? zasto ne?
drugo bi bilo da se usuljaju među nekakvi civilni konvoj ili nesto takvo pa onda pobiju civile iz zabave. ali dok napadaju neprijateljske vojne brodove... nebi rekao da je to kukavicki.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 18 kol, 2007 1:58 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Ti mislis da je cloaking device , ili kak vec.., "evolucijska naprava " !? Zanimljivo ...hmmm...Iako ce mozda neki rac da je "prime directive" dosadna i da je trebalo izostavit , ja mislin da bas jedna od zanimljivih postavki ST serijala .. Lavicu je "dizajnirala" priroda i dala joj smo ono sto treba da bi opstala kao i njen plijen u odredjenom okolisu ..i nista vise..... Jesi ciuja da su lavovi napali neznam Kinu i osvojili , okupirali Irak , Mikroneziju .....ja nisan iako ponekad pogledam i NG i Discovery i AP ....cudno...iako se dobro suljaju ... Pozdrav Kruske i jabuke 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 18 kol, 2007 8:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
|
| sub 18 kol, 2007 10:27 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Naravno da ne ..! To je jos samo jedna u nizu tehnickih naprava koja ce bit , a vec i je u ST serijalu , jedino je u doba Picarda bila cudo tehnike ..  ..., provaljena i nece predstavljat neku posebnost tj davat prednost onom tko je ima ...razmisli ..?!  .. Da banaliziramo tko "vidi" IC spektar vidit ce vecinu primitivnih senzora u uredjajima za dojavu , no za onog tko ne "vidi" u IC spektru to je cudo tehnike , nedokucivo ....tak je i s "cloaking device" ..... Tako da tesko da je to "evolucijski napredak" ... Pozdrav Darwinova 11

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 18 kol, 2007 11:28 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
buco je napisao/la: Tako da tesko da je to "evolucijski napredak" ma vidim da ti mene nisi skuzio. cloack je njihova prilagodba. nije on toliko napredan koliko neophodna potrepstina. i nije stvar u njegovoj revolucijonarnosti (koju ti prodajes pod evolucijskim napredkom) nego u cistoj cinjenici da bi klingoncima bilo jako tesko ako ne i nemoguce bez njega. ako pogledas, cloack je nesto sto je u treku gotovo obavezni dio opreme. od tri najjace sile alpha i beta kvadranata dvije ga koriste (a Fedsi jedini nesmiju jer se boje romulanaca) tako da nije stvar u tome da klingoncima cloack daje neku ekstra super neocekivanu prednost pred drugim rasama, vise im predstavlja nekakvo drzanje koraka, nesto cime uspjevaju parirati Fedsima i Romulancima.
|
| sub 18 kol, 2007 11:41 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Klingoci ..aha ti o njima ..?  ....dobro .. mislis da bi bili ka na streljani da nemaju tu napravicu !? A sad da fedsi bas nesmiju ..hmmm.. cist sumljam da se bas boje prekrsit sporazum [nemoj da te Picard cuje ..a i ostali ]... u TNG se vidi da bi to proslo ...samo da su mogli smislit ..hmmm ...cudno da nisu !? Jedino onaj cudni experiment s onim brodom ..jel Pegasus ili tako nekako ..!? Pozdrav Klingonska je tuga pregolema brodic juri al' cloack nema ... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 19 kol, 2007 1:48 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Naravno, izostavljate cinjenicu da Klingonci nisu izumili cloak vec su ga dobili od Romulanaca u zamjenu za Rezaliste-class brodove Sumnjam da bi Klingonci propali bez cloaka...samo bi nakrcali vise oruzja na brodove i podebljali stitove. Imali bi drukciju strategiju razvoja i formacija flota i to je to.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| ned 19 kol, 2007 12:39 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Hmmm.. vidin ja de cemo morat napisat jedan klingonski becarac... Da vijetojatno bi smislivi drugu taktiku i ako je ispalo da in taktika bas ni jaca strana ..pa neznam kak bi to sve skupa ispalo..no ....nest' bi valjda smuckali....vec..! Pozdrav Takticka 10

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 19 kol, 2007 8:36 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Da vjerojatno bi smuckali nesto , kako Buco kaze, ali mene cudi kak 'Fedsi' nisu naglasenije razvili senzore i analizatore 'subspace anomalies' i neutrino senzore da kompenziraju cloak kad su vec morali postivati ugovor s Rom...
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| ned 19 kol, 2007 9:05 pm |
|
 |
|