| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 Novosti za ljetne dane udruge (Skypecast)
Kao sto znate u ljetu prelazimo na novo radno vrijeme. Mnogi od nas nece biti niti u Zagrebu, nezna se ni da li ce Bruno moci dobiti prostorije bas svaki puta, te nedjeljom nece biti kluba. Naravno ostaje nam forum, koji ja mislim da svi mogu citati, cak sam vidio i da radi preko mobitela ako postavite na defaultni skin od foruma vidim da se poruke mogu lako citati, no mislim da je vrijeme da zapocnemo nesto novo. Ova ideja mi je sasvim slucajno dosla... recimo ako u cetvrtak nema kluba, postoji mogucnost da sastanke odrzavamo virtualno i svatko tko ima skype moze se prikljuciti. Naravno radi se o usluzi Skypecast ili ti... vec znate o cemu govorim, moze vas sudjelovati i preko 20 da slusate sastanke on-line. Koliko znam vjerujem da mnogi od vas imaju skype instaliran na kompu tko to nema neka ga instalira na http://www.skype.com
O skypecastu mozete procitati ovdje:
https://skypecasts.skype.com/skypecasts/home
Ja si dajem za pravo da cu kreirati USS CROATIA skypecast grupu za vrijeme ljetnog radnog vremena udruge i postavit cu da je cast aktivan od 20:00 - 21:00 sati cetvrtkom. Dakle od sredine 7 mj nadalje... ili vec mozemo koji puta zamjeniti nedjelju skypecastom vec sada ako nismo dogovorili nikakvu projekciju ovu nedjelju. Dakle zanima me tko od vas ima skype i da li bi tko od vas htio prisustvovati ovakvim virtualnim sastancima?
| sri 06 lip, 2007 10:44 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Kreirao sam username "usscroatia".... uskoro mozda napravim test podcasta... to ce biti u nedjelju u 8:00 sigurno javite mi tko bi htio doci...
| sri 06 lip, 2007 11:40 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
nemam skype tako da ne znam kako bi to izgledalo ali podrzavam svaki nacin druzenja i komunikacije medju clanstvom
evo cak cu i ja instalirat skype
samo predlazem da se ti on-line sastanci dosavaju nedjeljom... posto cemo preko ljeta cetvrtkom i dalje imati sastanke
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 06 lip, 2007 1:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Moze ideja je bila i pokrenuti mali internet radio preko ljeta, no mislim da je ovo puno jednostavnije..
https://skypecasts.skype.com/skypecasts ... alk=943249
| sri 06 lip, 2007 1:28 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Imam Skype i sasvim sam zadovoljan s njim.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 06 lip, 2007 3:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Odlična ideja...potpuno podržavam pogotovo za nedjelje ili praznike kada neće biti sastanka
|
| sri 06 lip, 2007 3:23 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Zašto je u opisu profila stavljen muški rod? Pa nismo muška udruga.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 06 lip, 2007 3:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ne tgrel mi smo unisex udruga...  Evo za tvoje ocekivanje sam stavio nedefinirano polje... 
| sri 06 lip, 2007 4:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
E, tako. Da ne bi neko.
|
| sri 06 lip, 2007 4:28 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
A ti si uvijek bio borac za ljudska prava?  Jedva cekam nedjelju da cujem te rasprave koje cemo voditi tamo mogli bi otvoriti pool za temu koju cemo viditi na skypecastu, sto kazete na temu:
1. otvaranje skypecasta i upoznavanje sa skypecastom (20:00)
2. upoznavanje sudionika i dodavanje ljudi u skypecast (20:15)
--- inace to mozete i sada poceti raditi ---
3. Govorancija o udruzi uopce sto je bilo i sto ce biti... (20:20)
4. Star Trek tema po izboru -koju izaberete... (20:30)
5. Zatvaranje skypecasta (21:00)
Tko zeli staviti reklamu na svoj blog ili sl. neka koristi ovaj kod:
https://skypecasts.skype.com/skypecasts ... idget.html
Pod tagged skypecasts dovoljno je samo upisati "usscroatia" i dobit cete reklamu doduse koja prikazuje krivo vrijeme, neznam radi cega.
Eh da ljudi zelim da vas sto vise nabivi mikrofone ima kod prvog šanera u malo boljij knjižari za 15 kn a za one malo tehnicki navudrene jel znate ako uzmete one stare slusalice iz 80setih i ustekate ih u rupu od mikrofona i derete se iz petnih zila u njih dobit cete malo bolji sum i eventualno cete skurit slusalice ak imate prejako pojacalo ali mogu posluzit svrsi.  Zato odite radze u prvi tehno shop i kupite si mikrofon za 15 kn. Glupo mi je da mi pola ekipe nema mikrofone pa da samo morate slusati par nas kaj imamo pa mi se nemrete ukljucivati u raspravu. Ljudi moji ovo vas nis nebu kostalo vjerujte mi ni megabajta skoro, eventualno 15 mb maksimalno ak ste na dsl-u a ak ste na modemu ili idete prek carneta na 48 k onda bu te nas culi ali malo slabije ali da se pricati i prek toga ako ne i slusate nas pa chatate sa nama... nadamo se da su barem trekeri povezani sa internetom bolje nego ostatk hr koji ima kompove ali se nema para za internet... ti ljudi su mi vrlo zanimljivi entieti. Ima komp ali nema interent jel se boji dilera... da mu nebi dosli dileri jos svercat mikrofone prije nedjelje... i da mu t-ovci ne poklone ps3 za 250 kn mjesecno, umjesto da amisu placa 153 kn ili manje kao svaki normalni covjek u ovoj banana republici.
zato ljudi koliko vidim 5 vas se javilo da ima skype cak se i Pax javio da ce mozda svratiti u nas skypecast zato svi kod sanera i dalje znate... iskoristete si tu vezu barem za nekaj osim za skidanje ostalih điđubaja i budite u korak sa vremenom a mi cemo odraditi ostalo i pokusat vas motivirati maksimalno koliko mozemo. Zato svima sretno i vidimo se u nedjelju... 
| sri 06 lip, 2007 4:56 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Hajde lijepo. Ja sam instalirao Skype i čujemo se u nedelju. 
| čet 07 lip, 2007 12:54 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Sto se mene tice mogu nam se prikljuciti i ljudi sa UFPC-a bitno je da mi svi zajedno stvorimo st-program nemoraju samo biti clanovi kluba.... 
| čet 07 lip, 2007 10:24 am |
|
 |
|
Captain
|
Shadowmaster je napisao/la: mogu nam se prikljuciti i ljudi sa UFPC-a
Ova mnozina zvuci kao da nas ima najmanje 5 
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| čet 07 lip, 2007 12:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
I pet nam je dosta samo cim ima vise ljudi navodno je teze razgovarati iskreno neznam kako je to izvedeno u skypecastu ali kad normalno u skype-u razgovara 5 ili vise ljudi treba se dogovoriti kojim redom se govori inace se govor preklapa i nista se ne razumije, pa ako ljudi koji imaju sporiju vezu ako vide da im ne radi neka radze odaberu opciju "listen" pa nek samo slusaju nas razgovor. Inace za one koji neznaju skype automatski ima sastrane na izbornik u "live" popis svih trenutacnih javnih rasprava. Ako se pojavi nasa rasprava u 20:00 sati u nedjelju moze se lako prikljuciti ako ne neka se stisne na link ili pretrazi pod usscroatia.
Pravila ponasanja:
Community Guidelines for Skypecasts
If you want to host your own Skypecast or take part in a Skypecast, you need to agree to the following Community Guidelines. These guidelines are here to help you and everyone else enjoy Skypecasts as much as possible:
1. You understand you will be solely responsible for the content that you say or post;
2. You promise to treat other users with respect and not to say, post or otherwise make available anything which is against the code of conduct set out in the Skype Etiquette;
3. You understand that the Skypecasts are open to any Skype users and therefore communications through a Skypecast are not private communications.
4. You promise not to disturb other Skypecasts by, for instance:
* frequently creating the same Skypecasts;
* spreading viruses or files containing other harmful components (such as Trojan horses, DDOS attacks or “time bombs”) ; c. trying to hack or otherwise gain access to computers of other Skypecasts users or Skype’s servers; d. engaging in other antisocial, disruptive or destructive acts, including “flaming”, “flooding” and “trolling” as those terms are commonly understood and used on the Internet;
5. You promise not to make, post or otherwise make available statements that do not generally relate to the designated topic of the Skypecast;
6. You accept that the host of the Skypecast you are participating in has the right to mute and/or remove you from the Skypecast at any time for any reason without the obligation to notify you in advance or give you a reason afterwards.
You understand that Skype has no control of the content made available by means of the Skypecasts and/or the Skypecasts Directory and that it is not able to and does not monitor such content. Skype can therefore not guarantee the accuracy, integrity or quality of the content made available through the Skypecasts and/or in the Directory. Consequently, the possibility exists that you see or hear offensive, inaccurate, false or otherwise undesirable content. Skype disclaims any and all responsibility or liability for the content made available through the Skypecasts and/or in the Directory.
If you believe a Skypecast and/or posting in the Directory violates one or more of these Community Guidelines, you can make a complaint by using the “Report as inappropriate” link within an individual Skypecast listing. Skype will determine, at its sole discretion whether your complaint is valid and take action that Skype thinks is appropriate. Skype reserves the right to ban temporarily or permanently users who breach these guidelines.
Under no circumstances will Skype be held liable in any way for any damages resulting from the posting, distributing, or otherwise making available, communicating or transmitting of any voice, text, video, computer file or other type of data or material. Skype has the right to terminate Skypecasts or remove them from the Directory.
Skype advises you to use your common sense when using Skypecasts and not to say, post, or otherwise make available, any personal information such as addresses, telephone numbers, and credit card numbers. Furthermore, Skype does not verify the identity of Skypecast users and therefore you should not assume that other users are who they say they are.
Skype may change this Agreement from time to time and any changes shall be effective from the time they go live on the Skype website. You agree to be bound to any changes to this Agreement when you use Skypecasts after any such change is posted. We advise you to review this Agreement regularly to ensure you are updated as to any changes.
Evo probao sam se spojiti na skypecast vrlo je jednostavno jedan covjek prica a ostali slusaju i moderator bira ljude koji mogu razgovarati ima gore gumbic "ask to talk" i onda kad se to stisne ja odobrim nekoga tko moze pricati... jednostavno je i fora...
| čet 07 lip, 2007 3:01 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
| ned 10 lip, 2007 11:18 pm |
|
 |
|