Sada je: sub 18 tra, 2026 2:13 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Prometheus klasa 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Prometheus klasa
Klasa mi je odlična, super dizajn i naoružanje.

Edit by Sovereign X:

slika
slika

Više informacija: Memory Alpha - Prometheus class

ned 09 srp, 2006 8:42 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
tu je najprije dizajn koji u nekim pogledima dosta dobro izgleda, ali onda sve ode k vragu sa nekim detaljem (recimo onaj mali nacelle na gornjem djelu primarnog trupa ili cjelokupni izgled sekundarnog trupa)
isto tako mi se nesviđa ideja o njegovoj superiornosti nad ostalim federaciskim brodovima unatoc kojoj nije pronasao siroku upotrebu u ratu protiv dominija (za sto je u biti i bio namjenjen).
jedna od pozitivnih stvari u vezi tog broda (imo) je dizajn njegovog interijera koji mi je dosta elegantno odrađen. pa ipak i tu mi se cini da je most mogao biti nesto veci i sa jos 2 konzole odvojene od zida (sto je inace sve vise bio slucaj kod dizajna mostova)

ned 09 srp, 2006 11:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Prometheus mi je kao brod jako dobar, ali cijelu "aferu" s njim nikako ne mogu shvatiti. Federacija se napokon odmakne od svojih malo premiroljubivih temelja i napravi borbeni stroj koji svojim mogućnostima i borbenom moći potpuno savladava hendikep nedostatka cloaka i može 1-1 gotovo bilo koji brod u galaksiji, i onda ga neki biseri tako naivno izgube, a u pravu primjenu nije niti ušao. Neshvatljivo.

pon 10 srp, 2006 12:36 am
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

Pa izgleda da nije bio dovoljno osiguran, bilo je samo oko deset članova posade koliko se sjećam.

pon 10 srp, 2006 9:09 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Da, ali je neshvatljiva takva aljkavost i gubitak jednog od najnaprednijih i najtajnijih projekata u povijesti, a sto puta smo vidjeli da u Starfleetu mora sve biti "by the book".

pon 10 srp, 2006 12:53 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekker
Über Trekker

Brod ko brod dobar. Ne slazem se sa antom da sada treba cjepidlaciti oko broja konzola na mostu ili necela gore, jer mi je bas drago sto su dali masti na volju, a ne da stalno imamo iste brodove. Ali se slazem da je interijer jako privlacan. I slaem se da je velika steta i mozda previd sto se brod nije malo vise pojavljivao.

pon 10 srp, 2006 1:23 pm
Profil ICQ
Njegova Debela Eminencija

Sto se mene tice, brod je kul i sve je to lijepo i krasno, ali mislim da je to cudo em poprilicno skupo sto se tice utroska resursa, em je muka za sastavit, a sto posto ima hrpu bugova sto se tice dugotrajnog djelovanja.
I to je pretpostavljam non-RL objasnjenje zasto nije dozivio vecu produkciju.

pon 10 srp, 2006 7:13 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Naj Serija: TNG
Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Human
Brod je super. Interijer u potpunosti izgleda odlično u odnosu na ostale flotine brodove.
Za takav brod šteta što se nije malo više pojavljivao, jer pored ENTERPRISE-a E i VOYAGERA, PROMETHEUS sa svojim taktičkim sposobnostima izgleda super.
Mislim da zaslužuje bolje.

čet 11 sij, 2007 6:53 pm
Profil Web stranica
Mister 47
Mister 47

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: IV
Možda za sada je Federaciji malo prekompliciran za veću proizvodnju, no s vremenom će tehnologija napredovati i valjda će jednog dana biti nekoliko stotina takvih bar sličnih brodova.

čet 11 sij, 2007 7:32 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

pet 12 sij, 2007 11:27 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

za mene je Akira puno bolja opcija: jednostavnija za izradu, a naoruzana do zuba. istina, nema tu mogucnost multivektorskog moda, ali ipak mislim da bi bilo isplativije izgraditi dvije Akire nego jednog Prometheusa.

pon 15 sij, 2007 5:31 pm
Profil ICQ Web stranica

Asti misha koje ozivljavanje topica...BTW slazem se Ant-om, dvije Akire su definitivno bolje, mogu djelovat totalka samostalno i imaju dobar kapacitet torpednih cijevi i to u svim smjerovima (ako vec pricamo o ratnim primjenama).

pon 15 sij, 2007 10:24 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Asti misha koje ozivljavanje topica...BTW slazem se Ant-om, dvije Akire su definitivno bolje, mogu djelovat totalka samostalno i imaju dobar kapacitet torpednih cijevi i to u svim smjerovima (ako vec pricamo o ratnim primjenama).

Slažem se s rečenim. Multivektorski mod je velika prednost u borbi s podjednako snažnim protivnikom, ali kad bi Prometheus naišao na "pravi zalogaj", ne bi dobro prošao. Recimo kad bi naišao na neku eskadrilu od 6-8 romulanskih warbirdova, ne bi ih mogao na brzinu savladati i pretrpio bi veliku štetu. Da tom prilikom bude uništen središnji "slice", čime bi bilo onemogućeno ponovno spajanje broda, teško bi i preostala dva "slicea" izvukli živu glavu. No, to je samo hipotetska situacija. Vjerujem da bi kapetan prometheus klase dobro razmislio prije okršaja i u njega se ne bi u njega ni upustio, nego bi dao "petama vjetra" (budući je Prometheus znatno brži od warbirda) i povukao se na sigurniju bar dok ne dođe pomoć.
Inače mi se Prometheus jako sviđa, ali je za masovniju proizvodnju po mom mišljenju tehnički prezahtjevan.

uto 16 sij, 2007 12:46 am
Profil ICQ Web stranica
Admiral
Admiral

uto 16 sij, 2007 12:55 am
Profil Web stranica
the Red Viper

mislim da cak i kad di bio unisten recimo gornji, a prezive donja dva, da ni njih nebi bilo moguce efikasno sastaviti. jer nije to bas tako jednostavno, stavis jedan dio na drugi i to je to. da bi brod kao cjelina funkcionirao svi djelovi moraju biti dobro integrirani tako ga mislim da u slucaju unistenja i jednog slice-a (bez obzira o kojem se sadi) ostali nebi mogli "preuzeti" sve funkcije koje bi unisteni dio trebao obavljati kad je brod spojen.

uto 16 sij, 2007 3:08 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: