Sada je: uto 18 kol, 2026 12:41 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Trek promašaji 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: Trek promašaji
_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Slažem se da je najveći promašaj ovaj novi film smješten u alternativni reboot svemir.

LOL, komercijalno najuspješniji i kritički najproslavljeniji trek film svih vremena (koji je National Board of Review uvrstio među deset najboljih filmova godine, a koji i na ovom forumu ima prosječnu ocjenu iznad 8.0) je promašaj!

Pa gledaj možda ovaj novi film je "komercijalno najuspješniji i kritički najproslavljeniji trek film svih vremena", ali to nije ni čudo kad vidimo koliko je reklamiran, te koliko je financijski uloženo u njega...
Ali ovaj novi film ima boljku koju u zadnje vrijeme imaju svi novi filmovi...
A ta je da ima ogromnu gledanost na samom početku... ali se nakon kratkog vremena brzo izgubi interes za taj film, i to upravo zbog činjenice što je ovaj novi ST film mediokritet. Prosječan film koji jedino što ima su cool specijalni efekti, te humor. Radnja iako nije toliko loša je prešturo i prebrzo odrađena, te da ne zaboravim najveću manu s kojom će se mnogi složit, a ta ja da je ovaj novi film nema u sebi onaj "Trek duh, štih, optimizam" kojeg vidimo u ostalim starijim filmovima...
Isti onaj "Trek duh" kojeg recimo vidimo u First Contactu kad se Vulkanci po prvi put spuštaju na Zemlju kako bi upoznali Zefram Cochranea.
Ta scena plus muzika koja je bila kao podloga, to ti ostane u sjećanju, to izazove optimizam u čovjeku.
Takve scene u ovom novom Star Trek filmu ne postoje, i to je ono što čini Star Trek drugačijim i specijalnijim od ostalih uspiješnih SF-ova.

Tako da ovaj film je i "promašaj" i uspijeh, zavisi na koji način gledamo.
Uspiješan ako gledamo na to koliko je zaradio i kolika mu je gledanost...
no ako gledamo kolikog je traga ostavio na fanovima, ili koliko će ga se ljudi sjećati, mislim da je tu daleko zakazao...

pet 04 pro, 2009 12:13 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Ma film je super... a optimizam se nalazi u posljednjoj sceni kad Spock stoji na galeriji i krene "space.. the final... bla bla"... doduše ne baš kao u First conact-u al bar nešto...
Mislim da je stvar ukusa dal će se nekom svidjet takva vrsta filma ili ne... a posljednjih par godina u kina dolaze vrhunska smeća, koja ostvaruju natprirodnu gledanost, tako da je ovaj film super uspješan s obzirom na svoju tematiku i s obzirom da ljudi ne preferiraju ST... i definitivno predstavlja osvježenje u odnosu na dosadašnju ustajalost ideja u filmovima... doduše, nisam ni znala da postoji do tjedan dana prije svjetske premijere i stvarno sam očekivala da će film biti potpuno negledljivo smeće, stoga mom oduševljenju nema kraja, jer gle, film je gledljiv, zabavan, mračan... :biggrinlove:

ak je to promašaj, so be it... :P

pet 04 pro, 2009 2:51 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Suikotreki je napisao/la:
Pa gledaj možda ovaj novi film je "komercijalno najuspješniji i kritički najproslavljeniji trek film svih vremena", ali to nije ni čudo kad vidimo koliko je reklamiran, te koliko je financijski uloženo u njega...

150 milijuna USD je danas neka srednja kategorija. Današnji big-budget standard je od $185 mil. na više (Cameronov "Avatar" je koštao 400 mil.). A što se reklame tiče, mislim da je ta reklamna kampanja dobila neku prestižnu marketinšku nagradu...

Ali ovaj novi film ima boljku koju u zadnje vrijeme imaju svi novi filmovi... A ta je da ima ogromnu gledanost na samom početku... ali se nakon kratkog vremena brzo izgubi interes za taj film

Da si pratio naše tjedne box-office analize na STC-u, vidio bi da je situacija upravo suprotna. Krivulja tjednog pada gledanosti uopće nije bila toliko strma za današnje pojmove, dapače sedmi vikend prikazivanja bio je jači od šestog što se rijetko događa.

Takve scene u ovom novom Star Trek filmu ne postoje, i to je ono što čini Star Trek drugačijim i specijalnijim od ostalih uspiješnih SF-ova.

Ne bih se složio, praktički svaka scena koja se odvija na mostu Enterprisea ima onaj TOS ugođaj, pogotovo poslijednja kad Kirk uđe na most i kaže "Bones!" Na trenutak mi se činilo da gledam Shatnera, a ne Pinea.

Uspiješan ako gledamo na to koliko je zaradio i kolika mu je gledanost...
no ako gledamo kolikog je traga ostavio na fanovima, ili koliko će ga se ljudi sjećati, mislim da je tu daleko zakazao...

E sad, teško da se od jedanaestog filma u franšizi može očekivat da postane klasik. Mislim da najbolji trenuci ove nove posade tek stižu. Ovo je ionako bila tek svojevrsna pilot epizoda.

Ali film koji je uskrsnuo mrtvu franšizu i spasio ju od zaborava (govorim o mainstream kulturi, ne o Trekijima) nikako nemože biti promašaj. On se samo pojedincima može ne sviđati, no to je ipak njihov problem.

U krajnjoj liniji, dok neki ljudi sjede doma i kukaju kako Enterprise ima prevelike nacelle i građen je na Zemlji, kako film nije trek jer Kirk vozi motor i hvata se sa seksi Orionkama, ja uživam u vrhunskim glumačkim reinterpretacijama klasičnih likova i optimistično brojim dane do nastavka.

Šta da vam kažem gospodo, "vaš" Trek je mrtav, "moj" je ponovo rođen i živjet će još dugo i sretno. Imate moju sućut, ali me ne očekujte na sprovodu.

pet 04 pro, 2009 4:09 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Taj film je trebao biti TOS, a nije TOS, u tome je cijela poanta. Njega vjerojatno vole ljudi koji nisu pretjerani fanovi st.

Ali svim fanovima u st, barem nešto je u tom filmu sigurno smetalo, priznali to oni ili ne.
:wink:

sub 05 pro, 2009 12:54 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Zbog čega je taj film trebao biti TOS?

sub 05 pro, 2009 3:08 pm
bubica
bubica

The Boz je napisao/la:
Zbog čega je taj film trebao biti TOS?

Jer RAI'TARA tako kaže.

sub 05 pro, 2009 3:37 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
RAI'TARA je napisao/la:
Taj film je trebao biti TOS, a nije TOS, u tome je cijela poanta. Njega vjerojatno vole ljudi koji nisu pretjerani fanovi st.

Ali svim fanovima u st, barem nešto je u tom filmu sigurno smetalo, priznali to oni ili ne.

meni u svim ST serijama barem nesto smeta :zubo:

jel to znaci da nisam fan? :-s

ili da nijedna st serija ne valja, jer svaka ima svoje mane i vrline? :-s

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

sub 05 pro, 2009 3:50 pm
bubica
bubica

Dejanira [Bot] je napisao/la:

Meni je u novom filmu puno toga smetalo... Kao što mi je jako puno toga smetalo u TNG-u, TOS-u, DS9-u, čak i ENT-u, a o Voyageru čijih 50% epizoda nema veze sa zdravom pameću neću ni govorit...

Naravno da nisi, mislim, kako možeš uopće pitat takvo nešto? Samo RAI'TARA je fan, svi drugi su ili na njenoj strani, ili protiv treka. :zubo:

sub 05 pro, 2009 4:14 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Definitivno totalni promašaj je i In the pale of moonlight kao i Children of time ....

sub 05 pro, 2009 5:55 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
RAI'TARA je napisao/la:

Da ti se pridružim - i meni u svakoj ST seriji ponešto smeta.... ne možeš snimiti seriju od X sezona u kojoj će sve biti savršeno čak i najokorjelijim fanovima...
"Dobar konj ima 100 mana...."

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 05 pro, 2009 9:22 pm
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:

Meni je u novom filmu puno toga smetalo... Kao što mi je jako puno toga smetalo u TNG-u, TOS-u, DS9-u, čak i ENT-u, a o Voyageru čijih 50% epizoda nema veze sa zdravom pameću neću ni govorit...

Naravno da nisi, mislim, kako možeš uopće pitat takvo nešto? Samo RAI'TARA je fan, svi drugi su ili na njenoj strani, ili protiv treka. :zubo:

A sad molim te ako u VOY-u pola epizoda nema zdrave pameti, onda u ostatku st-a 75 % epizoda nema veze sa zdravom pameti. :roll:

Film je trebao bit TOS, jer su ga najavljivali kao TOS, a ispao je jedan obični reboot koji od TOS-a nema ni T. Svi koji su gledali TOS će to odmah shvatiti.

Uglavnom meni je taj film promašaj i to je to.

Isto tako ja sam rekla da je taj film promašaj fanovima poput mene ( oni koji razmišljaju o tom filmu slično kao ja ).
Meni je kanon važan, za taj film kanon nije bio važan, tako će meni uvijek taj film bit bezvezan i nepotreban skroz.

sub 05 pro, 2009 10:13 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
11. Film po samoj svojoj definiciji nikako ne može biti TOS.
Za neupućene, ako takvih ima, TOS = the original series ... reboot orginalne serije u filmskom formatu nikako ne može biti orginalna serija :P
No to kako će se nazvati ne bih svrstao u Trek promašaje... :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 05 pro, 2009 10:58 pm
Goddess in green
Goddess in green

Meni je promašaj cijeli koncept tog filma kao reboota, u tome je stvar.
Kad je bio najavljen, veselila sam mu se, jer sam mislila da se radi o pravom prequelu TOS-a.

Ali mislim da je svima jasno da se ukusi razlikuju, ono što je nekome smeće drugome je blago i obratno.

sub 05 pro, 2009 11:05 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Film: Generations
Opis Stanja: "I'm Flying Jack!"
Nisam znao gdje da ovo svrstam, ali lijepo sam se nasmijao pa moram negdje. Ugl, ima part 2, 3, 4.

ned 17 sij, 2010 9:27 pm
bubica
bubica

Zefram Cochrane je napisao/la:
Nisam znao gdje da ovo svrstam, ali lijepo sam se nasmijao pa moram negdje. Ugl, ima part 2, 3, 4.

viewtopic.php?p=181685#p181685

ned 17 sij, 2010 9:31 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: