|
Sada je: pon 10 kol, 2026 11:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: "Trekizam" i Trekkiji
Ronald, stekao sam dojam kao da ti misliš da je sramota ne biti Trekki. odgovori mi ti lijepo na ovo pitanje iz mog prvog početnog posta, jer to je bit svega. Suikotreki je napisao/la: Dali je to redovito pračenje Treka i poznavanje radnje i likova, odlazak na konvencije i biti viđen u starfleet uniformi, imati kolekciju knjiga, časopisa, maketa i svega ostalog što spada pod ST fandom? Ili je to možda ipak nešto drugo, nešto veće, važnije?
Moje mišljenje je da to nije dovoljan razlog zašto bi netko trebao biti Trekki. Jer ja bi tebe pitao zašto ti to sve skupljaš? Zašto ideš na konvencije? Dali zbog drugih ili zbog sebe samog? Nije bit da ti ljudima pokažeš kako ti voliš Trek, kako si ti velik znalac o Treku, ili kako posjeduješ veliki dio fandoma... Ono što je bitno je to dali je Trek ideologija tvoja ideologija. Dali ti tako gledaš na svijet, dali tako pokušavaš živjet...
| pon 09 stu, 2009 3:00 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
@RAI'TARA: Pitat ću te po drugi put kakve veze ima vegetarijanstvo sa ovom temom, i kako možeš uopće davat takve glupe usporedbe Iskreno ću ti reć da pišeš nebuloze i vrijedaš nas koji idemo u udrugu i radimo nešto za Trek. Kad si ti zadnji put nešto napravila za Trek? - evo, samo odgovori na to pitanje, a ako nemožeš onda se nemoj više brukat i nas Trekkije pokušat uvjerit u neke svoje isprazne nebuloze Mr.bobo je napisao/la: ...pa ja mislim da si samo fan... ...možda se smatraš trekkijem... ...no ja te tako ne doživljavam... ...jer tvoj way of living... ne ostavlja dojam kao netko tko je izvukao neku poantu iz treka...
...sorry... Ma nemoj! A po čemu to zaključuješ? Po tome što volim pit možda? I kaj onda, kakve to ima veze?! Kaj misliš da nitko iz Federacije ne pije? Jel ak da onda se gadno varaš Jel možda ti to zaključuješ na temelju muzike koju slušam - e pa to ću reć da je još veća glupost. Al mislim stvarno, osim što pušim, ništa drugo ne pokazuje da ja nisam Trekki, a i to je zanemarivo  Nego ću ja pitat tebe da li ti osuđuješ čovjeka, zbog nekih stvari koje tebi ne pašu, a njegov pravi istinski karakter ti nije ni važan? Jel ako da, samim time ti dokazuješ da nisi Trekkie i mislim da ja dalje nemam ti više kaj za objašnjavat Suikotreki je napisao/la: Ronald, stekao sam dojam kao da ti misliš da je sramota ne biti Trekki. odgovori mi ti lijepo na ovo pitanje iz mog prvog početnog posta, jer to je bit svega. Suikotreki je napisao/la: Dali je to redovito pračenje Treka i poznavanje radnje i likova, odlazak na konvencije i biti viđen u starfleet uniformi, imati kolekciju knjiga, časopisa, maketa i svega ostalog što spada pod ST fandom? Ili je to možda ipak nešto drugo, nešto veće, važnije?
Moje mišljenje je da to nije dovoljan razlog zašto bi netko trebao biti Trekki. Jer ja bi tebe pitao zašto ti to sve skupljaš? Zašto ideš na konvencije? Dali zbog drugih ili zbog sebe samog? Nije bit da ti ljudima pokažeš kako ti voliš Trek, kako si ti velik znalac o Treku, ili kako posjeduješ veliki dio fandoma... Ono što je bitno je to dali je Trek ideologija tvoja ideologija. Dali ti tako gledaš na svijet, dali tako pokušavaš živjet... Da pročitao sam taj tvoj prvi post i ne mislim da je sramota bit fan Trekka, ali iskreno mislim da je sramota reć čovjeku koji dulje od tebe ide u ST udrugu da on nije Trekki, a po većini svoj razmišljanja i postupaka ja se ponašam ko pravi Trekki. E sad što se tiče odlaska na konvenicije, posjedovanja Trek stvari, znanja o Treku...to su isto dokazi da netko je Trekkie. Jel kako možeš uspoređivat nekog ko samo voli tu seriju/filmove i onog koji ima hrpu maketa, časopisa i svega u vezi Treka, a još pritom ide i u udrugu, ima veliko znanje o Treku...? Samo si pokušaj odgovorit na to pitanje i vidjet ćeš veliku razliku BTW ako me pitaš da li je Trek ideologija moja ideologija, onda ti dajem potvrdan odgovor, ali moraš shvatit da ta Trek ideologija nije samo Federacijska ideologija i nikako i nikad neće bit, jer ja mislim da u Treku postoji puno više rasa i da nisu sve te rase loše. Možda imaju svoje loše strane, al imaju i pozitivne, a ako od svake rase uzmeš pozitivne strane možeš se itekako zvat Trekkijem
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 09 stu, 2009 12:44 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Sovereign je napisao/la: @RAI'TARA: kako možeš uopće davat takve glupe usporedbe Iskreno ću ti reć da pišeš nebuloze ...pa s ovom izjavom dokazuješ kako je još dalek put pred tobom da postaneš trekkie... 
| pon 09 stu, 2009 1:06 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| pon 09 stu, 2009 1:16 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...i više nego misliš... ... ...samo ću te citirati... ''Nego ću ja pitat tebe da li ti osuđuješ čovjeka, zbog nekih stvari koje tebi ne pašu, a njegov pravi istinski karakter ti nije ni važan?''
| pon 09 stu, 2009 1:33 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
o dajte ljudi amlo ohladite... pod jedan članstvo u udruzi nije nikakav uvijet da se bude trekkie...ja znam ljude koji nisu u njoj a veći su trrekiji nego što ću ja ikad bit...
drugo... ja sebe smatram trekkjem, i što god mi netko mogao reć...ja znam da ssam ja trekkie...jer vjerujem u tu seriju...vjerujem u viziju roddenberrya... i vjerujem u viziju ljudi koji su došli poslije njega...
živim trek za sebe...ali i za druge... tako da...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| pon 09 stu, 2009 1:51 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Molit ću te lijepo da daš neke argumente koji bi me uvjerili u suprotno Mr.bobo je napisao/la: ... ...samo ću te citirati...
''Nego ću ja pitat tebe da li ti osuđuješ čovjeka, zbog nekih stvari koje tebi ne pašu, a njegov pravi istinski karakter ti nije ni važan?'' Mislim da sam ja to tebe prvi pitao, pa bi ti mogao i prvi odgovorit Al dobro, nema veze, moj odgovor na to moje pitanje je da ja ne osuđujem nikoga, i da sam vrlo tolerantna osoba, ali do određenih granica (pod tim mislim na to ak me netko počne vrijeđat ili me uvjeravat u nekakve besmislice i laži). Nadam se da sam ti sad dao odgovor koji si tražio

|
| pon 09 stu, 2009 2:28 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Vas dvojica spamate. Imate Bobo VS Sovereign temu, pa se tamo prepucavajte.
|
| pon 09 stu, 2009 2:33 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Sovereign, smiri malo tenzije  Za to koja su definicija Trekija i tko je ili nije trekki/treker nema nekog službenog mišljenja (ljudi sami sebe prozivaju da su trekiji, baberi, gateri, metalci, pankeri, vjernici itd) i svatko ima pravo imati svoju definiciju što smatra "pravim" trekijem a što ne. Kao što ti je i bobo koji post prije natuknuo, nije baš trekerski ne prihvačati drugačije mišljenje  Jesam li recimo panker ako slušam punk ali ne nosim takvu odječu ili obuču, ili ne uređujem kosu u irokezu (ili neki sličan način), ili ako ne idem na X koncerata godišnje? Ja mislim da ne - da je treki isto kao i panker ili metalac onaj koji voli trek i smatra se trekerom. Bio je u udruzi prije godinu-dvije okrugli stol na temu trekija/trekera/trekena pa se, ako se ne varam, nismo uspjeli ništa složiti oko toga...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 stu, 2009 2:38 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Cvicek je napisao/la: Sovereign, smiri malo tenzije  Ma nema problema, ja sam potpuno smiren Ovo je normalna rasprava Cvicek je napisao/la: Za to koja su definicija Trekija i tko je ili nije trekki/treker nema nekog službenog mišljenja (ljudi sami sebe prozivaju da su trekiji, baberi, gateri, metalci, pankeri, vjernici itd) i svatko ima pravo imati svoju definiciju što smatra "pravim" trekijem a što ne. Kao što ti je i bobo koji post prije natuknuo, nije baš trekerski ne prihvačati drugačije mišljenje  Jesam li recimo panker ako slušam punk ali ne nosim takvu odječu ili obuču, ili ne uređujem kosu u irokezu (ili neki sličan način), ili ako ne idem na X koncerata godišnje? Ja mislim da ne - da je treki isto kao i panker ili metalac onaj koji voli trek i smatra se trekerom. Bio je u udruzi prije godinu-dvije okrugli stol na temu trekija/trekera/trekena pa se, ako se ne varam, nismo uspjeli ništa složiti oko toga... U svemu se tu slažem s tobom i ja ne branim da netko ima drugo mišljenje i neka slobodno kaže svoje mišljenje i nek se ponosi samim sobom, svojim razmišljanjima, načinom života... Ja sam samo htio napomenut da je netočno to da samo oni koji slijede ideologiju Federacije su Trekkiji, a ostali ne. No offense, al takve priče nemaju smisla i mislim da nema ni dokaza za to
Što se tiče ovih naziva Trekkie/Trekker/Trekken meni se osobno najviše sviđa naziv Trekker, jer mi nekako zvuči ozbiljnije i manje geek

|
| pon 09 stu, 2009 2:46 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Sovereign je napisao/la: Što se tiče ovih naziva Trekkie/Trekker/Trekken meni se osobno najviše sviđa naziv Trekker, jer mi nekako zvuči ozbiljnije i manje geek  [/color] Ok, ako ćemo o tome onda meni Trekker zvuči najviše "geekovski" a Trekki najmanje. Ja pod Trekkere računam na one ortodoksne koji se po gradu šetaju u uniformama, pričaju na Klingonskom, ne znam i znaju apsolutno sve specifikacije originalnog Enteprisea...a takvo što mi se ni najmanje ne sviđa...
| pon 09 stu, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Sovereign je napisao/la: @RAI'TARA: Pitat ću te po drugi put kakve veze ima vegetarijanstvo sa ovom temom, i kako možeš uopće davat takve glupe usporedbe Iskreno ću ti reć da pišeš nebuloze i vrijedaš nas koji idemo u udrugu i radimo nešto za Trek. Kad si ti zadnji put nešto napravila za Trek? - evo, samo odgovori na to pitanje, a ako nemožeš onda se nemoj više brukat i nas Trekkije pokušat uvjerit u neke svoje isprazne nebuloze Mr.bobo je napisao/la: ...pa ja mislim da si samo fan... ...možda se smatraš trekkijem... ...no ja te tako ne doživljavam... ...jer tvoj way of living... ne ostavlja dojam kao netko tko je izvukao neku poantu iz treka...
...sorry... Ma nemoj! A po čemu to zaključuješ? Po tome što volim pit možda? I kaj onda, kakve to ima veze?! Kaj misliš da nitko iz Federacije ne pije? Jel ak da onda se gadno varaš Jel možda ti to zaključuješ na temelju muzike koju slušam - e pa to ću reć da je još veća glupost. Al mislim stvarno, osim što pušim, ništa drugo ne pokazuje da ja nisam Trekki, a i to je zanemarivo  Nego ću ja pitat tebe da li ti osuđuješ čovjeka, zbog nekih stvari koje tebi ne pašu, a njegov pravi istinski karakter ti nije ni važan? Jel ako da, samim time ti dokazuješ da nisi Trekkie i mislim da ja dalje nemam ti više kaj za objašnjavat Suikotreki je napisao/la: Ronald, stekao sam dojam kao da ti misliš da je sramota ne biti Trekki. odgovori mi ti lijepo na ovo pitanje iz mog prvog početnog posta, jer to je bit svega. Suikotreki je napisao/la: Dali je to redovito pračenje Treka i poznavanje radnje i likova, odlazak na konvencije i biti viđen u starfleet uniformi, imati kolekciju knjiga, časopisa, maketa i svega ostalog što spada pod ST fandom? Ili je to možda ipak nešto drugo, nešto veće, važnije?
Moje mišljenje je da to nije dovoljan razlog zašto bi netko trebao biti Trekki. Jer ja bi tebe pitao zašto ti to sve skupljaš? Zašto ideš na konvencije? Dali zbog drugih ili zbog sebe samog? Nije bit da ti ljudima pokažeš kako ti voliš Trek, kako si ti velik znalac o Treku, ili kako posjeduješ veliki dio fandoma... Ono što je bitno je to dali je Trek ideologija tvoja ideologija. Dali ti tako gledaš na svijet, dali tako pokušavaš živjet... Da pročitao sam taj tvoj prvi post i ne mislim da je sramota bit fan Trekka, ali iskreno mislim da je sramota reć čovjeku koji dulje od tebe ide u ST udrugu da on nije Trekki, a po većini svoj razmišljanja i postupaka ja se ponašam ko pravi Trekki. E sad što se tiče odlaska na konvenicije, posjedovanja Trek stvari, znanja o Treku...to su isto dokazi da netko je Trekkie. Jel kako možeš uspoređivat nekog ko samo voli tu seriju/filmove i onog koji ima hrpu maketa, časopisa i svega u vezi Treka, a još pritom ide i u udrugu, ima veliko znanje o Treku...? Samo si pokušaj odgovorit na to pitanje i vidjet ćeš veliku razliku BTW ako me pitaš da li je Trek ideologija moja ideologija, onda ti dajem potvrdan odgovor, ali moraš shvatit da ta Trek ideologija nije samo Federacijska ideologija i nikako i nikad neće bit, jer ja mislim da u Treku postoji puno više rasa i da nisu sve te rase loše. Možda imaju svoje loše strane, al imaju i pozitivne, a ako od svake rase uzmeš pozitivne strane možeš se itekako zvat Trekkijem Cijeli ovaj post tvoj nije treki. U tome je cijela poanta.
Možeš ti voljet star trek. Znati ama baš sve o tome. Ali ako se ne slažeš s tom ideologijom i ne pokušavaš ju primjenit u stvarnom životu onda nisi treki nego fan.
Što je tu teško za shvatiti ???
Moja usporedba sa vegetarijancima savršeno opisuje što to zapravo znači. 
|
| pon 09 stu, 2009 3:16 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
LOL, ako si nešto od tog dvoje (trekkie, trekker), sasvim je svejedno što si, ali si maksimalno geek u svakom slučaju. 
|
| pon 09 stu, 2009 3:17 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Ili ukratko. Trebaš biti Trekki "iznutra" a ne samo prema vani... da ostali vide kako "si ti" Trekki. Trekkijima ne treba potvrda da oni to jesu, ne treba im nečije odobrenje, ili to imaš u sebi ili nemaš... baš kao i bilo što drugo, kao vegeterijanstvo, homoseksualizam ili što već....
| pon 09 stu, 2009 3:21 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Evo dovoljnog dokaza da demantiram vas koji mislite da Trekkiji/Trekkeri su samo oni koji slijede Federacijska načela:
http://www.wisegeek.com/what-is-a-trekkie.htm http://www.knowledgerush.com/kr/encyclopedia/Trekkie/ http://www.wordiq.com/definition/Trekkie
Jel treba još?
You're pwned

|
| pon 09 stu, 2009 3:58 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|