| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Medicina u Star Treku
Eto, danas sam plodan što se tiče tema.
Mislim da bi medicina u Star Treku trebala bit naprednija. Znam da se ni tada ne može spriječit smrt ali barem spriječit najteže bolesti. Tu su si trebali dat truda, no možda bi pretjerali.
Anketno pitanje (nije za anketu dolje): Kakva bi trebala biti medicina u Star Treku?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 19 lip, 2006 10:10 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Medicina je prava grana za istraživanje tvoje plodnosti  (nhf).
Meni se čini da je medicina u Treku, u odnosu na današnju, otišla jako daleko. Baš sam danas pogledao epku TNG-a 1x26 - Neutral zone, u kojoj Enterprise pronalazi svemirski modul sa kapsulama u kojima su ljudi iz 20. stoljeća mrtvi smrznuti, a umrli su od teških bolesti. Nakon što su ih omrznuli. dr. Crusher je začas "sredila" plućnu emboliju, otkazivanje srca i zatajenje jetre i drugih organa od alkoholizma i oživjela tih troje tristogidišnjih mrtvaca. Isto tako, u Voyageru smo mogli vidjeti kako EMH (iako je on skup stotina liječničkih metoda) bez problema resekvencionira DNK, skida usatke sa Borg radilica itd. Također smo vidjeli kako se medicina strašno razvija zbog prijeke potrebe za nezaliječivim organima (Vedeianci i njihov mrak multifunkcijski device). Mislim da je do 24. stoljeća medicina sasvim pristojno napredovala, jer se može izliječiti i spriječiti gotovo sve, osim starenja i umiranja. Bilo bi lijepo da se pronađe i san alkemičara, eliksir života, ali mislim da to neće ići tako lako ni u 30. stoljeću. (nije bez vraga 186. pravilo stjecanja -" Dvije stvari će te sigurno stići; smrt i porez." 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 19 lip, 2006 10:49 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Dobro, ali mogli to podignuti na jednu višu razinu. Nema dovoljno lijekova: 3 lijeka za sve. Nema logike.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 19 lip, 2006 10:54 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: 3 lijeka za sve.
3 lijeka... ali kako dobra 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 19 lip, 2006 11:00 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Bez obzira ali smatram da treba biti veći dijafazon lijekova. Ipak je to napredna medicina.
|
| pon 19 lip, 2006 11:01 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
To sam ja već negdje napomenuo. A vjerojatno su i tu htjeli pokazat napredak, kao da su uspjeli sintetizirat mješavine preparata koji liječe nekoliko desetaka simptoma.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 19 lip, 2006 11:05 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
 Re: Medicina u Star Treku
Evo da probudim uspavanog diva, al nisam vidio ranije temu.... U mojoj knjižici u cielom st-u ima oko 176 lijeka....ne znam jesam li dobro prebrojo.....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 31 ožu, 2009 12:03 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
dašo je napisao/la: Evo da probudim uspavanog diva, al nisam vidio ranije temu.... U mojoj knjižici u cielom st-u ima oko 176 lijeka....ne znam jesam li dobro prebrojo..... ...ok, ne kužim na što misliš, no taj podatak ja malo smiješan...
| uto 31 ožu, 2009 12:08 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 31 ožu, 2009 12:26 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...jedno je koji se pojave i ST-u, a dugo je koliko ih zapravo ima... 
| uto 31 ožu, 2009 12:29 am |
|
 |
|
dr.med.
|
nebitno.... to su lijekovi koji se korist u ST-u a ako pogledas vidjet ces da ih je dosta novih....
|
| uto 31 ožu, 2009 12:43 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa da, kužim ja tebe... ali ja samo sugeriram da ih ima puno više od 176 koji se koriste u ST svijetu... ...od 1151 pa do Nemesisa... 
(oni koji se ne spominju) 
| uto 31 ožu, 2009 12:54 am |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: pon 30 ožu, 2009 9:29 pm Postovi: 176 Lokacija: sitting on a toalet Spol: Muški Naj Serija: ENT
|
slažem se sa gosponom bobom, mora bit tu mnogo ljekova, možda su ta 3 samo osnovni neki za neke najčešće simptome, tipa penicilin...
_________________ Mr.bobo is my slave... I'm renting him for 20€/h
|
| uto 31 ožu, 2009 12:55 am |
|
 |
|
dr.med.
|
dadadadada slažem se... ovo je samo ono što su imenovali
|
| uto 31 ožu, 2009 12:57 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Slazem se da nema smisla , nemogu biti samo 3 lijeka, osim ako su na bazi nanosondi i same sonde na lokalno oboljenje ispuste aktivnu tvar koja je prilagodjena mjestu i bolesti.
Pa mi smo na pragu proizvodnje individualnog lijeka_ pa da svako mora dobiti lijek prilagodjen bolesti i genetskom ustroju bolesnika
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| čet 02 tra, 2009 2:13 pm |
|
 |
|