Sada je: sri 24 lip, 2026 10:42 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Aktivnosti Udruge 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Aktivnosti Udruge
Kao sto vi koji dolazite na sastanke u zadnje vrijeme znate, aktivnosti u Udruzi su poprilicno zamrle zadnjih nekoliko mjeseci. Sta se dogodilo sa svim onim continnuumima, parlaonicama, okruglim stolovima, kvizovima, predavanjima i dr.? Lako ih se je moglo nastaviti uz malo volje i slobodnog vremena... ali nije... :deda:

Zato mi je zelja (a i dozvolio je clan IOa) da pokrenemo brainstorming kakve udruzne aktivnosti bi mogli pokrenuti, ili bar da nastavimo sa starima...

Moji prijedlozi:

- Gledanje epizode STa i rjesavanje kviza/testa nakon toga
(i po mogucnosti pobjednik dobije simbolicnu nagradu)
To smo vec radili par puta (i ja sam jednom bio organizirao) pa ako vecers bude okej, ima jos 2-3 epizode za koje bih napravio slicno.
ZNAM da to nije vrhunska zabava, pa ako predsjednistvo slozi bolji program - super. Pa neka takve stvari ostanu kao rezerva kad nema nista po programu, jer misljenja sam da je bolje raditi IKAKAV program nego nikakav... a ne da ko zadnjih par puta tamo samo sjetimo i cekamo da netko predlozi da nabacimo Munchkin.
Enivejz... Ja bih ove godine jos svakako mogao organizirati kviz za 2 epizode, ako ce ljudi htjeti.

- Parlaonice
Zbilja nisam siguran da li se je na kraju odrzala ona o Prime Directiveu ili ne? Mislim da je bila najavljivana i dogovorena, ali na kraju se nije odrzala, pliz prosvjetlite me :)
Uglavnom, ako nije - predlazem tu kao prvu.
Ako je ta bila, ima jos tema za parlaonicu i okrugli stol - npr.
-> eugenika i genetski inzinjering u ST - da li se slazete s takvim istrazivanjima ili ne... bilo je vise epizoda o tome i dobrih rasprava na Forumu pa mislim da bi to dobro proslo.
-> ili prava androida, robota, holograma, masinerije, i drugih 'stvorenih' bica (tipa ona koje je Wesley slucajno ozivio) - do koje mjere ih se moze smatrati jednakim ljudima i u kojim sve slucajevima, trebaju li svi imati ista prava i sl.
- ako zelite kontraverznije teme - mozete o religiji u ST-u i sl...
- nadopunite me ... ideja zaista moze biti bezbroj :)
[ako bi ja nesto od toga realizirao napisao bih detaljniji prijedlog]
itd

- Okrugli stolovi
Slicno je kao parlaonica - samo nemamo kontra ekipe, nego svi raspravimo o odredjenoj temi, pokusamo doci do nekog zajednickog misljenja. Prijedlog za rasprave moze stvatko predloziti, jedino sto nam treba je netko da drzi red da se ne pocnemo prepucavati i nadglasavati kako to obicno biva :lol:

- Q continnuum
To je natjecanje u tome tko ce bolje opravdati neki propust u STu... zna biti poprilicno smjesno i zabavno...
Nije tesko za napraviti - sve sto treba je jedan koji ce smisliti pitanja (mozete poslati i prijedloge) i koliko-toliko neutralni suci koji ce davati glasove za nas babble :)
Ja bih mogao jedan organizirati (naravno, uglavnom savjetodavna pomoc, je dobrodosla! :) )

- turnir u ST Munchkinu - i to je ST aktivnost, ako bas nema nikakve druge :)

- Naci i nabaviti jos ST igri (karte, boardgameovi i drugo) ali i drugih igri koje mozemo isprobati i igrati, primarno nakon otvaranja termina nedjeljom.
Za to cu, ako nema problema, otvoriti poseban topic o tome.

- kad smo kod toga - i isprobati onu ST igru s kartama koju sam dofurao jos prije par mejseci ali nam se nije dalo isprobavati
...

Vecina predlozenih stvari su se vec organiziravale u Udruzi zadnjih godinu-dvije i bi se mogle nastaviti, pa da bude bar na toj razini iz doba Zvonka ili Maxa, sve dok ne organiziramo jos bolje

...

Nadalje:

- prezentacija nove Trekoteke, za one koji ne znaju za to, ako ce Homo C. biti za. A i bilo bi dobro kao testiranje da vidimo kako bi dobro funkcioniralo kad cemo s time ici na Konvencije (da se ne ponovi ono s Rikona)

- Povijesna sekcija - Tgrel, imas li nesto u planu? :)

- sta je s Astronomskom sekcijom? :)

- Druga predavanja? - osobno u tome nisam bog zna kaj dobar, ali mozda ima drugih koji bi htjeli...

- TDA i Bajoranske nausnice
Jos jednom pohvala TDI! Nausnice su na Rikonu bile hit! Ako TDA zeli - da se dalje organiziraju radionice... ako se TDi i ostali mclanicama to da...
U to nisam previse upucen, pa ako se vec radi na tome - sory - onda ovaj tekst shvatite kao potpori TDI i ostalima za nastavak :)

- trebalo bi organizirati i neke aktivnosti "izvan podruma" . Imate li kakvih ideja? Sad dolazi zima pa nemamo puno mogucnosti za "outdoor" aktivnosti...
(ono sto cemo trebati je npr proslava 9. godisnjice Udruge koja ce biti za cca 3 mjeseca, tak da to jos nije hitno ... ja za to imam backup plan ako ne bude boljih prijedloga)

...

Pokusajte zamisliti sto najvise volite u Treku?
Da li biste o tome zeljeli napraviti prkratko predavanje? Ili biste o nekoj temi zeljeli razgovarati na okruglom stolu?
Da li vam se neka konkretna epizoda jako svidjela i htjeli biste da se organizira gledanje i kviz (po mogucnosti s nekom simbolicnom nagradom za pobjednika?
Sjetite se da li ima neka tema oko koje su medju Trekerima podjeljena misljenja (tipa Enterprise) pa bi se o toj temi mogli podjeliti u timove i nadmetati argumentima...
Procjenite da li bi nesto od toga mogli sami napraviti, a ako ne kakvu ekstra pomoc trebate? Slabije produktivno ce biti ako se samo predlaze bez namjere da se sami predlagaci potrude nesto i napraviti.

...

Ja u sljedecih par mjeseci mogu organizirati npr. jos 2 epizode+kviz, 1-2 parlaonice, i Q continuum... (to je ono sto sam siguran da bih mogao - bar dok se ne sjetim jos toga... )

Komentari?

Prijedlozi?

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 23 lis, 2008 6:26 pm
So Say We All

Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: Aktivnosti Udruge
Cvicek, svaka čast na prijedlozima, zaista bi trebali imati više aktivnosti u udruzi osim sjedenja i pričanja gluposti.

Jedan moj prijedlog je taj da dok je još lijepo vrijeme napravimo natjecanje u pronalaženja svih Pleneta Zagrebačkog Sunčevog Sustava.
Npr. Ide se u grupama po 3 do 5 ljudi, kreće se od Sunca koje se nalazi na Cvjetnom trgu. Cilj je da se što prije redom posjete i fotografiraju sve planete sustava u gradu. Ide se naravno "na noge" (kako bi rekli Dalmatinci), a jedini dozvoljen način prijevoza je ZET, dakle bez osobnih automobila.
Svaka grupa bi trebala imati ili fotoaparat ili mobitel sa boljom kamerom radi dokaza u koje vrijeme je grupa stigla do određenog planeta.

Nadam se da će ideja zaživiti i veselim se tome danu.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

čet 23 lis, 2008 7:03 pm
Profil ICQ
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Vulcan
Cvicek je napisao/la:

Uvijek!
Kanimo radit još predavanja ali mislim da bi bilo i korisno (oko onog mojeg promicanja i opće kulture) napravit koje predavanje na temu zemaljske, naše normalne povijesti. Recimo, prvo bi moglo bit o svjetskim čudima.

čet 23 lis, 2008 8:19 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

BrickTop je napisao/la:
Jedan moj prijedlog je taj da dok je još lijepo vrijeme napravimo natjecanje u pronalaženja svih Pleneta Zagrebačkog Sunčevog Sustava.
Zvuci fora, mislim da je jos netko spominjao tako nesto (mozda je cuo od tebe :) )

Kad si vec to spomenuo, ja bi volio da se napraviti mrvicu slicno - nesto vise u stilu RPG-a ... npr. slicno onome sto smo ja i ejovrh spominjali u topicu o Rikonu
Uglavnom tzv. LRP ali u Trek stilu.
Kazu da je za to najteze smisliti pricu, ali za smisliti pricu ima jos vremena do Sferakona i Istrakona :)
T'Grel je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Uvijek!
Kanimo radit još predavanja ali mislim da bi bilo i korisno (oko onog mojeg promicanja i opće kulture) napravit koje predavanje na temu zemaljske, naše normalne povijesti. Recimo, prvo bi moglo bit o svjetskim čudima.
Hmm... IMHO bilo bi fora kad bi i takva predavanja imala neku poveznicu sa Trekom.
Recimo u epizodama (i filmovima) u kojima se putuje kroz vrijeme se radnja cesto dogadja i na Zemlji, pa ako bi se tema ticala tog razdoblja, spomenes i to, a mozemo usput i pogledati epizodu koja se toga tice.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 24 lis, 2008 2:21 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Cvicek je napisao/la:
-
T'Grel je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Uvijek!
Hmm... IMHO bilo bi fora kad bi i takva predavanja imala neku poveznicu sa Trekom.
Recimo u epizodama (i filmovima) u kojima se putuje kroz vrijeme se radnja cesto dogadja i na Zemlji, pa ako bi se tema ticala tog razdoblja, spomenes i to, a mozemo usput i pogledati epizodu koja se toga tice.

A dobro, zašto mora sve bit baš 100% povezano s Trekom? Pa da nije naše povijesti, ne bi bilo ni ST-a. Jel tako?
Ako su ljudima nezanimljiva pred. o našoj povijesti, neću ih održat. Stavit ću anketu na forum pa neka se vidi.

pet 24 lis, 2008 4:16 pm
Profil Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
joj kako0 ti se da toliko pisat...
uglavnom ja se sa svime slažem... cak i s onim sto nisam procito(a to je vecina :) )

pet 24 lis, 2008 10:59 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

daso je napisao/la:
uglavnom ja se sa svime slažem... cak i s onim sto nisam procito(a to je vecina :) )

:lolsmjeh: :lolsmjeh:
Pa kako se možeš složit s nečim što nisi ni pročitao? Ti si, dašo, fakat interesantan tip.

pet 24 lis, 2008 11:06 pm
Profil Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
ja vjerujem cviceku...

pet 24 lis, 2008 11:10 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

daso je napisao/la:
ja vjerujem cviceku...

E, tu se slažemo. Ma tko ne bi vjerovao Cvičeku... on je prezakon čovjek!

pet 24 lis, 2008 11:12 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Cvicek je napisao/la:

počinje sa prvim predavanjem (ovu ili sljedeću srijedu) na zvjezdarnici-znači organizirani posjet (eh sad koliko se ljudi odazove) :mrgreen:

onda sam mislio napraviti "okrugli stol" o "Tunguski" kad sakupim još malo materijala

ned 26 lis, 2008 9:40 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

El Zvonko je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

počinje sa prvim predavanjem (ovu ili sljedeću srijedu) na zvjezdarnici-znači organizirani posjet (eh sad koliko se ljudi odazove) :mrgreen:

onda sam mislio napraviti "okrugli stol" o "Tunguski" kad sakupim još malo materijala

Predavanja na Zvjezdarnici uvijek nekako izvise u mom "prenakrcanom" ( :lol: ) rasporedu, no okrugli stol o Tunguski ću se truditi ne propustiti. :sesir2:

pon 27 lis, 2008 11:13 am
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

srijedom u koliko....

pon 27 lis, 2008 4:19 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

daso je napisao/la:
ja vjerujem cviceku...
Bas lijepo od vas :)
Ali volio bih da ipak da se na ovom topicu daje i poneka ideja sta bi jos mogli organizirati :)

I meni se svidja ideja i predavanje za ekipu iz SG udruge i za okrugli stol o Tunguski iako to ne spada previse u Trek :)

slika

pon 27 lis, 2008 5:29 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Ako netko ima bilo kakvih ideja za web udruge neka mi se javi na mail ili na pm. :mrgreen:

pon 27 lis, 2008 6:09 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Cvicek je napisao/la:
I meni se svidja ideja i predavanje za ekipu iz SG
udruge i za okrugli stol o Tunguski iako to ne spada previse u Trek :)

Kažem, zašto bi sve bilo o Treku. Treba malo ići i van Treka.
Recimo, meni je najmanji problem složit predavanje za ekipu iz SG-a (a i za nas) o drevnom Egiptu. Bit će mi zadovoljstvo.

pon 27 lis, 2008 7:06 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: