|
Sada je: čet 25 lip, 2026 1:50 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 1x19 - Duet
"Duet" Sezona: 1 Epizoda: 19 Datum premijere: 13.06.1993. Prikazano na HRT-u: 30.10.2008. Scenarist: Lisa Rich & Jeanne Carrigan-Fauci (prica), Peter Allan Fields (teleplay) Redatelj: James L. Conway Gostujući Glumci:Marc Alaimo as Dukat Robin Christopher as Neela Norman Large as a Kobheerian captain Tony Rizzoli as Kainon Ted Sorel as Kaval Harris Yulin as Marritza Stardate: Unknown (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Kobherijski teretnjak teleportira na stanicu putnika koji boluje od sindroma Kalla-Nohra. Kira se sjeća da su jedini slučajevi ove bolesti nastali zbog nesreće u jednom bajorskom radnom logoru kojeg je pomogla osloboditi za vrijeme okupacije. Odlazi u ambulantu, gdje je iznenađuje pacijent koji je sredovječni Kardasijanac. On pokuša pobjeći, ali ga uhvati Odo, i stavi ga u jednu od ćelija, zbog toga što je, prema Kiri, morao biti dio vojne operacije u logoru Gallitepp, a samim time i ratni zločinac. Detaljnije informacije: Memory Alpha - DuetKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 30 lis, 2008 5:56 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: 1x19 - Duet
Nakon hrpe smeca, napokon jedna dobra epizoda koja zasluzuje desetku
Bila je dobra radnja i pouka, ali i odlicna gluma onog lika koji je glumio Marritzu
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 30 lis, 2008 5:58 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Inace kad gledam koliko mi je epizoda zabavna , nebi ona dobila ocjenu vecu od sedam ali zbog svog pristupa psihologiji zrtve i nasilnika , zbog svog velikog obrata na kraju , moram dat ovoj epizodi cistu desetku Nakon chain off command epizode ovo je najbolja do sada epizoda sa cardassiancima i poprilicno dobra igra macke i misa I tako imamo covjeka koji se osjeca krivim za sve sto su njegovi suradnici iz vojske ucinili , promijeni svoj izgled i dolazi na postaju koju drzi rasa cije pripadnike su ubijali u logoru u kojem je on radio , dolazi kako bi sebe skratio za zivot i tako uz pomoc svoje zrtve dokazao nesto svojoj rasi i bajorancima dao razlog za zadovoljstvo Na pocetku same epizode je zapravo njegov identitet otkriven ali zbog kiruske promijene izgleda , posumljalo se da je on stvarno gul dar heal , sto je i sam maritza potencirao monstruoznim izjavama i zadirkivanjem na neki nacin malo i zasljepljene kire Sva sreca da je odo primjetio nekakve nelogicnosti i kontaktirao dukata a ta akcija je na kraju i kiri prosvjetlila oci i ona osoba u zatvoru iz najgoreg krvnika se u jedan minut mijenja u osobu koja je htjela podnijet jednu veliku i postenu zrtvu , mozda malo kukavicku u zelji da sebe rijesi nekakve boli ali ipak onu zrtvu koja ce pokazat istinu Nazalost kad je bio oslobođen maritza je poginuo od ruku zaludjelog bajoranca koji se nije nista bolje ponasao nego kardassianci na bajoru , ubio je maritzu samo zato jer je pripadnikl kardassianske vrste , iako je otkriveno da je covjek castan Moram na kraju priznat ad neke kardassianske epizode zasjenjuju romulanske epizode , pa iako je ona epizoda sa jarokom bila odlicna , ova je dosta bolja od nje i u rangu je sa najboljim star trek psiho epizodama snimljenim u cijeloj fransizi Inace mislim da je ovaj glumac glumio i klingonca u epizodi gdje je geordi bio zarobljen od strane romulanaca i gdje su mu isprali mozak ?
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 30 lis, 2008 6:11 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
MacGyver je napisao/la: Nakon hrpe smeca, napokon jedna dobra epizoda koja zasluzuje desetku Kako možeš reći da su neke Trek serije hrpe smeća??? 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| čet 30 lis, 2008 6:19 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
T'Grel je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Nakon hrpe smeca, napokon jedna dobra epizoda koja zasluzuje desetku Kako možeš reći da su neke Trek serije hrpe smeća???  A ne govoriš li ti to za ENT. Iako ga ti ne smatraš trek serijom, on jest trek serija. Isto tako kao što ti govoriš da je Ent hrpa smeća jer ga ne priznaješ pod trek isto tako neki ne smatraju ds9 da je trek.  O epizodi: Ocjena 10. Bio mi je veličanstven onaj trenutak pred kraj kad je Maritza zaplakao.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 30 lis, 2008 6:54 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Lore je napisao/la: A ne govoriš li ti to za ENT. Iako ga ti ne smatraš trek serijom, on jest trek serija. Opet jedno te isto... stalno se vrtimo u krug. To je kod ENTovaca uvijek isto: "ne smatraš ENT Trekom ali on je Trek". Da, bla... baš... Kao da ja uvijek govorim: "ENT nije Trek ali vi ga svejedno smatrate Trekom"... Tu nema argumenata.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| čet 30 lis, 2008 7:14 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
nerado priznam da ovu epizodu sam gledo po prvi put i nakon što sam je pogledo sjetijo sam se jedne teme koja je bila tu dugo aktivna...a tema je bila dali su ST serije za razbibrigu..ova epizoda je jedna u nizu koja pokazuje da ST često ima učinak na čovjeka da poslije gledanja epizode dugo razmišlja o toj situaciji i stavlja sebe u tu poziciju....i razmišlja kako bi on u tom trenutku reagiro...čista 10 zbog teme epizode...
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| pet 31 lis, 2008 11:49 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
po meni definitivno najbolja epka prve sezone.
pomalo ironicno, mozda, s obzirom na to kako je upravo Kira, koja je moglo bi se reci unistila par prethodnih epki, ovdje u sredistu pozornosti. ali, moram napomenuti da mi je u ovoj epizodi cisto solidno odglumljena. a tu je i Marritza, koji je po meni jedna od najboljih kardasijanskih uloga (izuzevsi recimo Dukata i Garaka koji se pojavljuju puno puta)
tematika same epizode je savrseno pogođena, imamo i taj rekao bih klasican prikaz detektiva i monstruoznog zlocinca, a opet imamo i obrat na kraju kada zlocinac otkriva svoju pravu stranu, sto je gotovo osvjezavajuce neocekivano.
Odo je također ima nesto vecu ulogu u ovoj epki, sto se njega tice najdojmljiviji mi je bio onaj razgovor s Dukatom. ipak, vrhunac epizode bio je za mene onaj razgovor Kire i Marritze u kojem on otkriva za sebe da je Gul Darhe'el i pocinje se hvaliti svojim "postignucima". naprosto maestralno napisano i odglumljeno.
sto se tice onog posljednjeg razgovora kad Kira shvati da on nije Darhe'el, tu mi je mozda mrvicu neprirodno izgledao Marritza u onom trenutku kad je prvi put zajecao. neznam, mozda cjepidlacim ali ja bi to malo drugacije volio vidjeti.
sto me dovodi do zapravo jedne jedine zamjerke na epizodu koju sam uspio naci (a kakav bi ja to bio trekki da nisam?) dakle, onih posljednjih 40ak sekundi kad ubiju Marritzu. dakle, ta scena mi je pretjerano zbrzana. kao prvo, bilo bi efektnije da su si uzeli koju minutu vise, pa onako sve stavili u slow motion, pa da je tu dotrcao i nekakvi doktor, Odo pokusava obuzdati onog poludjelog Bajoranca, Marritza polako pada na pod, svi se komesaju, ali Kira je u biti jedina kojoj je zapravo stalo do Marritze, ona kleci kraj njega i gleda ga u oci, svi ostali su se okolo uskomesali, i Bashir je tu i kao pokusava spasiti Marritzu, ali on bi prakticki bio sam da nema Kire. i onda on umire, i Kira dize pogled, i nemora nista ni reci, samo pogleda onog Bajoranca i on onda kaze onu famoznu "He's a Cardassian. That's reason enough." eto, ja bi to tako nekako volio vidjeti.
a ono kako su nam to prikazali u epki je u biti pojednostavljeno do te mjere da umanjuje znacaj samog tog cina (a da ne spominjem u koliko slucajeva bi doktori u treku uspjeli spasiti covjeka probodenog nozem. ne da kazem da se Marritza trebao izvuci, ali moglu su ga bar pokusati spasiti) plus tu je i Kira ponovno zakazala, ta scena je poprilicno lose odglumljena. steta, s obzirom na tako dobar ostatak epizode.
sve u svemu, jedna cvrsta, cvrsta devetka.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 31 lis, 2008 1:14 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
T'Grel je napisao/la: Lore je napisao/la: A ne govoriš li ti to za ENT. Iako ga ti ne smatraš trek serijom, on jest trek serija. Opet jedno te isto... stalno se vrtimo u krug. To je kod ENTovaca uvijek isto: "ne smatraš ENT Trekom ali on je Trek". Da, bla... baš... Kao da ja uvijek govorim: "ENT nije Trek ali vi ga svejedno smatrate Trekom"... Tu nema argumenata. Očito nisi pročitao drugi ulomak mog posta. Lore je napisao/la: Isto tako kao što ti govoriš da je Ent hrpa smeća jer ga ne priznaješ pod trek isto tako neki ne smatraju ds9 da je trek.  Ti ne priznaješ ENT pod Star Trek. Neki ne priznaju DS9 pod Star Trek. Kod nas se stvorio "sukob" između dvije strane. TOS/TNG/DS9/VOY vs ENT. U Americi su se već davno podijelili fanovi. Na jednoj strani su bili TOS/TNG a na drugoj DS9. DS9 je tamo proglašen crnom ovcom kao što je kod nas proglašen ENT.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pet 31 lis, 2008 2:46 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Lore je napisao/la: Kod nas se stvorio "sukob" između dvije strane. TOS/TNG/DS9/VOY vs ENT. Kao što rekoh, postoji tema "ENT (ni)je Trek". Meni je draži da smo podijeljeni u ta 2 tabora nego da svi jednako razmišljamo.
|
| pet 31 lis, 2008 4:56 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ova epizoda me ustvari dosta podsjeca na The Defector iz TNGa... moglo bi se cak reci da je kopija
|
| pet 31 lis, 2008 6:34 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da Maritza Citat: "Jednome genocid, drugome svakodnevni posao" Jarok Citat: "sto je za jednu stranu krvnik, drugoj je junak"
|
| pet 31 lis, 2008 6:41 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Citat: mozda malo kukavicku u zelji da sebe rijesi nekakve boli A zašto je želja da se čovjek riješi boli kukavička? Inače dajem desetku. Genijalna epizoda! Najviše me se dojmilo što je Kira, koja je po mnogočemu zadrta Bajorka, pokazala suosjećanje za pripadnika vrste svojih najvećih neprijatelja, koji ni po čemu nije zaslužio nazivati se nečijim neprijateljem.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 31 lis, 2008 9:48 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Ovisno o kutu gledanja , mogao se borit i zivjet sa svojom traumom ali opet i ovo sta je ucinio je hrabrost , samo kao sta kazem ovisno o kutu gledanja 
|
| pet 31 lis, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 11 lis, 2008 4:12 pm Postovi: 72 Lokacija: City Lakat at Cardassia prime
|
Pff koji luđak bilo mu je jednostavnije pociniti samoubojstvo...
_________________ ____________
    For Cardassia!!!
|
| sub 01 stu, 2008 8:41 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|