|
Sada je: ned 19 tra, 2026 12:28 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Tajna služba Vatikana
Što mislite - ima li Vatikan svoju tajnu službu ili to za Papu obavlja talijanska(e) tajna(e) služba(e)?
Smatram da ako Vatikan ima najjaču svjetsku diplomaciju da bi shodno tome trebao imati i jako dobru tajnu službu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 05 srp, 2008 9:39 am |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 Re: Tajna služba Vatikana
znam jedino da se svi slučajevi u kojima su svećenici ili bilo koji članovi crkve optuženi za pedofiliju da se to šalje u vatikan i da se to zataškava kako nebi procurilo u javnost i tako se većina izvlači.ostala sam šokirana dok sam to saznala,odvratno je 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sub 05 srp, 2008 8:23 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nije Vatikan tako dobar, super i krasan... daleko od toga. On je, neću reći jednak, ali približno jednak takvim svjetskim organizacijama koje imaju više milijunsko članstvo (u ovom slučaju vjernike). Dakle, sve gleda, manje-više, kroz svoju neku korist. Sve takve međunarodne organizacije gledaju na korist. Žalosno, ali tako je.
Neću ovdje o teorijama zavjere, Rochfellerima i sl. stvarima vezanim uz Vatikan.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 06 srp, 2008 12:02 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
postoji tajna služba a to je društvo svetog reda... kohje se bavi poslovima koji dovode rimokatoličku crkvu u opasnost.... nemaju apsolutno nikakve veze sa zataškivanjima pedofilije i takvih sličnih gluposti... ja ne mogu vjerovati kako se vi možete više hvatati toga.... to je tako rijetko samo što to naši mediji napušu do gigantskih razmjera....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 06 srp, 2008 3:09 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
@daso, zašto ti uvijek štitiš crkvu? Na svakoj temi na kojoj se raspravlja o crkvi ti si uvijek njen advokat. Čemu to? Zašto ne bi bilo u redu spominjat njihovu(e) tajnu(e) službu(e)? Vatikan nije savršen.
|
| ned 06 srp, 2008 11:40 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: @daso, zašto ti uvijek štitiš crkvu? Na svakoj temi na kojoj se raspravlja o crkvi ti si uvijek njen advokat. Čemu to? pa cijeni covjek crkvu... i gotovo...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 06 srp, 2008 11:59 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: T'Grel je napisao/la: @daso, zašto ti uvijek štitiš crkvu? Na svakoj temi na kojoj se raspravlja o crkvi ti si uvijek njen advokat. Čemu to? pa cijeni covjek crkvu... i gotovo... U redu. O ukusima (i bojama) se ne raspravlja pa tako ni o tome tko šta cijeni ili ne. To ne znači ako sam ja nevjernik da netko drugi mora isto tako. Se razmemo, nismo živoTINJE.
|
| pon 07 srp, 2008 11:35 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
to nije ukus, a ni boja... to je moj život i moja vjera... a ti pljuješ i blatiš po njoj... mislim da to nije pošteno... i ne znam više odakle ti to pravo... da sudiš jednu takvu instituciju na osnovu pojedinačnih slučajeva koje sama ta institucija osuđuje... ja ne bih mogao pisati o nečemu što nisam iskusio i što ne razumijem...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| pon 07 srp, 2008 12:24 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
daso je napisao/la: to nije ukus, a ni boja... to je moj život i moja vjera... a ti pljuješ i blatiš po njoj... mislim da to nije pošteno... i ne znam više odakle ti to pravo... da sudiš jednu takvu instituciju na osnovu pojedinačnih slučajeva koje sama ta institucija osuđuje... ja ne bih mogao pisati o nečemu što nisam iskusio i što ne razumijem... Oprosti, nisam uopće pljuvao po tvojoj vjeri ili ukusu samo ako sam rekao tj. pitao ostale korisnike foruma što misle o MOGUĆEM postojanju tajne vatikanske službe. Zar se ne smije na takav način propitivati rad Vatikana ili je, očito po tebi, rad Vatikana bezgrešan?
|
| pon 07 srp, 2008 12:43 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
T'G je napisao/la: Zar se ne smije na takav način propitivati rad Vatikana ili je, očito po tebi, rad Vatikana bezgrešan? Naravno da nesmije ! Vidin ja da je meni neštio ka sumljiv oni naš velečasni svako malo ide u skolu šijunirat učenice srednje textilne škole !? Morat ćemo ga prijavit SOAi (ili kak se već zovu sad) da to malo izvide , ni tu samo vira u pitanju ..?! Pozdrav Bezgešnog začeća 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 07 srp, 2008 4:20 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
T'Grel je napisao/la: daso je napisao/la: to nije ukus, a ni boja... to je moj život i moja vjera... a ti pljuješ i blatiš po njoj... mislim da to nije pošteno... i ne znam više odakle ti to pravo... da sudiš jednu takvu instituciju na osnovu pojedinačnih slučajeva koje sama ta institucija osuđuje... ja ne bih mogao pisati o nečemu što nisam iskusio i što ne razumijem... Oprosti, nisam uopće pljuvao po tvojoj vjeri ili ukusu samo ako sam rekao tj. pitao ostale korisnike foruma što misle o MOGUĆEM postojanju tajne vatikanske službe. Zar se ne smije na takav način propitivati rad Vatikana ili je, očito po tebi, rad Vatikana bezgrešan? ti dobro znaš da ovo nije izoliran topic... na raznim topicima koji kao postavljaju pitanje idete li u crkvu, odmah se počne o pedofiliji tamo... a ti si isto piso takve postove... tajna služba vatikana, opet pedofilija... ajpromijenite malo ploču... i jeste... kako su ovi svećenici bogati... a ne pitate se zašto vam je tata..ili mama bogati(žao mi je zbog onih koji ih nemaju) a ne pitate se i ne znate za onog svećenika koji čami u sobi metar s metar u vukojebini čalićima, bogu iza nogu, koji je sretan ako jednom tjedno jede... a propovijeda s istim žarom kao i negdje gdje su dobrostojeći... a gledaj ovo... ti pišeš T'Grel je napisao/la: Oprosti, nisam uopće pljuvao po tvojoj vjeri ili ukusu samo ako sam rekao tj. pitao ostale korisnike foruma što misle o MOGUĆEM postojanju tajne vatikanske službe. Zar se ne smije na takav način propitivati rad Vatikana ili je, očito po tebi, rad Vatikana bezgrešan? šta tzo znači da je otvorena tema kako bi se moglo diskrimirati po vatikanu i crkvi... i nemojte reći kako nije jer alien she je napisao/la: znam jedino da se svi slučajevi u kojima su svećenici ili bilo koji članovi crkve optuženi za pedofiliju da se to šalje u vatikan i da se to zataškava kako nebi procurilo u javnost i tako se većina izvlači.ostala sam šokirana dok sam to saznala,odvratno je  iz koji izvora vama ovi podaci... ili samo rekla-kazala... babske priče po ulici... nit je istina... a nit je činjenica... niti postoji ijedan dokaz o ovom...ja ne mislim da je rad vatikana savršen, ali vjerujem da savršeniji ne može biti... Pozivam se na pravilo: Izričito je zabranjeno 2. Korištenja vulgarnih izraza (psovke, prostote i sl.) te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma, kao i bilo koje religijske/etničke/seksualne ili slične grupe ili pojedinca, te poticanje mržnje i zlostavljanja. pravilo 2smatram da ovo mene vrijeđa i vrijeđa crkvu kao instituciju jer se iznose neistinite i spekulantne izjave...
|
| pon 07 srp, 2008 8:37 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
@daso, O pedofiliji u crkvenim redovima nisam reko ni P, a kamoli šta drugo.
I to je činjenica da su neki svećenici bogati: nama je moj župnik rekao ovo: "Evo, kupio sam si novi auto, imam dobru plaću i uživam. Šta mi fali?" Zar to nije izjava dobrostojećeg čovjeka? Ima svećenika u velikoj mjeri koji služe Bogu, Crkvi, svom "stadu"-vjernicima, koji pomažu vjernike i rade u skladu s naukom Crkve, ali ima i onih koji to ne rade. Svaka medalja ima dvije strane.
Ne mrzim crkvu nego ne idem na mise i ne vjerujem (pretjerano).
Ali da se ne smije raspravljati o radu Vatikana i njegovoj Kuriji... to ne piše nigdje na forumu.
Ne znam fakat kako bi te moglo vrijeđati postojanje vatikanske tajne službe?? Dobro, tvoj izbor što te može, a što ne. Zar nije dobro da i Vatikan ima neku službu, ili tajni red, šta već koji se bavi unutarnjom sigurnošću u crkvi, da crkva ne bude napadnuta od strane drugim organizacija, nasrtaja fundamentalističkih pripadnika drugih svjetskih religija? Zar se crkva ne treba štititi?
Govoriti o nekome da je savršen, divan, krasan itd. nije baš realno. Vatikan niti savršeno funkcionira niti da nema problema unutar Rimokatoličke Crkve. Crkva je unutar samo srednjeg vijeka bila leglo korupcije, otkupa grijeha i sl. stvari i baš zbog prethodno navedenog je Martin Luther izvjesio 95 teza na vrata crkve u Wittenbergu kojom traži reformaciju. Tako su nastali reformisti (protestanti, kalvinisti i ini drugi).
Ali ok, ti imaš pravo misliti što god želiš i na koji način želiš. Nikada to nisam osporavao ali sam za jednu demokratsku raspravu o nekim stvarima koje su "na rubu znanosti". Uvijek su me zanima tajne službe, tajna društva, događanja "iza kulisa svjetske politike", paranormalnog i sl. stvari. Upravo zbog tih pobuda otvorio sam ovu temu. Pa tko želi raspravljat neka raspravlja, tko ne, ne mora.
|
| pon 07 srp, 2008 9:12 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
frenky je napisao/la: p.s. nista nije savrseno... i sve moze biti bolje.... uvijek postoji poboljsanje... Slažem se. Ništa nije savršeno i ne može biti.
|
| pon 07 srp, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
@daso:oprosti,ali ja sam samo napisala informaciju koju sam saznala u medijima,ne velim da je to sve točno ali nisam imala nikakvu namjeru vrijeđati religiju a niti tebe,tak da ja sam samo napisala što mislim o zataškavanju slučajeva pedofilije,a ne sad da ja optužujem i velim da je svaki svećenik pedofil,jer pedofil može biti bilo tko,tak da...ono,sorry stvarno mi to nije bila namjera.u redu  ?
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| pon 07 srp, 2008 10:01 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|