| Autor/ica |
Poruka |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 5x18 - Cause and Effect
"Cause and Effect" (Uzrok i posljedica)Sezona: 5 Epizoda: 18 Datum premijere: 23.03.1992. Prikazano na HRT-u: 20.06.2008. Scenarist: Brannon Braga Redatelj: Jonathan Frakes Gostujući Glumci:Kelsey Grammer - kapetan Morgan Bateson Patti Yasutake - medicinska sestra Ogawa Michelle Forbes - Ro Laren Stardate: 45376.3 (2368) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Enterprise se nalazi ispred čudne anomalije, iz koje odjednom izlazi jedan brod Zvjezdane flote izvan kontrole. Riker predlaže dekompresiju glavnog hangara, a Data korištenje vučne zrake kako bi promijenili putanju nepoznatog broda. Picard prihvaća Datin prijedlog, no brod udara u Enterprise i oba eksplodiraju. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Cause and Effect
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 23 lip, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: 5x18 - Cause and Effect
e, desetka!
ovo mi je tak dobra epka! Enterprise goriii i unistava se i kabum i sve tako to! i pojavljuje se Frasier!!!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 23 lip, 2008 8:41 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
10 Zanimljiv prikaz temporalnog paradoxa , i naravno opet data to the rescue 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 23 lip, 2008 10:11 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
legendarna epizoda...
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 24 lip, 2008 12:47 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Odlicna epizoda!  Cista desetka. Super mi je što je svaki put snimljeno iz drugacije perspektive, tako da nije dosadno ponovno gledanje. Malo mi je čudno kako na onom drugom brodu toliko godina nisu skuzili kako da se izvuku. Mislim, jasno mi je da imaju slabiju tehnologiju, ali onaj kapetan (Frasier  ) je bio uvjeren da je 2278. godina.. Cudno mi je da oni nisu imali deja-vu… Mislim, vec nakon 17 dana su manje-vise svi na Enterpriseu shvatili da je nesto cudno, a oni su bili tamo puno duže. Bilo mi je dobro kad ga je Crusherica rekla Rikeru da kad blefira podiže lijevu obrvu I Data je bio odlican kad je poceo nabrajat ovoliko glasova priča o poslu, onoliko vodi privatne razovore, pa ljubavni parovi... i Picard koji ga opet prekine 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| uto 24 lip, 2008 1:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Uništen brod… već sam se bio zabrinuo…pomislio sam prvo – paralelni svemir… …no ipak je bio 'space babble'… Ro je skratila kosu… Dana savršeno miješa karte, a najbolje je bilo kako je Worfu dijelio uz komentar…
(Hm, opet se ponavlja nešto što me živcira u TNG-u, no za to ću otvoriti temu)
…na kraju oslobode brod koji se nalazio u 'vremenskom krugu'…
…7…
| sri 25 lip, 2008 1:18 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Odlicna epizoda, dat cu joj 9 , jedina zamjerka je , kak je Dejanira rekla posada drugog broda nije ni skuzila da se je nekaj zakompliciralo. Ali desetke dajem malo teze, to mora biti nekaj posebno. (meni bar) 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| ned 29 lip, 2008 10:38 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
9, Zanimljive su te vremenske petlje.
| pet 04 srp, 2008 1:51 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Odlicna epizoda, 9 Da, cudno je da u drugom brodu nisu skuzili da nesto nije u redu (deja vu i sl) Oni su bili na drugom kraju anomalije, pa je mozda na njih zato anomalija imala drugaciji efekt? (malo babblanja  ) Podsjeca na onu epizodu X-Filesa kada se isti dan ponavlja (pocinje s Mulderovim probusenim vodenim krevetom, a zavrsava u okrsaju u banci, ili tako nesto) ili na film "Groundhog day"... Steta sta se kasnije nije saznalo sto sto se dogodilo sa drugim brodom, samo "da imaju dosta toga za popricati" Uglavnom, jedna od zabavnijih epizoda...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 07 srp, 2008 11:24 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Cvicek je napisao/la: Oni su bili na drugom kraju anomalije, pa je mozda na njih zato anomalija imala drugaciji efekt? (malo babblanja  ) ...pa vjerojatno oni nisu osjećli ili skužili nikakve posljedice... ...za njih je sve bilo normalno...
...a zamisli da su i oni pokušali riješiti problem... ...pa par godina bi se vrtjeli u krug... :)
| pon 07 srp, 2008 12:28 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Cvicek je napisao/la: Steta sta se kasnije nije saznalo sto sto se dogodilo sa drugim brodom, samo "da imaju dosta toga za popricati" Nekak su ih uspjeli adaptirat na 24. stoljeće i nastavili su karijeru. http://memory-alpha.org/en/wiki/USS_Bozeman
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 07 srp, 2008 1:54 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Cvicek je napisao/la: Podsjeca na onu epizodu X-Filesa kada se isti dan ponavlja (pocinje s Mulderovim probusenim vodenim krevetom, a zavrsava u okrsaju u banci, ili tako nesto) ili na film "Groundhog day"... Monday I Buffy je imala takvu epizodu I takve epizode su obicno odlicne Ova TNGova mi je bila najgora jer je bila potpuno ozbiljna, obicno kad ljudi skuze da se vrijeme ponavlja izvode neke gluposti Uglavnom, 7 ovdje
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 10 srp, 2008 12:30 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
MacGyver je napisao/la: Ova TNGova mi je bila najgora jer je bila potpuno ozbiljna, obicno kad ljudi skuze da se vrijeme ponavlja izvode neke gluposti ha, cuj, bilo bi zabavnije da je samo par ljudi skuzilo da se ponavlja a ostali da nemogu to skuziti (ko recimo Window of Opportunity u SG-1u, eee TO je bila zakon epizoda!)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 10 srp, 2008 6:32 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Najviše zbog ovih ponavljajućih scena koje tokom epizode postanu stvarno zamorne.
|
| sri 28 lis, 2009 8:38 pm |
|
 |
|