|
Sada je: uto 08 ruj, 2026 10:55 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 Re: Idete li u crkvu?
captain je napisao/la: alien she  jeeeeeeeeeeeej  thank you,thank you 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| ned 11 svi, 2008 11:49 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
ne, isao sam kao mali jer sam morao zbog roditelja, ali sada kada mogu reci ne......onda ne. I don't believe in this crap. Postujem ljude koji vjeruju, ali ih ne shvacam.

"This is usually the part where people start screaming."
|
| čet 19 lip, 2008 1:53 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Lucius je napisao/la: ne, isao sam kao mali jer sam morao zbog roditelja, ali sada kada mogu reci ne......onda ne. I don't believe in this crap. Postujem ljude koji vjeruju, ali ih ne shvacam. ...to je više stvar navike... ...a navike se teško mijenjaju kod ljudi...
...jednostavno su na neki način ograničeni u razmišljanju , te im se kojekakva pitanja ne motaju po glavi (kao meni)... ...kako ovo? zašto ono?...
...no nedavno su se vjenčala dva gay svečenika... ...kak sam bio happy kad sam to pročitao... i rekao ... eto vam ga sad na... !! :belj: :belj:
| sri 25 lip, 2008 1:50 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da ,ali mislim da to nije katolicka crkva , nego neka manja  ?
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 25 lip, 2008 2:27 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...no nedavno su se vjenčala dva gay svečenika... ...kak sam bio happy kad sam to pročitao... i rekao ... eto vam ga sad na... !! :belj: :belj: eto, bobo, sad se mozes i zarediti ako hoces!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 25 lip, 2008 3:09 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ant je napisao/la: eto, bobo, sad se mozes i zarediti ako hoces! ...to je bio plan kad sam bio mali... ...no sad vidim da bi to bila pogreška života... ...jer imam dosta različita stajališta oh onih koje tamo preferiraju...
| čet 26 lip, 2008 12:28 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
alien she je napisao/la: jednostavno se ne slažem s mnogim idejama i odlukama crkve,crkva je po meni netolerantna. jedno je vjerovati, drugo je slijediti ideje neke organizacije. jedno je ideja Crkve, a drugo je širenje nauka jer nauk svatko može protumačiti na svoj način. u svojoj početnoj i osnovnoj ideji Crkva je toleranta. u Starom zavjetu, točnije u Levitskom zakonu pišu neke stvari koje se ne toleriraju, a unesene su u većinu zakona većina država. alien she je napisao/la: eh da,ako je znanost nova religija,ja sam potpuni sljedbenik don't be. znanost ne daje sve odgovore. kad dobiješ odgovor iz toga slijedi puno odgovora na koje nisi spremna 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 27 lip, 2008 12:36 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
U praxi je netolerantna , to je sve sta treba da se zna 
|
| pet 27 lip, 2008 1:15 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
a, gle...ako vjeruješ u višu silu, a ne slažeš se sa kršćanskim naukom uvijek možeš biti budist, hinduist, hari krishna, jehovin svjedok, protestant, musliman, judaist ili nešto drugo što je kod nas. biti vjernik ne znači nužno biti kršćanin. to možeš biti i u drugoj vjeri. za svaku vjeru kojoj ne pripadaš si nevjernik, a onoj kojoj pripadaš si vjernik. ovisi kako gledaš 
|
| pet 27 lip, 2008 1:20 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
A što su onda ateisti kao ja? Onda sam za sve nevjernik. Zapravo, ja sam vjernik samo na papiru, kako današnji svećenici kažu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 27 lip, 2008 1:27 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
evo ovdje puna definicija ateizma: http://sh.wikipedia.org/wiki/Ateizamjedno je nevjernik, drugo ateist. nevjernik može biti netko tko nije upoznao nikakvu vjeru, a ateist je onaj koji negira postojanje božanske sile i sve tamo navedeno. ehehm, nisam neki stručnjak na tom području pa ono, treba pitati nekog tko studira teologiju ili filozofiju jer to nije tako lagano objasniti kao se čini i treba puno pričati dok se ne donese zaključak.
|
| pet 27 lip, 2008 1:34 am |
|
 |
|
Make it so
|
modesty blaise je napisao/la: a, gle...ako vjeruješ u višu silu, a ne slažeš se sa kršćanskim naukom uvijek možeš biti budist, hinduist, hari krishna, jehovin svjedok, protestant, musliman, judaist ili nešto drugo što je kod nas. biti vjernik ne znači nužno biti kršćanin. to možeš biti i u drugoj vjeri. za svaku vjeru kojoj ne pripadaš si nevjernik, a onoj kojoj pripadaš si vjernik. ovisi kako gledaš  Mozes bit i netko koga nije briga za nazive vjera , vjeruje u nesto u boga ili sta vec ali nevjeruje u nista sto nalaze neka postojeca religija 
|
| pet 27 lip, 2008 1:36 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
možeš. dana ti je volja da budeš što hoćeš. 
|
| pet 27 lip, 2008 1:38 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
modesty blaise je napisao/la: možeš. dana ti je volja da budeš što hoćeš.  Tak je! I to je osnovno ljudsko pravo. Zašto bi netko bio pripadnik neke religije ako mu je to rođenjem nametnuto. On može birati da: a) ostane i dalje u religiji koju je dobio rođenjem, b) pređe na drugu religiju, a pritom ne dobije metkom u glavu, c) pređe na drugu religiju, a pritom dobije metkom u glavu i d) postane nevjernik (definicija je općenita).
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 27 lip, 2008 10:28 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
MB je napisao/la: ...u svojoj početnoj i osnovnoj ideji Crkva je toleranta Al ti je teorija , svaka čast . ! Pa i NS (Nacional socijalizam) je u osnovi tolerantan ...jeli , ak mu netko ne "stoji na putu " . Ka i mnoge druge religije , politike ..i slično ! A ono "kad sam bio mali , išao sam..." @Lucius Mislim što bi to trebalo značit !? Da si sad velik !? Pa neideš ..hmm... T'G je napisao/la: On može birati..... Ovo je jakkkooo dvojbena stvar , i poptekla je iz smijurije zvanom demokracija , sjetite se samo McArturove (tak nekako ) komisije koja je harala SADom ...i u ime demokracije i obrane njenih načela uništavla ljude ! Nešto slično inkviziciji (pogotovo onoj Spanjolskoj verziji) ! tako mislim budite oprezni to oko "može birati " pa "demokracija" i sl . Uostalom zar USA nisu >ave vojne hunte koje su doveli na vlast u J.Americi nazival "demokracijama s manjim poteškoćama " . Ili održavali F.franka na vlasti u Španjolskoj do smrti ! Znimljiva ta "praktična i pragmatična " demokracija , ka i ona komunistička floskula "tvornice radnicima , zemlja seljacima" !!!!!!! Pozdrav Bush-Lenjinova 99

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 27 lip, 2008 3:50 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|