| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 5x08 - Unification II
"Unification II" (Unifikacija, Part II)Sezona: 5 Epizoda: 08 Datum premijere: 11.11.1991. Prikazano na HRT-u: 05.06.2008. Scenaristi: Rick Berman and Michael Piller Redatelj: Cliff Bole Gostujući Glumci: * Stephen Root as K’Vada * Malachi Throne as Pardek * Norman Large as Neral * Daniel Roebuck as Jaron * William Bastiani as Omag * Susan Fallender as Romulan Woman * and Denise Crosby as Sela Special Guest Star * Leonard Nimoy as Spock Stardate: 45245.8 (2368) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) U jednoj pećini na Romulusu, Picard i Data napokon susreću Spocka, kojeg su došli pronaći. Spock u početku ne surađuje, kad ga Picard pita detalje njegove misije. No, napetost nestaje kad Spock sazna nesretnu vijest o Sarekovoj smrti. Picard mu prenosi očevu poruku da ga voli. Spock tada otkriva svoj cilj - ujediniti Romulane i Vulkance. To šokira Picarda, koji ne vjeruje u namjere romulanske vlade. Nakon tog saznanja, Data se vraća na klingonski brod i pokušava pristupiti računalnim sustavima na Romulusu. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Unification II Background Information:Citat: In the scene where Spock, Data and Picard leave the Proconsul's office for the final time, sound technician Bill Gocke can accidentally be seen reflected in a glass ornament on the Proconsul's desk. 
| čet 05 lip, 2008 5:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 5x08 - Unification II
10 cista ko suza Zanimljivo je bilo vidjet spocka u TNG i mogu rec da je jako dobro surađivao s datom Mislim da je nekih 4 puta ponovio fasinating Bas je ironicno kako data ima sve sto vulkanci zele a on sam zeli bit covjek dok spock zeli upravo suprotno , bit vulkanac Iako koristi ljudske izraze i ponasa se ponekad emotivno Selu su presli na zanimljiv nacin a data je ono sprstiam obavio kao pravi vulkanac Malo je promasio rikerovu frizuru ali sto ces Prokonzul je bio lazljiv i sklon prevari kao dosta romulanaca (mogu rec da smo ode vidjeli i svijetliju stranu romulanskog drustva) 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 05 lip, 2008 5:33 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
bolja od predhodne epizode, ovoj dajem devetku.
spletkarenje, romulanci, Spock, trebam li reci ista vise?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 05 lip, 2008 5:36 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Rasplet događaja… oko pomirdbe Vulkanaca i Romulanaca… …do toga ipak ne dolazi… premalo je onih koji podržavaju takvu ideju… …Data je dobru masku prostorije napravio i zavarao romulance… samo je Rikeru fulao zurku… 
S : Volim pisati. Rijetko to imam priliku u svojem poslu. Data: možda bi ste trebali promijeniti posao.
…LOL … potrgao sam se od smijeha na ovo… …ocjena 8…
| čet 05 lip, 2008 11:26 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Data ima pravo , spisateljstvo je manje opasno po zivot od sudjelovanaj u romulanskim spletkama 
|
| čet 05 lip, 2008 11:56 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Spock je primjetio da je picard logical and dispassionate 
|
| pet 06 lip, 2008 12:05 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Steta kaj nisam gledao reprizu, no Spock mi je bio dobar u ovoj epki... 
| pet 06 lip, 2008 2:28 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
9 Vrlo dobra epizoda, prilično bolja od njenog prvog dijela. Lijepo je vidjeti starog dobrog Spocka na djelu, budi nostalgiju na TOS. Zanimljivo je njegovo prisjećanje na događaje iz ST VI. Fora je i razgovor Spocka i Date i usporedba Datinih težnji i odricanja sa težnjama i odricanjima Vulkanaca.
Nisam očekivao da će senator Pardek izdati unifikacijski pokret, iako je takvo što gotovo i logično kad se radi o gadovima Romulancima.
Zgodna stvar je započinjanje novog kontinuiteta pojavom prokonzula Nerala. 6 godina kasnije, pojavit će se i u epizodi DS9 „Inter arma enim silent leges“ i tada će već biti pretor, samo je mali bed što će ga tamo glumiti drugi glumac i bit će puno prestar u odnosu na sadašnju dob.
Ponovo se (zadnji puta) pojavljuje mrziteljica svega što nije romulansko, commanderica Sela. Totalno je blesava stvar što je, nakon što su napokon zarobljeni i sprema im se smaknuće kad više ne budu potrebni, ostavila Picarda, Spocka i Datu same u prostoriji bez straže, a prije toga im je i fino objasnila cijelu romulansku spletku sa holografskim Spockom. Budući da su već ranije provalili sigurnosni kod, nije im bilo teško reprogramirati simulaciju i zbuniti Selu i čuvara, koji je došao kasnije s njom, i pobjeći. Nije ni čudo što joj je ovo zadnje pojavljivanje. Možda su je zbog bijega tako važnih zarobljenika i propasti plana smaknuli po kratkom postupku.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 11 lip, 2008 2:45 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
8 Zanimljiva priča se nastavlja. Spock mi djeluje kao neki Misionar u Komunističkoj zemlji. Rimljani su konačno počeli shvaćati Logiku i otvarati se promjenama, to će kasnije doći do izražaja. Dati je dobro došao razgovor sa Spockom, kao i Spocku sa Datom. Scena u Uredu kod Prokonzula je donekle smiješna (Sela se žali što mora raditi papirologiju). Onaj očajnički potez Rimljana da unište svoje ljude nikako nisam očekivao (Gadovi su stvarno spremni na sve)
| čet 12 lip, 2008 1:27 am |
|
 |
|
Make it so
|
Debeli ferengi i worf koji piva klingonske opere a data i picard ko da su i sami vulkanci kao spock , fascinantno Ko ima AXN SF ROMANIA , moze gledat TNG nedjeljom od osam sati navecer a prikazuju se tri epizode , sve sto je potrebno je satelit okrenut prema intelsat/thoru i nac nekog tko vam to moze dekodirat 
|
| pon 19 lis, 2009 12:09 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 9. Lijepo je vidjeti Spocka.
|
| pon 19 lis, 2009 12:38 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
TerNek je napisao/la: Totalno je blesava stvar što je, nakon što su napokon zarobljeni i sprema im se smaknuće kad više ne budu potrebni, ostavila Picarda, Spocka i Datu same u prostoriji bez straže, a prije toga im je i fino objasnila cijelu romulansku spletku sa holografskim Spockom.
Da, to. To je tako idiotski dio epizode da ne mogu dati više od 8.
|
| čet 04 ožu, 2010 2:58 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Još bolji nastavak od prvog dijela. Ima više Spocka. Data i Spock su odličan tim. Maksimalna ocjena. 

|
| pet 05 ožu, 2010 2:47 pm |
|
 |
|