| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Franšiza nije išla po redu jer su se scenaristi i producenti sjetili da, eto, nemaju ništa pametno napravit pa su napravili nešto totalno glupo i nezerelo da bi se uopće nazivalo Star Trek.
Zanimljivo je kako ti, Bobo, svakoga tko iole malo brani ENT nazivaš glasom razuma,. To je ne pošteno od tebe.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 03 lip, 2006 11:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja sam to samtrao trekom još od prvog kadra...
...niko me nije u ništa trebao uvjeravati!! 
| sub 03 lip, 2006 11:19 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Onda si jedinstven primjer. Ni sami tvorci serije nisu u to vjerovali.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 03 lip, 2006 11:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
TerNek je napisao/la: Veliki trekkeri bi i ovu moju kvazitvorevinu lako pretvorili u, po vašem mišljenju, odličnu "Trek" seriju. Bitno da netko napiše da je to trek. Nisam nacistički orijentiram, ali moram majstoru propagande Gobbelsu odati priznanje na njegovoj izreci: "Ako laž ponoviš dovoljno puta ljudi će povjerovati da je istina." Neki ljudi su to dobro primjenili u slučaju "ENT je Trek". Samo je pitanje koliko puta su je vama ponovili i koliko puta ste si puta tu laž ponovili sami prije nego ste u njju povjerovali.
a cuj... s jedne strane imam tebe koji mi govori ENT nije trek... s druge strane imam npr. producente Enterprisea koji mi kazu drugacije... ne vidim zasto je tvoje misljenje vaznije (ne kazem da je njihovo vaznije)
ja sam izabrao njihovo (a i mnogih drugih) misljenje... izabrao sam da je to Trek jer:
- desava se u ST svemiru (ma koliko god mi sutjeli o tome  ) <-ovo je najvaznije
- ima brod Enterprise sa nacellama i warp pogonom i ostalim gadgetima koje klasican ST brod ima
- ima klasicnu ekipu koju svaka ST serija ima: kapetan, first officer, science itd.
- SF serija je
- glumio je u seriji Data iz TNG-a
- ima mirror epizode kao i DS9 i TOS
- na kraju se pojavljuju Troi i Riker (potvrdjujuci da su znali za Archera i ekipu  )
- na pocetku se pojavljuje Zefram Cochrane
- ukratko... tokom 1., 2. i 4. sezone imao sam osjecaj da je to Trek serija <- malo da i ja budem subjektivan... ali samo malo
i ponavljam... ENT je trek ali los trek...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 03 lip, 2006 11:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ma loša je samo zadnja epozoda...
ostalo je superrrr... dobri argumenti... 
| sub 03 lip, 2006 11:48 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
meni je zadnja epizoda bila odlicna... suza mi je potekla kad sam vidio Enterprise D i dio stare skvadre... radnju zadnje epizode skoro da nisam pratio cekajuci kad ce se ponovno pojaviti riker, Troi ili neki interijer Enterprisea D-a 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 03 lip, 2006 11:51 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
citat: "desava se u ST svemiru (ma koliko god mi sutjeli o tome Smile ) <-ovo je najvaznije"
Samo kakvom?
citat: "ima brod Enterprise sa nacellama i warp pogonom i ostalim gadgetima koje klasican ST brod ima"
Može se lako napravit (kopirat) da liči na ST brod.
citat: "ima klasicnu ekipu koju svaka ST serija ima: kapetan, first officer, science itd."
To može imati bilo koji pomorski brod.
citat: "SF serija je"
Kao i svaka druga. Moš mislit razlike
citat: "glumio je u seriji Data iz TNG-a"
Pa, što onda? Svaka serija može pozvat bilo koga u goste pa tako i Brenta Spinera koji btw. može ličit na Datu.
citat: "ima mirror epizode kao i DS9 i TOS"
Tako su napravili kao da bude Star Trek.
citat" na kraju se pojavljuju Troi i Riker (potvrdjujuci da su znali za Archera i ekipu"
Pa, to su ih natjerali, odnosno tako piše u scenariju da oni to kažu samo da bi ENT bio veći "Trek"
citat: "na pocetku se pojavljuje Zefram Cochrane"
Isti kometar kao i na Datu.
citat: "ukratko... tokom 1., 2. i 4. sezone imao sam osjecaj da je to Trek serija <- malo da i ja budem subjektivan... ali samo malo"
Subjektivnost je loša! 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 03 lip, 2006 11:52 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...ti fakat znaš zadivit čovjeka...
...Komentari na komentari su (sorry, ali) loši...
Chaky :1
T'Grel: 0
| ned 04 lip, 2006 12:06 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
To je bilo za očekivat od tebe jer podržavaš ENT, a Chaky donekle podržava i brani ENT, a ja ne.
E, joj, joj, zašto nema opcije IGNORE?
|
| ned 04 lip, 2006 12:08 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
zar je doslo do toga u vasem odnosu?
Mr. bobu bi na ignore 

|
| ned 04 lip, 2006 12:09 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ja mogu zaboravit što volim ili ne volim i realno procijenit zašto ENT nije Trek jer me ne motiviraju nikavi materijalni razlozi.. Toliko sam razloga sam napisao da mi je već muka raspravljati o toj gnjusnoj temi. Producenti nemaju luksuz objektivno razmišljati jer bi sami sebi skakali u usta i pokazali svoju nevjericu u ionako loš uspjeh vlastite tvorevine. Riker i Troi su isto ubačeni iz očaja da se spasi taj kvazitrek, i još ponižavaju najboljeg prvog časnika u povijesti Star Treka i trpaju ga kao kuhara. To ubacivanje likova iz kasnijih serija po timelineu pokazuje samo loš pokušaj integracije te tvorevine u Trek. ništa drugo
Još jedna stvar me zanima i trebam stručno objašnjenje. Ako je Nx-1 bio prvi Enterprise i legitimnije dio Treka (po vašim mišljenjima), zašto je Picard kad je poželio sjesti u kapetansku stolicu prvog međuzvjezdanog broda "Enterprise" u holodeku napravio simulaciju mosta Kirkovog Enterprisea NCC-1701? To su sigurno svi ozbiljni trekkeri vidjeli jer je to općepoznato kao najskuplja epizoda u cijeloj franšizi.
I zašto u svim putovanjima u prošlost u serijama od TNG-a na dalje išli najdalje u vrijeme TOS-a (Sisko i ekipa u gostima kod Kirka i tribbleova), a ne kod nekog nepostojećeg Archera?
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 04 lip, 2006 12:09 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: zar je doslo do toga u vasem odnosu?  Mr. bobu bi na ignore 
Naravno da bi. Stalno, kad netko donekle pozitivno govori o ENT-u kao ti, napiše da je taj glas razuma.
I za očekivat je da bi napisao Chaky 1, T'Grel 0!
|
| ned 04 lip, 2006 12:14 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
joj, ignore je glupa opcija koja ti na ovom forumu uopće ne treba kad je ionak sve moderirano i nitko te nemre vrijeđat ni niš
sori ljudi, ne smatram se nekim velikim-bus-u-prsa-trekerom (u prijevodu-volim st al se ne smatram nekim stručnjakom za njega) pa zato i ne pametujem puno, za mene je osobno enterprise trek i ne vidim ni jedan dovoljno dobar razlog zašto ne bi bio - da li je u rangu ostatka treka, je li dobar kao ostale serije - to je već druga stvar. ali ebiga, chakyjevi argumenti su najobjektivniji i bome jest glas razuma ovdje.
_________________ njanjanja
|
| ned 04 lip, 2006 12:29 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Bez uvrede ikome, ali zašto samo Chakija poslušati? Gdje su ostali? Mario kao jako dobar poznavalac Treka i ostali?
|
| ned 04 lip, 2006 12:32 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
evo, bsa sam citao predhodne 2.5 strane i jedna stvar mi je zapala za oko.
svi argumenti kojima se nastoji dokazati da ent nije trek mogu se svesti na jednostavno nacelo: "svaka prica koja se događa prije radnje kronoloski zadnje serije je krsenje kanona". npr. nigdje kasnije se ne spominju xindi => prica je "prisilno" ugurana prije vremena tos-a => radi se o krsenju kanona (ja ne djelim ovaj nacin razmisljanja).
ne bi li to znacilo da se u svakoj epizodi u kojoj se spominje putovanje kroz vrijeme u natrag bilo krsenje kanona (po "vasem" nacinu razmisljanja)? ne znaci li to da takve epizode u biti nebi bile trek?
da ponovim primjer Yesterday's Enterprise-a koji bi po ovom nacinu razmisljanja trebao biti "krsenje kanona" i "kvazitrek" (meni je inace jedna od najboljih tng epki)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 04 lip, 2006 12:32 am |
|
 |
|