|
Sada je: ned 02 kol, 2026 8:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Kampanja protiv selidbe
za pocetak... ne zelim nikoga napadati... zelim samo izreci/napisati svoje misljenje  u zadnje vrijeme se puno prica o selidbi u nove prostorije u spansko... i ta ideja ima svoje pobornike i "gurace" ... koji se "agresivnije" guraju tu ideju ja osobno sam protiv toga i pokrecem sada svoju osobnu kampanju protiv selidbe u nove prostore (tko mi se zeli pridruziti ... slobodno  ) kao neku vrste protuteze trenutnim nagovaranjima na selidbu kao prvo... tko su najveci zagovornici selidbe... El Zvonko i Simba... e sad zasto... sluzbeno... zato jer su im trenutni prostori premaleni... nesluzbeno ... zato jer imaju probleme osobne naravi sa brunom koji nam osigurava trenutne prostorije... i ja bi htio da udruga na kraju ne ispasta zbog njihovih osobnih razmirica sa brunom e sad... ok, ti novi prostori su veci... ali osim toga ja ne vidim nijednu drugu prednost... ali vidim niz mana: - prva... najveca... udaljenostCak i trenutna lokacija kod tresnjevacke remize je nekima predaleko na zapadu grada... i neki zbog toga rjedje dolaze (night mi prvi pada na pmaet) a dosta ljudi je izjavilo da je nezadovoljno s time sto smo tako daleko od centra. I sada se nude nove prostorije koje su jos udaljenije od centra... i to za jednu bus voznju od 10-15 minuta + 5 minuta pjesancenja... sto zapravo predstavlja dodatnih 40-tak minuta potrosenih na putovanje od i do udruge... to ce nam IMHO definitivno drasticno smanjiti posjecenost sastancima... i svesti udrugu na ovaj forum No da ne ispade da ja to pricam napamet... prije par godina udruga je stvarno zavrsila u spanskom... jedan nam je bivsi clan bio osigurano prostorije za druzenje... i nakon prva 2-3 puta kada su sastanci bili koliko-toliko posjeceni posjecenost je opala drasticno ... sve dok nije doslo do toga da smo dolazili samo ja i Max (i tada smo samo redovito poljubili vrata... jer se zaduzenima za kljuc nije dalo dolaziti)... i tada je uduruga bila upala u jednu od niza svojih kriza dakle... za pocetak je udaljenost jedan veeeeeliki minus - drugo... nestalnost termina sastankaako bi se preselili u spansko nebi vise sa sigurnoscu mogli imati sastanke cetvrtkom ... ili neki drugi dan... morali bi se predbiljeziti za prostorije na pocetku svakog mjeseca... i naravno da ce onda i postojati mogucnost sukobljavanja za termine sa drugim udrugama tamo - trece... opremljenost prostorijaiako su nase trenutne prostorije relativno malene u njima imao veliki lcd televizor (neka mi netko pomogne sa tocnim brojem centimetara) i 2 racunala ... a njih pocesto koristimo za gledanje filmova/serija nedjeljom, za predavanja itd. - cetvrto... za prostorije u spanskom cemo morati organizirati tecaj/skolu modeliranjae sad mene zanima tko zeli biti zaduzen za takvo sto? Ipak to nije nesto neozbiljno... tome ce se trebati posvetiti i usput trositi svoje slobodno vrijeme... i jos da spomenem navodne prednosti novih prostorija u odnosu na trenutne - ne ovisimo o nekome (kao sada o Bruni)ne vidim kako je to istina... morat cemo organizirati tecaj i ovisit cemo o vlasnicima tih prostora (ako se dobro sjecam to su prostorije NK Spanskog ili jedne druge udruge) - nece se vise cekati na nekog (najcesce brunu) da donese kljuceve prostorijapaaa... ne znam bas tko ce uvijek dolaziti prvi na sve sastanke i u novim prostorijama u spanskom... kljucevi se mogu podijeliti medju vise ljudi ali ni to nece biti uvijek uspjesno rjesenje (sjetite se kaj sam rekao za proslo spansko iskustvo... tamo smo imali troje ljudi sa kljucevima). stanje ce biti jednako ovom trenutnom - blize je prostorijama di ce se snimati nas novi udruzni film (prostorije su u istoj zgradi)to je sve ok... ali nece citava udruga raditi na tom filmu... i clanovi ukljuceni u snimanje filma se mogu svejedno tamo sastajati i snimati film - moci cemo organizirati prostor po svom gustu ne vidim kako ce to biti moguce ako ispada da cemo se morati boriti za termine sastanaka sa drugim udrugama koje koriste te prostorije - problem udaljenosti ne postoji jer ce se organizirati prvozenje autima do tamodajte molim vas... tko zeli ovisiti o nekom drugom kada ce moci doci u klub i kada ce morati otici? Problem udaljenosti ne postoji za 3 nasa redovna clana sa autima (Simba je jedan od njih  ) i tako... ako ste izdrzali kroz cijeli post... pozivam vas da se pridruzite mojoj kampanji PROTIV selidbe... i da glasate protiv selidbe u spansko (jel do glasanja ce uskoro sigurno doci) samo da nebi bilo "nismo znali" i ja sam za to da se nadju bolje prostorije za udrugu ... ili lokacijski ili sadrzajno... ali IMHO ove nove prostorije u spanskom nisu bolje
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 20 stu, 2007 9:36 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
 Re: Kampanja protiv selidbe
Sve kaj je dalje od centra i sadašnjih prostora je katastrofa
P.S. I mene dodaj uz Nighta...
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 20 stu, 2007 10:30 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
eto i dodatka  ezri... hvala na izjasnjavanju 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 20 stu, 2007 10:35 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Ma bilo bi fantastično kad bi mogli nekaj imati blizu centra ili prema istoku grada... posjećenost bi bila puno veća
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 20 stu, 2007 10:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Ljudi samo da upozorim jos jedamput, znam tocno koji ljudi guraju i zasto guraju, istina je da se povecavamo no ako prostor ne zadovoljava vecinu clanova nismo sa time dobili apsolutno nista, osim toga desit ce to da cemo pod a) naljutit Brunu pod b) podjelit ekipu na grupice što uvelike može ponovno izazvati raskol udruge br.2 pod c) izgubit svu opremu koju smo do sada imali i krenuti opet ispocetka pod d) face it prostori opet nisu naši, ono što je meni najbitnije pod f) ili cu ugradit orgonsku čeliju u auto ili necu imati dovoljno benzina za doc do tamo jer ako cu ja vozit ljude a za to ne dobit ništa odustajem od ideje, jer i sam odustajem od opceg voženja vec cu se preseljavam na smradovoz zet-a
| uto 20 stu, 2007 10:57 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
E, kad se jave i "gurači", dobit ćemo još jedno krasno prepucavanje. Osobno jesam za preseljenje, ali samo ako velika većina ljudi koji se trude redovito dolaziti bude za to. Gotovo sigurno ne postoji prostor koji će biti idealan i po volji baš svima. Ako bi našli prostor, kao što Ezri kaže da bi bilo bolje, u istočnijem dijelu grada, to će biti povoljnije za dolaske određenog broja ljudi čije mjesto stanovanja tamo gravitira, ali će nekome drugome biti nepovoljnije ljudima iz zapadnog dijela, pa će biti svega. Ja imam svoj auto i nije mi jednom tjedno nigdje problem doći na sastanak Udruge. Kad je Teddea svaki tjedan pekla kolače za sastanke, bez puno razmišljanja sam jednom pristao otići po nju u Sesvetski Kraljevac i riskirao 2 litre goriva jer o njemu nisam ni razmišljao, nego sam prvo pomislio da će svekoliko članstvo na sastanku biti zadovoljno kad napuni svoje guzice Teddeinim slasticama, a za to nisam od nikoga tražio ni lovu ni hvalu. Lokacija prostora uvijek će biti predmet prigovora, ma gdje oni bili. Nestabilnost termina sastanaka koju Chaky navodi također je veliki problem. Ako je stvarno bude, to bi mogao biti još veći demotivirajući faktor za dolaske ljudi na sastanke nego lokacija prostora jer kad bi nam netko iz mjeseca u mjesec ili čak iz tjedna u tjedan mijenjao dan i sat našeg termina, 99% članova bi popi*** i vrlo brzo odustalo od redovitih dolazaka. Zato, što se termina tiče, vodstvo Udruge će morati dugoročno dogovoriti stalni termin sastanaka. Opremljenost prostora je također vrlo važan faktor i tu nebi smjeli oskudijevati. Računalo definitivno moramo imati i treba 100% provjeriti postoji li u Španskom i hoće li nam biti dostupno za naše potrebe (koliko se sjećam, dr. Jones na skupštini nije bila 100% sigurna u to). LCD telka je odlična novost koju imamo, ali IMHO nije krucijalna stvar, sjetimo se da nam je donedavno i onaj stari televizor dijagonale 55 cm bio sasvim dovoljan za gledanje serija i filmova. Kako smo čuli na skupštini modelarska škola/tečaj/sekcija (kako god to navedemo i organiziramo) uvjet nam je i obaveza za korištenje prostorija u Španskom pa smatram da se tome jako ozbiljno treba pristupiti na način da se sjedne za stol i jasno definira tko nešto o tome zna i koliko zna, koliko je tko voljan to raditi i tko će preuzeti odgovornost organizacije. Isto tako treba utvrditi koliko je to modelarstvo dugoročno, treba li organizirati jednomjesečni tečaj za određeni broj ljudi ili će nam to morati ući u program i organizaciju Udruge kao stalna sekcija jer je vremenski period održavanja iste vrlo važan. Kad bi stvarno zapeli i više ljudi se potrudilo, može se bez nepremostivih zapreka organizirati nešto kratkoročnije, no ako se radi o stalnoj aktivnosti kroz više godina, moramo misliti i na to što će se dogoditi ako odgovorni ljudi iz bilo kojeg razloga ne budu u mogućnosti to raditi i voditi (preseljenje, upis na udaljeni faks ili završetak faksa i povratak u svoje pravo mjesto prebivališta, posao vam Zagreba, ženidba/udaja/klinci itd.). Sve što su do sada ljudi naveli i što će navesti (uključujući i mene koji sam neke riječi drugih i ponovio), treba shvatiti kao ozbiljne argumente pro i contra i ozbiljno o svemu porazgovarati prije nego se donese, odnosno izglasa konačna odluka. Kao što sam na skupštini, tako i ovdje podržavam Maxov prijedlog da se prostori u Španskom pogledaju i provjere, odnosno da uzmemo neki probni rok u kojem ćemo tamo održati sastanak ili više njih, pa da vidimo kako stvari funkcioniraju tamo. A prije svega, obavezno ovoj temi moramo posvetiti jedan sastanak ili koliko god ih bude potrebno i na njemu svi koji imaju što za reći iznesu sve svoje stvarne i fiktivne argumente, službene i neslužbene razloge za i protiv preseljenja. Sorry što sam bio ovako "kratak", nadam se da nitko nije zaspao čitajući post. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 21 stu, 2007 12:31 am |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
meni je sadasnji prostor doslovno 2 i po minute od stana, pjeske! al ja jesam za preseljenje bez obzira koliko morala jahat do tamo. mozda ne bi dosla apsolutno svaki put na sastanak, al mislim da bi to bar imalo nekog smisla... tj. mislim su sastanci u sadasnjem prostoru neproduktivni u svakom smislu. previse ljudi, premalo KISIKA, prevelika buka, premalo prostora da bi se ista radilo... eh, otkad sam ja tu (kratko) svaki se sastanak svodi na to da se ljudi jedanput tjedno dodu vidit i pozdravit, oni koji se znaju bolje procaju o necemu, oni koji ne uglavnom stoje sastrane, nema to veze sa trekom i nekakvim "udrznim" dogadanjima... mislim da bi stanje u novom prostoru bilo puno bolje...
| sri 21 stu, 2007 1:21 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ljudi,zivjela sam u spanskom...to je bolesno daleko  meni osobno nije veliki problem doći do tamo, jedino što četvrtkom imam fax navečer pa bih stigla u vrijeme kad većina već kreće doma...  ali mislim da ono iskustvo od prije par godina govori puno...udruga je već imala prostorije u španskom i to je ispalo katastrofa, nitko nije dolazio. ja tad još nisam bila u udruzi al sam znala maxa i išla s njim na kave u španskom nakon sastanaka...a to je redovito bilo već u 20h, jer on ne bi imao s kim sastančiti  ljudima se jednostavno ne da. sad se vjerojatno ne čini tako...ali znamo otprilike kako to izgleda za ljude koji nemaju auto - često će cijeli dan visiti na faksu/poslu/u školi/kojekuda, nacečer biti umorni ko niš, još je sad ovo divno vrijeme kad se navečer obično smrzavaš ili lijeva kiša...pa sad ti dođi do španskog i vrati se kući u neko doba  ja sam osobno malo hiperaktivna, volim lunjat gradom i nije mi bed al mislim da će mnogima bit... rečeno je da će se organizirat prijevoz autom...malo puno utopijski  nit ima dovoljno auta, nit svi mogu doć u isto vrijeme, nit svi žele otić doma u isto vrijeme, nit svi žive 'na ruku' vozačimay< --- to je malo shebano organizirat... druga stvar...meni se čini da opet nismo totalno samostalni. ovako imamo nad sobom brunu i kmt, ali njih mnogi ni ne doživljavaju  , ovako ćemo izgleda opet biti dio nečega...uvjet da uopće budemo tamo je da osnujemo modelarsku grupu. imamo li mi ljude zainteresirane za to? trajno zainteresirane za to? što ako se pokaže da nemamo...letimo van?  bruno će nas primit natrag nakon kaj smo ga odyebali? 
_________________ njanjanja
|
| sri 21 stu, 2007 1:46 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Lil'Mee je napisao/la: bruno će nas primit natrag nakon kaj smo ga odyebali?  nece  (pricao sam s njim sinoc o tome)

|
| sri 21 stu, 2007 1:49 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
zaboravila sam spomenuti...probni rok od mjesec-dva je po meni u redu i ukazat će na to kako bi članovi mogli reagirati...ali ipak neće dati baš točne rezultate...lako je dolaziti mjesec-dva na kraj grada, ne znači da se ljudi neće zasititi nakon par mjeseci...a tada će biti prekasno 
_________________ njanjanja
|
| sri 21 stu, 2007 1:53 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
nazalost... bruno ne pristaje ni na probni rok (ne kuzim zakaj... nesto mi je pricao o neozbiljnosti udruge... ali to mi ne drzi vodu )ako idemo, kaze on, idemo "for good" mislim da je covjeka pogodilo to sto se o toj selidbi i novom prostoru do sada pricalo njemu iza ledja 

|
| sri 21 stu, 2007 2:05 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Chaky je napisao/la: nazalost... bruno ne pristaje ni na probni rok (ne kuzim zakaj... nesto mi je pricao o neozbiljnosti udruge... ali to mi ne drzi vodu )ako idemo, kaze on, idemo "for good" mislim da je covjeka pogodilo to sto se o toj selidbi i novom prostoru do sada pricalo njemu iza ledja  Nakon što sam ovo pročitao, definitivno mislim da treba sjesti za stol i iznijeti sve službene i neslužbene razloge i argumente na vidjelo.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 21 stu, 2007 2:12 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Chaky je napisao/la: nazalost... bruno ne pristaje ni na probni rok (ne kuzim zakaj... nesto mi je pricao o neozbiljnosti udruge... ali to mi ne drzi vodu )ako idemo, kaze on, idemo "for good" mislim da je covjeka pogodilo to sto se o toj selidbi i novom prostoru do sada pricalo njemu iza ledja  ...kao prvo: on je neozbiljan ...a kao drugo: nije došao na skupštinu, pa je propustio neke detalje.
| sri 21 stu, 2007 10:52 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
ovaj prostor nam realno je malo premali, guzvamo se, nis ne radimo. Meni recimo gledanje filmova i nije neki prioritet. To mogu i doma (a nemam takav tv). A koliko imamo prostora za bilo sto drugo? Od igara koje nisu bas kockice, preko neceg još kreativnijeg (izrade bilocega -rekvizita za filmske uratke i konove, igara) do rasprava o nekoj konkretnoj sf temi, predavanja, i sl.)? Da ne govorimo o vise stvari istovremeno. A svi znate da nije lako naci veci i dobro opremljen prostor. Ako je prostor velik i dobro opremljen, as in ima i komp i tv, nema veze ako je daleko. Ima tramvaj i vlak jos uz bus + sto zivimo u Zagrebu, nije sve na pjeske, i uvijek ce nekom bit daleko. Primjerice meni je centar najbezveze. Jer idem autom. I radije bi isla u maksimir iz Vrapca nego u centar. Lakse je parking nac. Ako vam smetaju udaljenosti u zg-u, preselite se u neki manji gradic  Iako po mom iskustvu ni to nije rjesenje, jer npr. u Krku di ja sve idem pjeske, ljudi koji tam zive se bune, ak je nesto dalje od 2 min jer onda "moraju autom". Svi ste vi razmazeni  , ja sam u srednju isla u mioc (preko sat vremena javnim prijevozom) i nije mi to bio bed, a zadnji bus je isao 15 do 11 s crnomerca za doma. E sad, sve ovisi kak taj prostor tocno izgleda, kolko je velik. Po meni je najveci minus ako ne bi mogli imati stalan termin. Treba sve odvagnuti pa cemo vidjeti.
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| sri 21 stu, 2007 10:54 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
zmajcek je napisao/la: ...Ako vam smetaju udaljenosti u zg-u, preselite se u neki manji gradic........ Vis dobra ideja demetropolizacija udruge...npr dodjete u moje selo lipo pa bu meni sad kad se uclanim bilo mnogo lakse doc na sastanke .udruge..... Hmmmm....zanimljiva rasprava ...izgleda da su 2 pola naostrila "britve i sjekire "..bar tak izgleda oni Brunio je diga nos , pa bas i ne izgleda onak fin kak ga je @Chaky opisa nama neudruzencima koji smo to citali.....[tak ispada]... Razuman covik bi poprica malo da vidi sto je sto ni.... "egocentrik" bi vas izgleda isutira najradije ! .  ... sto mi se cini da je poanta odgovora kojeg je prenia @Chaky...[covik ima i svog postara ..  ] Sad je , uvidom u text , jasno da ovi topic ni inicira oni koji se potpisa vec njegov "dobar znanac" koji bi vas najradije izbacil ak ga ne slusate... cudna je ta "demokracija" ...i prijateljevanje.... I mi smo imali problema s nekim nadobudnim vlasnicima servera [ to van je isto ka i prostor udruge] , al smo to znali rijesit ... ne dozvolite si ucjene ....a to ca je @chaky prenia je ucjena ....nazalost . Ja se nadam da cu se uspjet uclanit prije nego se vi rasclanite .... Pozdrav Opus Dei 47

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 21 stu, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|