|
Sada je: uto 01 ruj, 2026 10:26 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: kako smo nastali
da se priključim raspravi - mene je donijela roda. nego, svašta je bilo s nama prije nego smo nastali. prvo smo morali prevaliti dug put od C, H, O, N, S preko amebe pa do ramipithekusa i oronina turgenensisa i sahelantropusa tchadensisa. nešto je nekako doprinijelo tome, neka munja da dođe do kemijske reakcije da nastanu prvi spojevi i da aminonitrili u moru daju spojeve slične ribonukleinskoj i deoksiribonukleinskoj kiselini. one su se udružile s fosfatima i dale baze koje su se dalje udruživale i dale genom. dogodilo se niz mutacija i tako imamo različite vrste na planetu. a, to kako smo inteligentni samo mi je druga priča. ne bih rekla da su svi ljudi inteligentni i da su oni jedina inteligentna bića na Zemlji. kaže douglas adams da su to i dupini. vjerojatno nekim umnim ljudim degradira samopouzdanje činjenica da nisu samo ljudi inteligentni i svjesni svog postojanja. da se razumijemo, sumnjam da su rotatoria ili sarcodina svjesni svog bitka, mislim na neke višestanične organizme iz razreda sisavaca. no, možda su inteligentni i pripadnici nekih drugih razreda. evolucija ima svoje čudne puteve. svatko opstaje onako kako zna i umije.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 10 lis, 2007 1:38 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
modesty blaise je napisao/la: da se priključim raspravi - mene je donijela roda. Cudno ime za mamu ..."roda" !? I tak kaze hmm iskra . grom , munja ..tres ,tras ,bum i dosa je zivot ..hmm.. ka u onoj jednoj epki TNGa misln...!? ca je jednostavo ..ajme ..! Jos fali Big Beng [ ne Big Bend] i sve smo rekli nema se tu sta vise rec ..hehehe ...! nemoj mi sramotit kemicare nismo ni mi tak nisko pali ... da moramo osnovnoskolske [ = koji puku nerazumljivi kem spoj] prepricavat .....! Nebumo sad milijune pitanja postavljali o toj teorijigromova i "organske juhe" stvarno je vec otrcano ..prepricavt tu pricicu ...! Darwinizam mi sve vise lici na "Zavijetizam" jos fali da ga reinkarnirate i fajront .... No kad vec niko drugi ni nis bolje ponudia , osin "da smo pali s Marsa" ...bit ce za sad dovoljno dobro ! Pozdrav Alkemicaraska 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 10 lis, 2007 1:51 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sri 26 ruj, 2007 5:26 pm Postovi: 61 Lokacija: zagreb
|
modesty blaise je napisao/la: da se priključim raspravi - mene je donijela roda. " nešto je nekako doprinijelo tome, neka munja da dođe do kemijske reakcije da nastanu prvi spojevi i da aminonitrili u moru daju spojeve slične ribonukleinskoj i deoksiribonukleinskoj kiselini." " dogodilo se niz mutacija i tako imamo različite vrste na planetu." fala rodi,no lakše je prihvatiti i ja to razumijem teoriju kako je priroda sama po sebi stvorila život,nego tezu da su mali zeleni došli prije par mil.godina i poigrali se sa dnk i rnk.zapravo da li ti je ikadpalo na pamet da vjeruješ u ono što su ti zapravo rekli i učili te od malena.jedno jednostavno pitanje:kako znaš da je recimo crvena boja baš takva(nećemo o daltonistima)?crvena je zato što su ti neznam starci ili rodbina oko tebe rekli to je crveno,i njima je netko to rekao i tako u nedogled.ista stvar je i sa evolucijom.učili su nas u školi tako i tako stvari stoje i gotovo .nikakve druge informacije nisu stizale do nas( sva sreća postoje vizionari pa su smislili net) zaboravio sam se osvrnut na scijenotologiju btw tom mi je skroz ok ko glumac tijelo mozak i duša.bio sam nedavno sa čovjekom koji dosta vremena provodi u indiji u blizini sai babe.njegovi nazori su vjerojatno poznati:ljubav,reinkarnacija,svi su bogovi..........no nije me to toliko dojmilo koliko jedna rečenica koja ide otprilike ovako: Dijete kad se rodi ima u sebi zapisano svo znanje do sada i zapravo sve zna.primjer :progovorit će jezikom okoline u kojoj živi bez obzira na roditelje,motoričke i intelektualne sposobnosti opet ovise o okolini u kojoj raste......... oni tvrde da reinkarnacijom se znanje prenosi tj dušom. zašto onda ako imamo svo znanje svijeta od postanka prije par mil.god neznamo. moje pitanje se svelo na čistu energiju ,ako je sve oko nas energija i duša je energija i tijelo i mozak zašto nisu kompatibilne.nije mi znao odgovorit dakle i sama voda od koje smo sastavljeni prenosi informacije(to sam čuo neki dan "na rubu". zašto onda nemamo tu informaciju kako smo nastali.
_________________ Good Alien is the best solution for ours World
|
| sri 10 lis, 2007 2:01 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
tsts..pa miller i oparin su dobili te početne spojeve električnim izbojima. to se čak radi u školama koje imaju opremu. nije neka mudrost. općenito za neke reakcije treba neki katalizator. to može biti pH, temperatura, neki spoj. jer se neke reakcije neće dogoditi jer je energija veze među atomima u nekim molekulama velika pa treba dovesti neku energiju za prekidanje tih veza i uspostavljanje novih. eraser je napisao/la: zapravo da li ti je ikadpalo na pamet da vjeruješ u ono što su ti zapravo rekli i učili te od malena.jedno jednostavno pitanje:kako znaš da je recimo crvena boja baš takva(nećemo o daltonistima)?crvena je zato što su ti neznam starci ili rodbina oko tebe rekli to je crveno,i njima je netko to rekao i tako u nedogled.ista stvar je i sa evolucijom.učili su nas u školi tako i tako stvari stoje i gotovo .nikakve druge informacije nisu stizale do nas( sva sreća postoje vizionari pa su smislili net) to je po dogovoru nazvana crvena za određeni raspon valnih duljina spektra. isto tako po dogovoru tjedan ima 7 dana, dan ima 24 h, itd. itd. ljudi vole red, zato organiziraju stvari onako da budu u uređenom stanju. iako Svemirom vlada kaos. no, Svemirom ne mogu upravljati, zar ne? @buco, a ti si kemičar? koje područje?
|
| sri 10 lis, 2007 2:02 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
eraser eraser... ti bi se igrao znanosti
na bilo koje konkretno (dobronamjerno ili zlonamjerno) pitanje nisi dao odgovor... zasto?
zar ti nije cilj prosiriti svoje teze na druge ljude ocito ih smatras istinitima... pa zar nebi htio da i drugi shvate istinu... objasni nam sto detaljnije razloge za svoje teorije i kontra-razloge za trenutno vazece teorije pa nije valjda da si ocekivao da cemo se sloziti odmah sa onim sto si napisao
i sam kazes da ne slusamo ono sto nam govore... da sami zakljucimo svoje zakljucke... da li to vrijedi samo onda kada su ti zakljuci oni koji se tebi svidjaju ili to vrijedi i inace?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 10 lis, 2007 2:49 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
eraser je napisao/la: Kunić je napisao/la: Ljudi su nastali od Adama i Eve! To je moja teorija, jer sam katolik! navodno sex između njihove djece je to incest ,ako nije zašto se kod rodbinskih veza i djeca rađaju osobe sa posebnim potrebama adam i eva su simboli prvih ljudi. ne znači da su bili jedan adam i jedna eva pa su imali puno djece. dakle, nije incest. Bibliju se ne treba shvaćati doslovno. kad je počneš na drugi način promatrati, vidjet ćeš da ima smisla. edit: vidjela sam da si ranije napisao da si se izjašnjavaš kao ateist. prije nego si se tako izjasnio vjerojatno si pročitao i Kuran i neke knjige o budizmu, hinduizmu, itd i zaključio da te religije ne zanimaju. ako jesi, onda valjda znaš da su te knjige pisane prije tisuću i više tisuća godina i da su pisane svevremenski, da budu prilagodljive ljudima različitog stupnja obrazovanja. jer, gle...ja vjerujem i to je moj izbor, ali sam u određenom dobu života puno čitala o različitim religijama i uvidjela da su sve po načelu iste. niti jedna ne isključuje djelovanje vanjske sile kao donositelja života na Zemlju. sila je Sila i nije specificirana - svakom čovjeku je druga jer je drugačije pojmi. inače, ako nisi imao priliku upoznati niti jednu od religija iz nekog razloga nisi ateist. iako, ateizam se isto može nazvati religijom koja zagovara nevjerovanje u više božansko biće.  edit br.2 kad smo već spominjali čovjekove pretke, jeste čuli za Homo floresiensisa? podvrsta je Homo erectusa i izumro je prije 13 000 godina. izgledao je kao hobit. možda je onda Tolkien nekim slučajem imao pravo 
|
| sri 10 lis, 2007 2:59 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
modesty blaise je napisao/la: tsts..pa miller i oparin su dobili te početne spojeve električnim izbojima. Ma nemoj mijesta "pocetne spojeve" i zivot ....spojevi su spojevi a zivo bice nije samo skup organskokemijskih spojeva i anorganskih soli i vode ...! Ljudi najcesce pojednostavljuju stvari do one razine do koje ih mogu razumjet , tako i taj experimet ! Za mene osbno ne dokazuje nista , vise dodje ka ono " kredit s 0 % kamata" pako vjeruje nek izvoli ! Kao sto ni lakonski odgovori tipa "pali s marsa" , " stvori li nas vanzenmaljci iz neke dna " ..itd.. su bespredmetni za raspravu jer je to najcesce sav "dokaz" koji posjeduju .! Religije imaju svoje naravno nedokazive "dokaze" ,jer inace nebi bile religije i postapalicu da "oni koji ne viruje to nemore ni razumit" i nemaju oni tu sta dokazivat nevjernicima ...i sto pored 100 % antilogike postoje ticama godina i jos ce .....! I tako se to sve vrti u krug ....! Dok god nema cvrstih dokaza za i protiv tako ce bit i dalje ..i oko toga se ni puno veci umovi od nas tu nisu uspjeli "dogovorit" jer se na pitanje i u znanstvenom svijetu nazalost najcesce odgovra protupitanjem sugovorniku ..jer se nema vlastitih cvrstih dokaza ! Postoje samo hipoteze , neke s vise logike neke gotovo i bez logike ali tu su ...i dok god ih ljudi prihvacaju one imaju mjesto pod suncem ! Tesla je vjerova da ima Marovaca [ opce poznato] i zbog toga su ga "ismijavli " kolege , pa jel zbog toga mozda manje vrijedan znanstvenik ili su njegovi radovi obicna glupost ? @eraser pusti se Sai baba njega su odavno otpisali cak i oni koji su mu "bliskiji" po gledistima ... Pozdrav Zacaranog kruga 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 10 lis, 2007 1:47 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Vidim da je moj post u temi "OGLAS" izbrisan pa da ponovno napišem.
Meni je moja profa iz vjeronauka rekla da je Biblija pisana metaforički. Hoću reći sljedeće. Ona mi je rekla da je Bog stvorio Veliki prasak, a time i ljude, biljke... I ja u to vjerujem.
A ti eraser vjeruj u što god želiš. Iskreno? Ta tvoja "teorija" je najgluplja i najnemogućija! Pisao bih dalje, al ne želim, jer bi mogao reći i teže rijeći o toj "teoriji"!
|
| sri 10 lis, 2007 4:40 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Kunić je napisao/la: Ona mi je rekla da je Bog stvorio Veliki prasak, a time i ljude, biljke... I ja u to vjerujem.
Vidin da su i u vjeronauku neka moderna vrimena , ca zenske vas ucu vjeri !? cudno.. ! Moj pop ni zna za "Big Beng" pa je eto zaboravi , nas buduce "nevjernike" poucit taj detaljcic ...krscanske povijesti...! Zanimljiva transformacija ljudi koju su do ne tak davno palili knjige i pokojeg nesritnika , samo ca se usudija rec da se svit malo drugacije okrece !. Izgleda da in se svidila ona "mantra" iz filma "Sjecas li se Dolly Bel "...! Naravno ti vjeruj u sto god oces ...da nebude zabune ! Pozdrav Epur si muove [ tak nekak]

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 10 lis, 2007 7:11 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
buco, a kak bi nastao život ako nema spojeva i ako se ne može uobličiti u materijalno? po tome smo onda samo energija. živim bićima treba tijelo da bi bila živa. 
|
| sri 10 lis, 2007 8:25 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
modesty blaise je napisao/la: buco, a kak bi nastao život ako nema spojeva i ako se ne može uobličiti u materijalno? po tome smo onda samo energija. živim bićima treba tijelo da bi bila živa.  Nedaj boze da smo sama energija , kak bi mo se ona sek*ali !? bilo bi nezgodno valjda !? Pa nisan reka da nesmi bit spojeva nego da se prosto slaganje jednostavnijih i slozenijih "komponenti" organskokemijskih + anorganski dodaci i voda nemogu izjednacit sa zivotom !. Mislin da je u jednoj epizodi DS9 Doktor lipo to i objasnija kad je treba operirat onog vedeka Bareila [ tak nekak] , "tu iskru zivota koju jos ne razumimo "..! Mora da je "raj" stanje nematerijalnog tj "ciste energije" pozitivne a moje omiljenije misto one negativne ! Pozdrav E=mc^2 Ah da polimerni materijali ! al sreon se tim ne bavim zapravo delo nema veze s kemijom !

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 11 lis, 2007 12:46 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: ...nego da se prosto slaganje jednostavnijih i slozenijih "komponenti" organskokemijskih + anorganski dodaci i voda nemogu izjednacit sa zivotom !. zasto se ne mogu? ima li nekih znanstevnih razloga ili ti cisto iz emotivnih razloga tako mislis?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 11 lis, 2007 2:01 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
eraser je napisao/la: ....lakše je prihvatiti i ja to razumijem teoriju kako je priroda sama po sebi stvorila život,nego tezu da su mali zeleni došli prije par mil.godina i poigrali se sa dnk i rnk.zapravo da li ti je ikadpalo na pamet da vjeruješ u ono što su ti zapravo rekli i učili te od malena..... ..... ..... ......ista stvar je i sa evolucijom.učili su nas u školi tako i tako stvari stoje i gotovo .nikakve druge informacije nisu stizale do nas( sva sreća postoje vizionari pa su smislili net)
wtf? Krivo, krivo, krivo krivo! (sok i nevjerica u mojim ocima) Ja ne znam odakle ti ovakvo uvjerenje...ali ocito ne istrazujes dovoljno... pa samo da pokusam pojasniti par stvari! Ako bi se za išta mogli zapitati " da li ti je ikad palo na pamet da vjeruješ u ono što su ti zapravo rekli i učili te od malena....." onda je to u slucaju BIBLIJE (i inih vjerskih tekstova) cija se "znanost" (citaj: npr. kreacionizam ili druge stvari koje ljudi shvacaju doslovno) PROPOVIJEDA ljudima od malena i uci ih se da vjeruju u to sto cuju i da ne kazem da im se tokom godina od silnog slusanja jedno te istih propovijedi ISPERE MOZAK Da ne bude zabune, i u znanosti se teorije propovijedaju no s jednom bitnom razlikom! MORAJU postojati nekakvi DOKAZI, koji, ako se baziraju na eksperimentima -MORAJU BITI REPRODUCIBILNI!! Tako da svatko moze ponoviti te pokuse u bilo kojem dijelu svijeta i uvjeriti se u valjanost te teorije!! Ti, ako ne vjerujes u evoluciju, mozes sebi kod kuce uzeti hrpu vinskih musica i razmnozavati ih, pratiti mutacije i provoditi eugenicku politiku tako da dobijes musicu onih karakteristika koje zelis...pusti ih u okolis u kojem se moraju prilagodavvati i promatraj njihov napredak... ili mozes uzgajati golubove i isto tako primjetiti sve postavke teorije evolucije kroz samo nekoliko generacija! Sto ljudi u stvarnom svijetu i rade! I to cini teoriju evolucije ZNANSTVENOM!! STO god se spominje u znanstvenim radovima o evoluciji moze se pronaci i provjeriti dal su ljudi u pravu! Darwin je lijepo opisao tocno koje vrste je promatrao i na kojim lokacijama i kako su mu svi prikupljeni podaci ukazali na ono sto mi danas zovemo teorijom evolucije. I ko ne vjeruje -moze otic provjerit te stvari ili obavljat pokuse u kucnoj radisnosti. Ako ti mozes reci " učili su nas u školi tako i tako stvari stoje i gotovo .nikakve druge informacije nisu stizale do nas" onda si imao lose profesore u skoli! U znanosti stvari nikad ne stoje "tako i tako i gotovo" Teorije se uvijek razvijaju I STALNO IH TREBA PODUPIRATI DOKAZIMA! ONDA ONE POSTANU UVJERLJIVE I UDU U SKOLSKE UDZBENIKE! Da ne kazem da mi na faksu iz fizike skoro nismo ucili neku teoriju, a da nismo izveli pokus koji ju dokazuje! I da ne kazem da je recenica " lakše je prihvatiti i ja to razumijem teoriju kako je priroda sama po sebi stvorila život,nego tezu da su mali zeleni došli prije par mil.godina i poigrali se sa dnk i rnk" pogresna na toliko razina da mi ih je tesko nabrojit .. Ako je nesto lakse, onda je lakse prihvatit neku teoriju (iz biblije ili ovo tvoje) u koju treba samo vjerovat JER covjek ne treba razmisljat vise o njoj... TO JE ONDA TAK I TOCKA... nama razbijanja glave, trazenja pojasnjenja... Teze je prihvatit teoriju u kojoj MORAS MALO MUCNUTI GLAVOM DA JE SHVATIS... PREISPITAT JEL TOCNA, ISTRAZIT RAZLOGE ZBOG KOJE JE DOSLO DO TAKVE TEORIJE DA BI VIDIO SLAZES LI SE S NJOM ITD... puno posla! Puno mentalnog napora oko takve teorije => ljudima se ne da zajebavat.. lakse im je samo vjerovat... Tvoja "teorija" zvuci kao odlomak biblije, nesto u sto se samo moze vjerovati! AND THAT AIN'T WORTH SHIT! ...dok mi ne obrazlozis logicki zato vjerujes u nju, prilozis nesto uz nju (bar linkovi, knjige itd) A zvuci ko odlomak iz biblije jer spominjes neku vanjsku "silu" koja je imala utjecaj na nase stvaranje... a opet ne objasnjava... od kud ta vanjska sila i zasto? ... kao i biblija -samo ona koristi rijec BOG... a ti si ju drukcije preveo -eto
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| čet 11 lis, 2007 2:05 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...baš sam jućer gledao SG1 epku kad su na antartici našli jako statu i odlično očuvanu ženu... ...koja je kasnije oživila...
...i tu su se pojavile mnoge nove teorije evolucije...
...možda ljudi čak i nisu orginalno s ovog planeta...  ...ili je već postojala neka davna civilizacija prije nas...
...fakat sam se zamislio...
| čet 11 lis, 2007 9:36 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Chaky je napisao/la: buco je napisao/la: ...nego da se prosto slaganje jednostavnijih i slozenijih "komponenti" organskokemijskih + anorganski dodaci i voda nemogu izjednacit sa zivotom !. zasto se ne mogu? ima li nekih znanstevnih razloga ili ti cisto iz emotivnih razloga tako mislis? Onaj spominjani experiment nije dokazao nacin nastajanja zivota vec samo nekih dijelova organskokemijskih spojeva koji su dio zivih bica izmedju ostalog , ali i brojnih pripravaka organsko kemijske industrije ..cija je osnovna baza ako se dobro sjecam etan ,metan i primarni benzin s kojima mos izgradit veoma kompleksne strukture postojuci odredjene postupke sinteze ..! A @max je da dobar odgovor zasto nesto moze bit "valjano" i zasto nemoze.. Pa bas po toj logici onaj experiment ne dokazuje kako je nastao zivot vec kako su NEKI org.kem. spojevi mogli nastat u prirodi ... A to sto je netko to protumacija kao moguci nastanak zivota to je stvar interpretacije dogadjaja , sto je vise vezano za ono sto je @max zaboravija spomenut , nije cudno za fizicara , a to je fenomen filozofskog i socioloskog u samam drustvu gdje se to i dogodilo ...! Nazalost katkad se znanstvena otkrica namjerno "drugacije interpretiraju" da bi dokazali odredjenu kulurolosku valjanost samog drustva, tj politike koja njime upravlja , a to bas i nema veze sa znanoscu priznat cete , u kojima su se otkrica i zbila ! Pozdrav Bayerova 64

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 11 lis, 2007 12:52 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|