| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
 Događaji na nebu
Cini se da je i leo nasjeo na houks. Sigurno ce zgledati koda zemlja ima dva mjeseca. Ako je mars tako blizu zemlje ponda je sunce postalo Nova i to je zadnje kaj cemo vidjeti. Znaci u svakome slucaju nis od toga danas. Leo pazi se na spamove i houkseve koji dolae na mail  Jel zna radje neko kada ce danas proci ISS?
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| uto 28 kol, 2007 4:52 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
 Re: Događaji na nebu
Ne vidi se vise.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| uto 28 kol, 2007 4:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Eto malo da vas zainteresiram...  naravno da je bio spam.. 
| sri 29 kol, 2007 3:47 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
General Chang je napisao/la: Jel zna radje neko kada ce danas proci ISS? Biti će obavijest kada ponovno budu vidljivi prolazi ISS-a 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sub 01 ruj, 2007 2:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Cijeli ovaj pa i u 10mj. vidjeti će se lijepo Jupiter nad jugozapadom pa je posljednja prilika da ga pogledate prije nego zađe za horizont. 11.9. najavljena pomrčina sunca(djelomična) ali ništa vidljivo iz naših krajeva. Prolasci ISS-a vidljivi biti će sada vidljivi samo u jutarnjim satima-pa tko voli nek izvoli podaci za 10 dana; najljepši prolazi 14. i 17. uz uvijet da ne bude ovakvo kišno vrijeme  ; link je http://www.heavens-above.com/PassSummar ... 131&tz=CET
|
| pet 07 ruj, 2007 8:28 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Oko 20. ovog mjeseca tocnije 21. meteorski "pljusak" Orionida. Pa ako tko pogleda u nebo i vidi jednoga neka javi. ZHR ili (prosjecni broj u jednom satu) 20.
27. je Venera u najveceoj zapadnoj elongaciji sto znaci da ce biti najblistaviji objekt na jutarnjem nebu.
|
| pet 12 lis, 2007 9:57 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
o da...ujutro neki dan kad sam se probudio...zaista ogromna je na nebu...jako sjajna...ne moze se ju nikako promašiti.
Za Orionide, ne znam...cuo sam da oni nisu uopce zanimljivi...ali nekad znaju iznenadit(citaj: rijetko)...oni su kao predigra za Leonide u 11.mj.
| čet 18 lis, 2007 5:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Locutus DM je napisao/la: o da...ujutro neki dan kad sam se probudio...zaista ogromna je na nebu...jako sjajna...ne moze se ju nikako promašiti. Jucer smo u klubu nakratko prikazali kako izgleda na jutarnjem nebu. OBAVIJEST za one koji su jucer bili: dok se kalibrira program ljudi, bilo bu bolje. Ono nitko nije taknuo od instalacije odosno novog monitora. Stoga molim za strpljenje ako zelite vidjeti koliko je zapravo bolji od Celestie. Jer je program profi i jedino bolji imam ja doma  ali za njega treba i dobar komp. A ovaj koji sam jucer pokrenuo steka dosta na kompu u klubu, ali moze proci Locutus DM je napisao/la: Za Orionide, ne znam...cuo sam da oni nisu uopce zanimljivi...ali nekad znaju iznenadit(citaj: rijetko)...oni su kao predigra za Leonide u 11.mj. Da leonidi su najpoznatiji ali samo je kod njih fora da se najbolje vide svake 33god. Ak se tko sjeca bilo je 1997. i to ono u 02:00 
|
| pet 19 lis, 2007 3:08 pm |
|
 |
|
Commander
|
ovoga ljeta sam promatrao 2 dana nakon maximuma(bilo je na dan max. oblacno) Perzeide, u jednom satu preko 30, od toga barem 15-ak je bilo odlicnih, prelijepih...to mi je omiljen roj, jer je prvenstveno ljeto i mogu leci vani i zurit u nebo cijelu noc.
Leonide sam gledao jednom samo, ali me nisu impresionirali...mozda ove godine budu...vidit cemo.
I da, ove godine u vecernje nebo ce nam krasiti Mars, koji se vec dobro vidi na istočnom vecernjem nebu.
| pet 19 lis, 2007 4:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Kada bi nam sutra bilo vedro vrijeme, vidljiv bi bio prolaz Discoveryja po nebu iznad jugozapadnog obzora nekih 15ak minuta nakon prolaska ISS. Dosta slabo, (1.5mag) ali bi se moglo uočiti pogotovo gdje nema svjetlosnog zagađenja 
|
| uto 23 lis, 2007 10:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Prolaz ISS i Discoveryja sutra rano ujutro u 06:10 iz smjera jugozapada U 06:13 na 53 stupnja visine iznad Mjeseca, Venere i tocno uz Saturn prema istoku magnituda prolaska je -1.5 samo da nas vedro vrijeme posluži (jutos je bilo) Tko ima dobar fotić, ako ce biti vedro bilo bi zgodno probati slikati (no sumnjam da ce ispast dobro zbog svitanja) pa stavi u galeriju. Vidjet ce se prvo ISS kojeg ce slijediti Discovery u jednoj liniji.  
|
| pon 05 stu, 2007 2:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Komet Holmes
Evo veceras je vrlo vedro pa sam ga uspio vidjeti i zg uz sve to nase svjetlosno oneciscenje. Dodouse golim okom iz podsljemenske zone, a kad sam stigao kuci lijepo se kroz dalekozor moze vidjeti. No evo slike gdje ga na nebu vidjeti: (slika u ponoc)  (slika sjeveroist. dijela neba oko 20h)  Kroz teleskope odnosno bolje dalekozore cak se moze i ovako vidjeti 
|
| uto 13 stu, 2007 12:38 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mars u opozici: Oko 19h navecer na sjevero-istocnom djelu neba izlazi i sja crvenkastom bojom. Sjajniji od bilo koje zvjezde ne mozete ga promasiti.
Tocno u opozciji ce biti na Bozic, no i sada se vidi jako sjajno tijekom cijele noci, a pogotovo poslije ponoci kada je visoko iznad juznog horizonta.
|
| sri 05 pro, 2007 3:58 pm |
|
 |
|
Commander
|
O da...mars je prelijep...ako budemo imali jedan dan srece, pogledat cemo ga mi u klubu sa teleskopom...pa ako nekako uspijem...poslat cu vam sliku!
| sri 05 pro, 2007 5:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Locutus DM je napisao/la: O da...mars je prelijep...ako budemo imali jedan dan srece, pogledat cemo ga mi u klubu sa teleskopom...pa ako nekako uspijem...poslat cu vam sliku! Neki od nas koji su isli prije tjedan dana na zvjezdarnicu gledali smo Mars, no baš iz zg nije bilo neko nebo. Ak uspijes neku zgodnu slikicu uslikat, stavi ju u galeriju!
|
| sri 05 pro, 2007 6:23 pm |
|
 |
|