Sada je: sub 25 tra, 2026 12:06 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća
 Voyager 
Autor/ica Poruka
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Sto se tice Voya, sto da kazem...u pocetku mi je bio zakon, ali mislim da je kriticna tocka bila "oslabljivanje" Borga. Od nepoznatog, spooky, opakog i nepredvidljivog entiteta kojim ga je uveo TNG postao je igracka tinejdjerski isfrustrirane kraljice (nesto sto First Contactu necu nikad oprostiti, koliko god bio OK, oprostio bi mu putovanje kroz vrijeme, ali ovo ne mogu) koja MORA unistiti Voyager i zbog cega se konstantno izmisljaju super neprijatelji i slicne stvarcice pomocu kojih se objasnjava kako je Voyager uspio preziviti te sve susrete. O Endgameu ne zelim niti razmisljati...

sri 17 svi, 2006 11:58 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

Voyager mi je ok serija samo što mi je žao što su se neki likovi premalo prikazivali, kao što je recimo...samo da se sjetim...aha...kao što je Tuvok.

pet 19 svi, 2006 11:09 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...pa možda se noglo o njemu malo više saznati, ali imao je i on svojih momenata :) :wink:

sub 20 svi, 2006 12:15 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ma Tuvok je po prirodi pomalo povucen, tako da se meni vise sviđa da je ostao nesto manje prikazan. ali nemozes reci da nije bio prisutan. zapravo, on je uvjek bio tu kad je bilo vazno. i uvjek bi uspio spasiti stvar sa svojim fotonskim torpedima (kad bi do toga doslo). a imao je i svojih svjetlijih trenutaka kao npr:
rasprave s Neelixom, dijalozi između njega i 7of9 o ljudskim manama, pon farr, ona scena kad dođe gol na most (to mi je najbolja csena u cijelom Voyageru!)...

sub 20 svi, 2006 2:44 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

"mislim da sam se zaboravio odjenuti" :lol: :lol:

sub 20 svi, 2006 11:40 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
a svi se skupili na mostu i gledaju u njega! :lol: :lol:
(nakon toga mislim da nitko ne moze reci da voyager ne valja)

sub 20 svi, 2006 11:57 am
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

oke, nije dobio prostora ko doctor i 7/9, al dosta smo saznali o njemu ipak...

sub 20 svi, 2006 3:55 pm
Ensign
Ensign

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: III
Opis Stanja: Logical
Koje si vrste?: Human-Vulcan mix
I opet ja kao i dosad u jednom postu odgovaram svima. ;-)

Inaće sam miroljubiv tip osobe i nemam namjeru započinjati verbalno nadmetanje u pismenom obliku, ali imam za reči sljedeće; Kako se netko usuđuje sebe nazivati trekkerom, a istovremeno pljuvati po nije bitno kojoj seriji Star Treka!?

Već sam rekao da ljudi nisu identični i s toga imaju različita mišljenja o svemu, i to što govore pokazuje njihov karakter, vrline i mane, a ne stvarno, činjenično stanje o predmetnom tj. o tome što govore.

Kako bi bilo da drugi donose zaključke o vama na osnovi jednog razdoblja u vašem životu, ili na osnovi neke vaše mane (ovo se često događa kod prvog susreta kad se stvara prvi dojam o osobi), ili na osnovi nekog djela koje ste učinili!?

Baš kao ni mi, ni Star Trek serijal nije savršen i baš mi je drago što se TOS, TNG, VOY, DS9 i ENT međusobno razlikuju, tako da svatko od nas "različitih ljudi" može pronaći nešto za sebe(priču, likove, tehnologiju, akciju...)

pon 22 svi, 2006 1:49 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Pravo zboriš, mr. Spock., s određenog gledišta. No, kako nitko nije savršen, ni serije, ni njihovi tvorci, nismo ni mi. Bit postojanja cijelog ovog foruma je da razmjenjujemo iskustva, znanje i mišljenja. Da nismo toliko nesavršeni i različiti kao što jesmo, svega ovoga nebi ni bilo. U raspravi o različitim temama neke likove i serije sam hvalio, a neke kritizirao, čak sam i rekao da ENT ne smatram legitimnim dijelom ST-a. Zbog toga sigurno nisam manji trekkie nego što jesam i nitko nema pravo reći koliki sam trekkie i jesam li uopće jer to mogu za sebe odrediti samo ja i nitko drugi, kao i u bilo čijem slučaju. Više puta sam polemizirao sa mr. Bobom oko DS) i ENT-a i mišljenja nam se jako razilaze. Unatoč tome što ja ne podnosim ENT, njemu je to najbolja serija i Archer najboljji kapetan, i koliko god to meni smetalo, ne mogu ga proglasiti manjim trekkiem od sebe niti on to može za mene reći jer svatko sebe najbolje pozna i sud o tome je samo osobni, druge prosudbe su manje bitne i manje točne.
A što se Voyagera tiče, jako mi se sviđa zbog neobičnog pristupa i priče koju svi znate.
U tome svemu, jako mi se svidjela kapetanica Janeway (osim frizure koja spada u srednji vijek) koja je morala podignuti moral svog dijela posade iz pepela jada i očaja zbog situacije u kojoj su se našli, i još uz veliku pomoć Chakotaya izaći na kraj (gotovo 100% uspješno) sa makijskim dijelom posade koji su otpočetka bili na rubu pobune. I sve to još brinući se da se poštuju federacijska načela i po cijenu smrti daleko od kuće. Svaka joj čast.

pon 22 svi, 2006 2:46 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

...odlična dva posta ... praktički je sve rečeno...

...konačno da je neko pohvalio Janeway... bravo TerNek!!!
...u potpunosti se slažem s tobom kaj se Voyagera tiće... :)

pon 22 svi, 2006 11:44 am
Profil ICQ Web stranica
Mister 47
Mister 47

Naj Film: ST: IV
Mene iskreno Janewayica zna nervirati. Često preglumljava. Osim toga, voy je sjajan.

pon 22 svi, 2006 12:30 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: III
Opis Stanja: Logical
Koje si vrste?: Human-Vulcan mix
Evo male nadopune(pojašnjenja); Nije mi bila namjera nekoga proglašavati manjim trekkerom ili večim samo zato što više ili manje voli neku od serija.

pon 22 svi, 2006 4:23 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Samo sam spomenuo ono više-manje zbog prijašnjih konfliktića sa mr. Bobom unatoč kojima smo i dalje obojica veliki trekkiji. Drago mi je da smo se oko nečega i složili. Jedine zamjerke koje sam našao kod Katice su, kao što ranije rekoh, frizura (Bože otkud joj je frizer ispao) što je više pokazatelj nečijeg neukusa, i ponekad pretjerana teatralnost kad zapovijeda neke stvari koje se drugim višim časnicima ne sviđaju, a posebno kad "riba" ljude u ready roomu nakon što su nešto zaje... Kad drži prodike, nekad se toliko uzdigne na svoj uzvišeni moralni pijedestal da je treba teleportirati natrag na palubu, ali čak joj se i to može oprostiti u specifičnoj situaciji u kojoj se nalaze jer treba znati zauzdati 160 članova posade da ne postanu divljaci i svemirski gusari kako bi se dokopali tehnologije za povratak kući.

pon 22 svi, 2006 5:29 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Sinoć sam gledajući dvije epizode Voyagera vidio ozbiljnu zamjerku Katici i htio je podijeliti sa vama u maxi postu, ali je server nešto zblesikao i pojeo ga cijelog prilikom postanja. Napisat ću u wordu kad dobijem volju pa ću stavit gore, radi se o Prvoj zapovijedi.

Eto, ne da mi se pisat sve ispočetka, ukratko ću opisat. Radi se o epizodama 5x09 - Thirty days i 5x10 - Counter point.
THIRTY DAYS - Voyager nailazi na neviđenu pojavu, ocean u svemiru veličine Atlantika i Pacifika zajedno.. Dalje otkriju da je "planet" umjetno napravljen i da vodenu masu na okupu drži gravitacijski generator koja je počela slabjeti što uzrokuje polagano rasipanje vode u svemir. Stupaju u kontakt sa Minejancima i doznaju da njih 80000 živi u podmorskoj koloniji. Posada VOY-a prilagodi Delta flyer i zajedno sa minejanskim znanstvenikom Rivom spuštaju se duboko pod more do samog generatora, u blizini kojeg se nalaze i rafinerije kisika te postrojenja za desalinizaciju, te otkrivaju da je generator star više od 100000 godina i da njegova gravitacija slabi zbog utjecaja industrijskih postrojenja. Kapetanica Katica iznese minejanskom funkcioneru rezultate istraživanja, uz prijedlog da se zatvore 3 postrojenja jer će inače u roku od 5 godina gravitacija i dalje slabjeti te će se cijela vodena masa raspršiti u svemir.
Minejanski funkcioner zahvaljuje na savjetima, ali odbija poduzeti hitne mjere nego će prijedlog proslijediti kroz birokratske procedure, što bi bilo prekasno. Tom Paris ne može prihvatiti takvu odluku te inspiriran Verneovim romanom "20000 milja pod morem" samoinicijativno, uz pomoć znanstvenika Rive kreće spasiti ocean, te njih dvojica bez odobrenja kapetanice i oglušujući se o izravnu zapovijed Katice uzimaju Deltu i projektilom pokušavaju uništiti suvišne rafinerije kisika kako bi tim radikalnim potezom spasili "planet". Tuvok stručno lansiranim uništava projektil i spašava rafinerije, a Paris se mora suočiti sa odgovornošću za svoje postupke.
Katica ga optužuje za neposluh, uzimanje šatla bez dopuštenja i nepoštivanje izravne zapovijedi te ga degradira u zastavnika i osuđje na 30 dana zatvora. Vješto je izbjegao kršenje Prve zapovijedi uputivši Rivu da ga "zamoli" za pomoć, inače bi kazna bila puno gora.
Dakle, klasični primjer "čelične discipline" koju Katica drži i kažnjavanje prekršitelja.

COUNTERPOINT - Voyager sa teretnog broda spašava 12 Benaraca telepata na ulazu u Devoransko Carstvo kroz koje Voyager mora proći na putu prema Alfi. Devoranci su militaristički orijentirani, posjeduju jake brodove i pregledavaju sve brodove na ulazu i više puta tijekom prolaska kroz njihovo područje, a njihovi propisi zabranjuju telepatima prolaz kroz njihovo područje, koji se kažnjavaju odvođenjem u logore, kao i posada koja im pomaže, a brod se plijeni. Iako je na ulazu u devoransko područje prilikom inspekcijskog pregleda, inspektor informirao Katicu o propisima, ona se na njih oglušila i pomoću teleportera skrivala telepate na brodu tijekom 3 pregleda i prevezla ih do crvotočine koja je izlaz iz devoranskog područja. Tijekom te "humane" misije, kapetanica se i uplela u kratku romansu sa devoranskim inspektorom koji je, lažući da želi prebjeći, došao na Voyager. Na kraju je Katica uspjela prošvercati telepate van devoranskog područja, a tom "humanom" misijom za spas telepata izravno je prekršila devoranske propise, a time i Prvu zapovijed (iako je devoransko zatvaranje i progon telepata diskriminacija, to su njihovi unutarnji propisi i poslovi u što se Federacija nema pravo miješati) za što nije odgovarala.

Dakle, rezimirajmo. Kapetanica može raditi što hoće, dok god to smatra moralnim, pa i kršiti Prvu zapovijed nekažnjeno, te za dobrobit 12 ljudi riskirati svoj brod i cijelu svoju posadu, a svog časnika je ponizila, degradirala i strpala u zatvor zato jer je pomagao znanstveniku da (istina, na vrlo radikalan način) spriječi rasipanje oceana, a time i propast svoje kolonije od 80000 ljudi.
Zanimljivi primjeri vrlo nam poznatih i bliskih "načela" da svatko mora znati svoje mjesto u hranidbenom lancu, odnosno da "velike ribe" imaju privilegije,a "male" mogu biti žrtvovane ili pojedene po potrebi.
Eto, kratki osvrt, nadam se da vas nisam previše zagnjavio, ako jesam, :sorry:

sub 03 lip, 2006 1:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

Da, dobra dva primjera, tu se baš vidi kako Đenvejica iskorištava svoju poziciju u svoju korist, dok s druge strane prijeti isrebljenje čitave civilizacije.
Ali sigurno nije njoj bilo lako donjet te odluke, po meni je pogriješila.

uto 06 lip, 2006 2:30 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: