|
Sada je: čet 10 ruj, 2026 12:31 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
A kak je Heisenberg do toga dosel !? Tko zna ..cime je njegov experiment bia sve ogranicen. !?
Uvijek me tako kruti stavovi podsijecaju na onu 100% "istinu" da je zemlja ravna ploca , pa da je centar svijeta , pa nema nista do njutnowske fizike , pa je dosa E=m*c^2 ...pa nas kolega Haisenberg, Rajly-Jensov zakon pa se uplea Bor pa Max Plank.. i tak to....bilo je tu jos svita , naravno nasi kemicari Kurie .. od njih su i krenula "cackanja" oko atoma..
Sve u svemu... tko zna kakva nas , ili koga vec , sutra ocekuje "fizika" , neki novi velikani ..neki novi postulati koji ce bit mijra za koristenje pameti ka sta je sad jeli Plankova konstanta...
Ja se nikad nebi usudia rec nikad , cak i stare civilizacije to znaju i narod ima poslovicu koja kaze "nikad ne reci nikad" ... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 tra, 2007 8:24 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
nermin_st je napisao/la: Zato što je pokušavao konstruirati teleportacijski uređaj. 
projekt philadelphia. nadam se da će buduća teleportriranja biti manje kobna.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sub 21 tra, 2007 8:40 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
buco je napisao/la: Os rec da je snija jaje ..!?
što stvarno nisi vidjeo teslino jaje?
evo link (baš sam zlatna, potrudila sam ti se naći filmić):
http://www.emat.hr/step.jsp?page=26218
|
| sub 21 tra, 2007 8:43 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
sta nije ima dva !?
Ok , meni je jedno vrijeme bia onak usputni hoby citanje o Tesli..njegovon radu , isao san malo i po zanimljivin stranicama i tako... U svakon slucaju zanimljiv covik...
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 tra, 2007 8:46 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
buco je napisao/la: sta nije ima dva !? Ok , meni je jedno vrijeme bia onak usputni hoby citanje o Tesli..njegovon radu , isao san malo i po zanimljivin stranicama i tako... U svakon slucaju zanimljiv covik...  Pozdrav
a, nije se ženio. što će mu dva? 
|
| ned 22 tra, 2007 1:52 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
buco je napisao/la: A kak je Heisenberg do toga dosel !? Tko zna ..cime je njegov experiment bia sve ogranicen. !? Računom? Pravog eksperimenta nema, samo zamišljeni mikroskop. Citat: tko zna kakva nas , ili koga vec , sutra ocekuje "fizika" , neki novi velikani ..neki novi postulati koji ce bit mijra za koristenje pameti ka sta je sad jeli Plankova konstanta... Ja se nikad nebi usudia rec nikad , cak i stare civilizacije to znaju i narod ima poslovicu koja kaze "nikad ne reci nikad" ... 
Relacije neodređenosti će uvijek biti tu.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| ned 22 tra, 2007 2:42 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
aha kao i Plankova konstanta , posto experimenti "nisu dali zadovoljavajuce rezultate" ...
Sve teorije , toremi , zakljuci su bile ipak utemejenje na necijim opazanjma , ak expetiment nije da ocekivane rezultate ili nije bilo opreme , tehnologije ili uvijeta da se experiment izvede tad se islo na matematicki "experiment" ...cesto je prethodio istravivanjima strukture jezgre ako se dobro sjecam ... ali je fizika uvijek tezila da torijski i matematicki model ipak provijeri u praksi .. da bi bio uzet ka "kanon" .
Samo onda kad se nezna ili nemose nesto dokazat a ima utijecaja na cijelokupnu teoriju koja postaje "kanon" , tad se to olako uzima za "da to je to " i "kanonizira"...
Nije Hjzenbergov princip jedini takav slucaj ni ce bit ..
problem je filozofske naravi a ne u fizici ... sad je era kad sve mora bit objasnjeno teorijom "relativnosti" i "produktima" , jednadzbama , kvantne mehanike ... nekad je to bia elektricitet .. bas ce bit zanimljivo vidit , ak dozivimo, sto je slijedeci "kanon" u fizici...koja teorja tj skupina "teorema" i "nepobitnih" istina...
Fizika je jako zanimljivo podrucje al je nazlost podrucje koje je previse podlozno "savijanju" istine po potrebama drustva , religija, "vladajuce" filozofije u drustvu....
To je povijest fizike nebrojeno puta pokazala i uvijek ce pokazivat .. jer covijek voli one "istine " koje njemu odgovaraju... nazalost..
a posto su i fizicari ljudi ... mos mislit ...a i da se procitat is same povijeti razvoja fizike...
Pozdrav
P.S. Ipak poslusaj staru poslovicu "nikad ne reci nikad" ..! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 23 tra, 2007 1:22 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
ak niste znali tesla je bio mason.....
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pon 07 svi, 2007 8:40 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
tesla je bio vanzemaljac...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 svi, 2007 9:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Tesla je bio naš... 
| uto 08 svi, 2007 12:31 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
A sta bi ti znacilo "nas" mores pojasnit !?
S obzirom na prostor i mnoge dogadjaje vazane uz taj prostor/vrijeme kontinnum i pucanstvo u njemu , pitam te sto bi to znacilo "nas" ...za tebe !? 

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 08 svi, 2007 1:12 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
|
| pet 25 svi, 2007 1:12 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Ah te teleportacije .. nisu bas uvijek ugodne .... zato su oni u ENTu vise volili shatlom.... mos mislit ... ! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 25 svi, 2007 1:33 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
|
| sub 26 svi, 2007 9:00 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Morat ces priupitat 7od9 , t'pol , jadziju ..i slicno drustvo ... one ce to bolje znat od nas pucana ...!?

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 26 svi, 2007 11:27 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|